HABERLER>GÜNCEL
7 Haziran 2023 Çarşamba - 10:53

CHP İzmir’den ‘manevi danışmanlık’ tepkisi… 'Eğitim dışı, tehlikeli bir kadrolaşma!'

İzmir’de bazı okullara ‘manevi danışmanlık’ atanması ile ilgili basın açıklaması düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Kadın Kolları İl Başkanı Nurdan Şenkal Uçar’ın hedefinde iktidar partisi ve Milli Eğitim Bakanlığı yer aldı.

CHP İzmir’den ‘manevi danışmanlık’ tepkisi…  Eğitim dışı, tehlikeli bir kadrolaşma!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı İzmir’de okullara ‘manevi danışman’ atanması ilgili Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi.

CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar ve Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan’ın da katıldığı basın açıklamasında alınan karara sert bir dille tepki gösterildi.

ASLANOĞLU: ŞARHOŞLUK İÇİNDE UNUTTULAR
Açıklamayı alanda yapmalarının nedenini anlatarak sözlerine başlayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Bugün basın açıklamamızı Kurtarıcımız ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda yapmak istedik. Bu yolla belki de, onun ısrarla işaret ettiği, çocuklarımızın çağdaş bilim ve fen yolunda yetiştirilmesi vasiyetini inatla anlamayanların ufuklarının açılmasına vesile oluruz dedik. Cumhuriyetimizin geleceği, velilerin emaneti ve bağımsızlığımızın teminatı olan çocuklarımızın okullarda alacağı eğitim, Türkiye’nin çağdaş ülkeler arasında yer almasının da en önemli şartı. Çocuklarımız; cahillikle, gericilikle savaşımızda, karanlıkları aydınlığa çevirecek olan güneşimiz. Onlar parlamaya çalıştıkça, 20 yıldır her yeni bakanla değiştirilen, 2016’ya kadar FETÖ’ye teslim edilen, sonrasında onun boşluğunu doldurmaya çalışan yandaş vakıflarla, tarikatlarla idare edilmeye çalışılan eğitim sistemimizin en büyük kurbanı, maalesef ki bu rüzgarda savrulan çocuklarımız oldu. Bunca çıkar kavgası ve iktidar sarhoşluğu içinde unuttular!” dedi.

KADROLAŞMANIN ÖNÜ AÇILMAYA ÇALIŞILIYOR
Amaçlarının kadrolaşma olduğunu belirten Aslanoğlu, “Çocuklarımızı unuttular. Yarınlarımızın teminatının ilim, irfan ve çağdaş eğitim olduğunu unuttular. Fedakarca görev yapan öğretmenlerimizi unuttular. Eğitimin evrensel, bilimin ışığında, ufuk açan ve özgürce düşünen bireyler yetiştirdiğini  unuttular. Türkiye günden güne çağdaş eğitimden uzaklaşırken, şimdi de ÇEDES, yani “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” adı altında “Manevi Danışmanlık” sıfatıyla; İzmir’deki her üç okuldan birine, imam, müezzin, vaiz, kuran kursu öğreticisi görevlendirmesi yapıldı. Bu süslü başlıklarla yapılan atamalarla görevlendirilen hiçbir personelin çocuklar, gençler veya eğitimle ilgili yetileri, Pedagojik Formasyonları yok. Bu atamaların çağdaş ve modern bir eğitime koyacağı hiçbir katkı yok. Belli ki, yine belli çevreler iktidara baskıyla iş yaptırıyor. Belli ki, çocuklarına kavuşmayı bekleyen yüz binlerce atanamayan öğretmen yerine, çocuklarımız kullanılarak eğitim dışı ve tehlikeli bir kadrolaşmanın önü açılmaya çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİM!
Milli Eğitim Bakanlığına seslenen Aslanoğlu sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü;

 “Belli ki, okulların tatile girmesine günler kala şimdiden 2023- 2024 eğitim yılının hazırlığı yapılarak iş oldubittiye getirilmek isteniyor. Buradan Milli Eğitim Bakanlığı'na ve İl Müdürlüğü'ne soruyoruz; Daha önce KYK yurtlarına yapılan ve atamalar sonrası intihar vakalarının artmasıyla geri çekilen bu uygulama neden yine gündemde? Bu işin eğitimini üniversitede almış rehber öğretmenlerimiz ve psikolojik danışmanlarımız, öğrenci ve velilerimize her türlü desteği zaten verirken, ne oldu da onları yok sayarak, konuyla uzaktan yakından ilgisi olmayan imamları, vaizleri, kuran öğreticilerini eğitim sisteminin içine soktunuz? Atanamayan rehber öğretmenlerimizi atayarak bu işi bilimsel yönden çözmek varken, neden görevi din anlatmak, din öğretmek olan kadroları milli eğitim kadrolarının içine, üstelikte denetlemez bir şekilde yerleştirdiniz? Çocuklarını pikniğe götürürken bile velisinden izin alırken, çocukların maneviyatına dokunacağı söylenen bu kadroların, çocuğuna destek vermesi iznini velilerden istediniz mi? Neden “manevi danışmanlık” hizmetini müftülükler bünyesinde açılacak birimlerde vermiyor da, illa ki okulların içinde kadrolaşmaya çalışıyorsunuz?

Yurtlarda, vakıflarda yaşanan bunca skandaldan hiç mi ders almıyor, laik eğitim anlayışına vurulan darbelerin bu ülkenin geleceğine vurulduğunu hiç mi anlamıyorsunuz? Milli Eğitim'de bunca dert, bunca sıkıntı varken, bu sorunları çözmek, öğretmenlerimizin şartlarını iyileştirmek, atanamayan öğretmenlerimizle boş geçen dersleri doldurmak yerine, neden tepki çeken, bilimsel başarıya katkı koymayan, hatta yeni tartışma ve sorunlara yol açacak olan bu uygulamada ısrar ediyorsunuz?

Başöğretmenimizin huzurundan, yeni Milli Eğitim Bakanı'na sesleniyoruz. İzmir’de velilerimizi, öğretmenlerimizi ve en önemlisi çocuklarımızı endişelendiren, eğitim sistemimize yeni sorunlar getirecek, okullarımızda ayrımcılığa ve liyakatsizliğe yol açacak bu projeden derhal vazgeçin. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu oldubitti de ısrar edilirse, her aşamasını yakından takip edeceğimizi, velilerimiz, sendikalarımız ve öğretmenlerimizle birlikte mücadeleden vaz geçmeyeceğimizi kamuoyuna duyuruyor, iktidarı aklıselim davranmaya çağırıyoruz. Üstüne basarak vurguluyoruz ki, hiç kimse bu açıklamamızı farklı yönlere çekmesin. Diyaneti kuran, din ve vicdan özgürlüğünü savunan, belediyelerinin camilerin bakımını yaptığı partinin mensupları olarak, tek derdimiz çocuklarımızın geleceği, okullarımızın çağdaş eğitimin yuvası olmasıdır.”

UÇAR: DİNİ KADROLARDAN DESTEK ALMAK İSTEYENLER…
Kürsüye çıkan CHP Kadın Kolları İl Başkanı Nurdan Şenkal Uçar ise din kültürü öğretmenlerine dikkat çekerken, “Biz Anneler çocuklarımızı; aldığı eğitiminden, güvenilirliğinden emin olduğumuz öğretmenlerimizin "İrfanı hür,vicdanı hür nesiller yetiştireceğine olan inançla, içimiz rahat bir şekilde okullara gönderiyoruz. Adına "Manevi Danışmanlık" denen bu sistemle, çocuklarımızı; öğretmenlerimizin aldığı eğitimi almamış, çocuğumuzun dünya görüşünü bilmeyen, sadece, din üzerine eğitim almış kişilere emanet etmek istemiyoruz. Özgür bir ülkede yaşıyoruz. Dini kadrolardan destek almak isteyen herkes müftülüğe, camilere zaten kendisi başvurabiliyor. Bunun önünde hiçbir engel yokken, ısrarla okullarda dini eğitim almışlardan oluşan kadroları zorlamak,ne eğitimle, ne de özgürlükle bağdaşmamaktadır.Okullarda çocuklarımıza bu desteği veren rehber öğretmenlerimiz, isterlerse de manen destek olacakları din öğretmenlerimiz zaten var" diye konuştu

ASLA TESLİM ETMEYECEĞİZ
Çocukları bu kadrolara teslim etmeceklerini belirten Uçar “Bu proje okullarda tarikatların, yandaş vakıfların kadrolaşacağı ve çocuklarımızın, psikolojik olarak baskı altına alınacağı korkusunu uyandırmaktadır. Bizler, hem bir veli, hem de bir Anne olarak çocuklarımızı bu kadrolara teslim etmeyeceğiz. Bu korkutan, ayrıştıran ve dayatılan uygulamanın, geri çekilmesi için tüm kadınlarla birlikte mücadele vereceğiz. Çocuklarımız en değerli varlığımız, Onları sonuçlarının ne olacağı belli olmayan bir uygulamaya ve eğitimsiz, ehil olmayan kadrolara asla teslim etmeyeceğiz” dedi.

 
SMA hastalarına müjde... Hastane kurulacak!
 
Çocuğunun gözleri önünde katledilmişti... Acılı kardeşten 'indirim yapılmasın' çağrısı!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Az Bilmiş 8 Haziran 2023 Perşembe 10:52

Yorumları okudum. Onlara cevap veriyorum. Bu yorumları yazanlar bilğisiz insanlar. Şeriat demek gidilen yol demektir. Yani Kuran demektir. Allah'' hın yolu demektir. Şeriate karşıyım demek Allah''a (C.C.) karşıyım istemiyorum, inanmıyorum, cehenneme gitmek istiyorum demektir. Bilâkis bu proje LAİK CUMHURİYETE zarar vermez. Madem laik olcaksak neden dini projelere karşı çıkıyorsunuz. İsteyen camiye gitsin isteyen meyhaneye gitsin. Laik düzen budur. Ama öbür tarafta ALLAH'' HIN düzeni var. Din ve Ahlak eğitiminden baz geçerseniz kedi ve köpek dolaştıranların sayısı artar, insanlar vücutlarına her tarafına dövme (BOYA) yaptırırlar. Zaten bu istikamete doğru aşırı bir eğilim var. Ayrıca hem ŞERİAT a karşı çıkıyorsunuz hem de öldügünüzde CAMİDEN o istemediğiniz hoca size dini törenle, namazla gönderiyor. Zaten bu dünya İMTAHAN dünyasıdır. Elinize çakmağı alıp parmağınıza tutun bakalım ateşe dayanabilecek misiniz. Bir de CEHENNEM ATEŞİ var.

Yorumu oyla      2      3  
8 Haziran 2023 Perşembe 08:57

Türkiye Laik ve Demkratik bir devlettir. Din görevlisinin psikolojik destek adı altında okullara sızdırılması şeriat hazırlığıdır. O zaman Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü eğitimcileri niye var?

Yorumu oyla      3      3  
Asım ŞAİR 8 Haziran 2023 Perşembe 00:06

İzmir ve İlçelerindeki okullarda uygulanacak bu proje tamamen ideolojik bir çalışmadır. Neden imam veya vaiz görevlendiriliyor. Bu okulun Rehber öğretmeni yokmu? Din bilgisi öğretmeni yokmu? Eğer ihtiyaç varsa öğretmen ataması yapılsın imam değil. Sayın velilere - muhalefet Partilerine ait M.V. lerine - İl ve İlçe yöneticilerine diyorum ki tepkilerinizi gösterin. CHP si ve diğer Muhalefet partileriyle ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte örgütlenip bu uygulamadan vaz geçilmesi için mücadele edilmelidir.Sessiz kalınırsa hedeflenen Laik Cumhuriyetin çağdaş Eğitim sistemine zarar verileceği düşüncesindeyim. Saygılarımla..

Yorumu oyla      3      3  
Az Bilmiş 7 Haziran 2023 Çarşamba 23:09

İşte CHP budur. Din adamlarının okullarda çalışma yapmalarından neden RAHATSIZ oluyorsunuz ki. Manevi danışmanlık adı altında görevlendirilen bu din adamlarından coçuklarımıza ne zarar gelir ki. Bu haber CHP nın dinimiz ile olan kavgasının ispatıdır. Bu parti dinimize karşıdır. LGBT+ larla yol yürümediler mi. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği denediler mi. Hep sinsi cümleler. Bugün işim gereği Alsancak a gititm. Herkes köpek gezdiriyor. İnsanların üstü başı düzgün ama ellerinde bir köpekten fazla 4 köpeği olanı gördüm. Sonra son yıllarda her yaştan insanlarda vuçutunun değişik yerlerinde DÖVMELER var. 5 yıl 10 yıl 20 yıl 30 yıl geriye gidelim bunlar yoktu. Kimsenin özgürlüğüne tercihlerine yaşamına karışmıyorum ama bu ne yaaaaa. İnsan nesli RAYDAN çıkmış. Adam, Kadın anasını babasını bakmıyor. Köpek bakıyor. Vücudunda dövmeler. Hani biz Müslüman bir millettik. İşte okullardan itibaren din adamları tarafından çocuklarımız ele alınırsa insanoğlu DÜZELİR. CHP bunu istemiyor. CHP düzen bozulsun istiyor. Bunlar imamların nikah kıymalarına da karşı çıkmışlardı. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINA Gazi ATATÜRK kanunla açmadı mı. Ah CHP ah. İl başkanı ne dedi. Seçim sadece İzmir'' de olsaydı biz İKTİDARDIK dedi. Allah bunlara akıl fikir vermesin.

Yorumu oyla      2      5  
ST 7 Haziran 2023 Çarşamba 23:03

Ne demekmiş manevi danışman. Öğretmenler, aile ve özellikle rehber öğretmenler varken manevi danışmanlık adı altında ilgisiz bazı kişilere ek iş mi sağlanıyor?

Yorumu oyla      3      3  
cevdet bey 7 Haziran 2023 Çarşamba 17:53

izmir'de bir milyon oydan bahseden ve akp karşıtlığı olarak verilen oyları chp'ye verildiğini zanneden bir il başkanı ve bir milyon oyun karşılığı olarak bu kadar önemli bir konuda 75 kişiyle meydanlarda basın açıklaması. işte chp işte başkan!

Yorumu oyla      3      5  
gerçekler 7 Haziran 2023 Çarşamba 15:47

müslüman toplumda salyangoz satmayı bırakın artık. siz ve sizin gibi düşünenlerin toplumda karşılığı yok. 3-5 kişi toplanıp boş çığırtkanlık yapmayın sizi takan yok

Yorumu oyla      5      8  
tuna 7 Haziran 2023 Çarşamba 14:15

sizlere de psikolojik danışman atayacaklar hahaha

Yorumu oyla      6      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye ile KKTC'nin anlaşması Resmi Gazete'de
Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti (KKTC) arasında "İktisadi ...
Annesi her yerde arıyordu... Berfin'den sevindiren haber
İzmir'de kayıp olarak aranan Berfin T. (15), dün, 12'nci günde evine döndü. ...
İzmirliler dikkat! Sağanak geri dönüyor
İzmir’de geçtiğimiz hafta etkili olan sağanak yağışlar yeniden yüzünü ...
 
DEÜ'de çevre günleri zirvesi
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) geleneksel hale getirdiği ‘Çevre Günleri’ ...
Öğrenci yurdu görevlisi mesaideyken öldürüldü!
Adana'da erkek öğrenci yurdunda güvenlik görevlisi Gökhan Şahin, mesai ...
FETÖ'nün sözde sorumlusu İstanbul'da yakalandı
FETÖ'nün sözde sorumlusu Bilal Bilge yakalandı. 6 yıldır aranan FETÖ firarisi, ...
 
Terör örgütü DEAŞ operasyonu: 9 gözaltı
İstanbul'da DEAŞ terör örgütünün çatışma bölgeleri ile irtibatlı oldukları ...
Ağır hasarlı binada hırsızlık yaptığı iddiası: 7 şüpheli yakalandı
Gaziantep'te depremlerde ağır hasar alan bir binadan hırsızlık yaptıkları ...
14 düzensiz göçmen sınır dışı edildi
Kocaeli'de yasa dışı yollarla yurda giren 14 düzensiz göçmen ülkelerine gönderildi.
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva