HABERLER>POLİTİKA
17 Eylül 2015 Perşembe - 15:44

CHP İzmir'de kriz Demirel'in sözüyle bitti: Dün dündür...

CHP’de krize neden olan 10 ilçe başkanının Ankara ziyareti sonrasında İl Başkanı Bedri Serter’in çağrısıyla gerçekleştirilen ilçe başkanları toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Serter konuyla ilgili tek bir kelime konuşmazken büyük toplantı öncesinde Ankara ziyaretçilerini tek tek odasına aldı. Serter Ankara ziyaretinin arka planını sorguladı. Toplantı sonrası açıklama yapan CHP İl Başkanı, “Dün dünde kaldı, bugün bugündür" dedi.

CHP İzmir de kriz Demirel in sözüyle bitti: Dün dündür...

Mehmet İŞLER-Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - Genel seçim öncesi CHP İzmir’de 10 ilçe başkanının Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin yankıları sürüyor.

Başdanışman eski Milletvekili Erdal Aksünger’in organizasyonuyla başkente giden ilçe başkanları Kılıçdaroğlu’ndan bir takım taleplerde bulunmuştu.

Ziyaretin ardından parti karışırken il yönetimini toplayan İl Başkanı Serter, “Erdal Aksünger beni çiğneyip nasıl randevu alır? Yanlış yaptı! Buna uyan ve oraya gidenler de yanlış yaptılar. Bunların hepsinin ifadesini alacağım” demişti. 

- O ZİYARET CHP'Yİ KARIŞTIRDI: SERTER'DEN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER...
 
- AKSÜNGER'DEN SERTER'E SERT TEPKİ...

Toplantıda, genel merkezi arayarak Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’e istifa resti bile çektiğini dile getirmişti. Kendisinin pasif kaldığı eleştirilerine  “Yumuşak atın çiftesi pek olur! Bunu da kimse unutmasın” diyen Serter ilçe başkanları ile bir araya geldi.
 

 
TEK TEK İÇERİ ALDI
Serter, ilçe başkanları toplantısından önce Ankara’ya giden 10 ilçe başkanını tek tek görüşme odasına aldı. Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı ilçe başkanları toplantısını geç başlatan Serter, ilçe başkanları ile 10’ar dakika görüştü. Serter’in başkanlardan görüşme ile ilgili bilgi aldığı öğrenilirken ziyaretin ayrıntısını, konaklamanın kimler tarafından karşılandığını, biletleri kimi aldığını sorduğu belirtildi. Bazı başkanlara, “Sen bari yapma, niye gittin?” diyen Serter, davranışın il başkanlığını hiçe saymak anlamına geldiğini ifade ettiği belirtildi. Serter görüşme odasında ilçe başkanlarından genel başkan ile bir daha bu şekilde görüşme talebinde bulunmamalarını istedi.
 
TEKİN’DEN TEPKİ
Görüşmede, Serter’in görüşme davetine tek karşı çıkan isim ise Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin oldu. Tekin, görüşmenin sorgu gibi yapılmasına tepki gösterdi. İlçe başkanlarının bulunduğu ortamda Tekin’in, “Ankara’ya genel başkan ile görüşmeye gitmek suç oldu. İçimizde giden birçok arkadaşımız var. Kime sorarak izin alıyor? Böyle mantıksız bir sorgulama biçimi olabilir mi? Kabul etmediğim için görüşmeye girmedim” dediği öğrenildi.
 
TELEFONLAR TOPLANDI
Serter’in ilçe başkanları ile yaptığı görüşme sonrasında genel toplantı başlamadan uyarı geldi. İl Başkan Yardımcısı Şirin Akgül telefonların toplatılmasını istedi. Dışarı bilgi sızması ve ses kaydı ihtimaline karşılık gelen öneriye Serter de onay verince telefonlar toplatıldı. Toplantıda, Ankara ziyareti ile ilgili hiçbir konunun konuşulmadığı belirtildi. Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in ise toplantıda, “Biz birkaç gün önce yine bir araya gelmiştik. Neden şimdi bir araya geldiğimizi anlamadım. Gündemin ne olduğunu bile bilmiyoruz” dediği belirtildi. Serter bunun üzerine, “Bayram öncesi parti ilçe başkanlarının bir araya gelmesi iyi olur diye düşündüm” yanıtını verdi.
 
DAHA ÇOK ÇALIŞIN
Toplantıda her ilçe başkanı kendi ilçesinin durumunu, sandık yapılanmasını ve çalışmaları anlattı. Birçok başkan faaliyetler hakkında bilgi verirken Serter’in, “Özellikle metropol ilçelerde oy artışı bekliyorum. Daha çok çalışmalıyız” dediği dile getirildi.


 
‘DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜN…’
Yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantının ardından Başkan Serter basının karşısına geçti. Krize Süleyman Demirel’in unutulmaz sözü; “Dün dündür, bugün bugündür”le nokta koyan CHP İl Başkanı 1 Kasım için seçim iddiasını da küçülttü. 7 Haziran öncesi iki bölgeden 8’er vekil hedefi açıklayan Serter bu kez ‘7-7’ düşündüklerini açıkladı.
 
İşte Serter’in mesajları:
 
Bizim seçim sürecimiz başladı. İki gün önce ilçe başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdik.  2 gün sonra bugün de toplantı daha yaptık. Toplantının içeriği de Cuma günü çıkılacak resmi bir tatildi…  ‘Bu dönemi daha sağlıklı nasıl geçirebiliriz, çalışmalarımızı rehavete girmeden kim ne yapabilir?’ diye güzel bir toplantı yaptık. İlçe başkanlarımızla önerilerde bulunduk, herkes yapmak istediklerini anlattı paylaşım yaptık. Fikir birliğiyle toplantımızı sonlandırdık. Yarın adaylarımız belli oluyor. O adaylarımızla ilçelerimizde beraber olmak mecburiyetindeyiz. Bu güzel toplantı önemliydi ve yaptık.
 
Çok deneyimli bir kadromuz var. En az seçim geçiren arkadaşımız 3 seçim atlatmış. Her başkanım ve yönetim işine çok hakim… Veriler mahalle mahalle elimizde… Kimin nereye oy verdiği belli... ‘Oy alamadığımız noktalarda kendimizi nasıl daha güzel ifade ediliriz’ bunları konuştuk.
 
TARTIŞMA YOK, BÖYLE ŞEYLERİ AŞTIK
28 ilçede birinci partiyiz. İki ilçede 0.10 puanlar ikinciyiz… ‘Neden daha fazla oy alamadık?’ özeleştirisi yaptık. Tartışma gündeme gelmedi. Böyle şeyleri aştık. Dün dünde kaldı, bugün bugündür. Yarın için hedeflerimizi koyuyoruz.  Gerekli olan bilgileri arkadaşlarımız önceden bana aktardı. Hesap sorma diye bir şey yok. Bizim partimizde kimse kimseden hesap soramaz. Burası adli makam değil…
 
BELKİ BAZI İLLERDE…
Genel başkanımız adayların yerleriyle oynamayacağını deklare etti. Belki bazı illerde kontenjan adaylarında olabilir. 1 Kasım seçimleri CHP’nin en başarılı olacağı seçimdir ve çok önemlidir. 13 yıllık iktidardaki gelinen noktayı halkımız çok iyi irdelemektedir. Bizim iktidarımızda kabus ortamları ortadan kalkacaktır.  7 Haziran öncesi çok güzel projelerimiz vardı. Bunlar devam etmektedir. Bayram geliyor. İktidar olsaydık emeklimiz iki ikramiye fazladan alacaktı.
 
Başkanlarımız ilçelerine çok hakim… HDP ve MHP’ye giden oyların neden gittiğini bilmektedirler ve o oyların nasıl döneceğini de net biliyorlar. Tüm ilçe başkanlarımızla birer vekil daha fazla çıkarmak için hedef koyduk. Minimum 7-7 hedefliyoruz. Üstü için de bakacağız.
 
Koordinatör gerekiyorsa il yöneticilerinden görevli arkadaşlarımız vardır. Onları ilçelere tekrar göndereceğiz.
 
TELEFON TOPLANMASI HAKKINDA…
Telefon toplama düşüncesinde değildik. İçimizden bir arkadaşımız ‘Böyle bir şey yapalım mı?’ dedi. Çünkü iki de bir telefon geliyor ve toplantı kesiliyor… Bunun yaşanmaması için gönül rızalarıyla gerçekleştirdik.
 
BAKANLAR KURULUNU GETİRSİN!
Öte yandan CHP İl Başkanı AK Parti’de Binali Yıldırım başta olmak üzere güçlü isimlerin aday yapılmasının planlanmasıyla ilgili olarak “AKP bakanlar kurulunu getirsin. Biz ona da hazırız ve gerekeni de yapacağız” dedi.
 
SADECE KONAK VE BEYDAĞ YOK
Toplantıya sadece Konak ve Beydağ ilçe başkanları katılmadı.  Beydağ ilçe başkanı Feridun Yılmazlar’ın kendisine mazeret bildirdiğini belirten Serter, Konak için ise Başkan Başak’ın yokluğunda yönetim kurulundan temsilciler geldiğini bildirdi.

 
İzmir'de genç kadının ölümünde uyuşturucu şüphesi!
 
Flaş açıklama: BBP, MHP’yle ittifak yapacak mı?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serkan şen 17 Eylül 2015 Perşembe 21:56

Sayın il başkanım olayların üstü örtülerek başarı elde edilmez. Bu ilçe başkanları ilçelerinde çalışma yapmak yerine başka şeylerle uğraşıyorlar. Parti disiplini olmazsa başarı olmaz. Yarın başkalarıda bunu yapmayı hak vörür

Yorumu oyla      11      5  
HÜLOĞ 17 Eylül 2015 Perşembe 21:56

vay be dağ .... doğurdu

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Kocaoğlu’ndan '1 Kasım' ve '10 başkan krizi' yorumu
Başkan Kocaoğlu “CHP iki bölgede birer milletvekili arttırır. Binali Yıldırım'ın ...
CHP İzmir’den ‘Purçu’ya eleştiri’ açıklaması
İl Örgütü yazılı bir açıklama yaparak yönetim kurulu toplantısı Orhan ...
HDP İlçe Başkanlığı'nda polis araması
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bu sabah ...
 
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları seçim startını verdi
Genel seçimler öncesi çalışmalarına ara vermeden devam eden AK Parti İzmir ...
CHP’de flaş gelişme: ‘Beni görevden alın’ dedi, alındı!
Delege seçim sürecinde hareketli günler geçiren Bornova örgütünde il başkanlığına ...
İzmir’in MHP’li başkanından Adana’nın MHP’li başkanına 'İskilipli Atıf' tepkisi!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü’nün İstiklal Mahkemeleri’nde idama ...
 
HDP’den Osmanlı Ocakları hamlesi!
HDP Osmanlı Ocakları'nın araştırılması hakkında Meclis Araştırması istedi. ...
AK Parti’de liste kulisleri: İzmir’de ilk sıralarda kimler olacak?
Milletvekili aday listelerinin cuma günü Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ...
İzmir’de MHP ve HDP’den AK Parti’ye strateji tepkisi!
AK Parti'nin İzmir'de muhafazakar Kürt ve milliyetçi oylar üzerine kurduğu ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva