HABERLER>POLİTİKA
1 Kasım 2022 Salı - 14:40

CHP Çeşme'den MHP İlçe Başkanı Çelik'e 'EKAP' salvosu: Siyasi acemi!

Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları, yaptığı yazılı açıklamada Milliyetçi Hareket Partisi Çeşme İlçe Başkanı Gökhan Çelik'in Çeşme Belediyesi'nin ihalelerinin EKAP üzerinden yayınlanmadığına yönelik açıklamalara yanıt verdi. EKAP'ın ilan yayınlama süreci ile ilgili detaylı açıklama yapan Kavasoğulları "hemen her konuda siyasi acemilik yapan, Çeşme’nin gerçeklerini bilmeden yerli yersiz konuşan Çelik’i Çeşme’deki gelişmeleri ve belediyemizin Çeşme’ye yaptığı hizmetleri yakından takip etmeye davet ediyorum" dedi.

CHP Çeşme den MHP İlçe Başkanı Çelik e  EKAP  salvosu: Siyasi acemi!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları, yaptığı yazılı açıklamada Çeşme Belediyesi tarafından yapılan ihalelerin EKAP sistemine kayıtlı olmayan Emlak İstihdam Müdürlüğü üzerinden yapıldığına yönelik iddia ortaya atan MHP Çeşme İlçe Başkanı Gökhan Çelik'e detaylı yanıt verdi.

Kavasoğulları açıklamasında şunlara yer verdi:

“MHP İlçe Başkanı’nın yapmış olduğu bilgiden ve siyasi nezaketten yoksun açıklamalar konusunda bilgilendirmek gerekliliğini hissetim. Hem bu vesile ile MHP İlçe Başkanı da bilgi sahibi olur ve bundan sonra en basit tabiri ile siyasi tecrübesizlik olarak nitelendirilebilecek bu tür açıklamalar yapmadan önce bir kaç kez daha düşünür.

Çeşme Belediyesi’nin yapmış olduğu ihaleller konusundaki açıklamaları şaşkınlıkla okudum. Öncelikle kendisine belirtmek isterim ki; Kamu Satış İhalleleri ile Satın Alma İhalleleri Yönetmelikleri ayrı ayrı kanunlara tabi, sınırları ve işleyişleri çok net kurallarla çizilmiş uygulamalardır. Bu temel bilgiyi her tür kaynaktan edinebileceğini kendisine hatırlatmak isterim.  MHP İlçe Başkanı’nın ortaya attığı iddalar konusundaki cehaletini açıklamak adına birkaç konunun altını çizmek isterim. Belediye kanunu açıktır her türlü mal ve hizmet alımı satın alma işlemleri 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa tabidir ve yapılacak harcama limitlerine göre ya doğrudan ya da Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) aracılığıyla kamuoyuna duyrulur ve katılımcılar arasından en iyi teklif verene ihale verilir. Devletin elindeki taşınır ve taşınmazların satışı ise 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ile yapılır. (Bu satışlar EKAP sistemine girilmez) 2886 Sayılı Devlet Kanuna göre  yapılan satış ihaleleri de devletin Basın İlan Kurumu aracılığıyla yapılır. Belirli değerin üzerinde satışlar ise, hem Basın İlan Kurumu aracılığıyla hem de Cumhurbaşkanlığı Resmi Gazete İlanı ile kamuoyuna duyrulur. İhale sonuçları da yine kanunda belirtilen araçlarla kamuoyuyla paylaşılır. Mevcut mevzuatımız çerçevesinde gizli kapaklı ihale yapma, el altından satış yapma imkanı yoktur. Bu süreçler tamamen şeffaf olduğu gibi, devletin birçok denetim biriminin de denetimine tabidir.

Çok basit bir araştırma ile bile öğrenilebilecek bu temel bilgiden yoksun bir parti temsilcisinin bu eleştirileri ile kamuoyunun meşgul edilmesinden hicap duyuyorum. Çeşme Belediyesi her tür ihale uygulamasını ilgili kanununa uygun açık net ve şefaf şekilde yapmakta ve uygulamaktadır. Seçilmiş Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Oran’ın lakabını dejenere ederek, kişiliğine yönelik saldırıda bulunma cürretini gösteren Milliyetçi Hareket Partisi Çeşme İlçe Başkanı Sayın Gökhan Çelik’i kınıyor ve hemen her konuda siyasi acemilik yapan, Çeşme’nin gerçeklerini bilmeden yerli yersiz konuşan Çelik’i Çeşme’deki gelişmeleri ve belediyemizin Çeşme’ye yaptığı hizmetleri yakından takip etmeye davet ediyorum. 

Bilgi sahibi olmadan sadece konuşmak adına yapılan bu tür açıklamaları kendisinin tecrübesizliğine ve yeni gelmiş olduğu Çeşme’nin siyasi seviyesini bilmemesine veriyorum. Ancak çok net bilmelidir ki Devletin Kanun ve Yasalarını bilmeden siyaset yapmak, ülkeye ve kente hizmet etmeyi hedefleyen bir anlayışın değil, şahsi çıkarları için siyaset yapanların anlayışının ürünü olarak ülkemizde yaşadığımız büyük sıkıntıların kaynağı olarak ortaya çıkmaktadır” yanıtını verdi.

 
Bakan Kasapoğlu'ndan İzmir açıklaması: Açıkta öğrenci kalmadı!
 
TIR'a ok gibi saplanmıştı... Hayata tutunamadı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uyuşturucu açıklaması: Mücadelemiz sürecek
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda ...
Soylu'dan CHP liderine tepki: Oyuna düşmekte
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'cari ...
CHP’li Bakan’dan küfre tepki, AK Partili Sürekli’ye 'trol' eleştirisi: Kameraların önünde ağlıyorsun!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin kendisi ve vefat eden ...
 
CHP Lideri İzmir’e gelecekti… Ziyarete yurtdışı rötarı!
Haftasonu İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek bir dizi ...
İYİ Parti İzmir sandık başına gidiyor… Hangi ilçede/kaç aday var?
Genel merkezden alınan talimat sonrası ilçe kongreleri için düğmeye basan ...
AK Parti İzmir'de grup başkanvekilleri zirvesi: Vatandaşlar CHP'ye feveran ediyor!
AK Parti İzmir’de, İlçe Belediye Meclisi Grup Başkanvekilleri aylık toplantısında, ...
 
Meclis torba kanun teklifini görüşecek
TBMM Genel Kurulu'nda, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba" kanun ...
CHP'li Sındır'dan bütçe çıkışı: Tarıma dair ‘umut’ yine yok!
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçesi ve 2021 yılı kesin hesabının ...
Bakan Akar'dan 'tahıl' diplomasisi
Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasını askıya almasının ardından Türkiye'nin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva