HABERLER>POLİTİKA
30 Mart 2019 Cumartesi - 12:45

CHP’li Başkan Yücel’den son seçim mesajları: İzmir kurtuldu sıra Türkiye’de!

İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı saatler kala açıklamalarda bulundu. Yücel, Cumhur İttifakı mensuplarının zaman zaman, ‘İzmir’in kurtulması lazım’ çıkışlarına cevap verirken, “İzmir 9 Eylül’de kurtarıldı. Asıl Türkiye’nin kurtarılması gerekiyor. Bu bakış açısı çok yanlış. İzmir seçmeni bu üsluba prim vermez. Bu siyasi üslup başka yerlerde bu arkadaşlara prim yaptırabilir ama İzmir’de olmaz” dedi.

CHP’li Başkan Yücel’den son seçim mesajları: İzmir kurtuldu sıra Türkiye’de!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Sonsöz TV yayınan katıldı ve Fatih Yapar ile Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. İl Başkanı Yücel, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı saatler kala birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

Başkan Yücel konuşmasında yer yer Cumhur İttifakı temsilcilerinin söylemlerine cevaplar verdi. Yücel ayrıca ellerine ulaşan anket rakamlarını açıklamadan iddialı çıkışlarda bulundu.

İZMİR ZATEN 9 EYLÜL’DE KURTULDU, ASIL TÜRKİYE’NİN KURTARILMASI LAZIM
Cumhur İttifakı mensuplarının, ‘İzmir’in kurtarılması gerekiyor’, ‘İzmir düşmana teslim ediliyor’ gibi açıklamalarına değinen Yücel, “İzmir kurtarıldı. İzmir 9 Eylül’de kurtarıldı. Asıl Türkiye’nin kurtarılması gerekiyor. Bu bakış açısı çok yanlış. İzmir seçmeni bu üsluba prim vermez. Bu siyasi üslup başka yerlerde bu arkadaşlara prim yaptırabilir ama İzmir’de olmaz. Biz cumhuriyeti kurmuş bir partiyiz. Bu tip üsluplardan biz çekinmeyiz, geri adım atmayız. Bunun kimseye bir faydası olmaz. Ne kadar germeye çalışsalar da CHP Türkiye’nin birleştirici gücüdür” diye konuştu.

BÜYÜK MİTİNGE İHTİYAÇ DUYMADIK
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de büyük miting yapmamasını değerlendiren Yücel, “Yakın zamanda genel başkanımız İzmir’e geldi. 4 ilçede mini mitingler yaptık. 24 Haziran öncesinde cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce büyük bir miting yapmıştı. Bazen büyük mitinglerin ters ve olumsuz etkisi olabiliyor. İnce’nin mitinginde 2 buçuk milyon kişi toplandı. Biz AKP gibi taşıma yapmadık. Bu mitingleri bir gövde gösterisi gibi yapmak çok doğru değil diye düşündük. Adaylarımız ilçelerde mitingler yapıyor. Büyükşehir adayımız Tunç Soyer’in her ilçede yaptığı mitingler var. İzmir göbeğinde büyük miting yapmaya hem ihtiyaç duymadık hem de doğru bulmadık. Rakam tartışmasına gerek görmedik” dedi.  

KİMSEYİ RENCİDE ETMEK GİBİ BİR AMACIMIZ YOK
Cumhur İttifakı liderlerinin İzmir’de gerçekleştirdiği mitinge taşıma yapıldığını öne sürerek ‘yerli turist’ benzetmesi yapması üzerine MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in, ‘Bu bize nasıl üstten baktıklarını gösteriyor’ değerlendirmesinin hatırlatılması sonrasında konuşan Yücel, “Bizim kimseyi turist görmek gibi bir durumumuz yok. Biz bir yandan durum tespiti yaptık hem de siyasi bir değerlendirme yaptık. 2 sokak arkaya bile yönlendirme tabelaları konulmuş. O mitinge katılan vatandaşlarımız bizim için çok değerli. Bu tespiti yapmak bizim hakkımız. Kimseyi rencide etmek gibi bir amacımız yok. Yanlış algılamışlar.  Orada yapılacak başka tespitler de var. Bizim 2 buçuk milyon kişilik mitingimizden sonra Kordon pırıl pırıl oldu. Bunu hem biz tertip ettik hem de arkadaşlarımız kendileri duyarlı davrandılar. Onların mitinginden sonra Kordon’un hali içler acısıydı. Bunları kullanmak istemedik. Ama görüntüler hoş değildi” açıklamasını yaptı.

ADAYLARA GÜVENMESEYDİK ADAY GÖSTERMEZDİK
CHP’nin genel merkezinin aldığı karar kapsamında görevde olan belediye başkanlarının çok büyük bölümünün yeni dönemde aday gösterilmemesini ve İzmir’deki değişimi değerlendiren Yücel, “Biz belediye başkan adaylarına güvenmeseydik aday göstermezdik. Örgütle yeni başkanlar arasında gerekli iletişim ve bağı kurma konusunda bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Değişimden yana bir tedirginlik yaşanmış olabilir. Belediye başkanları personeliyle ilçesiyle bir baba gibi bağ kuran insanlar. Herkesin yeni başkanlarla da aynı bağı kuracaklarını düşünüyorum. Sandığa da sonrasına da bir olumsuz yansıması olmaz. Kongre süreçleri CHP’de hep hareketli geçer. Bunun değişimle bir ilgisi olmaz” dedi.

İLÇE KONGRELERİ YAPILSIN, DEVAM ETME NOKTASINDA TALEP GELİRSE O ZAMAN DEĞERLENDİRİRİZ!
Seçimler sonrasında parti içi yarış takviminin start alacağının hatırlatılması ve ‘İl kongresinde yine aday olmayı düşünüyor musunuz?’ sorunu yanıtlayan Yücel, “Böyle bir düşüncem ve beklentim yok. Bizim yol haritamız 31 Mart yerel seçimleri. Önce yarın seçimleri atlatalım, başarıyla çıkalım. Sonra kongrelerimizi yaparız. Bir beklentiyle siyaset yapmıyorum. İlçe kongrelerimiz yapılsın, sonrasında bir değerlendirme yaparız. Seçimlerin ardından yeni dönemde bir takım değişikliklere gitmeyi düşünüyoruz. Parti okulumuz ve parti eğitmenlerimizin fedakarca yaptığı çalışmaları daha etkin hale getirmek için programlar hazırlayacağız.  Belki yeni bir il binası olabilir. Gerekli çalışmayı yapacağız. Görev süremiz buna el verir, vermez ama çalışmayı yapacağız. Devam etme noktasında bir talep gelirse o zaman değerlendiririz. Seçim sonrasında yoğun bir çalışma programımız olacak” ifadelerini kullandı.

İZMİR İLE HİÇBİR BAĞI OLMAYAN ESKİ BİR BAKANI ADAY GÖSTERDİLER
Kentteki yerel dengeler üzerinden konuşan Yücel, “İzmir seçmeninin CHP’ye bakışı farklı... Türkiye’deki diğer bölgelerle kıyasladığımızda İzmir seçmeninin her zaman CHP’ye bir sevgisi ve sempatisi var. Yerelde iktidar olmanın da bir takım dezavantajları var. Sürekli kendinizi yenilemeniz gerekiyor. Biz ilçe belediyelerimiz ve büyükşehir belediyemizle İzmir’de başarılı bir belediyecilik sürdürüyoruz. İktidar partisi İzmir ile hiçbir bağı olmayan eski bir bakanı aday göstermesi belli eksiklikleri kapatma çabasıdır. Geçmişte çok değerli hizmetleri olmuş olabilir ama İzmir’den aday gösterilmesi seçimi kazanacakları anlamına gelmez. Binali Yıldırım geçen seçimde Aziz Kocaoğlu ile yarıştı ve ciddi farkla seçimi kaybetti. Sonra başbakan oldu ve şimdi İstanbul’a aday oldu” dedi.

2 İLÇEDE OYLARIMIZ ÇOK YAKIN!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde ‘kayıp olursa en fazla 3 ilçe olur’ açıklamasının hatırlatılması sonrasında açıklama yapan Yücel, “İki ilçede İYİ Parti adaylarıyla seçime giriyoruz. Kiraz ve Tire ile çok fazla yorum yapmak doğru değil. Oradaki adaylarımız çalışmalarını yürütüyor. CHP’nin seçime gireceği 28 ilçenin tamamında seçimi kazanma ihtimalimiz yüksek. 2 ilçede oy oranlarımız yakın Cumhur İttifakı ile ama sorun olacağını düşünmüyoruz. Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı tespit doğru ve gerçekçidir. Son durum tespiti yaptığımızda 2 ilçede oylarımız yakın ama biz 30 ilçede seçimi kazanacağımızı iddia ediyoruz” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANININ DAHA ÖNEMLİ İŞLERİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
Yerel seçimler sürecinde genel siyasi söylemlerin kullanılmasına değinen Yücel, “Cumhurbaşkanının adaylara oy istemekten daha önemli işleri olduğunu düşünüyorum. Buralarda cumhurbaşkanı bile devreye giriyorsa sıkıntı var demektir. Cumhurbaşkanı il il geziyor beka meselesi üzerinden Cumhur İttifakı’na oy istiyor. Bu bile Cumhur İttifakı’nın hangi noktaya geldiğini gösteriyor. Buca, Karabağlar, Bayraklı, metropol konuşuluyor. Buralarda açık ara adaylarımız önde!” açıklamasında bulundu.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN ADAYLARI HANGİ PARTİDEN ADAY OLDUKLARINI SÖYLEMEYE ÇEKİNİYORLAR
Yücel ayrıca, “Yerel seçim hizmetlerin, adayların vaatlerinin yarıştığı, yerelde iktidar olan partinin geçmişte yaptıkları, geneldeki iktidar partisin ortaya koyduğu projelerin konuşulduğu bir seçim olmalı. Ama bir ekonomik kriz var. AKP’nin bunu unutturup yapay gündem oluşturma çabası var. Her seçimde olduğu gibi algıyı başka yöne çekme çabası var. İzmir’de baktığımızda bizim yaptıklarımızın da geneldeki iktidarın yaptıklarının da yansıması olacak. Ama beka meselesi ve benzeri yapay gündemlerin bir etkisi olmayacak. Bazı ilçelerde Cumhur İttifakı’nın adayları hangi partiden aday olduklarını söylemeye çekiniyorlar. Siz bağımsız girmiyorsunuz. Sizi aday gösteren partinin bir ideolojisi var. İzmir’de bir ilçeden aday oluyorsunuz ama araçlarınıza giydirme yapmıyorsunuz, hiçbir şekilde partinizin adını kullanmıyorsunuz. Kendilerinden bile rahatsızlıkları var. AKP’nin yaptıkları ve geçmişte kullandıkları söylemlerle İzmir’de başarıyı yakalamaları mümkün değil” ifadelerini kullandı.

SOYER ARKA SIRALAR VURGU YAPIYOR, KOCAOĞLU’NUN ‘VATANDAŞIN EKMEĞİNİ BÜYÜTMEK’ DİYE BİR SÖZÜ VAR!
Partisinin sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiğini vurgulayan Yücel, “Bizim temelimizde insan var. Popülist projeler yapılmıyor. O bölgedeki insanların ihtiyaçlarını belirler ona göre hizmet anlayışı sergilersiniz. Şeffaf ve dürüst bir belediyecilik anlayışımız var. Eleştiri olabilir. Önümüzdeki süreçte eksikliler varsa giderilir. Tunç Soyer’in arka sıralardakilere yaptığı vurgu var. Kocaoğlu’nun ‘vatandaşın ekmeğini büyütmek’ diye bir sözü var. Biz bunları geliştiririz. Temel belediyecilik hizmetleri noktasında bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Ama yine de eksiklikler olur bize iletilirse düzeltiriz” dedi.

HADİ GÖREV YAPTIRMASINLAR DA GÖRELİM!
Meclis üyesi aday listeleri üzerinden partisinin hedef alınmasını değerlendiren Yücel, terörle ilintili olduğu iddia edilen kişilerin isimlerinin bazı basın kuruluşları tarafından açıklanmasıyla ilgili konuştu. Yücel, “Söyleyecek bir sözleri olmadığı için bunu yapıyorlar. AKP’nin siyasi anlayışı karalama, çamur atma, iftira atma, algı yönetmektir. Biz adli süreci başlatıyoruz. Ödemiş’ten bahsediyorlar listede böyle bir isim yok. Buca’da da yok! Ortaya bir şey atıyorlar, ‘kaç kişiyi etkilersek kar’ diyorlar. Hukuki başvurular yapıldı. Bu arkadaşların geçmişi de tertemiz. Seçim kurullarından adaylıkları da onaylanmış. Sırf algı yaratmak için yapıyorlar. Bir tanesi içişleri bakanı, bir tanesi büyükşehir belediye başkanlığı yapmış birisi, bir tanesi de genel başkan yardımcısı, hukukçu ve İzmir milletvekili… Başka işleri yokmuş gibi karalama dilini kullanıyorlar. Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu arkadaşlarımızın isimlerini deklare eden basın kuruluşlarıyla ilgili. Arkadaşlarımızın hepsi suç duyurusunda bulundular. Bu yöntem geçmişte FETÖ’nün kullandığı bir yöntem. İnsanları itibarsızlaştırmaya çalıştırarak insanları hedef gösteriyorsunuz. Hatta ve hatta İçişleri Bakanı kalkıp ‘biz bunlara meclis üyeliği yaptırmayacağız’ diyor. Tehditvari bir üslupla hem hedef gösteriyor hem de görev yaptırmayacaklarını söylüyorlar. Hadi yaptırmasınlar da görelim! Sicilleri temiz. Bunlar unutulmuyor, hepsi kayda geçiyor.  İçişleri bakanının görevi toplumu germek değildir. Bu arkadaşlar aldıkları görevlerin gereğini unutuyorlar. Kendi kişisel ikballerinin peşlinde bu görevleri unutuyorlar ve farklı hareket ediyorlar” açıklamasını yaptı.

HDP’NİN CHP ADAYINI DESTEKLEMESİNDEN NEDEN RAHATSIZ OLUYORLAR?
Cumhur İttifakı temsilcilerinin CHP’nin HDP ile yakın olduğunu ileri sürerek sert açıklamalar yapmasına dair konuşan Yücel, “Bizim HDP ile kurumsal anlamda bir görüşmemiz ve ittifakımız yok. Ancak HDP’nin CHP adayını desteklemesinden neden rahatsız oluyorlar? AKP, MHP seçmeni de CHP’ye destek verebilir. HDP’ye geçmişte oy vermiş vatandaş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil midir? Seçmenin iradesine kota koyamazsınız. Genel seçimde hangi partiye oy vermiş olursa olsun yerel seçimde seçmenin iradesine kota koyamazsınız” ifadelerini kullandı.  

KOCAOĞLU BİZİM, PARTİMİZ VE İZMİR İÇİN ÇOK DEĞERLİ
15 yıllık görev süresi dolan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için konuşan Yücel, “Kocaoğlu bizim, partimiz ve İzmir için çok değerli. Benim için de onunla beraber çalışmak ömür boyu unutmayacağım bir deneyim ve yaşamımdan belli bir kesit. 15 yıldır bu kente hizmet verdi. Kalbimle söylüyorum; gerçekten yaptığı hizmetler nesil boyu anlatılacak. Önemsediğim bir yönetim tarzı var. Yeni süreçte aktif siyaseti bırakmış olması Aziz Bey’in bu deneyiminden faydalanmayacağımız anlamına gelmiyor. Yerelde kalkınma modelini daha ileriye götürmek ve Türkiye’de başka yerlerde de hayata geçirmek önemli. Türkiye’nin ihtiyacı olan da budur. Seçimden sonra bu tip çalışmalarla aktif olacağı ve bu yönde çalışmalar yapacağına inanıyorum. Bizim kendisine CHP olarak ihtiyacımız var” dedi.

DÖNEM DÖNEM FİKİR AYRILIĞIMIZ OLMUŞTUR
Kocaoğlu ile arasındaki ilişki hakkında konuşan Yücel, “İl başkanlığına önerilmem sürecinde Aziz Bey’in çok önemli etkisi olmuştur. İnandı, güvendi, destek verdi. Birlikte bir çalışma yaptık. Dönem dönem fikir ayrılıklarımız olmuştur bu da çok doğaldır. Önemli olan bu süreci kırmadan yürütmektir. Bunu da başardığımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

CHP’YE VE MİLLET İTTİFAKI’NA OY VERMEK DEMOKRASİYE, İZMİR’E OY VERMEKTİR
Sandık mesaisi öncesinde İzmir’de yaşayan seçmenlere seslenen Yücel, “Sevgili İzmirliler CHP ve Millet İttifakı’na oy vermek demokrasiye, İzmir’e oy vermektir. Sandığa giderken, ülkemize sahip çıkma bilinciyle sandığa gidilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

 
Firari FETÖ'cü sahte pasaportla yakalandı!
 
'Suriye meselesini sahada çözeceğiz'
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Duyuru 30 Mart 2019 Cumartesi 17:47

Soyer’e oy vermek HDP’ye oy vermekle aynı. Oy verecek vatandaşlara duyurulur!

Yorumu oyla      4      5  
Vatandaş 30 Mart 2019 Cumartesi 13:09

Dua edin algıyı iyi yönetiyorsunuz millet chp sevdiğinden değil akp korkusundan size oy veriyor çok başarılı bulduğundan değil aslında kurtulduğu gün chp den İzmir bayram ilan edilmeli batının hdp si oldu chp İstiklal marşı okumayan hdp kankanız oldu

Yorumu oyla      5      8  
Ezelden ülkücü 30 Mart 2019 Cumartesi 13:04

Dün gece Sayın Bahçeliyi dinledim, içim acıdı. MHP yi bu hale getirenler bakın da memleketi için uğraşan insan görün. Bu seçimde 5 oyumuz Soyer ve Erhan Kılıça. Deniz beye de pozitif yaklaşımı işin teşekkür ederiz.

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de seçim hazırlıkları tamam!
İzmir'de 31 Mart yerel seçimleri için okullar ve seçim kurullarındaki hazırlıklar tamamlandı.
Bakan Pakdemirli'den vapurda mesaj: Milletin terazisi en iyi terazidir
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yarın yapılacak yerel seçimler ...
CHP'li Polat'tan üç ilçede tek mesaj: Kazanacağız!
CHP’li Mahir Polat, Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, Kınık Belediye ...
 
CHP Çiğli Adayı Gümrükçü'den seçime saatler kala çağrı!
Millet İttifakının Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, seçim kampanyasını ...
Zeybekci: Emanete sahip çıkacağız
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Selçuk ...
30 il gezen İnce: CHP'li kırgın ama oy verecek!
CHP’li Muharrem İnce seçim döneminde 30 ili dolaştı; Türkiye’nin nabzını ...
 
Kılıçdaroğlu: İzmir Büyükşehir'in kredi notu Türkiye'nin kredi notundan daha yüksek!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomik krizin konuşulmaması için ...
Türkiye'den ABD'ye Venezuela yanıtı
ABD'nin Venezuela Özel Temsilcisi Elliott Abrams'ın Türkiye hakkında sarf ...
CHP'den Bayraklı'da seçim ordusu
Pazar günü gerçekleştirilecek seçimlerin huzur ve güven ortamı içinde ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva