HABERLER>POLİTİKA
21 Nisan 2022 Perşembe - 09:22

CHP'li Kılıç: Evlenmek hayal, çocuk yapmak lüks oldu!

TBMM Genel Kurulu’nda Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına yaptığı konuşmada “HDP’nin çocuk yoksulluğu ile ilgili grup önerisi” üzerinde açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç Türkiye'de evlenmenin de hayal, çocuk yapmanın da lüks olduğunu vurguladı.

CHP li Kılıç: Evlenmek hayal, çocuk yapmak lüks oldu!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “HDP’nin çocuk yoksulluğu ile ilgili grup önerisi” üzerinde TBMM Genel Kurulu’nda Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına konuştu.

Sözlerine, “23 Nisan Çocuk Bayramı Haftası'nda çocuk bayramını konuşmak, kutlamak yerine maalesef çocuk yoksulluğunu konuşuyoruz.” diyerek başlayan CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı tüm dünya çocuklarına armağan etmişken, Meclis’in, Ata'mızın kurtardığı bu topraklarda yaşayan çocukların maalesef derin yoksulluğunu konuştuğunu ifade etti.

TBMM Divan Üyesi Av. Kılıç, “Ne acıne yazık ve ne büyük utanç içinde olmalıyız, en çok da ‘bu ülkeyi yönetenler olmalı’ diyeceğim ama tövbe ki bugüne kadar yaptıkları hiçbir şeyden utandıklarına bizler şahit olmadık.” dedi.

CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, Türkiye’de yoksulluğun içinden çıkılamaz boyutlara ulaştığını ve her zaman olduğu gibi bundan en çok etkilenen grubun da tabii ki çocuklar olduğunu vurguladı.

Pazar artıklarıyla beslenen, askıda ekmek kuyruklarında hayatları heba olan yurttaşlar”
Çocuklar derin bir yoksulluğun içinde doğarken geleceklerinin de yoksulluk içinde şekillenmeye devam ettiğine işaret eden Av. Sevda Erdan Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yetersiz beslenmeden kaynaklı sağlıksız bir nesil yetişiyor -ki bu, tüm hayatlarını etkileyecek- yetersiz beslenme sonucu fiziksel büyümeleri, sosyal ve duygusal gelişimleri de tabii ki engelleniyor. Kronik sağlık sorunları artarken öğrenme bozuklukları ve travmaları da artıyor. Sonuçta çocuklar, hayata güvensiz ve gelecek kaygısıyla başlayacak hale geliyorlar ve hayatları boyunca da bununla mücadele etmek zorunda kalacaklar.Tabii ki çocuklar ailelerine bağımlılar, pazar artıklarıyla beslenen, yağmurda, çamurda, ‘askıda ekmek’ kuyruklarında hayatları heba olan yurttaşlarımız, maalesef bildiğiniz üzere yeterli gıdaya ulaşamıyor.

Bugün ailelerin yüzde 41'inin herhangi bir sağlık güvencesi yok, yüzde 34'ü de sağlık güvenceleri ilaçlarını karşılamadığı için yeterli ilacaulaşamıyor.Uzaktan eğitim bize gösterdi ki Türkiye'de çocukların eğitimde yaşadığı fırsat eşitsizlikleri çok çok büyük derecelerde ve hepimiz bunu hep beraber gözlemledik. Kimi çocuğun evinde hem televizyon hem bilgisayar hem tablet varken; maalesef kimi çocuğun evinde yiyecek bir lokması bile yok. 5-17 yaş arasındaki çocukların istihdam oranı yüzde 5'leri aştı. Çalışan çocuklarınyüzde 35'inden fazlası eğitimine devam edemiyor ve gün geçtikçe de çocuk işçiliği artıyor.”

TBMM Divan Üyesi Av. Kılıç, aileler için bebek maması ve bebek bezi almanın, hele ki et ve süt ürünleri almanınartık hayal olduğunu; hatta artık bu ülkede evlenmenin de hayal, çocuk yapmanın da lüks olduğunu vurguladı.

“Çocuklarımız için kandan, kavgadan uzak eşit ve adil bir ülkeyi hep beraber inşa edeceğiz”
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Bu iktidarın yanlış politikalarıyla çocuklarını besleyemeyen, sağlık ve eğitim hakkından mahrum bırakan, çocuk işçiliğini artıran, geleceği karanlık bir nesil yetiştiren ülke halini aldık.Kaçırılan çocuklar bulunamıyor, şüpheli çocuk ölümlerindeki failler cezalandırılmıyor, bulunmuyor. Rabia Naz Vatan'ın, Burak Oğraş'ın, Volkan Beyhan'ın ve Ali Emir'in acılı aileleri halen adalet bekliyor.Uyuşturucu kullanma yaşı maalesef 9-10 yaşlarına kadar düşmüş durumda bu ülkede.

Güvenlik konusunda -hele de çocuklar söz konusuyken- devletin zafiyet gösterme, hata yapma hakkı, şansı yokken İçişleri Bakanı suç baronlarıyla boy boy fotoğraf çekiliyor, sosyal medyada trollük yapıyor ve Genel Başkanımıza laf yetiştirmekten asıl işini yapamıyor.Aile Bakanı, çocukları koruyamadığı gibi koruma altındaki çocukları tüm dünyaya ifşa ediyor; hele Ensar Vakfı’ndaki çocuklar tacize, tecavüze uğrarken o dönemin Bakanının önündeki tebrik kuyruğunu, Meclisini o halini, vekillerin o halini hatırlamak bile istemiyorum, hatırlatmak bile istemiyorum.

Ama hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Bu ülkenin en doğusundan en batısına kadar tüm çocuklarımızın kandan, kavgadan uzak, yatağa aç girmeden huzur içinde uyuyacağı, parklarında, meydanlarında özgürce oynayacağı, sağlık ve eğitim hakkından eşit ve adil bir şekilde yararlanacağı bir ülkeyi, eşit, adil bir ülkeyi hep beraber inşa edeceğiz diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.”

 
Karşıyaka'da belediye personeline iklim krizi eğitimi
 
Karabağlar'da gazi ve yakınlarına iftar
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eşitlikçi toplu ulaşım , eşitlikçi kamu hizmeti 21 Nisan 2022 Perşembe 12:21

İzmir BB ‘si kamu hizmeti olan toplu taşımada ; İzmir merkez ilçeler , İzmir çevre ilçeler ayrımcılığı yapıyor . ( Bknz. ESHOT int. Sit A fiyat tarifesi MERKEZ 120 dk. aktarma hakkı vardır . B fiyat tarifesi merkez dışı aktarma hakkı yoktur . ) “ sağlık ve eğitim hakkından eşit ve adil bir şekilde yararlanacağı bir ülkeyi , eşit , adil bir ülkeyi hep beraber inşa edeceğiz “ Buyrun İZMİR toplu ulaşımından başlayın . Elinizi kim tutuyor ? İZMİR toplu ulaşımında adil ve eşit hizmet verilmesi için ; İZMİR çevre ilçe belediye otobüslerinde ( ESHOT ) de 136 km lik İZBAN hattındaki gibi bir uygulamaya neden geçilmez . CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu , CHP Genel Sekreteri Sayın Selin Sayek Böke ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Sayın Av. Sevda Ercan Kılıç İZMİR Milletvekili değil mi ? VE İZMİR toplum ulaşımında bu haksız ve ayrımcı uygulama 13.02.2016 tarihinden itibaren devam ediyor .

Yorumu oyla      2      3  
21 Nisan 2022 Perşembe 11:37

mülteciler ülkemizde 5-10 tane çocuk yapıyor, bizim insanlarımız ise büyük ekonomik sıkıntılardan evlenip çoluk çocuk sahibi olamıyor. ülke ne hale düşürüldü. kimse boş boş konuşmasın.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'li Necip Nasır 23 Nisan mesajı
23 Nisan mesajı yayınlayan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır "Gazi ...
AK Partili Kaya'nın acı günü!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın anneannesi, Nevire ...
AK Parti İzmir'de geniş katılımlı toplantı... Depremzedelerin yol haritası çizildi!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
 
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni video
Kemal Kılıçdaroğlu paylaştığı videoda, “Türkiye’nin onurunu Suudi Konsolosluğunun ...
Çavuşoğlu açıkladı: Putin-Zelenski görüşmesi masada
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ahmet Hakan'ın CNN TÜRK ekranlarında ...
Türkiye'den AB ile önemli görüşme
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı ...
 
Cumhur İttifakı'ndan Soyer'e 'açık mektup': Pazaryeri yapamadınız, dönüşümü nasıl yapacaksınız?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, Büyükşehir hakkında suç ...
Salıcı'da 'istifa genelgesi' açıklaması: Gerçek değil, rahat olun!
Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel ...
Bakan Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva