HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
23 Mayıs 2021 Pazar - 11:20

Çeşme'de konut ve arsa fiyatları 2,5 kat arttı

İzmir'in bazı ilçelerindeki imarlı arsaların, deprem ve pandemi nedeniyle son bir yılda çok değer kazandığını söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Oda Başkanı Mesut Güleroğlu, "İnsanlar maskelerden kurtulmak istiyor. Bu nedenle şehir merkezinden uzak bölgeler talep görmeye başladı. Hal böyle olunca fiyatlar yükseldi. Çeşme'de ihaleye açılan arsaların fiyatları daha önce 2 milyondan başlarken bugün 5 -5,5 milyon TL'den satılır hale geldi" dedi.

Çeşme de konut ve arsa fiyatları 2,5 kat arttı

İzmir Emlak Komisyoncuları Oda Başkanı Mesut Güleroğlu, İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan yıkıcı deprem sonrası halkın müstakil bahçeli konutlar ile imarlı arsalara yöneliminin arttığını belirtti.

Pandeminin de etkisiyle şehir merkezinden, yazlık yerlere ve doğa içinde yaşama yönelindiğini dile getiren Güleroğlu, Urla, Çeşme, Alaçatı, Seferihisar, Foça, Bergama ve Aliağa'nın yanı sıra Kemalpaşa, Torbalı, Ayrancılar ve Bayındır'ın da daha fazla tercih edilir hale geldiğini anlattı. Pandemi koşulları nedeniyle toplumun rahat yaşamı özlediğini kaydeden Güleroğlu, "İnsanlar yaş aldıkça biraz daha rahat yaşamı seçiyor. Hepimiz maskelerden kurtulmak istiyor, ufak evlerin içinde sıkışıp kalmak istemiyoruz. Bu nedenle şehir merkezinden uzak bölgeler talep görmeye başladı. Hal böyle olunca fiyatlar yükseldi" diye konuştu.

'FİYATLARI YÜZDE 70-110 CİVARINDA ARTTI'
Konut kredisinin düşmesinin de fiyatların yükselişine etki ettiğini kaydeden Güleroğlu, artışların bazı yerlerde yüzde 70-100'ler düzeyine, bazı yerlerde ise 2-3 katına ulaştığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Geçen haziran ayında yeni konutlar için 0.64, ikinci el konutlar için ise 0.74 oranında kredi verilmişti. Yani faiz oranları 1.50'lerden bir anda yarı yarıya düşmüştü. Yatırımcı 4 bin TL ödeyecekken, 2 bin TL taksit ödemeye başladı. İnsanlar gayrimenkul almaya ve yatırım yapmaya yöneldiler. Bu sefer de fiyatlar arttı. Bizim hesabımıza göre geçen yıldan bu yana fiyatlar yüzde 70-110 civarında arttı. Bu her yer için geçerli değil, ama genelde bu şekilde. Şu an fiyatlar stabil sayılır. Fakat konut kredi faiz oranları aşağı düşer, bu konuda talep olursa fiyatlar yükselir. Konut kredisi aşağı düştü mü fiyatlar yukarı çıkıyor."

'HER BÖLGEDE ORANLAR DEĞİŞİYOR, DİKKAT ETMEK GEREK'
İzmir'de turizmin merkezi olarak kabul edilen Çeşme ve Alaçatı'nın, İstanbul, Bursa, Ankara ve diğer illerde yaşayanlar tarafından tercih edildiğini belirten İzmir Emlak Komisyoncuları Oda Başkanı Mesut Güleroğlu, ilginin Bodrum'dan Çeşme'ye doğru kaydığını söyledi. Çeşme'de neredeyse arsa kalmadığını belirten Güleroğlu, "Arsa üretilmediği için fiyatlar da otomatik olarak yukarı doğru çıkıyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) aracılığıyla ihaleye açılan arsaların fiyatları, muhammen bedel daha önce 2 milyondan başlarken bugün 5 -5,5 milyon liradan satılır hale geldi. Değeri normalde 2 milyon lira iken bir anda 5 milyon liraya, yani 2-3 katına çıktı. Bundan sonra orada olan arsaların fiyatları da ona göre dengelenecek. Serbest piyasa ekonomisi, ama arzın talebi karşılayamadığı rakamların da yükseldiği pozisyon oluşuyor. Buna dikkat etmek gerekiyor. Her bölgedeki oranlar değişiyor. Ama Çeşme'deki rakamlar maalesef böyle. 850 bin TL'ye 1+1 daire satıyorduk, şu anda 1 milyon 450 bin TL'ye satıyoruz" dedi.

'5 MİLYON TL'YE DE 18 MİLYON TL'YE DE ARSA VAR'
Çeşme'deki arsa fiyatlarının zaman zaman değişkenlik gösterdiğini de anlatan Güleroğlu, şöyle devam etti:

"Çeşme'de verdiğim fiyatlar normalde bir ya da iki villa yapabileceğiniz arsalar için geçerli. Çeşme'de 5 milyon TL'ye da satılık arsa var, 14-18 milyon TL'ye de var. Şu anda 18 milyon TL'ye satılan arsanın içine 5 villa yapabilirsiniz. Bu fiyatlar, arsa bedelleri, inşaat maliyetleri ve müteahhit karına göre belirleniyor. Rakamlar bu yüzden şişiyor."

 
CHP'li Sındır: Su bir lütuf değil haktır!
 
Yüzbinlerce kamu işçisinin gözü zam pazarlığında
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Mayıs 2021 Pazartesi 10:53

keriz silkeme derler buna ekonomide. bu paraları vermek enayilik. dünyada çeşmeyi bilen bile yok. buradaki evlerin edeceği para en fazla 100bin lira. Bir Didim bir bodrum değil burası. Didimi bodrumu dünya bilir.

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 23 Mayıs 2021 Pazar 17:44

Sürekli olarak imar verilsin arazi açılsın evler pahalı... yahu izmiri istanbul yapmaya mı niyetlendiniz? İstanbuldan gelenler gözü kapalı para veriyor sonra fiyatlar niye yükseldi diye soruyorsunuz. Seferihisarın bir köyünde 50.000 TL değerindeki bir tarlayı 300.000 verip alanı biliyorum malum yerin emlakçısı, etrafındaki toprak sahipleri bu satışı duyunca fiyatları yukarı çektiler bizler de ne fiyat vereceğimizi şaşırdık diyordu. Alaçatıda geçmişte arsa veya konut sıkıntısı yüzünden mi fiyatlar bir anda yükseldi? İstanbuldan birileri geldi astronomik fiyatlar verip bölgeye yerleşmeye başladılar ve günümüz Alaçatı oluştu.

Yorumu oyla      3      3  
izmirli 23 Mayıs 2021 Pazar 14:10

karı koca 2 kişi çalışıyoruz..toplam 15 bin maaşımız..kredi çekip 1 oda 1 tuvalet ev alsak 10 yıl vadeli kredi ile yinede ödeyemeyiz parasını..bu evleri kimler alıyor..bu ülke bitmiş okeye dönüyor..

Yorumu oyla      8      4  
23 Mayıs 2021 Pazar 12:43

Bu paraları vermek bildiğin enayilik.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlıktan Urla'daki o ihale için iptal kararı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Urla'nın Gülbahçe Mahallesi sınırları içerisinde ...
Arsa ve bahçe fiyatları uçtu
Deprem ve pandemi nedeniyle hızlı bir akımın yaşandığı bazı ilçelerde ...
Emlak vergisi ödemeleri için son iki hafta
Emlak vergisinin ilk taksitini ödeme süresi ay sonunda doluyor. Geçen ...
 
Demirdeki fiyat artışı Rekabet Kurulu’na taşınıyor!
İnşaat demirinde son 2 haftada yapılan zamlarla ilgili harekete geçen ...
Kılıçdaroğlu'na dosya sunmuşlardı... 'Emlak Konutları' itirazında flaş karar!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde tartışmalara neden olan 'Atakent Emlak Konutları' ...
Rezerv konut alanı planları askıya çıktı!
İzmir'de yaşanan deprem sonrasında Bayraklı ilçesi sınırları içerisinde ...
 
Belevi Kanalı'na neşter
İzmir’in güneyine hayat veren Küçük Menderes Nehri ile Belevi Gölünü birbirine ...
İzmir'in kalbinde 12 yıldır çözülemeyen düğüm! Yeniden davalık oldu...
İzmir’in kalbi Alsancak’ta iş dünyasının önde gelen Özgener, Aliberti ...
Dokuz Eylül Üniversitesi'nden 3 milyonluk satış!
Dokuz Eylül Üniversitesi, Balçova ilçesi sınırları içerisinde yer alan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva