HABERLER>POLİTİKA
19 Eylül 2022 Pazartesi - 13:30

CHP'li Nalbantoğlu’ndan 6’lı Masa için benzetme: Ücretli otobandan önceki son çıkış!

Muhalefetin oluşturduğu 6’lı masa ile ilgili “ücretli otobandan önceki son çıkış” benzetmesi yapan CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Rıfat Nalbantoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusu ile ilgili olarak “Genel Başkanımızın aday olmasını canı gönülden istiyorum. Bu masada verilecek karar  ve hepimiz bu masadan çıkacak karara saygı göstermeliyiz” dedi.

CHP li Nalbantoğlu’ndan 6’lı Masa için benzetme: Ücretli otobandan önceki son çıkış!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’den Parti Meclisi’ne giren Rıfat Nalbantoğlu, 6’lı masa ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhur İttifakı’nın HDP iddialarından 6’lı Masa’nın önemine kadar bir çok konuda değerlendirmelerde bulunan Nalbantoğlu, Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda kararın masadan çıkacağını belirterek, “genel başkanlar düzeyinde bir mutabakata varılıp işin detayları konusunda herkes kendi partisinde yetkilendirdiği organlarda tartışılıp bir karar alacak. CHP Parti Meclisi organı da bunlardan bir tanesi… Ama Türkiye için geldiğimiz nokta itibari ile 6’lı masa, refaha ermenin, ışığı görmenin tek yolu diye düşünüyorum. Bunun dışında bir şey, mevcut iktidarın devam etmesidir” dedi.

KILIÇDAROĞLU OLMAZSA OLMAZ SÖZÜ ÇOK DOĞRU DEĞİL
“6’lı Masa’yı bir çıkış olarak mı değerlendiriyorsunuz” sorusuna yanıt veren Nalbantoğlu, “Kesin, kesin… Evet ücretli otobandan önceki son çıkış" dedi. “6’lı Masadan kim çıkar?” Yönündeki soruya ise “6’lı masa ile ilgili olarak sayın Genel Başkan Yardımcımız Bülent Kuşoğlu’nun ‘Kılıçdaroğlu olmazsa masa dağılır’ değerlendirmesini bir kişisel değerlendirme olarak düşünüyorum.  Çünkü bu konuda hepimizi bağlayacak olan, hepimizi ilgilendirecek açıklamayı Genel Başkanımız yapıyor.  Cumhurbaşkanı  adaylığı konusunda 6’lı masa karar verecek diyor. Yani o karar çıkmadı henüz. Dolayısıyla bu karar, tabii ki biz CHP’liler olarak Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı adayı olarak 6’lı masadan onay görüp çıkmasını isteriz. 6’lı masanın tarafları tarafından söylenen 13’ncü Cumhurbaşkanı bu masadan çıkacak. Bu masanın alacağı kararın sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmasını canı gönülden istiyorum. Ama Kılıçdaroğlu’nun da sıkça altını çizdiği, Genel Başkan’ın da sıkça altını çizdiği ‘karar masada verilecek’ gerçeği ile hareketle ben ‘Kılıçdaroğlu olmazsa olmaz’ sözünün çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir karar yok ortada” ifadelerini kullandı.

HEPİMİZ BU MASADAN ÇIKACAK KARARA SAYGI GÖSTERMELİYİZ
Nalbantoğlu alınacak kararın parti örgütleri tarafından saygı ile karşılanması gerektiğini belirterek “sonuçta herkes kendi düşündüğünü, kendisine ait görüşlerini paylaşma hakkına sahip. Ancak bu görüşlerimizin 6’lı masa çalışmalarına katkı koyacak şekilde olması lazım. Bunun gelişmesi, yürümesi, daha da güçlenmesi konusunda olmalı. Bu konuda hepimizi bağlayacak olan görüşü genel başkanımız sıkça dile getiriyor zaten. Yani bu masada verilecek karar  ve hepimiz bu masadan çıkacak karara saygı göstermeliyiz” diye konuştu.

HDP ELEŞTİRİLERİNE YANIT
 Cumhur İttifakı üyelerinin ‘6’lı Masanın altında HDP var’ yorumlarına yanıt veren Nalbantoğlu, “Bizim en temel iddiamız siyasetin olabildiğince şeffaf, olabildiğince  açık, alenen, gözler önünde yapılması gerektiği ve bunun bir yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğidir. Ve bunu da böyle yaptığımızı düşünüyoruz.  HDP, 6’lı masada olsaydı masanın bir parçası olurdu. Bugün bir öcü haline getirilen HDP dediğimiz parti, parlamentoda grubu olan, seçime girdiğinde de ortalama 6 milyon yurttaşımızdan oy almayı başaran bir parti... Eğer HDP sizin de belirttiğiniz gibi masanın altında, sağında, solunda bir yerinde olsa, başta o masayı kuran Genel Başkanımız olmak üzere  o masanın tüm unsurları bunu açıkça söylerler. Yani şu anda bunun değişmesi konusunda başka bir perspektif yok. Muhtemelen de böyle yürümeye devam edecek. HDP dediğimiz parti girdiği son birkaç seçimdir 6 milyon yurttaşımızdan oy alan, TBMM’de grubu olan, meclis iç tüzüğüne göre elde ettiği rakama göre  TBMM Başkan Vekili veren bir parti. Sanki bambaşka bir şeyden bahsediyoruz. Bu topraklarda olmayan, bu topraklarla alakası olmayan düşman kuvvetler gibi… Değil yani. Tabii uzlaşmadığımız, doğru bulmadığımız bir sürü yanı var. Ancak tabii herkes her konuda aynı şeyi düşünecek diye bir şey yok yani. O zaman bu siyasi partiler farklı görüşler zaten olmaz” dedi.

 
Çiğli’nin 'Pembe Misafirleri' ödüle doymuyor
 
CHP, İzmir'de kampa giriyor... İşte saat saat program!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sezarın hakkı sezara ya Cevap 20 Eylül 2022 Salı 13:49

Kılıçdaroğlu tabiki ki Mansur beyi aday gösterirse ... İnşallah gösterilir ama Kılıçdaroğlu asla kazanacak adayı göstermez çünkü onun kazanmak ve iktidar olmak gibi bir hedefi maalesef yok.. Tıpış tıpış Ekmeleddin'i bu partiye bizlere nasıl dayattığını asla unutma derim, Bu partinin öz evladı Muharrem beyi nasıl CB adaylığı sürecine mahsus ve kasıtlı olarak 14 gün geç başlattığını.. Gel buraya Muharrem diyerek adamı kürsüye egoist bir şekilde çağırdığını unutma derim.. Kendi aday olacak ve partiye kaybettirecek! Akp den kurtulmak istiyorsak önce mevcut parti yönetiminden PM üyelerinden, kurultay delegeleri'den kurtulmak lazım saygılar.

Yorumu oyla      12      3  
Ercüment 19 Eylül 2022 Pazartesi 23:13

Ne diyeceğimi bilemedim ,umarım iyi olur.

Yorumu oyla      2      11  
Vatandaş 19 Eylül 2022 Pazartesi 20:42

Bu partiye gönül vermiş çoğu insan da sen ve senin gibi kibirli ve nobranları sevmiyor.. Nerden çıktınız geldiniz ne zamam partili oldunuz ardından PM üyesi oldunuz hala anlamış değilim.. yazık bu partiye vallahi yazık..

Yorumu oyla      14      3  
sezarın hakkı sezara 19 Eylül 2022 Pazartesi 17:38

Sevgili azbilmiş. böyle uzun yazmaya gerek yok. sokağa çıkın millet ne diyor ona bakın .kaynamayan tencerenin yıkamayacağı hükümet yoktur. Bu millet sizin içinizden geçecek haberiniz yok. Heleki mansur yavaş aday olursa anketler oratada. büyük fark yiyeceksiniz.

Yorumu oyla      2      14  
Partili 19 Eylül 2022 Pazartesi 17:23

Sayın Nalbantoğlu,bu partide uzun zamandır siyaset yapıyorsunuz,parti derli toplu olsaydı hiç kimseye gerek yoktu,bu gün partiden o kadar küskün üye ayrıldı altılı masanın oyuna tur bindirir,siz il başkanı olduğunuzda CHP en çok oyunu aldı,sizin milletvekili olma hakkınızın nasıl gasp edildiğini biliyoruz,Izmirin yapısını dokusunu bilmeyenler ve Izmır'de ikamet etmeyenler milletvekili yapıldı,bu partiyi Ankara'da oturanlardan daha çok seviyoruz elbette siz 'de seviyorsunuz,lütfen birilerine güvenerek iktidar olmak nasıl olur bekle gör ile görülecektir...

Yorumu oyla      15      3  
alo 19 Eylül 2022 Pazartesi 16:08

ekibiniz parti içerisinde aşırı menfaatci her şey çıkarları için partiye zarar vermeye devam ediyorlar,yanlış ve hatalılar

Yorumu oyla      21      4  
Az Bilmiş 19 Eylül 2022 Pazartesi 14:16

Sayın NALBANTOĞLU. Yazınızı okudum. Oldu gözlerim doldu. HDPKK yı meşrulaştırmaya çalışmayın. Evet. HDP bir siyasi parti ama terör ile arasına mesafe koyamamış, adaylar Kandil Dağından belirleniyor. En son tam kaçarken yakalanan milletvekili kimdi, ben miydim, sen miydin. Başınıza yine KUMA sokmuşsunuz. Gelelim 6 lı masaya. 6 lı masa 6+1 değildir. 1 + 6 dır. Orada 6 lı masaya yön veren 1 dır. Yani Demirtaş'' tır. Siz değil misiniz DEMİRTAŞ'' a özgürlük isteyen. Sonuç olarak ŞEHİTLERİMİZİN kanı var. Ahları var. Tam 40 yıl onlar kan döktüler. Bu millet sizlere yönetmeniz için RUHSAT vermez. Sizler ancak kendiniz çalar kendiniz oynarsınız. Masa neden karar veremiyor. Çünkü Akşener razı gelmiyor. Neden. Kazanamayız diye.

Yorumu oyla      20      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan seçimlerle ilgili iki talimat!
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip ...
Erdoğan: Terörün karanlık gölgesini kaldıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PKK/YPG, DEAŞ ve FETÖ'ye kadar terör örgütleriyle ...
Pekşen'in kızı: Babamı yanlış teşhis öldürdü
61 yaşında vefat eden eski CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in ölümüyle ...
 
AK Partili kadınlardan girişimcilik zirvesi
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği, devletin kadınlara ...
İYİ Partili Çıray'dan 'Soyer' çıkışı: Çarpıtıyorlar!
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, Başkan Tunç Soyer'in ...
CHP'li Bakan 'siber kadro' iddiaları meclis taşıdı: Soylu'ya 10 kritik soru!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, siber uzman olarak taşeron işçi statüsünden ...
 
Erdoğan'dan ABD'de yoğun diplomasi!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, New York’taki BM Genel Kurulu’nda dünya ...
Mehmet KARABEL yazdı... Keskin bıçak!
Mehmet KARABEL yazdı... Keskin bıçak!
Kılıçdaroğlu'ndan 'TOKİ' açıklaması: İhaleler iptal!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından sosyal konut ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva