HABERLER>POLİTİKA
29 Haziran 2018 Cuma - 11:33

CHP İzmir'den Bakan Soylu’ya tepki: Hiç kimsenin gücü yetmez!

İl Sekreteri Değirmenci, “Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumuzdur. Ancak şehit cenazeleri olması durumunda bugüne kadar olduğu gibi örgütlerimiz tam kadro halinde orada olacaklardır. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir” dedi.

CHP İzmir den Bakan Soylu’ya tepki: Hiç kimsenin gücü yetmez!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK)  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Valilere, CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim” açıklamaları sonrasında il başkanlıklarına ortak metin gönderdi.

81 ilde eş zamanlı yapılan basın toplantıları kapsamında İzmir’de il örgütü, açıklama yaptı. İl Başkanı Deniz Yücel’in katılmadığı toplantıda açıklamayı İl Sekreteri Birgül Değirmenci okudu.  İl binasındaki programda İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Kani Beko, il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları yer aldı.

ERDOĞAN BUNUN NERESİNDEDİR?
Değirmenci, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘valilere, CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim’ sözleriyle toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yapmıştır. Bu sorumsuz ve hadsiz tutum açıkça ateşle oynamaktır. Şehitlerimiz arasında ayrım yapan anlayış, şimdi de şehit cenazeleri üzerinden milleti bölmek peşindedir. Şehitlerimiz siyasi partilerin değil milletimizin evlatlarıdır.AK Parti Genel Başkanı Erdoğan bu açıklamanın neresindedir? Eğer bu açıklamayı reddedip derhal İçişleri Bakanı hakkında gereğini yapmazlarsa, bilinmelidir ki bu münferit birinin densiz bir açıklaması olmaktan çıkar, derin mahfillerde hazırlanmış soysuz bir kaos planı olduğunu gösterir” dedi.

HİÇ KİMSENİN BUNU ENGELLEMEYE GÜCÜ YETMEYECEKTİR
Değirmenci, “Daha yeni tamamlanan seçimlerin toplumda gerilimleri yok edip sükunet ve huzuru tesis etmesi beklenirken, toplumu terörize eden bu açıklama eğer densiz bir çıkış değilse, o zaman yeni dönemin çatışma ve kaos üzerinden kurgulandığının delilidir.

Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumuzdur. Ancak şehit cenazeleri olması durumunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimiz, milletvekillerimiz,  il başkanlarımız ve örgütlerimiz tam kadro halinde orada şehitlerimizin huzurunda olacaklardır. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir.  Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona imkân veren iktidardır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.

 
Askerlikte bir dönem sona eriyor!
 
Bucaspor 3 ismi ikna edemedi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gürkan 30 Haziran 2018 Cumartesi 19:00

AKP'lilere göre FETÖ konusunda AKP'lilerin hiçbir suçu yok, tüm suç CHP'lilerin. kandırılmışlar, müslüman oldukları için destek vermişler. bir tane akıllı da dini bir örgütün emniyetten , yargıya, ordudan tut tüm devlet kurumlarını niye kontrolünde tutuyor dememiş. CHP eskiden müslüman zannettiği için karşıymış gibi olayı da her fırsatta dine bağlayıp kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar.

Yorumu oyla      9      5  
REİS 29 Haziran 2018 Cuma 23:25

Gürkan herşeyi çok bildiğinimi sanıyorsun..Habur olayında devlet bir adım attı,unutma o PKK lıların avukatlarından biri CHP genel baş.yrd.lığı yapmış Sezgin Tanrıkuluydu..o hainler devletin bu adımını nankörlük yaptılar..ama aynı devletimiz onları o hendeklere gömdü ama ne hikmetse onlar için ağlayanların arasında hep CHP liler vardı..FETÖ olayına gelince şimdi fetöyle kolkola olanlar o zaman onların gerçek müslüman olduklarını düşündüklei için karşılarında göründüler ama hain olduklarını anlayınca dost oldular öyle ya ortak düşman ERDOĞANDI..CHP milletvekli TANALIN hain fetö için gözyaşlarını unutma..ayrıca HDPKK nın yüce meclise girmesi seni hayli memnun etmiş belli..

Yorumu oyla      9      6  
Gürkan 29 Haziran 2018 Cuma 21:36

Çözüm süreci gerekliymiş! Yahu PKK ' nın arkasında başta ABD ve bir çok ülke varken sen bu maşa örgüt ile neyin çözümünü yapacaksın? Bu kadar mı safsınız! Bu kadar mı dünyadan bihabersiniz! FETÖ konusu ise tam bir skandal! FETÖ orduya kumpas davaları ile büyük zarar verdi; kozmik oda açıldı; devletin gizli bilgileri çalındı , sizde o davaların savcısı oldunuz. Dönemin savcıları hakkında neler neler söylendi. Türkiye bu savcılara minnettardır , heykelini dikmek lazım vb. şeyleri babam mı söyledi ? FETÖ devlete sızmış(!) dendiğinde buna kargalar güler dediniz. Emniyet , yargı FETÖ'ya teslim edildi. Sonucunda 15 Temmuz meydana geldi. Son 10 yıl böyle geçti , gerçekler ortaya çıkınca da "Allah affetsin , kandırıldık!" dediniz. Bu kadar kolay mı ? Bu arada AKP HDP 'nin meclise girmesinden rahatsız ancak Saadet Partisi'nden de rahatsız. Saadet Partisi ittifak yapmasaydı 8 vekil AKP'ye yazılacaktı. Dert vekil sayısı vekil ! Bu kadar kör olmayın.

Yorumu oyla      9      6  
Lombak-Acı Gerçekler 29 Haziran 2018 Cuma 19:23

Ayrıca 24 Temmuz 2015 (terörle mücadelenin yeniden başlaması) sonrası ve 15 Temmuz 2016 (FETÖ-ABD darbe girişimi) sonrası AKP diye iki milat var. 24 Temmuz 2015 öncesi AKP'yi kastediyorsan dediklerine aynen katılıyorum. Ama artık o AKEPE yok! Ama adalet yürüyüşüyle PKK ve FETÖ tutuklularına özgürlük isteyen de bir CHP var. Zaten halkın tepkisi ona. Yani Y-CHP'ye.

Yorumu oyla      10      6  
Haluk 29 Haziran 2018 Cuma 15:26

Gürkan terörün bitmesi için çözüm süreci denemesi gerekliydi ve denendi, fakat başarsız oldu proje, sebebi ise Türkiye cumhuriyeti devletinin tüm iyi niyeti karşısında bu süreci bozan pkk ve hdp olmuştur, bunu millet biliyor, Türkiye bu süreçten sonra tüm gücüyle kurumlarıyla teröre karsı topyekün mücadele etmeye başlamış ancak bundan dolayı bazıları rahatsız olmuş ve pkk sempatizanlığına soyunanlar olmuştur, suan ise hdp yi Meclis''e sokan da CHP dir bunu çocuklar bile biliyor, Türkiye karışmıyor merak etme sen, herşey yolunda, milletimiz nerde Nasıl davranacağını cok iyi biliyor

Yorumu oyla      12      9  
Gürkan 29 Haziran 2018 Cuma 14:18

Uğur , FETÖ'ya yıllarca destek veren , PKK'ları davul zurna ile karşılanmasına göz yuman bizzat siz değil miydiniz ? Arkadaş bu nasıl bir yüzsüzlüktür! Çözüm sürecinde askerin elinden operasyon yetkisini alıp valilere veren de siz değil miydiniz ? Bunun sonucunda kaç tane şehit verildi ? Siz burada şehitlerin cenazelerinde sıkılmadan boy gösterdiniz değil mi ? Şehitler sadece sizin mi de CHP'liler gelmesin diye biliyorsunuz ? Bu ülkede sadece AKP'liler mi şehit oluyor ? Sosyal medyada "reis bizi Afrin' e götür" diyenler, şimdilerde de "reis yaş 25, bedel 10 bin" diyorlar. Utanma , sıkılma da yok. Şehide kelle diyenler bunlar, PKK terör örgütü değildir diyen bunların bölgedeki vekili , FETÖ'ya her isteğini veren bunlar ama CHP suçlu. Tüm sıkıntı ne biliyor musunuz; HDP 'nin barajı geçip vekil kazanması, AKP'nin de 300' ün altında kalması. Evet, tüm sıkıntı budur. Kimse hikaye anlatmasın. Bahçeli' nin ziyaret ettiği Çakıcı bugün muhaleti desteklediler diye bazı gazetecilerin ölüm emrini vermiş. Burası Teksas mı ? Ülke nereye gidiyor ? Yarın bir gün şehit cenazelerinde millet birbirine girerse ne olacak? Soylu hesabını verebilecek mi ? Bu kişi yolsuzluk ile mücadele edilse AKP' nin yarısı içeri girer diyen birisiydi. Koltuk uğruna Türkiye' yi karıştırmaya kimsenin hakkı yoktur. Oy hesabı üzerinden de şehitleri istismar etmeyi de bırakın.

Yorumu oyla      13      9  
Uğur 29 Haziran 2018 Cuma 12:20

hdp ye destek vermeden önce düşünseydiniz...

Yorumu oyla      13      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu yanıt verdi! İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacak mı?
Özel bir TV kanalının canlı yayınına bağlanan CHP Genel Başkanı Kemal ...
Ümit YALDIZ yazdı... AKMH-P!
Ümit YALDIZ yazdı... AKMH-P!
MHP'den TBMM başkanlık seçimi için karar!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, "MHP, TBMM Başkanlığı seçiminde ...
 
İYİ Parti İzmir'in önemli isminden flaş karar: Vekil seçilemedi, siyasete veda etti!
İYİ Parti kurucularından ve partinin İzmir teşkilat yapılanmasını sağlayan Yıldırım ...
CHP MYK sona erdi: İşte açıklama!
CHP MYK, Gürsel Erol için ihraç talebi kararının çıktığı PM toplantısının ...
RTÜK, adaylara hakareti affetmedi
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 24 Haziran gecesi Cumhurbaşkanı ...
 
İl Başkanı Yücel'den Bakan Soylu'ya çok sert tepki!
İçişleri Balkanı Süleyman Soylu' nun 'CHP İl Başkanlarının Şehit cenazelerine ...
CHP'li Sertel'den flaş çıkışı: Erken seçim olacak!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, 24 Haziran seçimlerine Cumhur İttifakı ...
CHP'den flaş Gürsel Erol kararı!
CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol kesin ihraç istemiyle disipline sevk ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva