HABERLER>POLİTİKA
16 Nisan 2022 Cumartesi - 12:42

CHP'den TCDD'ye İZBAN tepkisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD arasında ortak olan İZBAN için yeni istasyon yapım işi ile ilgili olarak başlayan tartışmalar büyürken iki taraftan yapılan açıklamalarla gerginlik tırmandı. TCDD'nin yaptığı açıklamaya CHP İzmir İl Başkanı Yücel ve CHP'li vekiller sert tepki gösterdi.

CHP den TCDD ye İZBAN tepkisi!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzban’da eşit ortağı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nın (TCDD) arasında istasyon gerilimi sürüyor. Karşılıklı açıklamaların ardından CHP'li vekiller de TCDD'den yapılan açıklamaya sert tepki gösterdi.

TCDD'nin iki istasyonu aynı anda yapılması şartıyla yer teslimi yapılacağını belirtmesi üzerine, Büyükşehir'in istasyonları belirlenen plan çerçevesinde kademeli olarak yapmak istemesiyle yılan hikayesine döndü.

-BÜYÜKŞEHİR İLE TCDD ARASINDA 'İSTASYON' GERİLİMİ

Büyükşehir'den TCDD’nin açıklamasının “haksız itham” olarak tanımlandığı yanıtta, “Tam fiziki çalışmalar başlamak üzereyken Lale Mahallesi istasyonu ile hiçbir ilgisi bulunmayan yaklaşık 25 kilometre uzakta Çiğli ilçesindeki Katip Çelebi Üniversitesi İstasyonu’nun aynı anda yapılması gerektiği yönünde bir şart ortaya konulmuştur” ifadeleri kullanıldı.

TCDD'nin açıklamasına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP'li vekiller de sert tepki gösterdi.

YÜCEL: REZİL VE UTANILACAK AÇIKLAMA!

Yücel yaptığı açıklamada, "Büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer‘in Meclis’te bilgi vermek için kurduğu iki cümleye, hadsizce ve devlet geleneklerinden çok uzak bir şekilde cevap veren TCDD’nin "ilgili" bürokratları beceriksizliklerinin ve liyakatsizliklerinin üstünü örtmeye çalışıyorlar. İzmir Büyükşehir Belediye’miz, Lale Mh. İzban istasyonunu yapmak için tüm prosedürleri TCDD ile tamamlamış ve ihalesini yapmışken TCDD, bu hizmeti engellemek için yeni şartlar uydurmuş ve yer teslimini yapmayarak istasyon yapımını engellemiştir. Tunç Soyer 4,5 milyon İzmirlinin temsilcisidir.  Bu rezil ve utanılacak açıklamayı yapan, Bürokrat olduğunu unutup siyasi iktidarın maşası gibi davrananlarla vakti geldiğinde hukuk çerçevesinde hesaplaşılacağını kimse unutmasın. Halka hizmeti, makam, mevki ve siyasi çıkarları için engelleyenleri, İzmirliler unutmadı, unutmayacak" dedi.

ARSLAN: DEVLET TERBİYESİNDEN UZAK

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan da TCDD'nin açıklamasına tepki göstererek, "İktidarlar gelir geçer ancak devlet kalıcıdır. TCDD bizim için en az İzmir Büyükşehir Belediyemiz kadar değerlidir.TCDD adına yapılan devlet terbiyesi ve nezaketinden uzak bir dille, İzmir Büyükşehir Belediyemizi hedef alarak yapılan açıklamayı kınıyorum. Anlaşılan kamuoyuna duyuru diye deklerasyon yayınlayan ilgililer siyasete merak sarmışlar. İlgililere tavsiyem. Koltuklarınızdan istifa eder ilk seçimde de aday olursunuz. O zaman oyunuzun ölçüsünü de boyunuzun ölçüsünü de alırsınız. Merak etmeyin!" ifadelerini kullandı.

SINDIR: TCDD'Yİ BU KİRLİ ZİHNİYETTEN KURTARACAĞIZ

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise, "TCDD, Cumhuriyetimizin en müstesna kurumlarından iken kirli elleri ve zihniyetleri ile onu da yok ediyorlar…Hiç endişe duyulmasın, TCDD’yi de, Cumhuriyetimizin diğer tüm kurumları gibi, Devlet adabından yoksun bu kirli ve bölücü zihniyetin elinden kurtaracağız! Söz veriyoruz! Eyy TCDD, Sen esas Aliağa-Bergama İzban hattı yapım işi projesini 2022 Yılı Kamu Yatırım Programı’ndan neden ÇIKARTTIĞININ ve Halkapınar - Otogar hattı projesini neden hala ASKIDA TUTTUĞUNUN hesabını ver!…İzmir halkına hesap vermekten kaçsanız da mutlaka soracağız!" açıklamasını yaptı.

BAKAN: YOZLAŞMIŞ BİR KURUM

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TCDD'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik açıklamasına dair şu değerlendirmeyi yaptı:

“Devlet Demir Yolları ve Limanları İdaresi, şimdiki adı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), genç Cumhuriyet'in devletleştirdiği bir kurumdu. Cumhuriyet'in kazanımı ve bu millete mirası olan, özünde hepimizin kurumu olan TCDD de artık - diğer tüm kamu kurumları gibi - AKP'nin boyunduruğu altında hareket eden yozlaşmış bir kurum.

Kurum içinde çalışan vatansever, Cumhuriyet'e ve yasalara bağlı bürokratları tenzih ediyorum ancak TCDD yönetimiyle, yaptıklarıyla ve yapmadıklarıyla tam olarak saray rejiminin kullanışlı enstrümanlarından biri. AKP'nin TCDD'sinde neler oldu? Hafıza tazeleyelim... Hızlı tren yapacağız diye uzmanların uyarılarını dinlemeden inatla yaptıkları tren ile şov yapmak isterken 2004’te 41 cana kıydılar, 94 yurttaş yaralandı. Ardından aynı sene Kocaeli’nde tren çarpıştı 8 can daha hayatını kaybetti. 2008’de Kütahya’da 9 kişi yaşamını kaybetti, 37 kişi yaralandı. Sebep; ray bakımlarının ihmali! 2015’te Sivas’ta yük trenleri çarpıştı. 2017’de Kırıkkale’de tren vagonu, Elazığ’da yük treni devrildi, makinistler hayatını kaybetti. 8 Temmuz’da Çorlu’da yaşanan tren kazasında 25 can yaşamını yitirdi. Duruşmalarını takip ettik, tüm ihmalleri gördük, vurdumduymazlığın, sorumsuzluğu, hesap vermezliğin dayanılmaz rahatlığını ve başta 9 yaşındaki oğlunu kaybeden Mısra Öz olmak üzere tüm Çorlu tren katliamında yakınlarını kaybedenlerin adalet mücadelesinin tanığı olduk. TCDD, AKP’nin şovlarına, partizanlığına taraf oldu ve bunca tren kazasının da yaşanmasına sebep oldu. İşte bizim milli değerimiz, gururumuz!

Şunu da hatırlatmak gerekir; İzmir'de 2005 yılında kurulan İZBAN ile akıllara zarara protokol yaparak, kamunun malı olan ve İzmirlinin vergisi ile yapılan demiryolu hattını Sülün Osman mantığıyla kendinin de ortağı olduğu İZBAN’a fahiş fiyatla kiraya veren, yıllarca İZBAN’ın zarar etmesine neden olan da aynı TCDD'dir.

Şimdi aynı TCDD, AKP'nin trol bir sosyal medya kullanıcısının klavyesinden çıkmış bir üslupla İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni iş değil laf üretmekle suçluyor. Oysa satır arasında Lale Mahallesi'ne ihalesi yapılmış istasyonun yapılmasını nasıl engellediğini itiraf ediyor. Bundan da hiç gocunmuyor!

Bununla da yetinmiyor, tüm bürokratik süreç tamamlandıktan sonra "aynı anda yap" diye talimat verdiği 25 km ötedeki ve zaten yapılacak olan bir işi şart koşarak halka hizmet edilmesinin önünü tıkıyor.

TCDD, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ‘karşı’ yaptığı açıklama ile köklü bir kamu kurumu olarak devlet ciddiyetiyle hareket etmekten tamamen uzaklaştığını, parti devletinin bir neferi olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Oysa TCDD'nin, AKP’nin stadına maç için gelmiş holigan tavrıyla yaptığı bu açıklama hangi devlet terbiyesine hangi edebe yakışır? Tam da saraydaki zata ve onun rejimine yakışır!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve tüm CHP'li belediyeler, sosyal ve hukuk devletinin gereklerini bilir. Bugüne kadar halkın yararına olan her şeyi kendi kaynaklarıyla, kendiliğinden yapmışlardır, yapmaya da devam edeceklerdir. Hiçkimsenin dayatmasına ve tahakkümüne boyun eğmediler, eğmezler! Zaten yapılacak olan işler üzerinden dayatmalara bulunanlara, süreci tıkayanlara, halkın zararını gözetenlere ve kamu zararına sebep olanlara da eyvallahları olmaz!

Son söz; Saltanatınızın sonuna geldik! Siz bu milletin sırtında büyük bir yüksünüz sadece. Ve bu millet ilk seçimde bu yükten kurtulacak!”

 
Kutlama yaparken ağaçta asılı cesetle karşılaştılar
 
Çiğli’de grevin ardından temizlik çalışmaları başladı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali ayçiçek 17 Nisan 2022 Pazar 19:16

Muvcut Tepeköy aliaga İZBAN seferlerini sabah işe gidiş saatlerinde 6 vagona düşüren yönetim önce bu sorunu çözsün insanlar birbirleriyle akraba olarak işe gidiyor 9 vagonu neden 6 ya dusurursunuz anlamış değilim birde sabah iş saatlerinde önce bunun çözümünü bulursanız insanlar rahat eder saygılar

Yorumu oyla      3      3  
Bir vatandaş 17 Nisan 2022 Pazar 12:58

BÜYÜK ŞEHİR. OLARAK BİDE C H P OLARAK TAŞERONA DUR DEDİNİZ AMA İZBANDA TAŞERON DEVAM EDİYO İSTASYONLAR HEP SORUN ÇOK ACI AMA HİÇ ÇALIŞANA DEGER YOK NEYİN LAF DALAŞINI YAPIYONUZ BU ÜLKE BİZİM İZMİR HALKI İYİ HİZMETİ HAK EDİYO BİRDE BELKİDE DÜNYADA OLMAYAN BİR SAÇMALIKVE İZMİR İZBANDA MEVCUT (TREN İÇİNDE ÖZEL TİM) İSTASYONLARDA GÜVENLİK AÇIĞI ÇOK İKEN BU.TİM KİME HİZMET İÇİN BUNLARI İSTASYONLARA ÇEKİNKİ İSTASYONLARDA GÜVENLİK AÇIĞI BİR NEBZE BİTSİN SAYGILAR.NOT HAKARET VE KIRMA GİBİ DÜŞÜNCEM YOKTUR VE LÜTFEN TARAFSIZ birkaç kişiyi İZBANDA YOLCUK YAPTIRIN İSTASYONLARI GÖRSÜNLER AMİRLERLE DEGİL ÖZEL GÜVENLİK LERLE BİRAZ SOHBET ETSİNLER DERTLERİNİ İSTEK LERİNİ ŞİKAYETLERİNİ DİNLESİNLER

Yorumu oyla      3      3  
Selçuklu 16 Nisan 2022 Cumartesi 23:35

Izban için büyük yatırımlar yapıldı ama SELÇUK ızban seferleri topal ördek misali ağır aksak çalışıyor,önemli olan halka hizmet değil mi? Malesef ağız dalaşı birbirlerini suçlamak,çünkü beylerin emrinde kırmızı ve siyah plakalı lüks arabaları var,halk hizmet görmüş görmemiş önemli değil önemli beylere basında ve toplantılarda ateşli demeçler vermeye devam etsinler heyacanlı oluyor...

Yorumu oyla      4      3  
2023 16 Nisan 2022 Cumartesi 14:59

Eyyy CHP'liler, iktidara geldiğinizde umarım siz de diğer partiler gibi İzmir'i unutmaz, görmezden gelmezsiniz! Bu kent en zor zamanlarda Cumhuriyeti ve Atatürk'ü savundu, ceremesini hala çekiyor! Öyle Ankara, İstanbul gibi aç kalınca değil karnı tokken, önüne kırmızı halılar serilmişken Cumhuriyet, Laiklik dedi! O nedenle iktidar olduğunuzda İzban yönetiminden TCDD'yi temizlemenizi bekliyoruz! Bir sinyalizasyon değişikliği sefer sayılarını neredeyse ikiye katlayacak, Tire, Ödemiş, Bergama İzban bekliyor.

Yorumu oyla      13      3  
Sabriİzmir 16 Nisan 2022 Cumartesi 13:41

Eski Türkiye'miz de devlet adabı denilen bir kavram vardı. Memurundan, müsteşarına kadar tüm kamu çalışanları açıklamalarında bu hassasiyeti korurdu. Ama şimdi parti üyesi gibi açıklamalar havada uçuyor. Devran dönüp iktidar değişince bunlar da çark ederler merak etmeyin..

Yorumu oyla      12      4  
İstifa ya da görevden alınma 16 Nisan 2022 Cumartesi 13:12

Bu açıklamayı yapan derhal görevden alınmalıdır. Herkes haddini bilecek!

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saadet Partisi Büyükşehir'in notunu verdi: 10 üzerinden 4!
İzmir’in deprem, sel felaketleri yaşamasının, covid 19 salgınının Büyükşehir ...
CHP'li Bakan'dan 'mazot' isyanı: 60 dönüme 480 lira destek olur mu?
Saha ziyaretlerinde Torbalı'daki çiftçiler ile bir araya gelen CHP İzmir ...
'Tek partinin utanç lekesini ortadan kaldırıyoruz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeniden İhya Edilen Ayasofya Fatih Medresesi Açılışı'nda ...
 
Dışişleri'nden Mescid-i Aksa baskınına tepki
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Mescid-i Aksa'da bulunan ...
Erdoğan'dan Hamursuz Bayramı mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamursuz Bayramı'nı yayımladığı mesajla kutladı.
'Ukrayna sahillerinde bekleyen 22 gemimiz var'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin Ukrayna'nın ...
 
CHP'li Torun'dan 'haksızlık' çıkışı: İlbank'ın musluğu iktidara bağlı!
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP'li ...
Bu kez soruları Sürekli sordu… Gençlerle beyin fırtınası!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sahur öncesi programında da ...
Adalet Bakanı'ndan Cemal Kaşıkçı açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Cemal Kaşıkçı davası olarak bilinen davada ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva