HABERLER>POLİTİKA
26 Aralık 2017 Salı - 16:21

CHP İzmir'de Kocaoğlu dev zirvenin ardından açıkladı: Kılıçdaroğlu'na dosya sunacak!

İl kongresi sürecinde ilçe başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla toplantılar düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu il binasında Başkan Güven ve yönetim kuruluyla bir araya geldi. Kocaoğlu tüm toplantılardan çıkan sonuçları Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na ileteceğini açıkladı.

CHP İzmir de Kocaoğlu dev zirvenin ardından açıkladı: Kılıçdaroğlu na dosya sunacak!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü 7 Ocak'taki il kongresine kilitlendi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun il kongresi sürecinde 'birleştirici uzlaşı adayı' arayışları devam ediyor. 

İlçe başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla bir araya gelen Başkan Kocaoğlu bu kez il binasında bir zirve düzenledi.  Kocaoğlu, İl Başkanı Asuman Ali Güven ile yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda görüş, öneri ve talepleri dinledi.

İl Başkanı Güven geçtiğimiz günlerde, 'adaylığımı ilerleyen günlerde gerçekleşecek temaslar sonrasında açıklamayı düşünüyorum' şeklinde açıklama yapmıştı. Zirve sonrasında Güven'in adaylıkla ilgili kararını açıklayabileceği belirtildi.

İKİNCİ BÖLÜM BİREBİR GÖRÜŞMELER
Toplantı arasında açıklamalarda bulunan Güven önemli ifadeler kullandı. Ayrıca toplantının ikinci bölümünün birebir görüşmelerle devam ettiği belirtildi. 

35 KİŞİLİK ZİRVE!
Güven, "26 yönetim kurulu üyesi, 7 disiplin kurulu üyesi arkadaşımız, ben ve Aziz Bey ile toplam 35 kişi düşüncelerimizi paylaştık. Ben de yaşadığımız süreci özetledim. İyi işler yaptığımızı, başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğimizi söyledim. 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra Türkiye'nin yeni bir sürece girdiğini söyledik. Benim de 10 Ağustos'ta göreve geldiğimi söyledim. Yönetim olarak  görevde olduğumuz süre üzerinden 2 yıl bir hafta geçti. Bu sürede görevi en iyi şekilde yaptığımızı söyledim. Yönetimimiz tüm partililerimize eşit mesafede oldu. Referandumda yüzde 69 gibi bir netice aldık. Ardından genel başkanımızın yürüyüşü, Adalet Kurultayı'na aktif bir şekilde katıldık. İzmir örgütü tüm buluşmalara katıldık" diye konuştu. 

ZANNEDERSEM ARKADAŞLAR İSİM VERMEK İSTİYOR
Güven, "Delege seçimleriyle başlayan süreç, ilçe kongreleri sürecini iyi bir şekilde götürdük. Ilıman bir iklim oluşturduk. Pozitif süreç tamamlanmak üzere. 7 Ocak'ta kongremizi yapacağız. Genel başkanımızın katılma ihtimali çok yüksek. bunu yaparken bir önceki il kongresi gibi ayrışma olmasın diye bir arayış var partimizde. Bu arayış konusunda Aziz Bey'in çabası var. O nedenle bizi ziyaret etti. Bize düşüncelerini paylaştı. Ardından arkadaşlarımız düşüncelerini birebir anlatmak istiyorlar. Zannediyorum isim vermek istiyorlar. Şu an Aziz Bey tek tek görüşmelere başladı. Süreç devam ediyor. Aziz Bey'in başlattığı süreç ne şekilde sonuçlanır bilemiyorum. İnşallah olumlu sonuçlanır" dedi. 

KOCAOĞLU CHP LİDERİ'NDE DOSYA SUNACAK!?

Teke tek gerçekleşen görüşmelerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Kocaoğlu süreç ve toplantılar hakkında bilgi verdi. Kocaoğlu zirvelerin sonucuunu dosya halinde Ankara'ya götüreceğini ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ileteceğini ifade etti. Kocaoğlu, "Uzunca bir süredir il başkanlığı sürecinde katılımcı bir çalışma gerçekleştirerek partinin bütün kurumlarının seçilmişlerinin, eski seçilmişlerinin, partiye emeği geçmiş partiyi büyüklerimizin görüşünü alarak süreci yürütmeye çalışıyoruz. Hemen hemen sonuna gelmiş durumdayız. Umuyorum önümüzdeki günlerde son konuşmaları yapıp bir sonuca varacağız. İlçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, milletvekillerimizle, PM ve YDK üyelerimizle, bugün de il yönetim kurulu ve disiplin kurulu üyelerimizle görüştük. Sanıyorum ki bu düşünceleri, fikirleri değerlendirip gayet demokratik bir süreç takip ederek il kongresine gideceğiz. Tabi ki bu yaptığımız değerlendirmeleri sayın genel başkanımıza sunup onun da görüş ve düşüncelerini alacağız. Böyle bir süreç izliyoruz. Bu süreç uzunca bir süredir İzmir'de ilk defa uygulanıyor. Biz belediyeyi yönetirken zaten bu süreci uyguluyoruz. Bunun başarısını gördük. Bir de parti içinde bunu uygulayalım istedik. İsim yok. Herkes kendi kafasına göre çerçeve çiziyor. Partiyi temsil edebilecek, parti düşüncelerine uyacak biri çerçevesinde buluşuyoruz" diye konuştu. 

AK PARTİLİ KAYA'YA CEVAP: BİRİKİME SAHİBİZ!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya'nın kendisi için, 'başkan şu an başka işlerle meşgul. Önceliği İzmir değil' şeklinde konuşmasını değerlendiren Kocaoğlu, "Ben CHP'nin üç dönemdir İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığını yapıyorum. En eski partililerden bir tanesiyim. Partimin il başkanlığı sürecine katkıda bulunmak benim doğal görevim. Parti içi işlerine kimsenin ağzımızdan bir kelime çıkmadı. Sayın milletvekilini de benim yaptığım parti çalışmasına söz söylememesini, bunun eleştiriyle bir alakası olmadığını ifade etmek isterim. Başka şey söylemenin bir anlamı yok. Herkes işine bakacak. Biz de işimize bakacağız. Hem belediye başkanlığını hem siyaseti birlikte yürütebilecek birikime sahibiz" dedi. 

HEMŞERİLERE SORMANIZ GEREKİR!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın kendi partisinin iktidarda olduğu ilçelere hizmet gitmediğini iddia etmesi karşısında konuşan Kocaoğlu, "İlçe belediyelerine değil muhalif AKP'li belediyelerin yönettiği ilçelerdeki hemşerilerimize sormanız gerekir. Onlar daha doğru cevabı verecektir. Siyaseten söylenen lafların sonuç getirmesi gerekir" ifadelerini kullandı. 

 
Ümit YALDIZ yazdı... 696 sayılı KHK!
 
CHP liderinin eski danışmanına hapis cezası!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Aralık 2017 Çarşamba 23:52

Kocaoğlu ne raporu sunacakmış? Ne sıfatla? Bu tür raporları il başkanı hazırlar sunar. Kocaoğlu'na ne oluyor?

Yorumu oyla      11      5  
Selcuklu 27 Aralık 2017 Çarşamba 09:10

Evet ben selcukluyum ve CHP üyesiyim.gelin inanmayan varsa gelsin görsün selçukta ne yatirim var 10 yilda biten izban mi hizmet 2 saatte bir kalkar 5.60 tl rekir ucret. Izsu ise heryeri kazdi nerde bu temmiz su. Baska ne var hizmet. Hiçbir hizmet yok. Hani selcuk garajini yapacaktiniz noldu bir civi bile cakilmadı. Hizmet bekliyoruz sayin baskan.....

Yorumu oyla      14      5  
Partili 27 Aralık 2017 Çarşamba 09:06

Genel merkez bu surece neden mudahil olmuyor koca oglunun yaptigı hic etik degil. Belediye baskaninin gorev ve yetkileri bellidir. Bırakın artık partilinin hür iradesini..Zaten kendi aday olsun görücez birdaki dönem izmirin kalesini elimizden alıcaklar sonrada vah anam diye kimse aglanmasi bu surecte eger genel merkezin organları harekete gecmezse genel merkezde kaybeder....

Yorumu oyla      14      5  
Ksk 27 Aralık 2017 Çarşamba 07:14

İl başkâni karsıyakada taraf olmustur bizleri temsil edemez

Yorumu oyla      13      5  
irfan 27 Aralık 2017 Çarşamba 00:02

Türkiye'de Tayyip Erdoğan, İzmir'de Aziz Kocaoğlu TEK ADAM...

Yorumu oyla      16      6  
menderes 2 26 Aralık 2017 Salı 22:21

bu partinin il başkanı yokmu ki genel başkana raporru aziz kocaoğlu sunacak...

Yorumu oyla      17      6  
Vatandaşız 26 Aralık 2017 Salı 17:12

İzmir’de CHP il Başkanı adayının kim olacağı haftalardır Büyükşehir Belediye Başkanının gündemini meşgul ediyor. Ancak bu seçim ne kadar demokratik olacak. İsteyen çıkar aday olur. Bu kadar basit.

Yorumu oyla      14      5  
Partili 26 Aralık 2017 Salı 17:06

Nekadar komik bir olay. CHP İzmir'in patronu kim? Belediye Başkanı mı? İl Başkanını belirleme turları atıyr, Başkan ne gerekvar demokratik bir insan mışın havası vermeye. Genel Başkanı da sen ata İl başkanını da sen ata Sonra Belediye başkanlarını da sen ata bak rahatına. Hatta CHP adını değiştirsin 'AZİZ PARTİSİ' olsun çok daha verimli çalışırsınız belki o zaman daha adil daha şeffaf olursunuz. etrafınıza taklacıları almazsınız o zaman. bu görüşmelerde acaba ne gibi pazarlıklar yapılıyor.

Yorumu oyla      15      6  
kirpi 26 Aralık 2017 Salı 17:00

Ben buradan chp'ye oy vermiş izmirlilere sesleniyorum: Bu zatlar size en büyük saygısızlığı yapıyorlar. Bir taraftan izmir bilgili, kültürlü şehir diyorlar bir taraftan da siz bir şey bilmiyorsunuz her şeyin en iyisine biz karar veririz diyorlar. yeter artık aklımızla alay etmeyin. size artık oy moy yok!

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatih YAPAR kongre sürecini yazdı... Tek aday mı? Tek adam mı?
Fatih YAPAR kongre sürecini yazdı... Tek aday mı? Tek adam mı?
CHP İzmir'den KHK'lı kadroya tepki
Cumhuriyet Halk Partisi Emek Büroları tarafından, Kamuda çalışan taşeron ...
AK Partili Kaya'dan Kocaoğlu'na: Önceliği İzmir değil!
TBMM'nin tatile girmesiyle birlikte seçim bölgesine dönen AK Parti İzmir ...
 
CHP Foça'da yeni başkan Saraçoğlu
CHP Foça İlçe Kadın Kolları'nın tek liste ile gidilen olağan kongresinde ...
MHP 81 ilde 'cumhur ittifakını' anlatacak
MHP yönetimi tarafından, 2018 yılı mart ayındaki büyük kongre öncesinde ...
CHP İzmir’de gündem il kongresi… İbre Başkan Güven’den yana dönüyor!
Örgüt 7 Ocak’taki il kongresine kilitlenirken Başkan Kocaoğlu’nun hamleleri ...
 
Adalet Bakanı'ndan KHK için yeni açıklama
Bakanı Gül, 696 sayılı KHK'nın 121. maddesiyle ilgili tartışmalara yönelik açıklama yaptı.
MHP'li vekilden 'KHK' çıkışı: '12 Eylül'e dönüş'
MHP Milletvekili Atila Kaya, KHK ile getirilen tek tip kıyafet için, '12 ...
AK Parti’den Kemalpaşa zirvesi 
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican il yönetimini Kemalpaşa’da topladı. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva