HABERLER>POLİTİKA
28 Mayıs 2023 Pazar - 17:29

CHP'li Aslanoğlu'ndan yeni açıklama: Kılıçdaroğlu, İzmir'de oyunu arttırdı!

Sandıkların kapanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Görev bitmedi, şimdi başlıyor, sayımlara eşlik edin" çağrısında bulundu. Aslanoğlu, İzmir'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun aldığı oy oranının arttığını belirtirken Buca’da İlçe Seçim Kurulu’nun CHP görevlilerini içeriye alınmadığını belirtti.

CHP li Aslanoğlu ndan yeni açıklama: Kılıçdaroğlu, İzmir de oyunu arttırdı!

Diren ÇELİK/Ahmet Can KARATAŞ- EGEDESONSÖZ- 13’üncü cumhurbaşkanın seçileceği ikinci tur seçimlerinde oy sayımı sürüyor.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer CHP Cumhurbaşkanlığı Merkez Seçim Ofisi'nde yaptığı açıklamalarda sabdıklara sahip çıkma çağrısı yapıldı.

SANDIKLAR NEŞELİYDİ, SONUÇ DA NEŞELİ ÇIKACAK
Aslanoğlu açıklamasında "sakin bir seçim geçirdik. İzmirliler makul şekilde seçimi tamamladı. Sayımlara geçiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı sayıma eşlik etmeye davet ediyoruz. Bugün demokrasi şöleni olacak, sandıklar neşeliydi, sonuç da neşeli çıkacak" dedi.

İLÇELERDEN RAPOR!
Aslanoğlu, kent genelinde olumsuzluk yaşanmadığını ancak yaşanan olumsuzluklara hızlıca müdahale edildiğini kaydederek "Karabağlar'da 1 sandıkta 1 oy pusulası var ama bu ilçelerde çok gördüğümüz bir olay değil. Karabağlar'daki o 1 oy için de tutanak tutuldu. Bugün sabah 5 itibariyle örgütlerimiz ayaktaydı, 6'da sandık görevlilerimiz bir araya geldi. Bazılarında asil ve yedeklerde hasta olanlar olabilir. Bornova'da 3, Buca'da 2 sandığımızda böyle bir durum oldu ama onların yerine müşahitlerimizi koyduk. Tüm sandıklarda görevlilerimiz vardı, sabah 7 itibariyle" yanıtını verdi.

SOYER: KATILIM ORANI 14 MAYIS İLE BENZER SEVİYELERDE!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise "Görev bitmedi, şimdi başlıyor, son ana kadar, tutanaklar gerekli mercilere ulaşana kadar arkadaşlarımız görev başında olmaya devam edecek. Katılım oranı 14 Mayıs ile benzer seviyelerde. Rakamlar birazdan net olarak ortaya çıkar. Ufak tefek sıkıntılara rağmen sakin, huzurlu bi seçim yaşandı. İnşallah sonuçlar da hepimiz için olumlu olur. Sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu.

ASLANOĞLU'NDAN YENİ AÇIKLAMA: KILIÇDAROĞLU, İZMİR'DE OYUNU ARTTIRDI
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Cumhurbaşkanlığı Merkez Seçim Ofisi'nde açılan yüzde 50 sandığın ardından açıklama gerçekleştirdi.

İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Sandıkların yarıya yakınını açmış bulunmaktayız. Şu anda Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 67, Erdoğan'ın ise yüzde 33 gibi gözüküyor. Henüz Karşıyaka gibi oy depomuz olan yerlerin sandık girişlerinden yüzde 10'lar seviyesindeyiz. Bergama gibi yerlerde merkez oylarını saymakta biraz zorlanıyoruz, itirazlar olabiliyor. Merkezde oylar biraz geriden gelecek. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyları bir miktar daha artacaktı, Erdoğan'ın oyları 1 miktar daha azalacaktı. Öyle oldu. Bin sandık sonra yeniden açıklama yapacağız" ifadelerini kullandı. 

Aslanoğlu seçimin Türkiye genelinde kafa kafaya sürdüğünü ifade ederek,Türkiye genelinde kafa kafaya bir yarış gidiyor. İzmir'de 3-4 puanlık artışlar var, birçok ilde artışlar var. İlk kez bu kadar iddialı bir seçim görüyoruz, umut ediyorum, biz kazanacağız” dedi.

CHP'Lİ ASLANOĞLU: BUCA’DA PROBLEM VAR
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Cumhurbaşkanlığı Merkez Seçim Ofisi'nde yaptığı açıklamada, "Sandıkların tamamına yakını açıldı. Oy oranları İzmir'de benzer şekilde cereyan etti. İtirazlar tüm sandıklarda sürüyor. Bazı ilçelerde farklı problemler var. Sandıklara tüm ilçelerde her 2 tarafın da itirazı var. Türkiye genelinde itirazlar sürüyor. Kesin sonuçların ardından değerlendirme yapacağız. " ifadelerini kullandı.

“İLÇE SEÇİM KURULU GÖREVLİLERİ ALMIYOR”
Buca’da İlçe Seçim Kurulu’nun CHP görevlilerini içeriye almadığını kaydeden Aslanoğlu, “Buca da İlçe Seçim Kurulu itiraza yetkili kişileri içeri almıyor. Şimdi oraya gidiyorum ve müdahale edeceğim. Tüm itirazlardan sonra durumu daha net değerlendireceğiz” dedi

 
Talihsiz son... Doldurduğu havuzda ölü bulundu!
 
İzmir Kılıçdaroğlu dedi!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 29 Mayıs 2023 Pazartesi 09:48

Yerel seçimlerde ve Izmır'de CHP tulum çıkartıyor buralarda mile mı? Vardır,öncellikle parti yöneticileri biz nerede hata yapıyoruz halk bize oy vermiyor adamlar kazanıyor biz ne yapıyoruz?

Yorumu oyla      4      4  
29 Mayıs 2023 Pazartesi 09:05

sahte seçmen kağıtlarıyla yine kazandılar yine. mürekkebi geri getirin kardeşim. hile hurda ile anca bu kadar.

Yorumu oyla      3      3  
sezarın hakkı sezara 28 Mayıs 2023 Pazar 19:58

ya arkadaşım izmirde oyunu arttırsa ne olur arttırmasa ne olur. aklımızla dalgamı geçiyorsunuz? ülkenin rejimi tam anlamı ile değişiyor adamın derdi izmirde oy arttırılması .

Yorumu oyla      5      4  
Vatandaş 28 Mayıs 2023 Pazar 19:52

Sayın il başkanı izmir sonuçları seçimi belirlemiyor,gelecek yerel seçimlerde atama belediye başkanları ve meclis üyeleri gelirse bu günkü duruma düşülür ona göre hareket etsinler ve genel merkez yöneticileri gereğini yerine getirsin tâbi ki sizde yapınız il kurultayı olması gerekir...

Yorumu oyla      4      4  
Cumhuriyetli 28 Mayıs 2023 Pazar 17:50

çıkacak çıkacak keyifleneceksiniz. Cumhuriyetten selamlar.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı: Herhangi bir olumsuzluk yok!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci ...
Sandık çağrısı: Sahip çıkmaya davet ediyorum!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, oy verme işleminin sona ermesinin ardından sosyal ...
Fatih Portakal ve sandık kuruluna suç duyurusu
İzmir'in Seferihisar ilçesinde, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda oy ...
 
AK Parti İzmir İl Binası önünde kutlamalar başladı
Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından AK Parti İzmir İl Binası önünde ...
CHP’li Aslan’dan Erdoğan’a oy açıklaması: Fazla oy pusulaları çıktı!
İzmir’in Konak İlçesi’nde oy kullanma işlemleri sırasında Erdoğan’a kullanılmış ...
Bakan Kasapoğlu oyunu kullandı!
Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem ...
 
Oy kullanamayana seyyar sandık gitti!
Hastalığı ya da engeli nedeniyle sandık başına gidemeyen seçmenler, 'seyyar ...
AK Partili İnan oyunu kullandı!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
Gümrüklerde 17'ye kadar oy kullanılabilecek
Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva