HABERLER>POLİTİKA
9 Aralık 2017 Cumartesi - 09:19

CHP İzmir’de Cumartesi mesaisi... 6 ilçede ne sonuç çıktı?

6 ilçede sandık kuruldu. Kemalpaşa'da Ayçil Üreten'i mağlup etti. Aliağa'da Durmaz, Menemen'de Taklak güven tazeledi. Selçuk'ta sürpriz olarak Çalışkan seçimi kazandı. Narlıdere'de Fırat yeniden seçildi. Tüm örgütün sonucunu merakla beklediği Karabağlar'da Yıldız Akpınar'ı mağlup etti.

CHP İzmir’de Cumartesi mesaisi... 6 ilçede ne sonuç çıktı?

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. İzmir’de zaman zaman donuk zaman zaman da heyecanlı yarışlar geride kaldı.

İl Örgütü gün içinde başlayan seçimlere kilitlendi. Seçim mesaisinde Aliağa, Karabağlar, Kemalpaşa, Menemen, Narlıdere ve Selçuk’ta delegenin önüne sandık konuldu. 

Karabağlar'da Onur Utkan İlçi son dakikada yarıştan çekildi. İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız'ın listesi 267 oy aldı. Muhalefetin adayı Necati Akpınar'ın listesi ise 131 oyda kaldı. 

Selçuk'ta eski Belediye Başkanı Vefa Ülgür, Merve Çalışkan'ın ilçe yönetim kurulu listesinde yer aldı. Gelişme sürpriz olarak yankılandı. Seçim sonuçlandı. Çalışkan'ın listesi 70, Uysal'ın listesi ise 62 oy aldı. Böylelikle Selçuk Belediyesi eski Başkanı Vefa Ülgür, ilçe yöneticisi oldu.

Narlıdere'de Belediye Başkanı Abdül Batur her iki adayın delege listesine de yazıldı. Fakat Başkan Batur divana dilekçe verdi ve ismini Bahar Özgören'in listesinden sildirdi. Kongrede İlçe Başkanı Fırat 202, Özgören ise 59 oy aldı. Fırat seçimi kazandı. 

Kemalpaşa'da İlçe Başkanı Ulviye Üreten ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve İlçe eski Başkanı Mehmet Ayçil arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. Seçimi Ayçil kazandı. Aliağa ve Menemen'de tek adaylı seçimler yaşandı. Aliağa'da Başkan Özcan Durmaz, Menemen'de Başkan Hürol Taklak güven tazeleyerek görevlerine devam etti. 

ALİAĞA

Aliağa'da mevcut İlçe Başkanı Özcan Durmaz'ın tek aday olduğu kongrenin divan başkanlığına İzmir Milletvekili Mustafa Balbay getirildi. 

ALİAĞA’YA BORCUMUZU ÖDEYECEĞİZ, YENİDEN GÖREV İSTİYORUM!

Kongrede konuşan Durmaz, “Yeniden önümüzdeki dönem için görev istiyorum. Bir önceki dönem yaraları sarmak, kırgınlıkları küskünlükleri gidermek için çalıştık. Partimizin için sokağa çıkan, çalışan, taşın altına eline koyan bir örgüt yapısı yarattık.  Aliağa'nın hak ettiği yerel yönetimi yeniden sağlamak için var gücümüzle çalışacağız. Vatandaşlarımıza dokunacak gerek ilçemizde gerek genel siyasete hizmet etmek için partimizin için tek bir hedefe yürüdük ve yürümeye devam edeceğiz. STK'larla, derneklerle, sendikalarla hep iyi ilişki içerisinde olduk, halkımıza dokunduk. Nüfus yapısıyla küçük bir Türkiye örneği olan Aliağa'ya borcumuzu ödemeliyiz, emeğin kentine borcumuzu ödemeliyiz. Bugün kamucu değil dar kadrocu bir anlayışla yönetiliyor Aliağa. Biz Aliağa'da düne ilişkin kötü izleri silecek hemşerilerimizin beklentilerini ve taleplerini yerine getirecek bir anlayışla Aliağa'da iktidar olup hizmet edeceğiz” dedi.

DURMAZ’IN LİSTESİ…

Aliağa’da Durmaz’ın ilçe yönetim kurulu listesinde; İlhan Aktaş, Gülsen Cirit, Berna Ekmekçiler, Hüseyin Erden, Pelin Evranos, Engin Gündüz, Bahar İlban, Namık Kaçar, Emel Bayındır Kanat, Zafer Maden, Osman Murat, Barış Özkan, Ali Şahinoğlu, Fikri Temur yer aldı.

İl delege listesi ise şu isimlerden oluştu: Özcan Durmaz, Erol Güngör, Ulviye Öztürk, Uğur Kaçar, Savaş Dağdeviren, Şevket Öztürk, Ecevit Yılmaz, Armağan Sevgi, Seçil Adalet Işık, Melis Ecem Köse

DURMAZ 165 OYLA GÜVEN TAZELEDİ!

Aliağa’da 230 delegeden 167 tanesi sandık başına gitti. Durmaz 165 geçerli oyun tamamını alarak güven tazeledi.

MENEMEN

DİVANDA DURAK SÜRPRİZİ!

Menemen’de mevcut başkan Hürol Taklak kongrede tek aday... Kongrenin divan başkanlığına Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak getirildi.

LİSTE...

Taklak’ın ilçe yönetim kurulu listesinde; Ufuk Anık, Funda Barut, Mehmet Ekinci, Berna Eyinç, Zuhal Güç, Sebahattin İpektepe, Alev Kılıçaslan, Nusret Özbent, Fatih Sabancı, Mustafa Sevinç, Orçun Soysal, Birgül Soytürk, İrfan Şahin, Ercan Şenel, Hakan Taşkıntuna, İmam Yıldırım yer aldı.

İl delege listesi ise şu isimlerden oluştu: Yağmur Aşkın, Cengiz Cangüder, Ahmet Serdar Değirmenci, Nezahat Esen, Berna Eyinç, Büşra Kayaoğ, Recai Önal, İsmail Polat, Mustafa Sevinç, Belediye Başkanı Tahir Şahin, Kazım Hürol Taklak, Sadık Tanrıverdi, Bülent Uzun, Kader Yayla, Kemal Yıldız, Gökhan Yılmaz. 

SANDIK KAPANDI

Tek adaylı gerçekleşen ilçe kongresinde Başkan Hürol Taklak 418 delegeden 243'ünün oyunu aldı. 14 oy geçersiz sayıldı. 

KARABAĞLAR

KARABAĞLAR'DA SON DAKİKA GELİŞMESİ: İLÇİ ÇEKİLDİ!

Karabağlar’da İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Onur Utkan İlçi ve Necati Akpınar arasında 3’lü bir rekabet yaşanması bekleniyordu. Son dakika gelişmesi yaşandı ve İlçi adaylıktan çekildi. Kararını sosyal medya hesabından duyuran İlçi, "Karabağlar İlçe Başkanlığı Adaylığımdan; Hiçbir Adaydan yana taraf olmadığımı ilan ederek çekiliyor, 2 Adayımıza da Başarılar diliyorum. Keşkelerin söylenmediği bir seçim ve seçim sonrası dileklerimle..." dedi. 

KAZANAN ÖRGÜT OLACAKTIR!

Kongreye İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Milletvekili Özcan Purçu, mahalle delege seçimleri sürecinde liste dışında kalan Karabağlar Belediyesi eski Başkanı Sıtkı Kürüm, il yöneticileri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. İlçe Başkanı Yıldız kongreyi açtı. Yıldız kısa konuşmasında, “Aday arkadaşımıza başarılar diliyorum. Kazanan CHP örgütü olacaktır” dedi ve divan başkanlığına İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın seçildiğini duyurdu.

BİRLİK FOTOĞRAFI!

Karabağlar’da İlçi’nin çekilmesiyle kongre 2 adaylı olarak başladı. Seçim start almadan önce kürsüye çıkan Başkan Yıldız ve rakip Akpınar dostluk pozu verdi.

KOCAOĞLU’NU YARGILADINIZ, NE OLDU?

Bayır, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmasına değindi Bayır, “Bu ülkede bazı şeyler iyi gitmiyor. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı ve yakınlarının para aktarmalarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Ülke gündeminde bu var idi. Algı yönetimini çok iyi yapan AKP bu usulsüzlüklerinin üzerinin örtülmesi için düğmeye bastı. Ataşehir Belediye başkanımız görevden uzaklaştırıldı. Milletvekillerimiz orada, bununla ilgili bir açıklama yapacaklar. Dedikodular devam ediyor. İstanbul’da 5 belediyeye daha müfettiş gidecekmiş.  Biz CHP’li belediyeler hiçbir zaman denetlenmesin demedik. Denetlensin. Kendileri yolsuzluk yapmaya alıştıkları için biz sosyal demokratları da öyle sanıyorlar. İstediğiniz kadar zabıt tutun. Bunlardan bir şey çıkmaz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızı tarihi bir rekorla yargıladınız. Ne oldu? Ne çıktı? Hiçbir şey çıkmadı. Ülke gündemini değiştirmek adına bir gündem oluşturuyorlar” açıklamasında bulundu.

AKP’YE EN GÜZEL CEVABI SİZ VERDİNİZ

Ayrıca parti için bütünleştirici mesajlar veren Bayır, “Bu kongreler bizi birleştiren kongrelerdir. Bu salona ayrı girebilirsiniz. Arkanıza ayrı insanların desteğini alabilirsiniz. Saygı duyarım. İki başkan adayı yan yana oturuyor. Galibi kim olursa olsun galip CHP olsun. Vay benim ailemden delege yapmadılar, vay bana söz verdiler meclis üyesi yapmadılar. Arkadaşlar bunları bırakalım. Bütün olmalıyız. Ayrıştıran, ötekileştiren kongreler bize yakışmıyor. Özür dileyecek konuşmalardan imtina etmeliyiz. Karabağlar’ı ayrı bir belediye yaparak kazanacağını sanan AKP’ye en güzel cevabı siz verdiniz. Evet o dönem anketlerde bu belediyeyi bizim kazanma ihtimalimiz gözükmüyordu. Karabağlar’ı kazandık, bu saatten sonra da kaptırmamalıyız. Bu nedenden dolayı birbirimize ihtiyacımız var” diye konuştu.

ÇAM İSTANBUL’DA İZMİR’İ TEMSİL EDİYOR!

İzmir Milletvekili Purçu, “Musa Çam İzmir milletvekilleri adına Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin hukuksuzca görevden uzaklaştırılması için İstanbul’a gitti” dedi.

SEÇİLECEK BAŞKAN GENEL BAŞKANIMIZIN TEMSİLCİSİDİR

Purçu ayrıca, “Yine biz kazanacağız. Bu enerjiye ülkemizin ihtiyacı var. Ülke çok kötüye gidiyor. Kavgasız bir şekilde kongrelerimizi atlatalım. Geçtiğimiz günlerde istatistiklere baktım. Aman Allah’ım uçmuş gidiyor. Bunları al aşağı edecek rakamlar var. 2002’de maaşı cebimize koyduğumuzda borç yüzde 4.2 şimdi daha bankadan çeker çekmez yüzde 57’si borca gidiyor. 2 sene önceye kadar Dolar 2.8’di. Şimdi 3.6’larda. Alım gücümüz gittikçe düşüyor. Tarım diye bir şey kalmadı zaten. CHP’nin acilen toparlanarak ülkenin asıl gündemine yoğunlaşması lazım. 2019 için hızlı çalışma yapmamız lazım. Bugün seçilecek başkanımız genel başkanımızın Karabağlar’daki temsilcisidir. Yarından itibaren Karabağlar, İzmir, Türkiye için gereken neyse yapacaktır” diye konuştu.

KOLAY KOLAY SÖZ VERMEM, SÖZ VERİYORUM!

Belediye Başkanı Selvitopu Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi’nin durumu üzerinden konuşurken, “Halka hesap vermek CHP’li belediyelerde vardır. Biz bundan korkmayız, korkmayacağız. Biz hep denetleniyoruz. Memurlara sosyal denge tazminatı veriyoruz diye sorguya alındık. Vereceğiz. Emekçiye, alın teri dökene bunu vereceğiz.  Bir de kentleşmeyi öğretmeye kalkıyorlar. Berbat ettikleri İstanbul’u, Ankara’yı söylüyorlar. 15 yılın üstünde yönetiyorsunuz. Niye düzeltmediniz? Oraları düzeltmek CHP’li belediyelere nasip olacaktır. İzmir’e bugün talep varsa bunun sebebi İzmir’i açık, şeffaf, solcu belediyeler yönetiyor. Biz bu gerçeği Karabağlar’da haykıracağız. Karabağlar CHP’nin kalesiydi, bundan sonra da devam edecek. Bu kongreler aile içindeki yarışlardır. Hiçbir koşulda birbirimize olun saygı ve sevgiyi ortadan kaldırmamalıdır. Belediye başkanı olarak benim bakışım bu yönde olacaktır. Toplumda bize oy veren vermeyen herkese hizmet ediyorsak kendi partimizde de aynı sevgi ve saygıyı hakim kılmak zorundayız. Belediye başkanı olarak sizlerin önünde söz veriyorum. Ben kolay kolay söz vermem. Başka yerlerde mücadele etmemiz lazım. İki adaya da başarılar diliyorum” dedi. 

BU HASTALIKLARIMIZI YENELİM!

Muhalif kanatta bulunan, Akpınar’a destek veren İlçe eski Başkanı Orhan Polat, “Aday belirlerken ilçe turları attık. Bize yöneltilen sorular bir; Nereli? İki; siyah mı beyaz mı? Üç; Alevi mi Sünni mi? Dört; arkasında kim var? Bölgeciliği, mezhepçiliği yaptık mı? yaptık. Adayları belirlerken bu şekilde tarif ediyoruz. Lütfen bu hastalıklarımızı yenelim. Aday arama noktalarımız yapabilirlik üzerinde olsun” açıklamasında bulundu.

KÜRÜM’DEN MANİDAR AÇIKLAMALAR: KÜSMEDİM, BAZI ŞER KİŞİLER BENİ CHP’DEN KOVAMAZ!

Karabağlar Belediyesi eski Başkanı Sıtkı Kürüm, “3 yıldır hiç konuşmadım. Çok kısa bir teşekkür konuşması yapacağım. Konuşmacıların hep dilekleri aynı. İki başkan adayının ortasındaki sandalyeden kalktım. Sonuç ne olursa olsun iki arkadaşımızdan biri bu görevi üstlenecek. Ama mutlaka ve mutlaka buradan kol kola çıkmamız lazım. Küsmek yok. Benim parti büyüklerimden aldığım terbiye budur. 8 yıl Konak İlçe Başkanlığı yaptım. 5 yıl da Karabağlar Belediye başkanlığı yaptım. Benim için en büyük şeref budur. Mahallemden de bu yıl delege seçilmedim. Ama buradayım. Küsmedim. Belediye başkan adayı oldum. Televizyonlarda 3 saat benim adım geçti ama gecenin 2 buçuğunda değiştim. Sevgili kardeşim Muhittin Selvitopu seçildi yine küsmedim. Hiçbir yere gitmedim. Bazı şer kişiler beni bu partiden kovamazlar. Ben CHP’de doğdum öyle de öleceğim.  İki ilçe başkanımızı alkışlamanızı istiyorum. Benden sonra belediye başkanlığı bayrağını yere düşürmeyen başkanımızı da alkışlayın. Kendisi hakkında hiçbir yerde konuşmuş değilim. Konuşulacak bir şey varsa burada konuşacağız ve bu salondan kol kola çıkacağız. Ne mutlu ki bana sizlere layık bir eleman olmuşum. Salona girdim herkesle el sıkıştım.  Başkanımıza hizmetleri için teşekkür ediyorum. Karabağlar için bir çivi çakanın yıllarca kölesi olurum. Kimseye küs değilim, kimseyle bir sorunum yok” açıklamasında bulundu.

ADAYLAR KONUŞMALARINDA NE MESAJ VERDİ?

Divan Başkanı Bayır adayların konuşma sırasını yazı tura atışıyla belirledi. Kürsüye ilk olarak muhalif gurubun adayı Necati Akpınar çıktı.

Akpınar mevcut yönetime eleştiriler sıraladığı konuşmasında, “Partimizin en eksik tarafı gençlik örgütlenmesi… 12 Eylül gençleri partimizden uzaklaştırdı. Kadın üyelerimiz bizlerden daha özverili. Sayıları az. Onlara teşekkür ediyorum. Çabalıyor, çırpınıyorlar. Sonuç alıyorlar. Biz kadın sayısını arttıracağız. Geçen dönem kadın kolları seçimi sıkıntılı geçti. Yönetim ayrılanları birleştirecek. Bunu ilçe başkanı seçimden sonra birleştirmeli.  Biz bilgili, bilinçli, hedefli yapacağımız her şeyin programını komisyonlarda yaptıracağız. Komisyonların çalışmaları sözde kalmayacak. Siyasete dönüştürüp halka mal edeceğiz. Ajitasyonla, bürokratik çalışmalarla, örgütçülük olmuyor. Bu seçim süreci 8 ay sürdü. Uzun süre birbirimizi paraladık. Dışa dönük bir şey yapmadık. Açılışlara katıldık. Fotoğraf karelerinde iyi yer almayı biliyoruz. Bilinçli bir yönetim hem iç hem dış mücadeleyi birlikte yürütebiliriz Biz Genel Başkanımızın isteklerini halka götürmeye hazırız. Planlı, programlıyız” açıklamasında bulundu.

ÖRGÜTÜMLE GURUR DUYUYORUM!

Daha sonra İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız yaptığı adaylık konuşmasında, “Değerli hocamla birlikte çalıştık. Bazı haksızlıkları söylemesini özeleştiri olarak algılıyorum. Karabağlar ilçe örgütü gençtir. İşte gençler burada. Hiçbir çalışmamızda ayrım yapmadan sokak sokak çalıştık. Örgütümle gurur duyuyorum. 2 yıllık süre içinde onurlu görevi bana yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. Amacımız İzmir’de ve tüm Türkiye’de halkın iktidarını kurmaktır. Ben Ali İhsan Yıldız olarak bu mücadelede partimizde bir kum tanesinin bile ayrıştırılmasına, ötekileştirilmesine izin vermeyeceğim. Ülkemizi saran karanlıkta aydınlığa kol kola yürüyeceğiz” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA DOKUNMAK İSTEYENLERİN BAŞINA GÖK KUBBEYİ YIKARIZ!

Güncel konulara değinen Yıldız, “CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir mücadele veriyor. Onun her zaman yanında olacağız. Fakat üzerine geliyorlar. Kılıçdaroğlu’na dokunmak isteyenlerin başına gök kubbeyi yıkarız. Yalnız işe önce ilçemizde başlamalıyız. Karabağlar’ın siz değerli delegeli bana yeniden görev verirseniz kimseyi dışlamadan bir ilçe örgütü oluşturacağım. Hantal olmayan bir yapıyla partimize katkı koymaya çalışacağım. Örgütsel bağımsızlığımızı koruyarak belediyemizle iş birliği ve uyum içinde çalışacağım. Her sokak, apartmanda artık CHP temsilcisi olarak. Örgüt artı kovanı gibi işleyecek. Yeter ki el ele, birlik olalım. Kirli siyasete, dedikoduya yer vermeyelim. Bağımsız bir Türkiye mücadelesine katılalım. Bize güzel İzmir’imizi ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kazandıran Atatürk’e layık olalım. Yaşasın temiz toplum, temiz siyaset mücadelemiz. Yaşasın CHP Karabağlar ilçe örgütü. Yaşasın omuz omuza aydınlık bir Türkiye için direnenler” diye konuştu.

BAŞKAN SELVİTOPU İKİ LİSTEDE DE VAR!

Necati Akpınar’ın ilçe yönetim kurulu listesi: Sezen Demirtaş, Selçuk Uğur Dölen, Gülten Imrak, Sema Kayıran, Niyazi Keskin, Semra Yakut Koyuncu, Ahmet Küçükefe, Tamer Menga, Ömer Ökten, Murat Özmen, Dönem Pasdemir, Koray Sözüpek, Şengül Yıldız Üngören, Murat Yavuz, Remzi Yılmaz, Onur Kanık

İl delege listesi: Nusret Akabalı, Niyazi Akgün, Şenay Akgün, Necati Akpınar, Şahbat Arat, Hasan Ali Bajdaroğlu, Abdurrahman Batuhan, Sadık Bayar, Ajlan Baysener, Gökhan Biçer, Saran Bilir, Yusuf Boydaş, Kadınşah Bursa, Cengiz Cansız, Zehra Çağlayan, Nevzat Çakmak, Sadık Kaan Çelik, Didar Dal, Arzu Darik, Şeraffetin Demirlek, Ayşe Dereliel, Birgül Doğan, Latif Dostugül, Ali Erdoğan, Kazım Ergat, Laçın Ergün, Zeliha Filiz, Sema Gerebene, Serpil Gül, Medine Gülmez Tatar, Halil Güngör, Hatice Hür, Mahmut Karakaplan, Mehmet Kaya, Semra Keskin, İbrahim Kocaman, Karabağlar Belediyesi eski Başkanı Sıtkı Kürüm, Nuri Menga, Zeynel Morsünbül, Ayşe Murat, Zübeyde Oğuz, Simge Ökten, Recep Özçalık, Tahir Özgüzel, Ferhan Özmen, Orhan Polat, Melek Polat, Belediye Başkanı Muhinttin Selvitopu, Başar Sözbir, Bülent Sözüpek, Bülent Şimşek, Emel Tangobay, Sabri Taşdemir, Pelin Yavaş, Mahinur Yener, Sabahattin Yeşilova, Baran Yıldız, Köksal Yıldız, Mustafa Yılmaz, Vedat Yılmaz

Ali İhsan Yıldız’ın ilçe yönetim kurulu listesi: Şafak Acar, Nilgün Alpay, Yusuf Afşar, Melike Baksan, Günay Can, Dilek Çelebi, Nahide Demir, Soner Erduran, Serdal Eren, Akın Ertok, Nurten İlkılıç, Nevim İlhaner, Sefa Otman, Feryal Ökan, Bülent Şen, Musa Ünlü

İl delege listesi:  Duygu Ada, Güller Ak, İlhan Akaltun, Hakan Arda, Hüseyin Atak, Sibel Barkın, Ali Bartu, Cansu Baykara, Ajlan Baysaner, Zakir Bel, Murat Bozbalak, Hülya Budan, Erkan Büyükkaya, Recep Catuk, Nurten Çağlar, Levent Çılı, Ayhan Çorakçı, Mürvet Daşkın, Şahin Demir, Suat Demirkan, Tekin Derdiyok, Fikret Doğan, Mürbet Erden, Mehmet Erdoğan, Hamdin Erişen, Tarık Gavas, Semra Gökdemir, Hüseyin Güneş, Seniye Nazik Işık, Cengiz Kahraman, Ömer Kalender, Yasemin Karaca, Hakkı Karadeniz, Çayan Kapcık, Ahmet Kayhan, Hasan Kazımoğlu, Ali Kizli, Serdar Korkankorkmaz, Polat Manduz, Tolga Mete, Mehmet Metin, Cevdet Okutulmuş, Servinaz Ömür, Kader Özdemir, Kumru Özer, Necla Rodos, Canan Naciye Sanlıer, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Ahmet Şafak, Osman Şahin, Cumhur Taşdelen, Tuğçe Tuna, Mehmet Türkbay, Senem Uslu, Hanize Uysal, Emin Uztemur, Nurhan Yanya, Tugay Yıldırım, Ajlan Yılmaz, Bünyamin Yolal. 

Başkan Selvitopu iki listede yer alması hakkında, "Arkadaşlar sağ olsunlar, değer vermişler iki listeye de yazmışlar. Ben bundan onur duydum. İsmimi çıkarmak doğru olmaz. İsmimi herhangi bir listeden çıkartmayacağım. Kırıcı olmak bize yakışmaz" dedi. 

GÖZLER KARABAĞLAR'DAYDI!

Tüm örgütün kilitlendiği kongre sonuçlandı. İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız'ın listesi 267, muhalefetin temsilcisi Necati Akpınar'ın listesi ise 131 oy aldı. Başkan Yıldız yeniden başkan seçildi. 

SÖZ VERİYORUM!

Başkan Yıldız yaptığı zafer konuşmasında, "Hepinize duyarlı davrandığınız için teşekkür ediyorum. Bugün burada biz demokrasi şöleni yaşadık. Size söz veriyorum. Temiz toplum, temiz siyaset için hiçbir partilimi ötekileştirmeden Karabağlar'da daha güçlü bir örgüt oluşturacağıma söz veriyorum. Burada kazanan CHP olmuştur. Ben inanıyorum değerli başkanım yine gelecek, komisyonlara başkanlık yapacaktır" dedi. 

KEMALPAŞA

AYÇİL ZAFERİ: 144'E 131 KAZANDI!

İlçede Başkan Ulviye Üreten ile eski Başkan Mehmet Ayçil'in rekabeti yaşandı. 

Üreten’in yönetim listesinde Nazmi Akar, Miktat Atmaca, Ahmet Cemil Balyeli, Hamza Bilir, Gamze Burç, Fatma Cengiz, Ali Özdeğer, Nevzat Efe, Hasan Er, Mithat Kahya, Ebru Kasap, Mustafa Taşan, Tülay Türk, Cemal Yeşilırmak, Ahmet Yılmaz ve Recep Zünbül yer aldı.

Üreten’in il delege listesi ise; Ulviye Üreten, Ünsal Atmaca, Salih Çokdar, Süleyman Ergüner, Koray Gerem, Ali Gevran, Sevinç Gönülbağı, İbrahim Kabasakal, İbrahim Kandemirli, Neşe Öztürk ve Ahmet Yıldırım’dan oluştu.  

Ayçil yönetim listesine Ferah Adar, Mehmet Rifat Baykal, Nilgün Coşkun, Yüksel Çelik, Volkan Dönmez, Mustafa Güneş, Hülya Kara, Meltem Kaya, Esat Kırşehirli, Osman Oray, Kadem Özarslan, Ufuk Koçak Özcan, Hüsamettin Saydam, Engin Şahin, Kenan Ürem ve Şahin Üstündağ’ı yazdı.

Ayçil’in il delege listesi ise şu isimlerden oluştu: Özkan Ataman, Mehmet Ayçil, Hamdi Bulut, Yüksel Çelik, Suna Çetin, Sevim Dalgıç, Rıza Günak, Burhan Güneş, Kerim Kurnaz, Talat Özışık, Bülent Yavuz

Seçim sonuçlandı. Ayçil'in listesi 144, Üreten'in listesi 131 oy aldı. 

NARLIDERE

Narlıdere ise İlçe Başkanı Şahin Fırat ile Bahar Özgören arasındaki kıyasıya yarışa sahne oldu. Kongrenin divan başkanlığını İzmir Milletvekili Ali Yiğit yaptı. Seçimi Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçe başkanları, İl eski Başkanvekili Barış Erel, İl eski Yöneticisi Altan İnanç ve çok sayıda partili takip ediyor. Salonda seçimin usulü hakkında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Blok ve çarşaf liste oylandı. Az bir oy farklıyla blok liste kazandı. 

NARLIDERE’DE FIRAT YENİDEN!

İlçe Başkanı Fırat’ın ilçe yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu: İbrahim Akbaba, Muzaffer Altun, Mehmet Noyan Ayra, Ulaş Baştürk, Dolunay Bayer, Yusuf Serkan Çağlar, Mesut Durgun, Deniz Güneş, Erkan Kaya, Reyhan Kepenek, Duygu Ocansu, Muteber Salman, Şermin Uçar, Açelya Uğuz

Fırat il delege listesine ise; Şeref Adıgüzel, Zuhal Arabacı, Alper Baran, Belediye Başkanı Abdül Batur, Dilek Tübek Dağ, Cafer Esen, Şahin Fırat, Binali Gül, Ferudun Gülel, Ezgi Işık, Canan Karaca, Yadigar Özçelik, Halil Serbeş’i yazdı.

Özgören’in ilçe yönetim kurulunda yer alan isimler şöyle: Turna Dede, Samican Durukan, Fatma Faal, Aydın Gelen, Filiz Kalaycı, Figen Kara, Gökhan Kurt, Tekin Özbay, Cemal Özdemir, Ruhiye Parlak, Emre Samur, Gönül Selvitopu, Ferhat Şahanlı, Gülten Unutmaz

Özgören il delege listesine de şu isimleri yazdı: Hasan Aydoğan, Behçet Kemal Bal, Veli Karakurt, Arife Bektaş, İsmail Çakar, Mehmet Gültekin, Gülizar Karaç, Metin Kuzugüdenlioğlu, Gülten Oran, Bahar Özgören, Gürsel Özgür, İnci Şimşek, Ayla Umar.

Özgören delege listesinde Belediye Başkanı Batur’a yer verdi. Fakat Batur ismini divana dilekçe vererek kendi isteğiyle sildirdi. Batur'un yerine Karakurt yazıldı. 

Seçim sonuçlandı. 14 zarfın boş, 3 oyun geçersiz sayıldığı seçimde İlçe Başkanı Fırat ipi göğüsledi. Fırat 202, Özgören 59 oy aldı. 

SELÇUK

SELÇUK'TA SÜRPRİZ SÜRPRİZ ÜSTÜNE: ÇALIŞKAN YENİ BAŞKAN OLDU!
Selçuk’ta son gün sürprizi yaşandı.  İlçe Başkanı Hasan Uysal’a kadın rakip çıktı. Kongrede Uysal ve Merve Çalışkan’ın kıyasıya rekabeti yaşandı. 

İlçe Başkanı Uysal’ın ilçe yönetim kurulu listesinde; İbrahim Ahmetçik, Emrah Boztepe, Hamdi Berat Candemir, Özgün Melis Ermiş, Didar Gezer, Ayşe Kaçer, Eyüb Kılınç, İpek Onbaşıoğlu, Halil Öztürk, Şaban Serkan Topalan, Hasan Yalabık, Abdullah Yıldız yer aldı.

İl delege listesinde; Özgün Melis Ermiş, Recep Gürsoy, Güllü Karal, Tuncay Kireç, Hasan Uysal yazıldı.

Çalışkan’ın ilçe yönetim kurulu listesinde; Süleyman Çelikkol, Zeynep Çokgeçer, Keziban Erdallı, Celal Erkan, Neşe İlhan, Sevgi Kaçmaz, Mehmet Kırca, Recep Kırçimen, Özcan Kırıtak, Safiye Serbest, Süleyman Sertoğlu, Vefa Ülgür

İl delege listesinde şu isimler yer aldı: Merve Çalışkan, İbrahim Erdallı, Melih Şar, Vefa Ülgür, Özge Yıldırım.

Selçuk Belediyesi eski Başkanı Vefa Ülgür’ün ilçe yönetim kurulu listesinde yer alması sürpriz olarak karşılandı. 

Seçim sonuçlandı. Çalışkan Uysal'ı mağlup etti. Çalışkan 70, Uysal 62 oy aldı. Böylece Vefa Ülgür ilçe yöneticisi oldu. 

 
Mehmet KARABEL yazdı... Malın iyisi kendini böyle satar işte
 
İsveç Çocuk Edebiyatı, Kent Kütüphanesi’nde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova CHP'de yeni yönetim göreve eylemle başladı
Geçtiğimiz hafta yaptıkları ilçe kongresinde tekrar CHP Bornova İlçe Başkanı ...
CHP’li Koç’tan kongre için flaş çıkış: Gönlümden geçen çarşaf listedir!
Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım’la kongrede rakip olan Koç, “Ben seçimden ...
CHP'li belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı!
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı'nın ...
 
Putin Türkiye'ye geliyor!
Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle 11 Aralık ...
İYİ Parti'de 'taktik hata' görevden aldırdı
İYİ Parti'de 'teşkilatlanmada taktik hata' görevden aldırdı. İlk olarak ...
CHP Gaziemir’de ikinci aday da belli oldu!
İlçe Başkanı Tekin’in görevini bırakacağını açıklamasının ardından uzun ...
 
CHP Karabağlar’ın gençlerinden flaş çıkış: Yüzde 10 yaşlı kotası!
İlçe Başkanı Yıldız’ın rakibi Akpınar’a destek veren gençler bundan sonraki ...
CHP Çiğli’de kazan kaynıyor... Başkan Mertoğlu aday olmayacak mı?
Mahalle delege seçimlerinde muhalefetin mevcut yapıya açık ara üstünlük ...
CHP Buca’da Kaya’ya gençlerden açık destek!
İlçe Başkanı Kaya’ya 10 Aralık Pazar günü gerçekleşecek kongre için gençlerden ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva