HABERLER>POLİTİKA
25 Haziran 2020 Perşembe - 18:47

CHP’de gündem kontenjan: Soyer partiye davet edilecek!

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işe alınan kişilerin durumu gündeme geldi. İlçe başkanlarının da tepki gösterdiği “kontenjan” konusu başta olmak üzere birçok konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in partiye davet edilmesine karar verildi. Öte yandan genel başkan yardımcılarının İzmir programı masaya yatırıldı.

CHP’de gündem kontenjan: Soyer partiye davet edilecek!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Basına kapalı toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işe giren kişiler ve onların referansları ile ilçelerin dağılımları masaya yatırıldı. Geçtiğimiz günlerde ilçe başkanlarının da şikayet ettiği konunun doğrudan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sorulması kararı alındı. Soyer’in haftaya Perşembe günü yapılacak il yönetimine davet edilmesi fikri netleşti. Başkan Soyer’e, şimdiye kadar kaç kişinin işe alındığı, alınan kişilerin referansları, ilçelere dağılım ve partiye yakınlık gibi konuların sorulacağı öğrenildi.

CHP’de şu sıralar gündemin önemli bir maddesi olan “işe giriş” konusu ilçe başkanlarının gündemine gelmiş, bazı ilçe başkanları İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne referansla partili yerleştirememekten şikayet etmişti. Bazı ilçe başkanları Büyükşehir’deki isimler üzerinden farklı ilçelerden çok sayıda kişinin işe girdiğini belirtmişti.

İZMİR’E GELECEKLER
İl Başkanı Yücel toplantıda önümüzdeki günlerde İzmir’e gelmesi planlanan CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un programı hakkında da bilgi verdi. Henüz netleşmeyen fakat planlanan toplantıda iki ismin İzmir’de belediye başkanları ve meclis üyeleriyle bir araya geleceği yönetim kurulunda duyuruldu. İl Başkanı Yücel, Ankara temaslarına ilişkin izlenimlerini ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin detaylarını da yönetimde paylaştı.

Toplantıda, İl Başkanı Yücel belediye başkanları ve meclis üyelerine karşı başlatılan sosyal medya linç kampanyaları konusunda da uyarılarda bulundu. Toplantıda, bazı ilçelerin özellikle hedef seçildiği vurgulanırken partililerin açıklama ve paylaşımlarına dikkat etmesi gerektiğinin altı çizildi. Ayrıca, ilçe belediye başkanı ile ilçe örgütü arasında problemlerin yaşandığı bazı ilçeler üzerinde hassasiyetle durulacağı dile getirildi.

Öte yandan, CHP’nin Temmuz sonunda yapmayı kararlaştırdığı kurultaya İzmir’den il yönetim kurulu üyeleri de gitmek istediklerini söyledi. Partinin, KOVİD 19 salgını nedeniyle kısıtlı ziyaretçi ve ağırlama yapabileceği anlatılırken sadece belli kişilerin Ankara’da ağırlanması ve konaklamalarının karşılanmasının mümkün olabileceği dile getirildi. Buna göre, İzmir’den kurultay delegeleri haricinde sadece birkaç yönetim kurulu üyesi Ankara’ya gidebilecek ve salonda İzmir’i temsil edebilecek. 

 
MİT son 11 yılda 170 rehineyi kurtardı
 
5 yaşındaki Eymen feci şekilde can verdi!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Devrim Yeni 26 Haziran 2020 Cuma 11:38

Sayın Tunç Soyer, CV Bank''ı bahane edip görevlendirdiği kişiler tarafından liyakatlı personel aldıklarını söyleyebilir. İyi de CHP kültürün de İl ve İlçe örgüt Başkanları''nın, yönetimlerinin referansı, tavsiyesi ve oluru olmadan, onlara haber verilmeden personel alımı yakılmak, yapılmamalı. Sayın Tunç Soyer, kendisi ve CHP için geçe gündüz çalışan, çalıştığı bilinen aynı liyakatlı parti üyelerine öncelik tanınmasını sağlamalıdır. Örgütü karşısına alırsa, ikinci kez seçilme şansını kaybeder. Parti Üyesi olmayanı almasın demiyorum, öncelikle; istenen vasıfları taşıyan, nitelikli parti üyeleri işe alınsın diyorum.

Yorumu oyla      2      3  
Asım 26 Haziran 2020 Cuma 11:38

Sayın Parti Yöneticileri. Bırakın Başkan rahat çalışsın,ne demek kaç kişi almış,nasıl almış!. Bu davranışlarla yakalanan ivmeye zarar veriyorsunuz. Sizler halkın sorunlarıyla ilgilenin, Seçilmiş başkanla değil.Saygılarımla

Yorumu oyla      2      5  
izmirli 26 Haziran 2020 Cuma 09:46

izmirin yönetimini izmirlinin seçtiği başkanlar yapar... chp kendine izmir modelini almalı.izmir için istanbul taşradır,ankara taşradır,diğerleri taşradır ve izmir izmirliler tarafından yönetilmeli.. chp kendisi de izmirden yönetim oluşturmalıdır...hatta diğer şehirlere de izmirli yöneticiler yerleştirmelidir. başka türlü heryer izmir olmaz.

Yorumu oyla      2      3  
Mustafa 26 Haziran 2020 Cuma 08:54

Referansla partili yerleştirmek ne demek ya dalga mı geçiyorsunuz halka ? Liyakat diye bas bas bağıran partiye bak.

Yorumu oyla      4      3  
İZMİR Lİ 25 Haziran 2020 Perşembe 22:17

sn.ilbaşkanı bu başkanın olmamasını isteyenlerdendiniz.Dolayısıyla ister partiye davet edin,ister sizler makamına gidin!! sonuç ve kontenjan almanız olanaksızdır.çünkü başkan meclis üyelerinin isteklerini göreve başladığının üçüncü ayından itibaren yerine getirmiş vede getirmeye devam etmektedir. sizden sonra belkide İYİ parti il başkanlığıda sırada beklemektedir.Belkide adını yazmak istemediğim bi parti eş başkanları bile sıradadır.

Yorumu oyla      3      3  
Baba Muhalefet 25 Haziran 2020 Perşembe 22:16

İl yönetimi, umarız, gerçekleri dile getiren eleştirilerle "sosyal medya linç kampanyalarını" karıştırıp aynı kefeye koymazlar.

Yorumu oyla      3      3  
iZMİRLİ 25 Haziran 2020 Perşembe 21:48

Gelseler neyi değiştirecekler yanlız Büyük şehirmi ilçe belediyeleri araştırıp inceseler kim nereden geldi kime hangi kırıtik görevleri verdiler.Genel merkezin atadığı başkanlar bunlar bunlar aslan parçası izmirde adam kalmamış türkiyenin çeşitli illerinden ilçelerinden partili olmayan devşirme insanları getirdiniz veya atadınız partiniz bu ötesi yok.

Yorumu oyla      4      3  
Hem Nalına Hem Mıhına 25 Haziran 2020 Perşembe 21:45

CHP'li belediyelerin hizmetleriyle/daha doğrusu hizmetSİZlikleriyle ve özellikle de işe almalar konusunda kötü kokular iyice ayyuka çıktı. "Liyakat" ve "kayırma" konuları gündeme geldiğinde, tüm partiler için ve özellikle de AKP ile CHP için "yok aslında birbirinizden farkınız" dediğimizde bize saldıranlar beklesinler, sokak diliyle "daha ne dalgalar dümenler" çıkacak ortaya.

Yorumu oyla      2      3  
Perihan Sengül Chp Isicre Denetim kurulundan 25 Haziran 2020 Perşembe 20:21

Saygi deger Chp Izmir Il Örgütü ve Izmir Belediye Bsk, sayin Tunc Soyer Bizler yedi yildir Isvicrede aktif calisan ekibiz, Ayni zamanda Izmir‘de Ikamet etmekteyiz, Ise alimlarda, bizim icin partimize büyük Emekleri gecen, hizmet eden, partimiz icin Herseyi göze alan, liyakatli is alimlari olmasini Arzu ederek, konumu, kültürü, hizmeti göz Önünde tutarak, Yoldasimiz partilimiz, Ahmet Gülcagi Unutmamanizi saygiyla arz ederiz, Bunu Sayin Izmir Mv, Tacettin Bayer beni Cok iyi tanir, bunu kendim icin asla yapmam, Ama herseyi hak eden bu partilimize, Bir sans vermenizi Saygilarimla arz ederim

Yorumu oyla      2      3  
Muzaffer EKŞİOĞLU 25 Haziran 2020 Perşembe 20:06

Toplantıda objektif olarak bir değerlendirme yapıldıysa şunu il başkanımıza sorma hakkımız var 1- Aziz bey döneminde işe alınanları masaya yatırdınız mı ? 2- İzmir İl Başkanlığı işe alımların liyakata değil adamcılık, particilik, kayırmacılık kriterlerine göre mi yapılmasını istiyor. 3- Belli internet sitelerinin 4 belediye başkanınca desteklenerek parti içinde kendilerine muhalif olan belediye başkanı ve milletvekilleri aleyhine yazı yazması konusunda bir tavır takınma konusunda karar alındı mı ? 4- Tunç soyerin nazik tavrını, insani vasıflarının yüksek olmasını bir zaafiyet olarak değerlendirerek kendisine baskı yapmak niyetindemisiniz 5- Benzer bir durum İstanbul ve Ankara’da olur mu yani belediye başkanı ile çağırılıp sorguya çekilirmi Soruların sayısı artabilir ama şimdilik bu kadar yeterli İyi çalışmalar diliyorum

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de AK Parti'li kadınlardan sokak hayvanlarına destek
AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanlığı, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının ...
CHP'li Beko'dan soru önergesi isyanı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Mecliste verdikleri soru önergelerinin ...
Dokuz Eylül'deki 'kesinti' tartışması meclis gündeminde
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, DEÜ Hastanesi’nde sağlık ...
 
MHP’li vekilden zehir zemberek sözler: Tunç Soyer artık beka sorunudur!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi ve ...
CHP'li Kılıç'tan çağrı: Hukuk Fakültesi açma hızı kesilmeli!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, TBMM ...
MHP, belediye başkanını listeden düşürdü
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Hafik Belediye Başkanı Selahattin ...
 
Kurultayda virüs önlemleri: 'Yüksek ses' yasağı!
CHP’nin corona virüs salgını nedeniyle ertelenen kurultayının 25-26 Temmuz’da ...
HDP Genel Başkanı Sancar: PKK ile ilişkimiz yok!
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, TV5’te konuk olduğu Ankara Bürosu programında ...
Kılıçdaroğlu'nun İzmir çıkışına AK Parti'den tepki: Önce kendi kurmaylarına baksın!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ CHP Lideri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva