HABERLER>POLİTİKA
15 Nisan 2023 Cumartesi - 09:04

CHP İzmir’in 7’nci sıra adayı Egedesonsöz’e konuştu: Hayatımda ilk kez sol partiye oy vereceğim!

CHP listesinde, Demokrat Parti'nin milletvekili adayı olarak İzmir 1. Bölgeden 7. sırada yerini alan Balıkesirli sanayici Haydar Altıntaş, "Siyaset ile ticaretin yan yana olmasından hoşlanmayan biriyim. İşyerimi ya satacağım, ya devredeceğim" dedi. Altıntaş, İzmir'den aday gösterileceğini aklından bile geçirmediğini belirtirken, hayatında ilk kez bir sol partiye, CHP'ye oy atacağını açıkladı.

CHP İzmir’in 7’nci sıra adayı Egedesonsöz’e konuştu: Hayatımda ilk kez sol partiye oy vereceğim!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - 14 Mayıs seçimlerinde İzmir'de milletvekili olmak için yarışacak isimlerden biri de, Balıkesir'in ünlü sanayicisi, işadamı Haydar Altıntaş... İstanbul ve Balıkesir'de yıllarca siyaset yapan Haydar Altıntaş'ın adı, Millet İttifakı'nın üyesi Demokrat Parti'nin adayı olarak, İzmir'de CHP'nin listesine kontenjandan girdi. 1. Bölge'de 7. sıradan aday gösterilen Demokrat Partili Altıntaş, seçim sürecinde ilk kez geldiği İzmir'de Egedesonsöz'ü ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Altıntaş, Balıkesir'de römork, yem karıştırma makinesi, traktöre takılan kepçe, vidanjör gibi ürünleri imal eden büyük bir fabrikanın sahibi olduğunu, milletvekili seçildiği takdirde ticari hayatına son vereceğini açıkladı.

İZMİR'DEN ADAY GÖSTERİLMEK, BENİM İÇİN SÜRPRİZ OLDU
Balıkesir'in Balya ilçesinde doğup büyüdüğünü, askerlikten sonra bir süre İzmir'de çalıştığını hatırlatan Haydar Altıntaş, "Sonra Balıkesir'e döndüm, kendi işimi kurdum. Kaynakçı olarak da çalıştım, daha sonra sanayici oldum" dedi ve kendini şu sözlerle tanıttı:

"Üniversiteyi bitirince, siyasete girdim. Adalet Partisi’nde siyaset yaptım. 1980 darbesinden sonra Doğruyol Partisi’nin Balıkesir kurucularındanım. Uzun yıllar il başkanlığı, ilçe başkanlığı, meclis üyeliği görevlerinde bulundum. 2007’de Doğruyol’dan milletvekili adayı oldum, ancak partimiz baraja takıldı. O gün bugündür de Demokrat Parti’nin Genel İdare Kurulu (GİK) üyesiyim. Süleyman Soylu’ya karşıydık, o yüzden onunla çalışmadım. Siyaset çizgim hep Kırat’laydı. Bu sefer milletvekili adaylığıyla ilgili düşüncem yoktu. GİK, aday adayı olmam yönünde karar alınca, ben de aday oldum. Bir de baktık ki, İzmir’e gideceksin, dediler. Normalde herkes, siyaset yaptığı yerden seçilmek ister. Ben de Balıkesir'in dışında bir yerden aday gösterileceğimi hiç düşünmemiştim. Sürpriz oldu benim için İzmir. Balıkesir'de CHP'nin ortak listesine DEVA Partisi'nin adayını kontenjandan koymuşlar. Dolayısıyla benim İzmir'de seçim girmem öngörülmüş. Seçim döneminde hep İzmir'de kalacağım. Milletvekili seçilirsem de ticaretle işim olmayacağı için İzmir'e yerleşeceğim."

İZMİR, 21. YÜZYILDA TÜRKİYE'NİN PARLAK YILDIZI OLMAYA ADAY BİR KENT
İzmir'de daha önce yaşamışlığının olduğunu belirten Haydar Altıntaş, "İzmir, kolektif kültürle Türkiye'nin 21. yüzyılda parlayan yıldızı olmayı hak eden bir kentidir. İzmir için yapılacak tasavvurlar beni de aşar. İzmir, Türkiye'nin bir ihracat başkenti olabilir, olmalı da. İzmir, Türkiye'nin bir eğitim başkenti olabilir, turizm başkenti de olabilir. Doğaya zarar vermemek kaydıyla, teknolojinin başkenti olabilir. Bunlar, partiler üstü meselelerdir" dedi. Milletvekili seçildiği takdirde iş hayatına nokta koyacağını açıklayan Haydar Altıntaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

BELKİ İŞYERİMİZDE ÇALIŞAN ARKADAŞLARLA ANLAŞIRIZ
"Eğer nasip olur, milletvekili seçilirsem, ticari hayatımı sonlandıracağım. İşyerimi ya devrederim, ya satarım ve ticaretle alakamı keserim. Ben açıkçası siyasetle ticaretin yan yana olmasından memnun olan bir kişi değilim. İkisi birbirinden ayrı kavramlar. Bu konuda kararlıyım. Bir kızım var, o da bu işi yapmaz herhalde. Ben köylü çocuğum. İşyerinde çalışan arkadaşlarla anlaşırız. Başka bir organizasyon kurarız. Onların çalışmaya devam etmelerini sağlayacak şekilde bir çözüm üretiriz. Benim ticari hayatım, sanayi ürünü üretmek dışında olsaydı da milletvekili seçildiğimde ticareti bırakırdım. Muhasebeci olsam, yine bırakırdım. Avukat olsam, büromu kapatırdım. Düşünce tarzım bu. Devletle hiçbir şekilde iş yapmadım, yapmam da. Ne ihale alırım, ne de resmi kurumlara teklif veririm.

SİYASET, BİR SANATTIR; SEÇİLİRSEM O SANATI EN İYİ ŞEKİLDE İCRA EDERİM
Listede 7. sırada, seçilebilir bir yerde olmaktan memnuniyet duyduğunu anlatan Altıntaş, seçilememe gibi bir kaygı taşımadığının altını çizdi. Altıntaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Siyaset, benim için bir meslek değil. Özellikle rahmetli Süleyman Demirel'in tarifiyle, meslek değil, sanat olarak kabul ediyorum siyaseti. Eğer seçilirsek, becerebildiğimiz kadar, en iyi şekilde o sanatı icra ederim; seçilemezsek, evimize işimize döner mesleğimize devam ederim. Ailemiz bize Demokrat Parti'yi şöyle tarif etmiştir. Demokrat Parti, insan olmanın, tok olmanın, hürriyetin, hakkın, hukukun temsil edildiği bir yerdir. Biz millet vicdanının hürriyete kavuşmasını Demokrat Parti ile bulduk. Ama Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına sonsuza kadar bağlıyız. Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet yaşamasından yanayız. Dedemiz, babamız bize bunları anlatırdı. Bu yüzden Demokrat Partili, Adalet Partili olduk. Bugün bizi Cumhuriyet Halk Partisi ile beraber olduğumuz için eleştirenlere cevabım da şudur: Biz Anayasanın ilk dört maddesinde yazılı olan asla değişmeyecek kurallara sonsuza kadar bağlıyız. Bir kere tarifimizin içerisinde Türkiye Cumhuriyeti devleti, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletidir demekten asla imtina etmeyiz. Laikliği din ve vicdan hürriyetinin teminatı olarak görürüz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğünün arkasına konulabilecek yegane gücün, karnı tok, sırtı pek vatandaş olduğuna inanıyorum. Eğer insanların karnını doyurabilirsek, onların umutlarını yaşatabilirsek, gelecek umudu ortaya koyabilirsek, insanlar o devletin arkasında dururlar."

BEN SANDIKTAN ÇIKTIM, İSTEDİĞİMİ YAPARIM, DİYEMEZSİNİZ
Türkiye'nin takip etmekte olduğu ekonomik ve siyasal modelle bu ülkenin uzun süre hayatını sürdüremeyeceğini iddia eden Haydar Altıntaş, "Bunun mutlaka değiştirilmesi lazım. Ben sandıktan çıktım, istediğim her şeyi yaparım, diyemezsiniz. Siz yetkiyi verecek olan sandıktır ancak sandığın yanına hukuka koymazsanız, demokrasi falan olmaz. İcraat yapan hukuk önünde hesap vermekten kaçınmamalıdır. Muhalefeti yok etmek, iktidarı yok etmekle eşanlamlıdır. Muhalefet yoksa demokrasi yoktur. Sürekli toplumu gererseniz, küfür ve hakareti siyasetin temel malzemesi haline getirirseniz, bu iş olmaz. Siyasette sürekli kazanmak diye de bir şey yoktur" dedi.

SANAYİCİNİN, ÜRETİCİNİN ÜRETİM MALİYETLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİ LAZIM
 Sanayicinin üretim kapasitesinin düştüğüne vurgu yapan, çiftçinin üretim yapamaz hale geldiğini belirten Haydar Altıntaş, iş dünyası ve tarımla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sanayicinin, üretim kapasitesi düştü. Türkiye'de bir enflasyon muhasebesi gerçeği olmadığı için, mesela 50 milyon lira cirosu olan bir firma, üretimin yüzde 10 eksiğini yaptığı halde 100 milyon lira ciro yapıyor. Bu reel bir büyüme değildir. Elektrik fiyatı yılda yüzde 450, sanayiye verilen doğalgazın fiyatı yüzde 500 artmıştır. Maliyetler sürekli artıyor. Sanayicinin, çiftçinin üretim maliyetlerini düşürmek şart. Aksi takdirde sıkıntılar daha çok büyür. Çiftçi, üreteceği ürününü kaç liraya vereceğini bilmeli, ona göre üretmeli. Atatürk, zamanında çiftçinin üretim malzemeleri haczedilemez diye kanun çıkarmış. Bugün bu konunu uygulaması, icra memurunun inisiyatifine bırakılmış. Arkadaş sen benim tarlamı, traktörümü alırsan, ben ne ekeceğim. Mahsulümü haczedebilirsin ama aracımı alamazsın. Türkiye küçük işletmeler cennetidir. Bu küçük işletmeleri yaşatmak lazım. Aksi takdirde çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalırız. Çiftçiyi yerinde tutmamız lazım. Dolayısıyla bu seçim, çok büyük önem arz ediyor. Millet gerçekten değişim istiyor. Bu iktidara da siz dinlenin, yenisi gelsin, bir nefes alalım, diyor. Değişim rüzgarının İzmir'den başlayarak Türkiye'nin her yerine dalga dalga yayılacağına ve değişimin gerçekleşeceğine yürekten inanıyorum. Milletin, bu yetkiyi Millet İttifakına vereceğine inanarak milletvekili adayı oldum. İnşallah her şey daha güzel olacak."

AHMET AKIN BÜYÜKŞEHİR ADAYI OLSAYDI, CHP'YE İLK KEZ O ZAMAN OY VERECEKTİM
CHP'nin İzmir milletvekili adayları için düzenlediği tanıtım toplantısına katıldığını, ancak milletvekili adaylar arasında tanıdığı kimse olmadığını ifade eden Haydar Altıntaş, bugüne kadar bir kere bile herhangi bir sol partiye oy vermediğini söyledi. Bu seçimlerde ilk defa, kendisinin de yer altığı CHP listesine oy vereceğini anlatan Altıntaş, şu görüşlere yer verdi:

"O dönemde oyumu Adalet Partisi'ne veriyordum. Ailecek hep Demokrat Parti ve Adalet Partisi'ne oy attık. Hayatımda hiç sol partiye oy atmadım. Şimdi ilk defa atacağım. Bundan da gocunmuyorum. CHP, 2019 yerel seçimlerinde Balıkesir'de tarihinde 1946'dan sonra  ilk kez seçilme şansı yakalamıştı. Milletvekili Ahmet Akın'ın aday gösterilmesi bekleniyordu ama İYİ Parti'nin adayı gösterildi. Eğer Ahmet Akın aday gösterilseydi, o zaman ilk defa CHP'ye, bir sol partiye oy atacaktım. Eşim sormuştu, oyumuzu nereye vereceğiz, diye. CHP'nin adayı olursa, CHP'ye dediğimde çok şaşırmıştı. Yakamda Kırat rozeti olacak. Çünkü biz bu ittifakı oluştururken, ittifaka katılan partiler kendi özgün kimliklerini terk ederek gelmediler. Ama daha öncelikli söylemleri ortaya çıkarmak için ittifak yapıldı. Yoksa bizim derdimiz milletvekili seçilmek falan değildi. Sola oy vermedim, ama etnik milliyetçilik yapan takımın dışında kalan solcularla da ciddi kavgam olmadı."

 
Yeni sezon 1 Eylül'de... Av yasağı başladı
 
Bakanlık’tan Lodos’a onay… Delicelere demir perde!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şefik Poyraz 20 Nisan 2023 Perşembe 08:32

Haydar bey erdemli bir şahsiyettir. Kendisiyle geçmiş dönemlerde birlikte siyaset yapma şansım oldu. Günümüz siyasetinin karanlığında ahlakıyla,insanlığıyla, tecrübe ve bilgisiyle bir yıldız gibi düşünün Haydar beyi. Siyaset üstü bir kişilik. Ben kendisine katiyetle kefilim,inanıyorum. Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Yürekten başarılar diliyorum.

Yorumu oyla      3      3  
KIRAT 18 Nisan 2023 Salı 16:58

ADNAN MENDERESİN MEZARINDA KEMİKLERİ SIZLIYOR...... YAZIK MİLLİŞEF....

Yorumu oyla      2      3  
Balıkesirli 16 Nisan 2023 Pazar 22:53

Balıkesir in Çalışkan değerli siyasetçilerindendir Seçildiğinde yaptığı çalışmalar ile kısa bir zamanda adından bahsettirecektir

Yorumu oyla      2      4  
çiğli gençleri 16 Nisan 2023 Pazar 01:11

ya faydanız yok bari susun kardeşim ya. konuştukça oy kaybettiriyorsunuz bize(CHP)

Yorumu oyla      4      3  
İZMİRLİ 15 Nisan 2023 Cumartesi 20:48

Meclisde sırf eski ve yeni ak partililerle dolacak adam dediğini yaptı herkez ak partiye oy verecek dedi ve verecek de eski yada yeni...

Yorumu oyla      4      3  
Işsiz genç 15 Nisan 2023 Cumartesi 20:20

Tek sol parti var Yeşil Sol parti diğer partiler hepsi AKP kökenli oldu...

Yorumu oyla      6      4  
MESELE MEMLEKET 15 Nisan 2023 Cumartesi 19:25

MEMLEKET PARTISI GUMBUR GUMBUR GELIYOR............

Yorumu oyla      4      4  
ATA 15 Nisan 2023 Cumartesi 19:23

ATASINI DEVLETINI SEVEN MEMLEKET PARTISINE OY VERIR ONCE VATAN....

Yorumu oyla      4      4  
gozgoz 15 Nisan 2023 Cumartesi 19:22

OYUM GENCLERIN PARTISI ATATURKCU MILLIYETCI MEMLEKET PARTISINE MUHARREM INCEYE.....

Yorumu oyla      4      4  
Gaziemir 15 Nisan 2023 Cumartesi 18:23

Bizlerde ilk defa bay Kemal in yüzünden oylarımızı sizler listelere yazıldığınız için TİP veya MEMLEKET e vereceğiz. HADİ BAKALIM!!!

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Terör örgütünü ülkemizin içinden söküp attık'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Terör örgütünü ülkemizin içinden söküp ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Türkiye Gönüllüsü' olma çağrısı
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Danimarka Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
Dışişleri Bakanlığı Danimarka Büyükelçisi'nin çağrıldığını ve ülkede Kur'an-ı ...
 
Bakan Kasapoğlu sahada... 'İzmir'de spor devrimi sürecek'
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Göztepe ve Alsancak'taki ...
Kılıçdaroğlu ve Soyer gençlerle buluştu
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da deprem konutları temel atma töreninde ...
 
Erdoğan, Karadeniz gazı için tarih verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz gazının 20 Nisan'da çıkarılacağını ...
Vatan Partisi İzmir adayları vitrine çıktı
Vatan Partisi İzmir 28. dönem milletvekili adaylarını kamuya tanıtmak ...
Çavuşoğlu: Togg’a dünyada herkesin ilgisi var
Avusturya'nın başkenti Viyana'da temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva