HABERLER>POLİTİKA
18 Aralık 2020 Cuma - 11:33

CHP'li Bakan'dan 'bürokrasi' isyanı: Gereğini yaparız!

Bakanlar ve müdürlükler tarafından gerçekleştirilen toplantılarda Cumhuriyet Halk Partili (CHP) milletvekillerinin çağrılmamasını eleştiren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Tarıma dayalı bir toplantı yapıyorsunuz ancak 2 tane belediye başkanı katılıyor, AK Parti İl Başkanı katılıyor bir de… Her nedense toplantılarda hep AK Partililer var biz yokuz.  Her fotoğrafta var. Sen devletin orman bölge müdürsün" dedi. Bakan ayrıca "Bir siyasi partiyi ayırdığınız zaman geldiğimizde bu siyasallaşan bürokrasi hakkında gereğini yaparız" ifadelerini kullandı.

CHP li Bakan dan  bürokrasi  isyanı: Gereğini yaparız!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, Sonsöz TV'de gazeteci Fatih Yapar'ın konuğu oldu.

Gündemdeki konulara dair konuları değerlendiren CHP'li Bakan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşmeleri devam eden bütçe görüşmelerinden bakanların açıklamalarına, erken seçim tartışmalarından İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin gündeminde yer alan benzin istasyonu tartışmalarına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

"SİYASALLAŞAN BÜROKRASİ HAKKINDA GEREĞİNİ YAPARIZ"
Devletin bakanlıkları ve müdürlüklerinin sadece AK Parti Milletvekilleri ile toplantı gerçekleştirmesini eleştiren Bakan, "Yani AK Partili Milletvekilliği ile CHP Milletvekilliğini ayıran ne? İkimizde yasama organı üyesiyiz. Demek ki parti devlet. Devletin atanmış bakanı geliyor buraya ya da bakanın danışmanı, ya da devletin orman müdürü, bir siyasi partinin milletvekilleri ile toplantı yapıyor. İl Sağlık Müdürüne bir şey demiyorum kendisi düzgün bir arkadaş. Ben devletin müdürlerini ararım. Ancak bir bakan gelip buraya bir siyasi partinin milletvekillerini toplayarak bir toplantı yapamaz. Tarıma dayalı bir toplantı yapıyorsunuz ancak 2 tane belediye başkanı katılıyor, AK Parti İl Başkanı katılıyor birde. Her nedense toplantılarda hep AK Partililer var biz yokuz.  Her fotoğraf var. Sen seçilerek geldin bende seçilerek geldim. Sen devletin bölge müdürüsün, sen devletin orman bölge müdürsün… Sadece bir siyasi partinin değilsin. Eğer bir siyasi partinin adama gibi davranırsanız yarın bunun hesabını sorarız sizden. Bir siyasi partiyi ayırdığınız zaman geldiğimizde bu siyasallaşan bürokrasi hakkında gereğini yaparız. Zaten çok zaman yok buna. Niye bir araya gelmiyoruz? Hani uzlaşmaydı, hani yeni bir dil sergileyeceklerdi? Ben kaç defa sizin programınızdan bir araya gelelim dedik. Çevre Bakanı geldiğinde deprem sonrasında toplantıların hiçbirinde biz yoktuk. En son çağrıldığımızda tüm CHP Milletvekilleri olarak gittik. Ben bunu söylediğimde AK Partili Vekilleri sende gelseydin diyor, ben çağrılmadığım yere nasıl geleyim. Ben siyasi dostlukları önemli bulurum. Eğer Ecevit ile Süleyman Demirel konuşabilseydi o darbe olmazdı bu ülkede. AK Parti Milletvekilleri ile konuşuruz, karşılaştığımda kentin bir sorunu varsa bunu çözelim derim. AK Parti İl Başkanı'na da açarım telefonu bu sorunu çözelim diye konuşurum. Ancak bunlar İktidarın yanlışlarını eleştirmeyeceğimiz anlamına gelmez. Ancak onlar biz iktidarız, Cumhurbaşkanı partili Cumhurbaşkanı, yetkiler bizde bakanlıklar bizde diye bakıyorsa o devlet anlayışının değişmesi lazım" dedi.

"CHP DOMİNE ETTİ"
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleşen bütçe görüşmelerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin performansını değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Bütçe görüşmelerinin ilk günü sayın genel başkanını konuşması damgasını vurdu. Bütün bütçe görüşmelerini CHP domine etti. İzlenme oranına paylaşım oranına baktığımızda da çok büyük bir etkileşim aldı. Tüm bakanlık bütçe görüşmelerinde de çok önemli konuşmalar oldu. Çok nitelikli ve kaliteli konuşmalar oldu. Bütçe çoğunluğu olan onaylayacak ancak, halkın bilgilenmesi, meclisin sorgulaması adına gereği yapıldı diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"SÖYLEYECEĞİ BİR ŞEY OLMAYINCA AGRESİF OLUYORLAR"
Bütçe görüşmelerinde bakanların söylemlerini değerlendiren Murat Bakan, bakanların söyleyecek sözü olmayınca agresifleştiğini söyledi. Bakan, "Bakanların konuşmaları genel olarak hadsizdi. Siz TBMM'ye geliyorsunuz ve para isteyeceksiniz, bütçenizi anlatacaksınız. Bunlar bu işin basında biz güçlü yasama yapacağız dediler, Cumhurbaşkanlığı sisteminde bunu güçlendireceğini söylediler. Ancak geldiğimiz noktada milletvekiline yukarıdan bakan, milletvekiline yalancı diyen, siyasi şov yapan kişiler vardı. Ulaştırma Bakanı'nı eleştiriyorsunuz, ya da şehir hastaneleri ile normal hastaneleri kıyaslıyorsunuz, onların söyleyeceği bir şey olmayınca agresif oluyorlar" dedi.

"BU BİR EMPATİ YOKSUNLUĞU"
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin'in açıklamalarını değerlendiren CHP'li Bakan, halktan kopan vekillerin vatandaşın sorunlarına çözüm bulamayacağını söyledi. Bakan, "Elindeki telefona yazılı bir mesaj geldi cevap olarak onu okudu. Millet aç kuru ekmek yiyor diyorsunuz… Bir insanın kuru ekmekle beslendiğini yoksulluğunu açıklıyorsunuz… Bu bir empati yoksulluğu. Sen intihar eden vatandaşların acısını yüreğinde hissetmiyorsun demektir. Sen milletvekili olarak halktan koparsan onların sorunlarına çözüm bulamazsın. BU aslında iktidar partisinin durumunu ortaya koyuyor. Büyük bir Türkiye, güçlü bir Türkiye… Yansıttıkları bu ancak oralarda yaratılan algı ile gerçeklik farklı. Büyük ve etkili devlet, sonuç değiştirebilen bir devlettir. Bunun için sadece silahlı gücünün güçlü olması yetmez, ekonominin de güçlü olması gerekir" diye konuştu.

"ASKERİ UZMANLARIN DEĞERLENDİRMESİ LAZIM"
Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin karşısında olduğu söylemlerini değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, böyle bir şeyin söz konusu olmayacağını söyledi. Bakan, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) karşısında olması söylemine kargalar bile güler. Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti kurmuş biri. TSK'nın karşısında CHP duruyor demek sadece bir algı operasyonu olabilir. Zaten vekilimizin 'Orduyu sattınız' söylemini hemen ikinci cümlesinde açıklamıştır.  Bizim S400 mevzusu ile ilgili elbette ki TSK'nin savunması için gerekli duyduğu ihtiyaçları alabilir. Bunu askeri uzmanların değerlendirmesi lazım. NATO şemsiyesi altında TSK'nin ihtiyaç duyduğu konuları askeri uzmanların incelemesi gerekir. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu ürünü aldığında başka bir ülkenin ambargo koymasını Kıbrıs çıkartması döneminde yaşadık. O tarihten itibaren Türkiye kendi savunma sistemlerini yapmaya başladı. 1974'de Bülent Ecevit Kıbrıs Barış Harekatı yaptığında bize ambargo uygulandı. Ancak burada Türkiye kendi göbeğini kesti ve Kıbrıs ile barış harekatını yaptı. Bir yerde ABD Türkiye'ye ambargo koyuyorsa artık bu siyasi bir hareket değil milli bir meseledir ve burada CHP hükümetin yanındadır, zaten ortak bir bildirinin altına imza attık" dedi.

"CHP SEÇİME EN HAZIR PARTİ"
Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçime en hazır parti olduğunun altını çizen Bakan, "CHP seçime en hazır parti… Yani bugün seçim olsa biz hayır demeyiz. Kriz belediyeciliği konusunda CHP belediyeleri çok başarılı bir performans gösteriyorlar.  Çok ciddi bir oylarımızda sıçrama var. Yerel yönetim başarısı size iktidarı getirir. Bugün olacak seçimde Millet İttifakı ve diğer siyasileri topladığınızda yüzde 55 civarında. AK Parti ve MHP topladığınızda yüzde 45'i bulmuyor. Ben bu durumda iktidarın erken seçime gideceğini düşünmüyorum. Siz üretime kaynaklı bir yatırım yapmıyorsunuz, ülkenin kaynaklarını betona döküyorsunuz. Bunun ekonomiye dönüşü yok. Siz bu dönemde 5 müteahhit zengin ediyorsunuz sadece. Ülke bunların yanında teknoloji üretmiyor. Sanayi üretiminde düşüş var. Türkiye'de asıl ağırlık vermeniz gereken yerde sıkıntı var. Türkiye'nin dövize ihtiyacı var. Kamu bankaları 138 milyara yakın döviz satmış… Bu koşullarda iktidar gemisini yüzdürmeye çalıştığı için, bu şartlarda iktidarın seçime gideceğini düşünmüyorum. Kamuoyu yoklamalarında öyle değil. AK Parti ve MHP'den kopan oylar Deva ve Geleceğe gidiyor, onlarında toplam oylarının 4-5 bandından olduğunu gösteriyor. Mevzu Türkiye'de yeniden güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş yapmak. Bunu nasıl sağlanır? Bu sistemde 50+1 ile sağlarız. AK Parti artık tek başına iktidar olamaz, MHP ile de oylar yetmiyor. Burada milli birlik bayrağı altında birleşen, Cumhuriyet'in altında birleşen, demokrasi güçleri birleşmesi halinde bu iktidarı değiştirebilecek güçteler. Bugün yeni bir seçim olsa Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı olmaz" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANLIĞINA EN UYGUN KİŞİ SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU'DUR"
Murat Bakan olarak kendisinin adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirten Bakan, "Genel Başkanımız aslında kimin aday olduğunun önemli olmadığını söyledi. Önemli olanın ülkeyi nasıl yönetilecek olduğu dedi. Benim gönlümde Cumhurbaşkanlığına en uygun kişi sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Onun Cumhurbaşkanı olmasını ben arzu ederim. Mevzu yeniden demokratik parlamenter sisteme geçmekse Millet İttifakı üyeleri ile bir ortak karar alınır" dedi.

"BU İKTİDARIN ÖNCELİĞİ HALK DEĞİL"
Pandemi döneminde esnafın kan ağladığını ifade eden CHP'li Bakan, "Esnaf kan ağlıyor. İnsanlar evlerine ekmek götüremiyor. Bu insanlar nasıl geçinecek? Verdiğin bin TL ile bu insanlar karnını doyurabilir mi? Bütün çocuklar tabletten bağlanıyor eğitim sistemine… Ülkede müzisyenler çok zor durumdalar. Çok üzülüyorum. Bu insanlara devlet çözüm üretmesi lazım. Siz devlet olmanın gereğini yerine getiremiyorsanız 5'li çete'nin parasını ödemeyeceksiniz, Şehir Hastaneleri, otobanların parasını vermeyeceksiniz… Devlet bugün olmayacaksa ne zaman var? Ülkedeki en büyük önceliğin vatandaşın bu varoluş sorunlarında yanlarında olduğunu bilmesi. Almanya'da bir kapanmaya gittiler ve bizim 30 katımız bir yardımda bulundular. Çok zor durumda insanlar. Bu iktidar değişmeden bu sorunun çözümü mümkün değil. Çünkü bu iktidarın önceliği halk değil. Bir ihale yapıyorsunuz ve dolarla… Bir ihale yapılıyor yetkili mahkeme Türk mahkemeleri değil. Olacak iş değil. Sen milli paranı korumuyorsunuz, şu an Türkiye'de döviz mevduat hesapları Türk parasının üstünde" dedi.

"SUÇLU OLAN BİRİNİN YANINDA YER ALAMAYIZ"
CHP'li belediye başkanlarına açılan davaları değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin suçlu olan birinin yanında yer alamayacağını söyledi. Bakan, "Biz bunu ne zaman yaşadık? Benim ortaya çıkardığım bir şeydir. Burada iki tanıtım ihalesi yapılmıştı, operasyon nedeni oydu. Konya'da atık su ihalesini 40'a bölmüşlerdi. Bununla ilgili rapor yargılandı ancak İçişleri Bakanlığı sorgulamaya izin vermemişti. Türkiye'deki tüm belediye başkanlarına Urla'da Belediye başkanının tutuklanmasına neden olan, hepsinin o derneklerle vakıflarla ilişkisi var. Ancak kendilerine uygulamadığı kriterleri CHP Belediyelerine uygulayan bir iktidar var. Atila Sertel'e Mehmet Muş hakaret etti ve bununla ilgili Sertel dava açtı. Bunla ilgili emsal bir karar vardı. Atila Sertel açtığı davayı kazandı. Yerel yönetimlerle ilgili Fatih Gürbüz veya başka biri hakkında dava olmayacak konu… Mesela Nuket Hotar yargılanmıyor ancak Fatih Gürbüz yargılanıyor. Bunda adaletten bahsedebilir miyiz. Ben veya Cumhuriyet Halk Partisi zaten suçlu olan birinin yanında yer alamayız. Menemen'de de söylentiler oldu ve biz hemen yargılama yaptık kendiside yargılama bitmeden partiden istifa etti. Partinin karar organlarında alınmıştır. Belediye başkaları nasıl belirlendi belirlenmeli konusu şuan gündem değil. Vatandaş evine ekmek götüremiyor, esnaf kan ağlıyor " ifadelerini kullandı.

"GÜNDEM YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR"
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tartışmalara neden olan Urla'daki benzin istasyonu tartışmalarını değerlendiren CHP'li Bakan, "Biz onlarda benzin istasyonunu reddettik. Büyükşehir'de 5 kriter vardır. Bizden önce oluşturulan kriterlerdir bunlar. 5 komisyona gider dosyalar. Bunların kriterleri bellidir. Tarım alanı ise ret olur. Ben mektup yazdım da, benden para istediler de… Bunlar hikaye. Sen benzin istasyonu yapacaksan bu belediye başkanına mektup yazarak mı olur? 4 tane komisyonun olumlu görüşüne göre oylanmamışsa, 1 komisyonun kararına göre oylanmışsa ona göre bakılmalı. Bu Belediye Meclisi'nin yetkisinde. Belediye Başkanı yetkisinde değil. Tamamen bunlar operasyonel işler. Birileri yönlendiriyor bu işleri. Gündem yaratmaya çalışıyorlar. Bu konu zaten ilçe başkanı yetkisinde de değil. Belediye başkanlarının kendi getirdiği imar dosyalarının reddedildiği Belediye Meclislerinden bahsediyoruz. Belediye başkanının belirleyemediği konuyu ilçe başkanının ilerletmesi mümkün değil. Ben 3 sene büyükşehir de hukuk komisyonu başkanlığı yaptım. 1 kere benim şöyle olsun deyip de olan bir konu yoktur. Kimse tek başına gelip Belediye Meclisinde bir kararı değiştirecek güce sahip değil İzmir'de" diye konuştu.

 
Göztepe evinde telafi peşinde
 
Kovid-19'lu kanser hastası, özel bir ameliyatla sağlığına kavuştu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REİS 18 Aralık 2020 Cuma 18:44

partinin milletvekili değilmiydi,İran la Türkiye savaşsa İran tarafında olurum diyen

Yorumu oyla      2      3  
izmirden 18 Aralık 2020 Cuma 17:56

kılıçdaroğlu önce partiyi yönetsin... parti evlere şenlik. siyasi parti değil happy party olmuş :))

Yorumu oyla      3      4  
izmirli 18 Aralık 2020 Cuma 12:59

sayın vekilim senin gönlünde kılıçtaroglu var.. ama vatandasın gönlünde de Erdoğan var

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Putin'den Erdoğan açıklaması: Özü sözü birdir!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıllık basın toplantısında açıklamalarda ...
Genel Merkez'den 'Menemen' yorumu: Bu karar yok hükmünde!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir 2. İdare Mahkemesi'nin Menemen Belediye ...
Menemen kararı sonrası CHP'den flaş hamle!
Tutuklanarak cezaevine gönderilen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un ...
 
MHP'li Osmanağaoğlu: Cumhurbaşkanlığı Sistemi milletin tercihi!
MHP'li Tamer Osmanağaoğlu TBMM'de yaptığı konuşmada, "Türkiye’nin milli ...
CHP’den mahkemenin 'Menemen seçimi' kararına büyük tepki!
İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin CHP’li Deniz Karakurt’un kura ile kazandığı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Modern dönem haramileri...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hazreti Mevlana’dan aldığımız ilhamla diline, ...
 
Cumhur İttifakı, mahkemenin Menemen kararı için ne dedi?
Menemen seçimleri için mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını değerlendiren ...
AK Partili Dağ'dan 'Urla mektubu' yorumu: Münferit bir olay değil!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, tartışmalara ...
CHP PM Üyesi Nalbantoğlu'ndan 'yardım paketi' eleştirisi: Esnaf can çekişiyor!
CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, esnafa yönelik açıklanan yardım paketini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva