HABERLER>POLİTİKA
16 Temmuz 2016 Cumartesi - 11:04

CHP İzmir’den net tavır: Amasız, fakatsız karşıyız!

İl Başkanı Yüksel, darbe girişimini gerçekleştirenleri ‘küçük bir maceracı grup’ olarak nitelendirirken tavırlarının net olduğunu belirtti. Yüksel, “Nereden gelirse gelsin, hükümette kim olursa olsun, amasız, fakatsız çok net ve kesin bir şekilde karşı çıktığımızı belirtmek istiyorum” dedi.

CHP İzmir’den net tavır: Amasız, fakatsız karşıyız!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) mensup küçük bir grup tarafından gerçekleşen tarihi darbe girişimi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İl Binası’nda yapılan basın toplantısında Başkan Yüksel’e, yönetim kurulu üyeleri, milletvekilleri, ilçe ve belediye başkanları eşlik etti.

MACERACI GRUP!
Yüksel, “Dün akşam laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti olarak büyük bir tehlikeyi savuşturduk. Akşamın erken saatlerinde hepimizi şok eden gelişmelere tanık olduk. Adına ister ‘kalkışma’ ister ‘darbe girişimi’ diyelim özgürlüklerimize yönelik TSK içinde küçük bir maceracı gurubun yaptığını anladığımız bir olayla karşı karşıya kaldık. Polisimiz ve sivil yurttaşlarımızdan 90 şehit verdik. Darbeye karşı çıkarken şehit olan tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Ulusumuzun başı sağ olsun. Darbe girişiminde bulunanlardan da 100’ün üzerinde kişinin ölüm haberini aldık” dedi.

AMASIZ, FAKATSIZ KARŞIYIZ!
Yaşananlara karşı partisinin tavrının net olduğunu ifade eden Yüksel olayla ilgili net bilgilerin ilerleyen günlerde ortaya çıkacağını belirtti. Geçmiş dönemdeki darbelerden de örnekler veren Yüksel, “İlerleyen günlerde yaşananlarla ilgili daha net bilgiler ortaya çıkacaktır. Nasıl planlandı? Arkasında kimler vardı? Bunlar konuşulacaktır. Ama dün akşam başta siyasi partiler olmak üzere, medya çalışanlarıyla, yurttaşlarıyla, emniyetiyle, polisiyle millet meclisini terk etmeyen vekillerimizle tüm ulus maceracı darbe girişimine karşı birlikte olmuştur. Hep birlikte bu darbeyi savuşturduk. Türkiye darbelerden çok çekmiştir. Genel başkanımız da biz de açıklamalar yaptık. Darbeler geçmişte Türkiye’de ilk anda başarılı olduğu zaman hedefi siyasi partiler olmuştur. Darbelerin uzun dönemde başarılı olması hiçbir zaman mümkün değildir. Toplumu karanlığa sürüklemiştir. Türkiye’nin bugünleri de o günlerden kalmadır.  Başarılı olsaydı ilk gelecekleri adres siyasi partilerdir. Geçmişte öncelikle sol partiler ve partimiz olmak üzere özgürlük mücadelesi veren insanımızın hayatı kararmıştır. Ülke gelişmesinin önündeki en büyük engel olmuştur. Türkiye’ye demokrasiyi getiren parti olarak her zaman bu darbelere karşı çıktık. Her zaman özgürlükçü, hukuk devletini savunduk. Nereden gelirse gelsin, hangi amaçla, kime karşı olursa olsun, hükümette kim olursa olsun, amasız, fakatsız çok net ve kesin bir şekilde CHP olarak karşı çıktığımızı belirtmek istiyorum. Ülkenin aydınlık geleceği Atatürk’ün bize emanet ettiği cumhuriyetin yaşatılmasındadır” diye konuştu.



GÜN DEMOKRASİ MÜCADELESİ VERME GÜNÜDÜR!

Yaşanılanların yeni ayrışmalara, nefretlere yol açmamasını dilediklerini belirten Yüksel, “Dün olduğu gibi bugün birlik olma günüdür. Hiçbir siyasi parti ayrımı yapmaksızın özgürlüklerimizi savunma ve dayanışma günüdür.  Darbeler Türk siyasal tarihinde hep can kayıpları olmadan başarılı olmuştu. TBMM’ye saldırılması, bombalar yağdırılması çok partili rejime yönelik saldırı olması da çok manidardır. Bunu partilerin hep birlikte korumaya çalışması da önemlidir ve gelecek için umut vericidir. Türkiye’de barışın sağlanması yolunda bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Özgürlüklerin gerileştirilmesi için kullanılmamasını istiyoruz. Her türlü darbeye, darbeciliğe karşı çıkacağız. Tarihten gelen misyonumuzla bunu yapmaya devam edeceğiz. Demokrasinin beşiği olan kuruluş ve kurtuluşun başladığı İzmir’den sesleniyoruz. Birlik, beraberlik, dayanışma ve demokrasi mücadelesi verme günüdür” dedi.

GERGİNLEŞTİRMEK DOĞRU DEĞİL
Yüksel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından halkın sokağa davet edilmesini de yorumladı ve “Girişimin TSK’nın içindeki küçük bir grup tarafından yapıldığını ve ana gövdenin buna karşı çıktığını. Devlet emniyetiyle, silahlı kuvvetleriyle duruma hakimdir. Gördüğümüz budur. Gerginleştirmek ve halkı galeyana sürüklemenin doğru olmadığını düşünüyorum. Elbette hepimiz kol kola sarılıp demokrasimize özgürlüklerimize sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı. 

 

 
Flaş! Başbakan Yıldırım acı bilançoyu açıkladı
 
İzmir iş dünyasından darbe girişimine sert tepki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Başbakan Yıldırım acı bilançoyu açıkladı
Başbakan Binali Yıldırım açıklama yapıyor. Başbakan Yıldırım, "Kalkışma ...
Erdoğan: Milletin silahıyla milleti vurdular!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimiyle ilgili olarak, "Ordumuz temizdir, ...
Yıldırım: Havadan karadan atışlara karşılık verilecek
Gece saat 03.00 sıralarında açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Bu ...
 
Flaş: TBMM'ye uçaktan bomba atıldı!
Anadolu Ajansı TBMM'ye bomba atıldığı bilgisini paylaştı. Meclis binasından ...
Bahçeli: Hiçbir kalkışma kabul edilemeyecektir
MHP Lideri: Hiçbir kalkışma kabul edilemeyecektir. Askeri darbe teşebbüsünde ...
Flaş! Yıldırım: Bu doğrudan terör olayıdır!
Başbakan Yıldırım, NTV canlı yayında açıklamada bulundu.
 
Kılıçdaroğlu: Demokrasimize sahip çıkıyoruz
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokrasimize sahip çıkıyoruz" dedi.
Flaş! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama
Flaş! Cumhurbaşkanlığı'ndan ilk açıklama
Reuters Haber Ajansı'nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre ilk mesaj geldi.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva