HABERLER>POLİTİKA
24 Mayıs 2023 Çarşamba - 16:02

CHP'den Kiraz çıkarması… Vekil Polat’tan ‘saha’ yorumu: Rüzgar tersine döndü!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 28 Mayıs günü gerçekleştirilecek ikinci tur öncesi Kiraz’daki saha çalışmaları hakkında konuşan CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Bölge halkında yüzde 100’lük bir değişim görüyorum. Bu vatanını seven, buradaki vatandaşların bir parçası olan sıradan biri olarak beni çok mutlu etti. Çünkü ben bugün burada ülkemizin geleceğinin çok farklı şekilleneceğini hissettim. Kiraz’da 14 Mayıs seçimlerine göre rüzgar tamamen tersine dönmüş şekilde. İnsanlar, yalanla, sahtekarlık ile kandırıldıklarını fark etmiş durumda” ifadelerini kullandı

CHP den Kiraz çıkarması…  Vekil Polat’tan ‘saha’ yorumu: Rüzgar tersine döndü!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adaylarının yüzde 50 +1’i alamaması sonrası 28 Mayıs’ta ikinci tur seçimlerine gitmeye hazırlanırken, siyasi partiler ise saha çalışmalarında vites arttırmış durumda.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İzmir'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 63,31 (1.939.651) oy alırken, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 31,48 (964.470) oy almıştı. 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 2’nci tur seçimleri için siyasi partiler çalışmalarını sürdürürken CHP İzmir Örgütü ise bugün 14 Mayıs’ta düşük oy aldığı Kiraz’a çıkarma yaptı.  Mahalle, kahvehane gibi bir çok alanda yapılan saha çalışmalarını Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Mahir Polat Egedesonsöz’e anlattı.

YÜZDE 100’LÜK DEĞİŞİM VAR
İkinci tur öncesi Kiraz’da gerçekleştirilen saha çalışmasını değerlendiren Polat, “Bugün örgütümüz ile birlikte Kiraz’da saha çalışmalarını yürütüyoruz. Özellikle AK Parti’nin yalanlarının ifşa olması sonrası, aynı bölgeye tekrar geldik ve insanların düşüncelerinin ne kadar değiştiğini gördük. İnsanlarda müthiş bir öfke birikmiş durumda. Bunun yanında montaj kasetlere karşı da vatandaşları inanılmaz duyarlı gördüm. Saha tamamen değişmiş durumda. Artık tamamen kırsal bölgede yaşayan vatandaşlar ‘bize bu yalanı söyleyen, bizlerin hayatı ile ilgili de kim bilir hangi yalanları söyledi’ düşüncesi içindeler. Bu nedenle bölge halkında yüzde 100’lük bir değişim görüyorum. Bu vatanını seven, buradaki vatandaşların bir parçası olan sıradan biri olarak beni çok mutlu etti. Çünkü ben bugün burada ülkemizin geleceğinin çok farklı şekilleneceğini hissettim. Kiraz’da 14 Mayıs seçimlerine göre rüzgar tamamen tersine dönmüş şekilde. İnsanlar, yalanla, sahtekarlık ile kandırıldıklarını fark etmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Seçmenlerin sandığa gideceğini ve oyunu Kılıçaroğlu’ndan yana kullanacağını belirten Polat, “Sandığa gitmeyen seçmen bile bu seçimde sandığa gidecek. Bizim bugün karşılaştığımız vatandaşlar arasında AK Partili olduğunu, ülkücü olduğunu belirtirken, bu yalana ve harama bulaşmayacaklarını ifade ettiler” diye konuştu.

VATANDAŞ İSTİSMAR EDİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR
AK Parti’den büyük oranda oy kayması olduğunu dile getiren Polat, vatandaşların gerçeklerin farkına vardığını belirterek “Çok ciddi bir oy kayması var AK Parti’den. AK Parti'deki ülkücü tabandan da oy kayması görünüyor. Çünkü vatandaşlar AK Parti tarafından istismar edildiğini düşünüyor. Devlet ve millet düşüncesindeki vatandaşlar da duyguları ile oynandığı düşüncesindeler. AK Parti’nin ilk turda bitirmek üzere kurduğu stratejik yalan bu türde tersine dönmüş durumda. Yani balon patladı, rüzgar tersine döndü artık” ifadelerini kullandı.

İLK SÖZLERİ ‘BİTECEK’ OLUYOR
Seçim sürecinde ‘din’ ve ‘milletçilik’ söylemlerinin ortaya atılmasının vatandaşlar üzerindeki karşılığı yorumlayan Polat, “Vatandaşlarla karşılaştığımızda bizlere kurdukları ilk cümle ‘bitecek, bu haram düzen yıkılacak’ oluyor. Din devreye girince insanlarda Allah korkusu da orta çıkıyor. Kul hakkı yemek, yalancı olmamak da ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan yalanlarla birlikte Tayyip Erdoğan’ın ve  AK Parti’nin yalana ve harama bulaştığını, kul hakkı yediğini düşünüyor insanlar. Bunu da artık çok net şekilde ifade ediyorlar” dedi.

 
Yanık: Yüzde 70 artış daha yapmış olacağız
 
Vali Köşger'e İnciraltı teşekkürü!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 25 Mayıs 2023 Perşembe 07:28

Rüzgâr tersine esmesini halk değil sizin genel merkez yöneticileri sağlıyor Kiraza Bayındır'a ve tüm ilçelere gelmeden milletvekili olanlar vardır Izmır'de 170 kişi milletvekili aday adayı olmak için müracaat etti bunların içinden adam bulamayıp ta Atatürk ile sorunları olan FTÖ terör örgütü ile iltisakli kişileri milletvekili yaptık mecburen size göre her şey çok güzel bize göre değildir sandık gücü var halkın elinde onuda nasıl kullanacağını çok iyi biliyor artık sizler Ankara'da rahat bir şekilde koltuklarınızda oturunuz...

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yanık: Yüzde 70 artış daha yapmış olacağız
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engelliler ve yaşlılar için ...
'Kendine güvenen varsa yasa dışı geçişi denesin'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, hudut güvenliği aleyhindeki söylemleri ...
'Kılıçdaroğlu'nun Meclis'ten bütçe kanunu geçirme şansı bile kalmamıştır'
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Şu anda yürütmenin başka bir ...
 
HDP'li Temelli: Boykot moykot yok!
HDP Eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi ...
Erdoğan: Milletimiz kırmızı kart göstermiştir!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Milletimiz iktidara giden yolu milli ...
İzmir’in 6’lı Masası’ndan flaş iddia… Kaymakam'dan muhtarlara seçim günü yasağı!
Millet İttifakı’nı oluşturan 6 siyasi partinin İzmir İl Başkanları, Kemeraltı’nda ...
 
'Altına imza attığımız her belgenin arkasındayız'
Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, "İlk gün olduğu gibi altı siyasi ...
‘İYİ Parti, Bayraklı’da Erdoğan’a oy verdi’ çıkışına Dervişoğlu’ndan yanıt: Ortada hesap hatası var!
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
Akşener'den Özdağ açıklaması
İYİ Parti lideri Akşener'den Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararının ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva