HABERLER>POLİTİKA
13 Ekim 2021 Çarşamba - 10:41

CHP'li Bayır'dan Bakan Pakdemirli'ye 'adliye' çağrısı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin çiftçilerin ürettiğinin karşılığını aldığı söylediği sözlerine tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Sayın Bakanı ben Ödemiş'e, Tire’ye hatta adliyeye çağırayım. Adliyede uygulanan icra dosyalarında kaçı köylü, kaç traktör hacizli oradan belli olur. Kırsalın Ödemiş Adliyesi'ne gitsin ve sorsun, dosyaların yüzde kaçı nedendir diye" konuştu.

CHP li Bayır dan Bakan Pakdemirli ye  adliye  çağrısı!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri özellikle 2019 yerel seçimlerinde en fazla kayıp yaşadığı İkinci Bölge'de CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke'nin de katıldığı 'kırsal' çalışması gerçekleştirmişti.

Ziyaretler sonrası CHP yönetimi vatandaşların ekonomik krizin girdadında olduğunu belirtirken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise geçtiğimiz günlerde 'Türkiye'de tüm üretici ürettiğinin karşılığını alıyor" söyleminde bulunmuştu.

CHP’li 32 milletvekili olarak 8-9 Ekim tarihlerinde yaptıkları saha çalışmaları hakkında konuşan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Çalışmalarımız planlı olacak. Biz burada Cuma-cumartesi 32 milletvekili sahaya indik. Cuma günü Bakırçay Havzasında, diğer günde Menderes Havzasında saha çalışması yaptık. 2 milletvekili yan yana gelmedi. Ayrıldık, yanımızda meclis üyesi, il yönetici ile gittik köyleri ziyaret ettik ve köylülerin dertlerini dinledik. Orada söyledim, üretim yapıyorsunuz sizi tebrik ederim dedim. Bir iki tanesi de üretmeyeyim de ne yapayım dedi. Kente gitsem bana iş vermeyeceksiniz, böyle en azından tarlam var dedi" ifadelerini kullanmıştı.

ÇİFTÇİYE 2 BİN 500 TL ELEKTRİK FATURASI
Çiftçilerin 'gübre, mazot' gibi sorunlarının başka sorunlarla da birleştirğini belirten Bayır, "Bu gittiğimde, bunların hepsine başka bir şey geçmiş. Elektrik. Biz gübredeki fiyat artışına alıştık dedi. Elektrik faturası 2 bin 500 TL geldiğini söyledi, inanamadım ben. Neden böyle dedim suyu 200 metre aşağıdan çekiyoruz dedi. Bundan kaynaklı enerji çok harcanıyor ve çok para ödüyorlar. Biz Millet İttifakı’nda şunu yapacağız, örnek verdim arkadaşlara, Hollanda dediğimiz alan, Konya kadar bir alandır ancak yaptıkları ihracat Türkiye'nin 10 katı kadar. Ancak adamlar planlı yapıyor tarımını. Orada her şeyin alıcısı hazır."

PAKDEMİRLİ KIRSAL ADLİYELERE GİTSİN
Bayır, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin çalışmalarını değerlendirerek, üreticilerin sorunlarına çözüm olacak çalışmaların yürütülmediğini vurguladı. Bayır, Bakan Pakdemirli’yi kırsala ve adliyelere davet ederek, “Sayın Bakanı ben Ödemiş, Tire’ye hatta adliyeye çağırayım. Adliyede uygulanan icra dosyalarında kaçı köylü, kaç traktör hacizli oradan belli olur. Kırsalın Ödemiş adliyesine gitsin ve sorsun, dosyaların yüzde kaçı nedendir diye. Kredi kartlarından kaçının çiftçilik belgesi var ona baksın. Kaç traktör bağlanmış ona baksın…” ifadelerini kullandı.

 
Yeğenin ölümüne neden olmuştu... O anları anlattı!
 
CHP’li Sındır: Toprağımız, suyumuz, havamız yok ediliyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ulaşım faturası 13 Ekim 2021 Çarşamba 12:20

İzmir çevre ilçelerindeki belediye otobüslerinde ; İzmir merkez ilçelerindeki toplu ulaşımda ( metro. otobüs, vapur, tramvay ) uygulanan 120 dk. aktarma hakkı olmadığından çevre ilçe belediye otobüslerinde dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor . Yani İzmir çevre ilçelerdeki belediye otobüslerinde merkez ilçelere göre daha fazla ulaşım ücreti ödeniyor. CHP li sayın milletvekillerimizin İzmir toplu taşımadaki bu uygulama konusunda bir diyecekleri var mı acaba . CHP li İzmir BB olarak İzmir çevre ilçe belediye otobüslerinde de İZBAN daki gibi ( bedava değil ) ücret uygulaması yapılması için elinizi tutan var mı ?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Önerge tartışmalarına İl Başkanı Şahin de katıldı: Ellerinde olsa meclise sokmazlar!
Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyelerinin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ...
CHP’li Sertel: Menemen’in geleceğini ranta kurban etmeyeceğiz!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Menemen ...
Sahaya inen vekillerden Lider’e detaylı rapor!
Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin 30 milletvekili İzmir’de ...
 
AK Partili Kaya duyurdu: TOKİ yeniden ihaleye çıkıyor!
İzmir’in Karabağlar ilçesinde TOKİ arsası üzerinde yapılması planlanan ...
Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin yol temizliğine ihtiyacı var
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, askeri ...
AK Partili Kaya'dan İzmir'e turizm müjdesi... 32 kruvaziyer birden!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya kentin sesini dinlemeye, ...
 
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 5 soru
MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri ...
CHP, 30 vekilli çalışmanın röntgenini çekti: Derhal ‘erken seçim’ çağrısı!
Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir’de 30 milletvekilinin katılımıyla ilçe ...
Erdoğan: Ülkelerin elini taşın altına koyması şart!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iklim değişikliği ve çevre kaynaklı sorunlarla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva