HABERLER>POLİTİKA
17 Haziran 2017 Cumartesi - 10:58

CHP İzmir'in yürüyüşünde ilk gün raporu: Tam 20 bin adım!

CHP İzmir İl Örgütü, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek vermek için İstanbul’a yürüyüş başlattı. Yürüyüşte ilk gün tamamlanırken İl Başkanı Güven, açıklamalarda bulundu.

CHP İzmir in yürüyüşünde ilk gün raporu: Tam 20 bin adım!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- CHP İzmir İl Örgütü’nün başlatmış olduğu yürüyüşte ilk etap sona erdi. Plan dahilinde ilk günü Bornova’da geçirecek olan CHP’liler yarın sabah saat 10.00’a kadar Topçu Kışlası bölgesinde olacaklar. Yarınki durak ise Manisa olacak. Yürüyüşçüleri Manisa’da Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in de aralarında olacağı partililerin karşılayacağı öğrenildi.

'BU NE PERFORMANS'
İl Başkanı Asuman Ali Güven yaptığı açıklamada partililere teşekkür etti. Güven, “20 bin adım attınız. 16.00’da gelmeniz gereken yere 14’te geldik. Bu ne performans? Demokratik hakkımız için yaptığımız yürüyüşte İzmir Valiliği ve Emniyet yetkililerine de teşekkür ederiz. Çünkü bu izinli bir yürüyüştü. Buraya katılan arkadaşlar referandumda bu kentte yüzde 69 ‘hayır’ çıkaran arkadaşlardır. Başta milletvekilimiz Enis Berberoğlu, halkın oylarıyla seçilmiş diğer partilerin milletvekilleri, tutuklu olan gazeteciler ve gençler için adalet istiyoruz. Hepsinin özgür bırakılmasını istiyoruz. İzmir olarak mücadelemiz sürecektir. İyi ki Türkiye’de İzmir var.

FOTO GALERİ: CHP İZMİR'DEN YOLA ÇIKTI

BUGÜN NELER YAŞANDI?
İstanbul’a yürüme kararı alan il örgütü, dün akşam Gündoğdu Meydanı’nda Adalet Nöbeti’nin startını da verdi. Bugün sabah saat 10.00’da Gündoğdu Meydanı’nda yürüyüş için toplanıldı ve harekete geçildi. Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan yürüyüşün güzergahı ve zamanlaması, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Gebze'de buluşulacak şekilde ayarlandı.


Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan yürüyüşe ilçe belediye başkanları, Parti Meclisi üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Katılımcılar üzerlerine adalet yazılı tişörtler giydiler.

Yürüyüş ile ilgili olarak ise günün programı belli oldu. Meydan’dan Kordon istikametine devam eden kortej Liman üzerinden Bornova merkezine ilerleyecek. Yürüyüşün ilk etabı Bornova’da tamamlanacak ve ertesi gün Manisa’ya yürünecek. Yürüyüşe ayrıca ambulanslar da eşlik edecek.

‘ADALET İSTİYORUZ’
CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ise yaptığı açıklamada, kortejin en başında yer aldı. Güven tarafından yapılan açıklamada, “Milletvekilimiz Enis Berberoğlu kendisi yurtsever bir insandır. Cumhuriyet ve Atatürk değerlerine bağlıdır. Derhal bırakılmasını istiyoruz. Haksız bir karar ile 25 yıl hapsi istenmektedir ve tutuklanmıştır. Adaleti gölge altında bırakan kararın son bulması için Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu bir yürüyüş başlattı. Biz bu yürüyüşü destekliyoruz. İzmir’den ‘adalet istiyoruz’ diye haykırıyoruz. Yürüyüşümüzün ilk etabı Bornova’da bitecek. Daha sonra Manisa örgütü ile hareket edeceğiz” denildi.

BAŞKAN KOCAOĞLU DA ALANDA
Yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldı. Başkan Kocaoğlu, "Adalet için yürüyoruz. Diyecek bir şey yok" dedi.

Partililer Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'nda geldi. Gündoğdu'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yürüyüşe devam edildi. 

GERGİNLİK YAŞANDI
Yürüyüş esnasında kortej içinden “Hırsız, katil Erdoğan” sloganının atılması üzerine Emniyet yetkilileri harekete geçti. Sloganın atılmasına müdahale eden yetkililer ile CHP’liler arasında küçük çaplı gerginlik yaşandı. Gerginlik diğer partililerin araya girmesiyle son buldu.
 

HANGİ ÖRGÜT NE ZAMAN YÜRÜYECEK?
Öte yandan yürüyüş planlaması da belli oldu. Görev dağılımı yapılan programda hangi örgütün hangi gün nereden nereye yürüyeceği netlik kazandı. 19 Haziran’da başlaması ve 4 Temmuz’da Gebze’de Genel Başkan Kılıçdaroğlu’yla buluşulacağının ön görüldüğü programda ilçeler birbirlerine ek kuvvet olarak destek yapacak. Tüm yürüyüşlerin saat 10:00’da başlayacak.

 
İzmir Tramvayı Metro'ya emanet!
 
 Şampiyon ikizlerden Başkan Atila'ya ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'nun yol planı değişti!
Polis ekiplerinin 3'üncü gündeki yoğun güvenlik önlemleri dikkatlerden ...
İstanbul için terör uyarısı: ABD adresini bile verdi
ABD İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul'da yaşayan vatandaşlarını dün gece ...
'Yürüyeceksen darbeye karşı yürüyeceksin'
Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da toplu açılış töreninde konuştu. ...
 
Abdullah Gül'ün danışmanı tutuklandı
Abdullah Gül’ün danışmanı Ayşe Yılmaz tutuklandı.
Topbaş'ın damadına yeniden tutuklama kararı
TUSKON iddianamesi kabul edildi, Ömer Faruk Kavurmacı'ya tutuklama kararı çıktı.
Hüseyin Çapkın ve Hüseyin Avni Mutlu için son dakika gelişmesi...
İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına yönelik ...
 
AK Partili Kalkan mecliste statları müjdeledi
TBMM Genel Kurulunda söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan ...
Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu için ilk yorum!
Başbakan Binali Yıldırım Cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını ...
Bozdağ: Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları endişe verici
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu yargıya ve ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva