HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ağustos 2013 Pazar - 15:18

CHP'li belediyeden Kadir Gecesi dev iftar

İslam dünyasının en kutsal günlerinden biri olan Kadir Gecesi'nde CHP’li Menemen Belediyesi’nin Şehir Parkı’nda kurduğu iftar sofrası, binlerce Menemenliyi bir araya getirdi.

CHP li belediyeden Kadir Gecesi dev iftar

İZMİR - Menemen Şehir Parkı’nda Saat 18:00’de şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutulmasıyla başlayan, ilahiler, tasavvuf müziği ve semazenlerin gösterileri ile devam eden iftar yemeğinde; ezanın okunmasıyla birlikte yaklaşık 10 bin kişi, kendilerine ikram edilen çorba, kavurma, pilav ve tatlı ile oruçlarını açtı.
 
Menemenlilerin yoğun ilgi gösterdiği iftar sofrasına başta Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurumları ile Sivil Toplum Örgütleri’nin Başkan ve Yöneticileri, Muhtarlar, Şehit Aileleri, Gaziler ve Menemenliler katıldı. 

 
ENGİN; “TAHİR ŞAHİN İLE GURUR DUYABİLİRSİNİZ”
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile dostluklarının 25 yıldır sürdüğünü hatırlatarak şunları söyledi; “Böylesine muhteşem bir günde binlerce insanı bir araya getirdiği için sevgili Belediye Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Gurur duyduğumuz bir Belediye Başkanımız var. Bütün yurttaşlarına eşit muamele yapan, her inançtan insanı kucaklayan bir Belediye Başkanımız var. İl Başkanı olarak, Tahir Şahin ile gurur duyuyorum. Sizler de gurur duyabilirsiniz.”  

 
BAŞKAN ŞAHİN’İN HEDEFİ BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAMAK 
Ülkemizde birlik ve beraberliğin sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla, 6 yıl önce iftar çadırı yerine her Ramazan ayında sokak iftarları kurmaya karar verdiklerini ve bu yıl her gün iki farklı mahalle yada köyde sokak iftarları gerçekleştirdiklerini açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir ise konuşmasında;“Sokak iftarlarımızın yoksullukla, yoklukla alakası yok. Bu ülkenin olmazsa olmazı birlik ve beraberlik adına bu yola çıktık. Çünkü bu ülkenin önemli bir şekilde birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var. Bu ülkeyi, bu bayrağı, bu milleti parçalamak için her şey yapılıyor. Bunun karşısında durabilecek bir tek güç var, onun adı da birlik ve beraberlikten başka bir şey değildir. Bu vatanın bölünmez bütünlüğünü, tek bayrak olduğunu, bu milletin tek millet olduğunu ki o millet Türk milletinden başkası değildir, gösterecek olan tek güç birlik ve beraberliktir. Her gün iki farklı yerde kurduğumuz iftar sofralarımıza katılarak bu birlik ve beraberliğe destek olan ne kadar Menemenli hemşerim varsa; dil, din, ırk, mezhep, siyasi ayırım gözetmeksizin hepinize şahsım ve Belediye Ailesi adına bir değil bin kere teşekkür ediyorum. Kandiliniz mübarek olsun. Allah birliğimizi daim etsin. Hepinizin Ramazanı mübarek olsun ve yaklaşan Ramazan Bayramınızı da gönülden kutluyorum” dedi.
 
BAŞKAN ŞAHİN’DEN SAHURA DAVET
Ramazan ayı süresince devam eden iftar sofalarının ardından, son gece olan Arefe’ye bağlayan gece Cumhuriyet Meydanı’nda sahur programı düzenleyeceklerini de açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Ramazan ayı etkinliklerimizi Cumhuriyet Meydanımızda sahur gecesi yaparak bitirmek istiyoruz. Gece saat 23:00’den 03:00’e kadar, ilahiler ve tasavvuf müziği eşliğinde değişik bir sahur gecesi yapmaya karar verdik. Hepinizi Cumhuriyet Meydanı’na sahur yapmaya davet ediyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Valiler kararnamesinde İzmir’i şaşırtan atama
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayı sonrası yürürlüğe giren valiler kararnamesindeki ...
Selçuk İstasyon Meydanı 'iyi uygulama ödülü'ne aday
Selçuk Belediyesi’nin yıllardır sürdürdüğü restorasyon ve düzenleme çalışmaları ...
Kadir Gecesi'nde Konak'ta 2500 kişiye iftar
Konak Belediyesi ve Kemeraltı Derneği ortaklaşa düzenlediği iftar yemeğine ...
 
Karşıyaka Meclisi bakanlığın marinasını istemiyor!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Karşıyaka’daki Yat Limanı ...
Büyükşehir'den bir kestirme yol da Gürçeşme'ye
Büyükşehir Belediyesi, İZBAN hattını dört ayaklı köprü ile aşarak Gürçeşme ...
Çeşme'de yanmış ormanlar hayata dönüyor
Biyolojik ömrünü tamamlayan ağaç ve parçalarındaki mikroorganizmaları ...
 
Bornova sofrasında birlik ve kardeşlik mesajları
Bornova protokolü, Bornova Belediyesi Meclis Üyeleri, belediye bürokratları ...
Buca sofrasında Başkan’la muhtarlar bir arada…
Ramazan ayı boyunca yurttaşlarla düzenlediği iftar sofralarında buluşan ...
Büyükşehir’den 27 bin aileye bayram yardımı
Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi 27 bin aileye Bayram öncesinde 150’şer ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva