HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ağustos 2013 Pazar - 12:27

Valiler kararnamesinde İzmir’i şaşırtan atama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayı sonrası yürürlüğe giren valiler kararnamesindeki bir atama İzmir’de tartışma yarattı.

Valiler kararnamesinde İzmir’i şaşırtan atama

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Gül'ün onayladığı ve Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ın da aralarında bulunduğu 7 valinin merkeze alındığı  valiler kararnamesindeki bir atama İzmir’de tartışma yarattı. Yaklaşık iki hafta önce Kayseri Vali Yardımcısı iken İzmir Bayraklı Kaymakamlığı’na atanan Halil İbrahim Çomaktekin, Amasya Valisi Abdil Celil Öz’den boşalan koltuğa atandı. Böylece Kayseri Vali Yardımcılığı’ndan Bayraklı Kaymakamlığı’na atanan Çomaktekin, İzmir’de göreve başlamadan Amasya Valisi oldu. Çomaktekin’in iki hafta içinde vali yardımcılığından, kaymakamlığa atanması ve ardından valiliğe yükselmesi kafalarda soru işaretine neden olurken Bayraklı Kaymakamlığı için henüz bir görevlendirme yapılmadı. 

BAKANIN GÜLER'İN HEMŞEHRİSİ
İçişleri Bakanı Muammer Güler'in hemşerisi olan İbrahim Halil Çomaktekin, 1970 yılında Mardin'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Mardin'de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Sinop- Türkeli, Kars-Selim, Van-Gevaş, Amasya-Gümüşhacıköy, Muğla- Köyceğiz kaymakamlıkları yaptı. 2010 yılında Kayseri Vali Yardımcılığına atandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aydın SULUHAN 4 Eylül 2013 Çarşamba 00:47

Yani: " Bir tane deli bir kuyuya taş atmış, 40 tane akıllı bu taşı çıkaramamış" misali?... Sanal ortamda bir tanesi bir şok manşet haberi yapmış: "İç işleri bakanının hemşerisine hemşeri kıyağı" diye, 40 tane farklı site de bu haberi kopyalayıp kopyalayıp biraz da abartarak, daha farklı haberler yapmaya çalışıyor.Yazık!... Bu arkadaşların başka işleri yok her halde... Önyargılı olan ve ileride ön yargılı olabilecek arkadaşları bilgilendirmek maksadıyla bazı gerçekleri söylemek istiyorum... Önce bir kişinin Görev safhatine bakınız, Sayın Valimiz nerelerde görev yapmış? :Sinop- Türkeli, Kars-Selim, Van-Gevaş, Amasya-Gümüşhacıköy, Muğla- Köyceğiz kaymakamlıkları yapmış; 2010 yılında Kayseri Vali Yardımcılığına atanmış... Böyle yerlerde görev yapıp,akabinde Vali olması Gayet doğaldır; ama iş kişiliğe gelince Sayın Valimiz Özel bir insandır... ve özel insanlarında tabiki terfileri özel günlerde "MÜBAREK KADİR GECESİNDE" olur... Bildiğimiz gibi insanlar Nasıl yaşarlarsa öyle ölürler... Kişi alkolik, nerde akşam orda sabah yaşıyorsa, ya alkol alırken ölür; yada eğilim gösterdiğini durumun gereğince ölür... meslek hayatımız boyunca bunu hep böyle gördük...Yer gök dua üzerine kurulmuştur, Bir dua adamı vezir eder, bir beddua adamı rezil kepaze eder... Henüz Kaymakamlık yaparken: Dedelerimizin, Ninelerimizin, Bacılarımızın, kardeşlerimizin hayır dualarını alan olar tarafından sevilen Bir kişi; Devlet büyüklerimiz tarafından neden sevilmesin?... Bir Kaymakam; bir Vali Yardımcısı, Veyahut bir Vali, aniden Tayin görüyorsa Elbetteki bir sebebi var di mi?... Ön Yargılı olup, Ezbere konuşanlar için söylüyorum! "Sayın Valimiz "Halil İbrahim ÇOMAKTEKİN" bey Amasyayı Amasya yapmak için gönderildi; Tıpkı Muğla Köyceğizi Köyceğiz Yaptığı gibi...Amasya'nın "Elma" sından başka neyinin meşur olduğunu kaç kişi biliyor?... Buram buram tarih Kokan bir şehir; ama ilgisizlikten yeterince tanıtılamıyor... 1 yılın sonunda Amasya çok değişime uğrayacak ve Amasyayı tarih severlerin hepsi tanıyacak; Çünki Amasyanın başına Valilik yapacak biri geldi. İsminin anlamıyla uyuşan; ayrıca "Halil İbrahim Bereketini" Kutsal Amasya topraklarının üzerine serpiştirecek biri... Sayın Valimizin yeni makamı, görevi Milletimize ve Vatanımıza Kutlu, hayırlı olsun!... Aydın SULUHAN Uz.J.III.Kad.Çvş.

Yorumu oyla      11      5  
taylan özgür 4 Ağustos 2013 Pazar 17:06

Devlet de devamlılık yasa esastır.Bu yönetimde ise; hemşerilik ,yandaşlık esas alınmıştır.Hayret etmiyoruz ki !

Yorumu oyla      25      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk İstasyon Meydanı 'iyi uygulama ödülü'ne aday
Selçuk Belediyesi’nin yıllardır sürdürdüğü restorasyon ve düzenleme çalışmaları ...
Kadir Gecesi'nde Konak'ta 2500 kişiye iftar
Konak Belediyesi ve Kemeraltı Derneği ortaklaşa düzenlediği iftar yemeğine ...
Karşıyaka Meclisi bakanlığın marinasını istemiyor!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Karşıyaka’daki Yat Limanı ...
 
Büyükşehir'den bir kestirme yol da Gürçeşme'ye
Büyükşehir Belediyesi, İZBAN hattını dört ayaklı köprü ile aşarak Gürçeşme ...
Çeşme'de yanmış ormanlar hayata dönüyor
Biyolojik ömrünü tamamlayan ağaç ve parçalarındaki mikroorganizmaları ...
Bornova sofrasında birlik ve kardeşlik mesajları
Bornova protokolü, Bornova Belediyesi Meclis Üyeleri, belediye bürokratları ...
 
Buca sofrasında Başkan’la muhtarlar bir arada…
Ramazan ayı boyunca yurttaşlarla düzenlediği iftar sofralarında buluşan ...
Büyükşehir’den 27 bin aileye bayram yardımı
Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi 27 bin aileye Bayram öncesinde 150’şer ...
Yeni haftada Buca’ya tek giriş: Ana cadde kapanıyor
Mehmet Akif Caddesi’nin bir bölümünün trafiğe kapatılması 5 Ağustos’a ertelendi.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva