HABERLER>GÜNCEL
21 Aralık 2015 Pazartesi - 13:53

CHP ile STK’lardan Kubilay'ı anma törenine protesto kararı!

Anma törenleri için Belediye Başkanı Şahin’e konuşma, medyaya da akreditasyon yasağı gelmesinin ardından yapılan basın açıklamasında uygulamanın tören günü protesto edileceği duyuruldu.

CHP ile STK’lardan Kubilay ı anma törenine protesto kararı!

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - Menemen'de her yıl 23 Aralık'ta yapılan Asteğmen Mustafa Fahmi Kubilay'ı anma törenlerinde, Belediye Başkanı Tahir Şahin'in konuşmasının yasaklanmasından sonra, basına da kısıtlama gelmiş ve Genelkurmay Başkanlığı ilk kez akreditasyon uygulaması getirerek törenleri sadece devlet ajansı AA ile TRT'nin izleyebileceğini duyurmuştu.
 
Uygulamayla ilgili tartışmalar sürerken, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in, Türk-İş, İzmir Barosu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Karşıyaka Latife Hanım Grubu, Tabib Odası, Türkiye Gazeteciler Sendikası gibi birçok sivil toplum örgütünün desteği ve katılımıyla basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da katıldı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi binasında yapılan açıklamada Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in konuşmasının yasaklanmasına ve basına getirilen kısıtlamaya tepki verilerek, anma törenlerine kitlesel olarak katılacakları bildirildi.
 
Tüm Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler, tören günü bir protesto eylemi düzenleyeceklerini duyurdu. Toplantı, Tahir Şahin ve Tacettin Bayır’ın konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.

TAHİR ŞAHİN’İ SUSTURMAK MENEMENLİLERİ SUSTURMAKTIR
Tüm Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler tarafından yapıldı. Menemen’in Cumhuriyet’in kalesi olduğunu ifade eden Güler, “16 yıldır Menemenliler adına söylevde bulunan Belediye Başkanı Tahir Şahin’e “Sen Sus Konuşma” diyorlar. Soruyoruz, halkın seçtiği temsilcisi konuşmayacaksa bu demokrasiyi yok sayma değildir de nedir? Menemen halkı cumhuriyetçidir. Laiktir. Menemen Cumhuriyet’in kalesidir. Tahir Şahin’i susturmak Menemenlileri susturmaktır. Unutmayın ki Yıldıztepe Menemen’dedir” dedi. Güler, Genelkurmay Başkanlığı’nın basına yönelik uyguladığı akreditasyonla ilgili ise, “O kadar manidardır ki aynı Genel Kurmay silah arkadaşlarını önemsemezken, Kubilay’ı anma etkinliklerinde devletin değil, iktidarın yayın organları haline gelmiş olan Anadolu Ajansı ve TRT’nin dışındaki tüm basın mensuplarına yasak getirmiştir” dedi.
 
‘SUSTURAMAYACAKSINIZ, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURAMAYACAKSINIZ’
Nazım Hikmet’in dizeleriyle seslenen, Güler sözlerini şu şekilde tamamladı: “Alçaklığın, hainliğin, ikiyüzlülüğün, puştluğun kısacası; cümle kokuşmuşluğun at oynattığı bir dönemde, yaşamdan zevk alabilmek ancak zayıfların bahtiyarlığıdır. Esas olan sadece yaşamak değil, insana yakışır şekilde ve onurlu yaşamaktır. Teslim olmadan, boyun eğmeden, sürünmeden, ele etek öpmeden yaşamaktır. İşte bu duyguları yüreğinde taşıyan, ve bu uğurda canını seve seve verecek olan bu salonda bulunan demokratik kitle ve sivil toplum örgütleri olarak, 23 Aralık saat 08.30’da Menemen İzban önünde buluşarak bu yılda tüm İzmirlilerle akın edeceğiz Yıldıztepe’ye. Kubilay ve arkadaşlarının düştüğü yerden yükselen milyonlarız biz. Susturamayacaksınız, unutmayacağız, unutturamayacaksınız.”
 
BU, MENEMEN HALKININ SUSTURULMASI DEMEKTİR
Konunun Tahir Şahin değil, Cumhuriyete ve Cumhuriyet’e bağlı ilkelere saldırı olduğunu ifade eden Güler, sözü Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e bıraktı. Yıllardır bu törenlerde bu olayın Menemenlilerle ilgisi olmadığını, Menemenlilerin laik ve Cumhuriyet’e bağlı olduklarını anlatmaya çalıştıklarını Şahin, “Olayın Menemen’de olmasından dolayı, Menemen halkını temsilen Belediye Başkanı’na konuşmak hakkı verilmiştir. Konuşma hakkımın alınması Menemen halkının konuşma hakkının alınması, Menemen halkının susturulması demektir” diye konuştu.



‘BUNU GERİCİLER, YOBAZLAR YAPTI’ DEDİRTTİK
Yaptığı konuşmaların ideolojik olmasından dolayı çevresinden uyarılar aldığını söyleyen Şahin, “Bu iktidarın yapmayacağı şey yok, tehlikeye giriyorsun uyarıları aldım. Ancak ben sorumlu bir yöneticiysem mutlaka orada ne söylemem gerekiyorsa söylemek zorundayım düşüncesi var. Aklıma ne geliyorsa değil, ne yaşandıysa ve yaşanabilirse onları söylemeyi tercih ediyorum. Konuşmalarımızla bu zamana kadar bu işte Menemenlilerin günahı olmadığını anlattık ve artık hep birlikte ‘Bu işi gericiler yapmıştır, yobazlar yapmıştır’ dedirtebildik. Konuşma hakkımızın alınmasının özü; olayın bu ufak ilçeden alınıp gericilerin üzerine götürüldüğünü gördüler ve konuşmamı yasakladılar. Bundan rahatsız oldular. Önümüzdeki yıllarda yaptığımız yürüyüşü de engelleyeceklerini bekliyoruz” dedi. Şahin, konuyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bizzat ilettiğini ifade etti.
 
DİYECEKLERİMİZİ TEMEL ATMA TÖRENİNDE SÖYLEYECEĞİZ
Menemen’in laikliğin mabedi haline geldiğini ve bundan gurur duyduğunu vurgulayan Şahin, sözlerini “ şu şekilde tamamladı: “ Bu yıl daha yüksek bir katılımın olacağını düşünüyorum. Önemli olan sağ duyuyla o günü geçirmek. Provokasyonlara dikkat etmek gerekiyor. Sivil toplum örgütlerinin tepki vereceğini düşünüyorum ama anlamlı ve sağ duyulu bir tepki vereceğini düşünüyorum. Belediye olarak ‘Kubilay Kültür Merkezi’ yapıyoruz. Törenden sonra temel atma törenimiz olacak. Diyeceklerimizi aşağıdaki temel atma kürsüsünden diyeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız da törene katılacak, onun da diyecekleri vardır. Başkanımız, ‘aldığınız her karar ben de katılıyorum’ diyerek, açık ve net olarak destek verdi. Milletvekillerimiz de bizi destekliyor. Laiklik adına yapılan en anlamlı törenlerden biri Kubilay’ı Anma Törenleri’dir. Çarşamba günü orada görüşmek üzere.”
 
SESİMİZİ ASLA KESEMEZLER
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise, Atilla Sertel ile bu konuyu TBMM’ye taşıdıklarını söyleyerek, “Biz atanmışların, seçilmişlerin konuşma hakkını elinden alınmasına müsaade etmeyiz. Tahir Şahin halkın oyuyla seçilmiştir. Birilerinin iki dudağı arasından çıkan lafla atanmamıştır. Kaymakam’ın konuştuğu yerde Belediye Başkanı’nın konuşmamasını kabul edemeyiz” ifadelerini kullandı. Bayır sözlerini şu şekilde sürdürdü: “TBMM’de bile AKP’nin grup başkanı arkadaş çıkıp ‘devlet başkanı’ diyor, Cumhurbaşkanı demiyor. Bunlar Cumhuriyet’e o kadar karşılar ki artık Cumhurbaşkanı’na hitap ederken ‘devlet başkanı’ diye hitap ediyorlar. Türkiye’de faşist yönetim, valiler ve kaymakamlıklarla uygulanıyor. Onlar devletin değil AKP’nin il başkanları, ilçe başkanları olarak çalışıyorlar. İzmir’de başkaldırısı yüksek, Cumhuriyetçi ve laik insanlar olarak direniyoruz. Onlar bize ‘gavur İzmir’ dese de ne dediğimizi biliyoruz. Bu uygulamaların dozajı artıyor. Bunlar bizi sınıyor arkadaşlar. Buna tepkisiz kalırsanız arkasında daha çok şeyler gelecek. Bizim sesimiz, kongrelerde, yürüyüşlerde kısılır, bizim sesimizi asla kesemezler.”

 
Engin’den Sertel’e kontra: Gazetecilikteki…
 
Soma davasında tanık mühendisten baskı itirafı!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sinan Öztan 22 Aralık 2015 Salı 11:49

TSK Yandaş kanal TRT ve AA dışında diğer medya kuruluşlarına neden yasak getirir anlamak mümkün değil.TRT çrkim yapacak ve haber kanalkarında bile Kubilay'ı anma törenini vermeyecek.Halkımızn TSK'ya güveni gün geçtikçe azalıyor.Bu durumu kaygıyla izliyoruz.

Yorumu oyla      12      5  
cengiz cangüder 22 Aralık 2015 Salı 11:00

TAHİR ŞAHİN SUSMAZ..SUSTURAMAZSINIZ.SUSMAYACAĞIZ..

Yorumu oyla      13      5  
BAY X 22 Aralık 2015 Salı 10:11

Yapılması Gereken Tek Şey,Tören Günü Menemen'in Uygun Bir Yerinde Alternatif Tören Yapılmasıdır.AKP Zihniyetinin Yasakladığı Alana Kimse Gitmesin.Bakalım Halk'tan Kimse Gitmeyince Nasıl Tören Yapacaklar Çok Merak Ediyorum Doğrusu.Bizlerde Ertesi Günü Gider Kubilayın Anıtında Anma Etkinliğini Yaparız.23 Aralık Onların Olsun.Diğer Günlerin Tamamı Bizimdir.

Yorumu oyla      14      5  
Neval 21 Aralık 2015 Pazartesi 19:28

O günlerden bugünlerin resmi yapılıyordu hala tersine gidiyorsunuz kim size ne diyor bakın 13 yıldır demokrasiden vazgeçildi mi oturun düşünün

Yorumu oyla      14      10  
İHSAN BABAK 21 Aralık 2015 Pazartesi 18:24

Neden resmi töreni boykot ederek, büyük parkın içinde alternatif bir tören yapmıyoruz ki? Tabii ki provokasyonlara dikkat edelim. Ama yapılanı da bunların yanına bırakmayalım. Ey ADD uyuyor musun?

Yorumu oyla      15      7  
sedat avcı 21 Aralık 2015 Pazartesi 17:56

disk nerede

Yorumu oyla      14      7  
Işık Dikicigil 21 Aralık 2015 Pazartesi 16:27

GENEL KURMAYIN TAVRINI ANLAMAK ÇOK ZOR. BASINA AKREDİTE NEDEN ? AYRICA AA VE TRT'NİN KİMİN EMRİNDE VE TARAFSIZ OLMADIĞI MUHAKKAK.

Yorumu oyla      18      7  
Işık Dikicigil 21 Aralık 2015 Pazartesi 15:50

SARI ÖKÜZÜ VERMEYİN..

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de molotof dehşeti: Belediye otobüsü küle döndü
Bornova'da terör örgütü PKK sempatizanı oldukları belirtilen bir grup, ...
Nusaybin'de yasak telaşı!
Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı öncesinde sabah erken uyanan vatandaşlar ...
Şırnak'ta HDP'lilerin protestosuna polis müdahalesi
Şırnak'ta HDP milletvekilleri öncülüğündeki grup, sokağa çıkma yasağı ...
 
Dürüstlük dolabı açık değil, fazla verdi!
Sivas'ın Ulaş ilçesinde bir okulda değerler eğitimi dersi kapsamında öğrencilere ...
Turizm cenneti Çeşme, RES kuşatmasında!
İzmir'in turizm cenneti ilçesi Çeşme'de, rüzgar enerji santralleri (RES), ...
Türkiye'de bir ilk: Ege'de görme engellilere özel eğitim!
Türkiye’de ilk kez Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı ...
 
İzmirli fırıncılardan kayıt dışı ekmek isyanı!
İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı, İzmir'deki fırınlarda 2.5 ...
Üniversitedeki kavgadan alındı, Facebook'tan tutuklandı
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyan M.D., üniversitede yaşanan ...
11 mahallede daha sokağa çıkma yasağı!
Nusaybin Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, yasağın devam ettiği 4 ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva