HABERLER>POLİTİKA
16 Ekim 2015 Cuma - 11:57

CHP-HDP zirvesi sona erdi: İşte ilk mesajlar

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ile görüştü. Yaklaşık 40 dakika süren görüşme sonrası toplumdaki gerginliği siyaset kurumunun giderebileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu hedef aldı.

CHP-HDP zirvesi sona erdi: İşte ilk mesajlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bir araya geldi.
 
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın Meclis'teki makamında gerçekleşen görüşmeye gelişinde Kılıçdaroğlu'nu, Demirtaş ve Yüksekdağ makamın girişinde karşıladı.
 
KILIÇDAROĞLU ÇIKIŞTA KONUŞTU
CHP Lideri, yaklaşık 40 dakika süren toplantı çıkışında şunları söyledi: "Ülkemizi ve insanlarımızı seviyoruz.  Sorunları çözmek için siyaset yapıyoruz. Terörden duyduğumıuz endişeleri karşılıklı olarak dile getirdik. Kimse kimsenin burnu kanasın istemiyor. Ayrışan siyaset bizi bu noktaya getirdi. Herkes endişeli ve bunu gidermeliyiz. Umutlarımız yitirmemeliyiz. Siyasi partilerin görüşleri farklıdır ama herkes insanımızın çıkarları için mücadele ediyor.  Bu ziyeret bizim için çok önemliydi. Keşke bütün siyasi paritlier birbirlerine bunu yapabilseler. Gerginliği yaratan siyaset kurumu ve bunu giderecek olan da yine siyaset kurumudur..."

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, toplantıyla ilgili şunları kaydetti:
 
"Toplumun genelinin beklentisi budur. Siyaset eğer konuşamıyorsa, siyasetçiler konuşamıyorsa ve birbirleriyle diyalog kuramıyorsa, orada siyaset kurumu hiçleşmiş olur. Bu kadar acıya rağmen umutsuz olmaya, karamsar olmaya gerek yok. Her şeye rağmen bizler umut olanağı yaratmalıyız. Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmemiz, içeriğinden bağımsız olarak, umudu koruma adına önemlidir.
 
Zor günler yaşıyoruz ve atlatmak kolay değil. Hepimiz insanız ve travma yaşıyoruz. Ateş düştüğü yeri daha fazla yakıyor, evlatlarını kaybedenler; PKK'lı, asker, polis ve sivillerin aileleri... Herkesin acısı var. Bunlar ortak acılarımızdır. Bizler bu acılar yaşanmasın diye çözüm geliştiremezsek, bu makamlarda olmanın hiçbir anlamı yok.
 
HDP olarak, kim diyalogdan yana adım atarsa biz 10 adım atmayı görev biliriz. Her şeye rağmen asla karamsar olmaya gerek yok. Aydınlık geleceği yaratmak için önümüze heyecenla bakmaya devam etmeliyiz. Bugünkü görüşmede bu konulara dair karşılıklı görüşlerimiz paylaştık. Sayın Kılıçdaroğlu'nun Ankara katliami sonrası girişimlerini önemli bulduğumuzu ifade tetik. Huzurlarınızda bir kez daha bunun altını çiziyoruz..."
 
DAVUTOĞLU'NA YANIT
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, toplantıyla ilgili açıklamaları sonrası, Başbakan Davutoğlu'nun "Bombacılar Suriye'den geldikleri için takip edilemiyor. PKK - IŞİD ortak organizasyonu var" açıklamaları ile, istifalarını istediği iki bakanın yargılanması için girişimde bulunup bulunmayacakları soruldu.
 
Yanıt şöyle oldu:
 
"Davutoğlu olayların yoğunluğu ve ağırlığı altında ezilen bir kişi. Açıklamaları çelişkilerle dolu. Bu açıklamaları büyük bir endişeyle izliyoruz.
 
Suriye'den Ankara'ya kadar nasıl geldiler? Bunu sormayacak mıyız? Böyle bir şey olabilir mi? Sanki olay Suriye topraklarında oldu. Beyfendi, olay Ankara'da oldu... Siz orada neden önlem almadınız? Bu sorunların altında hükümet ezilmiş
vaziyette, ciddi bir yönetim boşluğu var. Ne söylediğini bilmeyen bir Başbakan var. Suudi Kralı yapıyorsa, neden Davutoğlu yapmıyor? Yapmalı, iki bakanı azletmeli. Bu olayda olmayacak da hangi olayda bunu yapacak. Bakan'ın gülümsemesi yetmiyor mu onlara?
 
DEMİRTAŞ'A DA DAVUTOĞLU SORULDU
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a da, toplantıya ilişkin açıklamaları sonrası, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisiyle ilgili "Özür dilerse, hatalıyıım derse görüşebilirim" sözleri hatırlatıldı.
 
Demirtaş şunları söyledi: "Ortada hükümet boşluğu var. Türkiye geçiş dönemi yaşıyor ve böyle bir geçici Başbakan tarafından yönetiliyor. Kendisinin sorumlu olduğunun ve özür dilemesi gerektiğinin farkında değil. 99 cenaze kaldırmış bir partiden özür bekliyor. Birbirimizden çok uzağız, öyle görünüyor..."  
 

 
Ankara’daki katliama bir kurban daha: Kayıp sayısı…
 
Gaziemir’in geleceğine dev bütçe
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım açıkladı: AK Parti’de miting yok ziyaret var
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir’de gazetecilerle bir ...
Erdoğan: Nobel sipariş üzerine veriliyor!
PYD’ye 50 tonluk silah yardımı iddialarını değerlendiren Cumhurbaşkanı ...
Bakan Şimşek'ten seçim öncesi 'vergi zammı' çıkışı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yasa gereği 2016 Bütçe Kanun Tasarısının ...
 
AK Partili başkana makamında silahlı saldırı!
Bursa'da AK Partili Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, sabah saatlerinde ...
CHP adayı Çam: Herkes komşusunu ikna edecek
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, İl Başkanlığının programı doğrultusunda ...
Balbay Malatya’da acıya ortak oldu
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Malatya’ya gelerek, Ankara’daki ...
 
AK Parti Adayı Kaya’dan esnafa güvence
Sahada çalışmalarına devam eden AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı ...
Çıray: Vatandaşı yok sayan yok olur!
Vatandaşlarımızın 7 Haziran'da yapılan seçimde on üç yıldır devam eden ...
AK Partili Hotar: Silahların üstü betonla kaplanana kadar…
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva