HABERLER>GÜNCEL
27 Ekim 2022 Perşembe - 11:41

Cezaevi aracına saldırı soruşturmasında yeni gelişme!

Bursa'da cezaevi personelini taşıyan servis aracına el yapımı patlayıcıyla yapılan infaz koruma memuru Cengiz Yiğit'in (36) şehit olduğu, 4 kişinin de yaralandığı saldırının İzmir'de yakalanıp, tutuklanan faillerinden 'Emre Zafir' kod adlı Cebrail Gündoğdu'ya 'yardım ve yataklık' ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 8 şüpheliden 4'ü tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheli ise polisteki işlemlerinin ardından salıverildi.

Cezaevi aracına saldırı soruşturmasında yeni gelişme!

Bursa'da 20 Nisan'da cezaevi servis aracına uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı (EYP) ile yapılan saldırının ardından, terör örgütü MLKP'nin silahlı yapılanması FESK hücresine yönelik soruşturmada 3 şüpheli, 17 Eylül'de İzmir'in Dikili ilçesinde gözaltına alınıp, tutuklandı. Saldırıda kullanılan patlayıcının Balıkesir'deki hücre evinde hazırlanması ve getirilmesi sürecinde yer alan 'Emre Zafir' kod adlı firari şüpheli Cebrail Gündoğdu'nun yakalanması içinse çalışma sürdürüldü. 11 ayrı suçtan yakalama kararı bulunan, İçişleri Bakanlığı'nın terör arananlar listesinde 1 milyon ödül ile turuncu kategoride aranan Gündoğdu'nun yurt dışına kaçmak amacıyla İzmir'e geldiği tespit edildi.

MİT DESTEKLİ OPERASYONDA YAKALANDI
Gündoğdu'nun, saldırının faillerinden 3'ünün Dikili'de yakalanmasından sonra Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde saklandığı hücre evinden çıkıp, İzmir'in Bergama ilçesine gittiği ve sürekli yer değiştirdiği belirlendi. Gündoğdu'nun Bergama'nın ardından, Dikili, Çiğli ve en son olarak Menemen ilçelerinde örgütün hücre evlerinde kaldığı saptandı. Gündoğdu'nun bağlantılı olduğu tüm kişilerin deşifre etmek isteyen ekipler, şüpheliyi adım adım takip etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde sürdürülen ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'nca (MİT) destek verilen çalışmalar sonucu İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube müdürlüklerince ortak operasyon yapıldı. Gündoğdu, 22 Ekim'de İzmir'in Menemen ilçesinde yakalanıp, gözaltına alındı. Polis ayrıca Gündoğdu'ya yardım ve yataklık ettiği ileri sürülen 8 şüpheliyi yakaladı.

GÜNDOĞDU, SURİYE'DE EĞİTİM ALMIŞ
Gündoğdu'nun örgütün Suriye'deki kampında uzun yıllar kaldığı, silah kullanma ve sabotaj eğitimleri aldığı belirtildi. Gündoğdu'nun terör örgütü üyesi olduğu için 1997 yılında gözaltına alındığı ve daha sonra tutuklandığı da bildirildi. 5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Gündoğdu'nun, 2014 yılına kadar terör örgütü üyesi olma ve izinsiz gösteriye katılma suçlarından 2 kez daha gözaltına alındığı, işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi. Gündoğdu'nun 31 Ağustos 2017'de İzmir Buca'da Ceza İnfaz Kurumu personelini taşıyan servis aracına el yapımı patlayıcı (EYP) ile yapılan saldırı eylemlerinin faillerinden olduğu da kaydedildi. İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan Gündoğdu, dün öğle saatlerinde adliyede nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Gündoğdu'nun saklanmasına yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen şüphelilerin de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı. 8 şüpheliden 1'i polisteki işlemlerinin ardından serbest kalırken, diğerleri adliyeye sevk edildi. Burada da 7 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

 
Son 18 yılın en düşüğü... Ege alarm veriyor!
 
Ayda'nın babası, geçen 2 yılı anlattı: Bitmeyen bir sevgi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 
Fuat Oktay, Binali Yıldırım ve Şamil Ayrım'ı ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Azerbaycan'da trafik kazası geçiren ...
Dünyanın en gelişmiş robot köpeği Türkiye'de
Ülkemizin önde gelen savunma, havacılık ve teknoloji şirketlerinden merkezi ...
 
Yeni konutuna taşınan depremzede anlattı: Ölümün kıyısında hayata tutunuş!
İzmir'de 2020 yılında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde ağır hasar ...
Pastanede tacize meydan dayağı!
Erzurum'un Yakutiye ilçesinde müşteri olarak gittiği pastanede, iş yeri ...
Terör örgütüne 548 personelle operasyon!
Tunceli'de "Eren Abluka Sonbahar Kış-4 Şehit Uzman Çavuş Burak Tortumlu ...
 
'Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi' genelgesi yayımlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teknoloji girişimciliğinin gelişim ...
İzmirli iş insanının iki çocuğu çıktı... DNA testiyle gelen 186 milyonluk miras!
İzmir'de işadamı Zeki Sabuncu, A.Ç. isimli kadından olan iki çocuğunu ...
Duayen gazeteci Halit Kıvanç'a son görev!
Mesleğinde birçok ilke imza atan duayen gazeteci ve spiker Halit Kıvanç'ın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva