HABERLER>POLİTİKA
20 Nisan 2022 Çarşamba - 17:35

Cumhur İttifakı'ndan Soyer'e 'açık mektup': Pazaryeri yapamadınız, dönüşümü nasıl yapacaksınız?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, Büyükşehir hakkında suç duyurusunda bulunan Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri Selahattin Şahin ve Uğur İnan Atmaca hakkında söylediği sözler İzmir gündemine otururdu. Bunun üzerine Şahin ve Atmaca, "Tunç Soyer'e açık mektup" başlığını taşıyan bir yazı yayımlayarak Soyer'e, "Pazaryerini bile 3 yıldır yapamadınız. Bütüncül imar planı olmayan 122 hektarlık alanda kentsel dönüşümü nasıl yapacaksınız?" diye sordu.

Cumhur İttifakı ndan Soyer e  açık mektup : Pazaryeri yapamadınız, dönüşümü nasıl yapacaksınız?

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) MHP Grup Başkan Vekili Ak Parti Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin ve İBB Meclis Üyesi, Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca’nın Büyükşehir hakkında “Çıkar amaçlı organize suç örgütü kurmak, ihalesiz iş görme ve ihale kanununa muhalefet, görevi kötüye kullanma ve yolsuzluk” suçlamalarıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmasına ilişkin İBB Başkanı Tunç Soyer, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İZBETON aracılığı ile yapımı sürdürülen Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 584 konut ve 27 işyerini kapsayan 3'üncü ve 380 konut ve 27 iş yeri 4'üncü etaplarının temel atma töreninde konuşan Soyer, suç duyurusunda bulunan iki isim hakkında, “Yazıklar olsun! Bu kriz ortamına olağanüstü çözümler üretiyorsunuz, vatandaşlarınızı mutlu etmeye çalışıyorsunuz ama birileri siyaseten ve şahsen birilerine zarar vermek için bu kente verecekleri zararı hiç umursamıyor. Biz bunlarla hiç vakit kaybetmeden yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullanması kent gündeminde tartışmalara neden oldu.

Soyer’in açıklamalarının ardından Selahattin Şahin ve Uğur İnan Atmaca’nın imzasını taşıyan bir mektup yayımlanarak, Başkan Soyer’e 6 soru yöneltildi.

“Tunç Soyer’e açık mektup” başlığıyla yayımlanan yazıda, Cumhur İttifakı meclis üyeleri , Soyer’in kendilerine ithamda bulunduğunu ifade etti ve yönelttikleri sorular hakkında “Soyer’in bu konulara hakim olmadığını düşünüyor, kendisini yanlış bilgilendiren ve yönlendiren bütün bürokratlarını derhal görevden almasını tavsiye ediyoruz. Eğer davet ederse, konu hakkındaki bilgi ve belgeleri kendisiyle paylaşmaya hazırız” dedi.

Şahin ve Atmaca’nın, Soyer’e yönelttikleri soruların yer aldığı mektupta şu ifadeler yer aldı:

TUNÇ SOYER’E AÇIK MEKTUP
Sayın Soyer, Örnekköy temel atma töreninde, “Bu kriz ortamında olağanüstü çözümler üretiyorsunuz, vatandaşlarınızı mutlu etmeye çalışıyorsunuz ama birileri siyaseten ve şahsen birilerine zarar vermek için bu kente vereceği zararı umursamıyor.” Cümlesiyle bizi şahıslara ve kente zarar vermeye çalışmakla itham etmiş.

Sayın Soyer’e soralım;

 1. Siz seçim zamanı söz verdiğiniz kapalı pazaryerini bile 3 yıldır yapamadınız. Bütüncül imar planı olmayan 122 hektarlık alanda kentsel dönüşümü nasıl yapacaksınız?

2. Aktepe – Emrez, 2012 yılında 5393 sayılı kanunun 73. Maddesine göre kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmiştir. Bu kanun çerçevesinde ihalesiz iş yapmak mümkün değildir. Bu kriz ortamında ürettiğiniz çözüm, ihalesiz iş yapmak mı?

3. 5393 sayılı kanunun 73. Maddesine göre kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilen, mülkiyeti İBB’ye ait (Milli Emlak’tan satın alınmış) bom boş arsada bulunan 50-60 m2 kaçak wc yi riskli bina tespitiyle 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Kanunu kapsamına almak mı ürettiğiniz çözüm?

4. 10 yıldır 122 hektar alanın bütüncül imar planlarını yapmak yerine, sadece mülkiyeti İBB ye ait 2348 ada ve 2349 adanın 3 emsal ile 1/5000 ve 1/1000 imar planlarını yapmak, vatandaşa ait alanlarda kentsel dönüşüm imar planlarını yapmamak ve yurttaşlarımızı 1,5 emsal üzerinden anlaşmaya zorlamak mı ürettiğiniz çözüm

 5. Bir yıl önce İZBETON için meclis kararı alıp imza töreni ve zemin etüdü hariç hiçbir iş yapmadan, bir yıl sonra sahaya kooperatifleri kurtarıcı gibi sürmek mi ürettiğiniz çözüm?

6. Milli Emlak’tan 12 milyon TL bedelle aldığınız 1200 konutluk 80 dönüm arazide, kat karşılığı vererek her bağımsız bölümün İBB ye maliyeti sadece ve sadece 20 bin TL iken, bu konutları vatandaşa ortalama 1 milyon bedelle satılması mı ürettiğiniz çözüm?

Sayın Soyer hangisine isterse ona cevap verebilir, ama biz bu soruları sormaya devam edeceğiz. Sayın Soyer’in bu konulara hakim olmadığını düşünüyor, kendisini yanlış bilgilendiren ve yönlendiren bütün bürokratlarını derhal görevden almasını tavsiye ediyoruz. Eğer davet ederse, konu hakkındaki bilgi ve belgeleri kendisiyle paylaşmaya hazırız.

 
Genel Merkez’e çağrılmıştı... Kılıçdaroğlu’na neler anlattı?
 
İhtiyaç gidermek için gittiği ormanı yaktı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fıkralarla Türkiye 21 Nisan 2022 Perşembe 12:48

Dönüşüm yapılmasın diye mahkemeye verenler , dönüşüm nasıl olacak diye soruyor.

Yorumu oyla      2      3  
Bülent Işık 21 Nisan 2022 Perşembe 09:47

Otogar metro ne oldu ?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Salıcı'da 'istifa genelgesi' açıklaması: Gerçek değil, rahat olun!
Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel ...
Bakan Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ...
DP Genel Başkanı'ndan Akşener'e ziyaret
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i ziyaret etti,
 
İYİ Parti'den istifa etmişti... AK Parti'ye geçti
İYİ Parti'den istifa eden Bağımsız Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, AK ...
'Yakın zamanda failler ele geçirilecektir'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bursa'daki terör eylemini gerçekleştirenlerle ...
Bakan Akar: Birinci safha tamamlandı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Pençe-Kilit Operasyonu'nda 30 terörist ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sığınmacı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan sığınmacı tartışmalarına ilişkin konuştu. Sığınmacıları ...
İmamoğlu için 4 yıl 1 aya kadar hapis istemi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 31 Mart 2019 ...
CHP'li Sertel o cezalar için af istedi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, pandemi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva