HABERLER>POLİTİKA
21 Şubat 2022 Pazartesi - 09:51

CHP İzmir'de bir skandal paylaşım daha! 'Kıvrımları muhteşem'

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de dikkat çekmek için kadın fotoğrafı ile yapılan paylaşım skandalının ardından bir paylaşımda Buca Belediye Meclis Üyesi Bülent Uygur'dan geldi. CHP Tire eski İlçe Başkanı Hakan Şenoyar'ın 'mermer ocağı'na dikkat çekmek için kadın fotoğrafı olan bir paylaşım yaparken, Buca Belediye Meclisi CHP'li Meclis Üyesi Bülent Uygur da zeytinyağı fiyatlarına dikkat çekmek için yaptığı kadın beden tasvirli paylaşım krize neden oldu.

CHP İzmir de bir skandal paylaşım daha!  Kıvrımları muhteşem

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de paylaşım krizine Buca Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Bülent Uygur da dahil oldu.

Geçtiğimiz aylarda CHP Tire'nin o dönemki İlçe Başkanı Hakan Şenoyar'ın ilçe sınırları içerisinde yapılmak istenen ve yoğun tepkilere neden olan mermer ocağına dikkat çekmek için bir kadın bedeni görselini kullanarak paylaşım yapması İzmir'de deprem etkisi yaratmıştı. Sosyal medya hesabından "Dikkatinizi çektiğime göre..! Değerli Tireli hemşehrilerim. Tire’nin Akciğerlerine toz, toprak ve silisyum içerikli maden ocağı yapılsın mı?” paylaşımını yapan Şenoyar, sonrasında Cumhur İttifakı ve kendi partililerinin eleştirilerine maruz kalırken görevinden istifa etmişti.

BİR PAYLAŞIM DA CHP BUCA'DAN
Geçtiğimiz yıl Ekim ayında yaşanan skandal üzerinden dört ayılık bir süreç geçmişken bir skandal da Buca'da yaşandı. Zeytinyağındaki fiyat artışına dikkat çekmek için sosyal medya hesabından paylaşım yapan Buca Belediye Meclisi CHP'li Meclis Üyesi Bülent Uygur'da kadın bedeni tasvir eder şekilde ifadeler kullanması tartışmalara neden oldu.

Sosyal medya hesabından kadın fotoğrafları kullanarak,  "Şu sadeliğe, Şu tada, Şu duruşa, Şu Zerafet'e. Bakar mısınız? İnsanın adeta çıtır çıtır yiyesi geliyor. Tavada yapacaksınız. Tavanın içerisine koyunca kısık ateşte çıtır çıtır ses getirecek. Adeta bir asalet timsali. Ona sahip olmak için neler vermezdim. Kıvrımları muhteşem. O şişenin içinde duruşundaki sadeliğe bakın. Bence Ayvalık yöresi zeytinyağı ve 0 asit. En az 100 TL'dir litresi. Gerçekten muhteşem değil mi? (Siz ne zannetmiştiniz ki?)" ifadelerini kullandı.

AK PART'DEN İLK TEPKİ KADIN KOLLARI'NDAN GELDİ
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Uygur'a tepki gösteririken, ’’CHP İzmir’de, Buca Meclis Üyesi’nden akıl almaz paylaşım! CHP’li Bülent Uygur’un; kadın cinsiyeti üzerinden vermek istediği mesaj, kadına bakış açısını ortaya koyuyor! Kadına karşı şiddetle mücadele ettiğimiz gibi; bu zihniyete sahip olanlarla da mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz’’ dedi. AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili ise, ‘’Bir dirhem ilim; bin okka edebe muhtaçtır! İşte! Türkiye’yi yönetmeye, iktidara talip, bu şehri yöneten CHP’nin hali özet olarak ekte! Tire İlçe başkanlarından sonra Buca Meclis Üyelerinin sosyal medya paylaşımıyla ortaya saçtığı şey; başlı başına “Edepsizlik ve utanmazlık!” ‘İnsan, hiç mi ders çıkarmaz?’ diye sormak isterdik ama; maya bu olunca yapacak bir şey yok! Her alanda ahkâm kesip ilim, irfan sahibi gibi ortaya çıkan CHP kafası; ne yazık ki insan ve kadın haysiyetini yerlere düşürecek kadar ahlâk ve hayâdan mahrum!" ifadelerini kullandı.

Paylaşıma yönelik, AK Parti Buca İlçe Başkanlığı basın açıklaması gerçekleştirdi. Buca Belediyesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına; İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu, Buca Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Zülfiye Ölmez Kula, AK Partili Meclis üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları ile ilçe yöneticileri katıldı.

'İSTİFAYA ÇAĞIRIYORUZ'
AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Dün sosyal medyadan, CHP’li Meclis Üyesi Bülent Uygur‘un ahlaka aykırı yaptığı paylaşımından dolayı, bugün burada toplandık. Kadın cinsiyetçiliğinin iğrenç bir örneğini sergileyen bu şahsı protesto etmek için bulunuyoruz.  Maalesef, hala CHP Meclis Üyesi olan bu şahsın, kadınlara bakış açısını yansıttığı paylaşımdan ötürü tüm kadınlarımız adına, bilhassa CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş ve İYİ Parti Buca İlçe Başkanı Gamze Torun adına, ahlak dışı paylaşım yapan bu zatı şiddetle kınıyoruz. Bu anlayış kadın bedeni üzerinden siyaset yapmanın seviyesizliğini net olarak göstermiştir. AK Parti ailesi olarak kadınlarımızın her zaman yanında olup, haklarını koruyacağız. Kadınlarımıza karşı yapılan her türlü şiddetle mücadele ettiğimiz gibi bu zihniyete sahip kişilerle de sonuna kadar mücadele içinde olacağız. Kendisini de doğurup, büyütenin bir kadın olduğunu unutan CHP’li Meclis Üyesi Bülent Uygur’u ahlaksız paylaşımından dolayı istifaya davet ediyoruz. Ayrıca başta CHP ve İYİ Parti İlçe Başkanları olmak üzere tüm siyasi ve STK temsilcilerini tepki koymaya davet ediyoruz.’’ dedi

CHP'de Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar'ın görevden ayrılmasına ve disipline sevk edilmesine neden olan paylaşım da şu şekildeydi:

 
Konsolosla görüştü... Beydağ Kestanesi İtalya'ya açılıyor
 
AK Partili Nasır’dan Büyükşehir’e 'yatırım' tepkisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter: Yok olan Atatürk tablolarının hesabını verin!
Karşıyaka Öğretmenler Lokali’nde kaybolduğu iddia edilen Atatürk tabloları ...
Kılıçdaroğlu: Teklif gelirse kabul ederim
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, henüz cumhurbaşkanı adaylarının ...
CHP'li Bakan polis memuru Aksu'yu Soylu'ya sordu
Maraş’ta görev yerinde cansız bedeni bulunan polis memuru Seyit Ahmet ...
 
Bakan Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ...
MHP'nin 'Aydınlatma Toplantıları' devam ediyor
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla tüm Türkiye'yi kapsayan ...
Kurtulmuş: AK Parti 84 milyonun sesidir
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin sadece bir siyasi ...
 
CHP'li Beko: İzmir'in en güzel kıyısı Ensar'a peşkeş çekiliyor!
Urla Zeytineli’nde denize sıfır 40 dönüm arazinin Ensar Vakfı’na bedelsiz ...
Selçuk'ta CHP'li kadınlardan siyaset paneli
CHP Selçuk İlçe Örgütü Kadın Kolları tarafından Türk Medeni Kanunu’nun ...
AK Partili Sürekli: İzmir'in kuzeyi üvey evlat mı?
AK Parti İzmir; 30 ilçede eş zamanlı ve tam kadro yine sahadaydı. Bu çalışma ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva