HABERLER>POLİTİKA
16 Eylül 2015 Çarşamba - 15:35

O ziyaret CHP İzmir’i karıştırdı: Serter’den zehir zemberek sözler!

CHP İzmir’de ilçe başkanlarının Ankara ziyareti partiyi karıştırdı. Olağanüstü il yönetim kurulu toplantısı yaparak konuyu değerlendiren İl Başkanı Bedri Serter çok sert konuştu. Serter, “Beni çiğneyip nasıl randevu alırlar? Bunların hadlerine değil! Gidenler de başdanışman da yanlış yaptı. Genel merkeze de tepkimi koydum” dedi. Toplantıda, ilçe başkanlarının görevden alınması önerisi gelirken yarın ilçe başkanları ‘acil olarak’ toplantıya çağrıldı.

O ziyaret CHP İzmir’i karıştırdı: Serter’den zehir zemberek sözler!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Genel seçim öncesinde milletvekili aday listeleri belirlenmeden kısa süre önce CHP’de İzmir’den 10 ilçe başkanının Ankara ziyareti partiyi karıştırdı.

- 10 BAŞKANLA ZİRVENİN PERDE ARKASI: KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?

Eski Milletvekili ve Başdanışman Erdal Aksünger’in organizasyonu ile genel merkeze giden ilçe başkanları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü.



Görüşme gerçekleşmeden önce “Benden izin aldılar, bilgim var” diyen İl Başkanı Bedri Serter il yönetim kurulunu bugün olağanüstü toplantıya çağırdı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda ziyarete çok sert tepki gösteren Serter, zehir zemberek açıklamalarda bulundu.
 


Serter ilk olarak yarın saat 15:30’da ilçe başkanlarının il başkanlığında olağanüstü toplantıya çağrılmasını istedi. CHP İl Başkanı toplantıda “Erdal Aksünger beni çiğneyip nasıl randevu alır? Yanlış yaptı! Buna uyan ve oraya gidenler de yanlış yaptılar. Bunların hepsinin ifadesini alacağım. Konuyu Tekin Bingöl (Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı) ile de görüştüm. Ona ‘Bizi nasıl çiğneyip giderler’ dedim. Tepkimi ortaya koydum. Onunla da tartıştık. 10 ilçe başkanının Ankara’ya giderek partiyi ve İzmir’i anlatmaları hadlerine değildir. Genel merkeze hep birlikte imzalanmış bir bildiri gönderelim. Bunun yanlış olduğunu ifade edilim” dedi.
 
Toplantıda, il yönetim kurulu üyeleri de görüş ve önerilerde bulundu. İl Başkan Yardımcısı Savaş Akıncı konuşmasında, başkanlık makamının pasif kaldığını, iradesini ortaya koyamadığını ve tavrını sert ifade etmediği için ilçe başkanlarının bu şekilde davrandığını söyledi. Bunun üzerine Serter, “Yumuşak atın çiftesi pek olur! Bunu da kimse unutmasın” yanıtını verdi.
 
GÖREVDEN ALINSINLAR!
Toplantıda ilçe başkanlarının ziyaretine sert tepkilerden biri de İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’den geldi. Özdemir, il başkanlığının iradesinin hiçe sayıldığını ifade ederken, ilçelerde revizyon yapılabileceğini savundu. Özdemir ayrıca henüz ilçesinde seçim çalışması ve analiz yapmayan ilçe başkanlarının Ankara'da seçim stratejisi konuşmasını samimi bulmadığını söyledi.
 
İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan da ilçe başkanlarının dışında Başdanışman Erdal Aksünger’in de sorgulanması gerektiğini söyledi. İlçe başkanlarının seçim koordinatörü atanarak seçim merkezi kurulması fikrinin karşısında il başkanlığının da ilçelere koordinatör ataması yapmasını istedi.
 
BAŞARISIZLAR
İl yönetim kurulu üyesi Abdullah Aydemir toplantıda, Ankara ziyaretinde bulunan ilçe başkanlarının başarısız olduklarını ifade itti. Aydemir, “Bu arkadaşlar zaten başarısızlar. Ne yazık ki 1 Kasım seçimlerine yönelik değil 2 Kasım sonrası için hesaplar yapıyorlar. Yatırımları da kendilerine yapıyorlar” diye konuştu.
 
İSTİFA ETMEYE HAZIRIM
Toplantıda İl Başkan Yardımcısı Şirin Akgül de başkanlara tepki gösterdi. Özellikle Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’nün başarısız olduğunu söylerken seçim döneminde ilçe binasını bile açmadığını vurguladı. Akgül, “Sadece Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay ile dolaştı. Parti ile alakası yok! Seçim öncesinde de Ergenekon'a destek verdi.Garip ilişkileri olan birisi.  İl başkanı ne yazık ki biraz pasif kalıyor. Eğer biz bu isimlere bir şey diyemiyor ve bunlarla ilgili karar alamıyorsak bırakalım... Ben istifa etmeye hazırım” dedi.
 
SEÇİM DÖNEMİ ÇALIŞMADILAR
Gergin ve bol önerili toplantıda İl Başkan Yardımcısı Bahattin Özdemir, kriz dönemlerinde bu isimlerin nemalanmaya çalıştığını söyledi. Daha önce de seçim zamanı ilçe başkanlarının Ankara’ya gittiğini ifade eden Özdemir, “Ne yazık ki sorunlardan beklentisi olanlar var. Seçim döneminde  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hariç belediye başkanları da meclis üyeleri de çalışmadı. Belediyeler partinin gülen yüzüdür. Belediyelerin yaptığı her şey halka yansır. Herkes meseleye geniş baksın” ifadelerini kullandı.
 
Toplantıda il yönetim kurulu üyelerinden Orhan Karaoğlu da ilçe başkanlarının görevden alınmasını isterken kontenjan adayların partiye oy kazandırmadığını söyledi. Özellikle Roman Milletvekili Özcan Purçu’nun çok pasif kaldığını, Romanların partiye oy vermediğini söyledi.
 
ŞERH KOYDULAR
İl yönetim Kurulu Üyesi Celal Yıldız, ilçe başkanları için getirilen görevden alınma önerisine sıcak bakmadığını açıkladı.

Yıldız, “Seçim döneminde böyle bir hamle kargaşaya neden olur. Ziyaret nedeniyle ilçeler değiştirilmez. Biz işimize bakmalı ve seçime odaklanmalıyız” diye konuştu. 

Toplantıda ilçe başkanlarının durumu ile ilgili değerlendirme yapan İl Yönetim Kurulu Üyesi Barış Erel de, ilçe başkanlarının davet edilerek görüşlerinin alınmasını istedi. Başkanların dinlenmesi gerektiğini de ifade ederken görevden alma kararının yanlış olacağını belirtti.

 
Bergama’da mahalle yolları yenileniyor
 
Yine yüreğimiz yandı: Şehitlere gözü yaşlı veda…
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yeter artık 17 Eylül 2015 Perşembe 10:39

Deveye demişlerki boynun eğri nerem doğruki demiş sn. il başkanı allah aşkına neden bahsediyorsun bu partide bir ilçe meşru olmayan bir başkanla yönetiliyor sen dahil tekin bingöl beyefendi bile sesinizi çıkartmıyorsunuz mahallelerde gerçek partililerin yok edilmesine seyirci kalıyorsunuz bak önümüzde kritik bir seçim var bırak boş işleride partiyi iktidara taşımak için çalış

Yorumu oyla      15      5  
barış 17 Eylül 2015 Perşembe 09:47

İl Başkan Yardımcısı Olan Berk Ulusal arkadaşlar kötüye gidiyoruz silkelenip toparlanmalıyız partimiz başarısız düzene girip kendimize gelmeliyiz dediğinde vay sen nasıl öyle konuşursun diye görevden alındı. bakın görün ileri görüşlülük böyle imiş demek ki. parti gerçekten kötüye gidiyor. genel merkez ziyareti de bence oldukça yerinde olmuş. o il başkanı yerine demekki ileri görüşlü Berk Ulusal Olmalı imiş şimdi bu kavgaları değil oyların nasıl yükseltileceği gündemde olur ve bu yolda da çalışmalar olur idi.

Yorumu oyla      14      5  
Bucalı 17 Eylül 2015 Perşembe 08:33

Şimdi bu atanmış il başkanı, partililerinin oyunu alarak seçilmiş ilçe başkanı, yine kendi partisinin Genel Başkanı ile görüştü diye niye küplere biniyor anlamadım. 1- Ya Genel Başkandan bir şeyler saklıyor, duyulacak diye korkuyor... 2- Ya kendini başarısız buluyor, Genel Başkan'ın alternatif aradığına inanıyor, bunlardan birini seçerse diye korkuyor... 3- Ya da partili arkadaşlarına güvenmiyor, yalan söyler, kendi Genel Başkanı yanıltır diye düşünüyor. Tabi 3 nolu durumda Genel Başkana da güvenmiyor, Genel Başkan'ın doğruyu yalandan ayırt edemeyeceğini düşünüyor demektir ama hadi o konuya girmeyelim. Bu kadar korkuyorsan korkulacak bir şey var demektir...

Yorumu oyla      12      6  
16 Eylül 2015 Çarşamba 22:00

Bu kavga yapanlar hep chp demi siyaset yapıyor

Yorumu oyla      13      5  
Gariban halk 16 Eylül 2015 Çarşamba 20:54

Meclis üyelerinin çoğu gruplara çalışıyor varsa yoksa çıkarları mesleki unsurlarına dikkat edilmeksizin partiye şehire koyacakları katkılarına bakılmaksızın kendi adamları olan uzaktan kumandalı yönetebilecekleri kişiler makbuldur grupların hakimiyeti parti üzerine çöken kara bulutlardır

Yorumu oyla      24      5  
menderes2 16 Eylül 2015 Çarşamba 20:47

Sn. Bedri Sertel haklı Danışman diye birileri ilçe başkanlarını Ankara'ya çağırıyor. İl başkanı korkulukmu. Böyle siyaseti bilmeyenler CHP'ye zarar veriyor. Tabi buna müsaade eden genel başkan'da

Yorumu oyla      24      11  
HAYRET 16 Eylül 2015 Çarşamba 19:51

Basına kapalı toplantımı??Bu bir tek chp il baskankığında oluyor!Söde basına kapalı toplantı daha yöneticiler çıkmadan her sey dışarıda!Hayret!Ağaç kurdunu kendi üretir beyler...

Yorumu oyla      17      6  
çimen 16 Eylül 2015 Çarşamba 16:57

maasallahhhh

Yorumu oyla      13      5  
seferihisar 16 Eylül 2015 Çarşamba 16:25

hiç biriniz İzmir'i ve chp yi taşıyamıyorsunuz. Chp ve İzmir sizleri taşıyor.

Yorumu oyla      34      6  
16 Eylül 2015 Çarşamba 16:02

Bence il başkanı haklı çiğli ilçe başkanı ortalığı karıştırıyor

Yorumu oyla      22      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Erdoğan Merkel ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile bir telefon görüşmesi ...
Bakan Doğan’dan ziyaret raporu: Toprak ve Kocaoğlu ile ne konuştu?
İzmir’de iki günlük ziyaret turunda önce Başkan Kocaoğlu sonra da Vali ...
Erdoğan: Sorun katlanarak büyüyebilir!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki iç savaş sona ermediği sürece mülteci ...
 
‘10 başkan’la zirvenin arka planı: Kılıçdaroğlu listeler için ne dedi?
Genel seçim öncesinde Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
CHP’de Murat Özçelik depremi
CHP'de Dış Politakadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik'in ...
Akdoğan: PKK-Paralel ittifakını çökertmeliyiz
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, PKK'nın 'Paralel yapı'yla ortak hareket ...
 
CHP’li Yılmaz yeniden sahaya indi
1 Kasım’da yapılacak erken seçim için siyasi partilerde adaylık başvuruları ...
Delican’dan ‘sarı’ mesai: Hizmet sokakta yapılır
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Bornova’da taksici esnafını ziyaret etti.
Ali Babacan aday olacak mı?
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Babacan ile devam etmekten yana… AK Parti kulislerinde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva