HABERLER>POLİTİKA
18 Şubat 2022 Cuma - 15:22

CHP'li Bayır, iktidarın İzmir'e bakışını açıkladı: Önce ver gülüm!

Hükümetin İzmir'de yatımları yapmak için önce oy istediğini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Al gülüm ver gülüm düşünüyorlar... Sen oy vermiyorsun, verdiğin oy kadar çalışma yaparım diyor. Yani al gülüm ver gülüm şimdi; 'ver gülüm'e dönüştü. 'Önce sen ver. sonra ben neler getiriyorum gör' diyor. Bunu çok denediler ama İzmir'de tutmuyor" ifadelerini kullandı.

CHP li Bayır, iktidarın İzmir e bakışını açıkladı: Önce ver gülüm!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Buca Metrosu temel atma töreninde kullandığı "İzmir buna layık değil, daha fazlasına layık. İzmir 40 verirken 1 alıyor. Bu neden böyle?" ifadelerini kullanması sonrası başlayan tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

AK Partili isimler 'verdiğin kadar al' düşüncesinin doğru olmadığını eşit bir şekilde kalkınmak için duruma göre bir paylaşım yapılması gerektiğini tezini ortaya koyarken, CHP'li isimler ise AK Partili belediyeleri örnek göstererek parti ayrımı yapıldığı yönünde iddialar ortaya atmıştı.

KENDİ EVLATLARIN ARASINDA AYRIMCILIK YAPMA!
Tartışmalara dahil olan bir diğer isim ise CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır oldu. SONSÖZTV'de geçmiş dönemlerde İstanbul ve Ankara'da yapılan metro çalışmalarını hatırlatan Bayır şu ifadeleri kullandı:

"İktidar partisinin vekilleri bunu anlatmak istemiyor. Zannediyorlar ki biz yaramaz çocuğuz ve bir şeyler istiyoruz. Bizim söylediğimiz devletin topladığı vergilerle hangi kente ne kadar yatırım yapıldığı... İzmir'den topladığın vergi ile İzmir'e yaptığı yatırım ve Rize'den topladığın ile Rize'ye yaptığın yatırımı karşılaştırın. Tunç Başkan da bunu söylüyor. İzmir'den 40 alıp 1 veriyorsun ama Rize'den 15 alıp 14 veriyorsun. Senin 3 büyük kentinden İstanbul, Ankara'daki metroyu sen devlet olarak kendin yapıyordun ve belediye cebinden para çıkmıyordu. İzmir'de Sayın Aziz Kocaoğlu bunca metroyu yaparken yardım verdi mi? Hayır. Devlet bize de destek verseydi biz de parayı oraya harcayacağımıza başka çalışmalar yapardık. Buradan şikayetçiyiz. Kendi evlatların arasında ayrımcılık yapma. İzmirli namusludur gününde zamanına vergisi öder."

'AL GÜLÜM VER GÜLÜM' DEĞİŞTİ
Geçmiş dönemlerde yerel ya da genel yöneticilerin ilk önce hizmet yapıp sonra oy istediğini hatırlatan ancak son dönemlerde bu sistemin ilk önce oy sonra hizmete döndüğünü belirten Bayır, "Siyaset denen bu. Al gülüm ver gülüm düşünüyorlar. Sen oy vermiyorsun, verdiğin oy kadar çalışma yaparım diyor. Yani al gülüm ver gülüm şimdi 'ver gülüm'e dönüştü. 'Önce sen ver. Sonra ben neler getiriyorum gör' diyor. Bunu çok denediler ama İzmir'de tutmuyor. Adeta İzmir'i cezalandırıyorlar. Ne sümüklü çocukluğumuz kaldı en gavur İzmirliliğimiz kaldı… Buna rağmen 'İzmir hayır, ben bu partiye vereceğim' dedi. İzmir Kuvayi Milliyeci'dir Atatürkçüdür. İzmir'de kimse kimsenin kimliğine bakmaz. Bu nedenle İzmir göç alıyor. Bugün İstanbul'da ticaret yapan insanlar orada lüks bir villayı 20 milyonu alabileceğini görüp İzmir'de 3 milyona alabileceğini görünce buradan almaya başladılar. Eskiden nadiren gördüğüm başka illerin araç plakalarını şimdi daha fazla görmeye başladım" diye konuştu.

AKSAKLIK OLUNCA ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUM
Saha çalışmalarında gördükleri hataları hemen düzeltmeye çalıştıklarını dile getiren Bayır, trafikte yaşadığı konulardan örnek göstererek, "Biz sorunları çözmeye çalışıyoruz. İlçe ziyaretlerinde gördüğümüz hataları, sorunları hemen yetkililere ulaşarak ve sorunu çözmeye çalışıyoruz. Aslında saha denetçileri gibiyiz vekiller olarak... Mesela bizim araçlarımız çak-çak var. Çakarı yanında bir de polis araçlarında olan seslerden... Yolda gidiyoruz, yol kenarına bir araç park etmiş, bunun yanında bir araç daha park etmiş ve yol daraldığı için trafik aksıyor. O zaman hemen basıyoruz çak-çak'a insanlar koşarak geliyor polis geldi diye aracını çekiyor. Yani bu bizim görevimiz değil tabii ki değil ama bir aksaklık olunca çözüm üretmeye çalışıyorum. Çünkü trafik aksayınca bu sefer de hemen Tunç Başkan'a yükleniyorlar" dedi.

 
Tarkan Youtube rekorunu kırabilecek mi? Gözler o saatlerde
 
Feribottaki Türk şoför: Geç kalınsa canlı çıkamazdık!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adil ve eşit hizmet hakkı 18 Şubat 2022 Cuma 19:44

Kamu hizmeti olan toplu taşımada ; İzmir BB ‘si merkez ilçeler , çevre ilçeler ayrımcılığı yapıyor. İzmir merkez ilçelerdeki toplu taşıma araçlarında ( metro, otobüs , vapur , tramvay ) 120 dk. aktarma hakkı var. İzmir çevre ilçe belediye otobüslerinde ( ESHOT ) 13.02.2016 tarihinden itibaren 90 dk ( Eylül 2020 den itibaren 120 dk). aktarma hakkı yok . “ Kendi evlatların arasında ayrımcılık yapma” İzmir çevre ilçe belediye otobüslerinde de ; İZBAN daki gibi uygulama neden yapılmaz .

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan, Soyer'e 'destek' çıkışı: İsrafa kaynak yok!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ÖTV ve KDV hakkında yaptığı ...
Kılıçdaroğlu'ndan 28 Şubat görüşmesi mesajı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 6 partinin görüşmesine ilişkin olarak, ...
CHP'li Sertel'in şikayeti sonrası jet atama
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Cumhurbaşkanı ...
 
Ali Babacan’dan Erdoğan’a tek kelimelik yanıt
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye ...
Bahçeli'den belediyelere 'indirim' talimatı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'li belediye başkanlarına su fiyatlarında ...
CHP'li Beko: TÜİK işsizlik rakamlarında gerçekleri yansıtmıyor
TÜİK tarafından 3 milyon 794 bin kişi olarak açıklanan ve gerçeği yansıtmayan ...
 
CHP'li Serter’den yatırım tepkisi: İzmirli ‘Neden?’ diye soruyor!
TBMM’nin gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan CHP İzmir Milletvekili ...
'Faiz, döviz ve enflasyon prangalarını kıracağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye yönelik mesajlar verdi. "Vatandaşlarımızı ...
CHP İzmirli kadınlar Medeni Kanun'a sahip çıktı
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları tarafından, Türk Medeni Kanunu’nu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva