HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
11 Mayıs 2021 Salı - 09:42

Kılıçdaroğlu'na dosya sunmuşlardı... 'Emlak Konutları' itirazında flaş karar!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde tartışmalara neden olan 'Atakent Emlak Konutları' için Karşıyaka Belediyesi kararını verdi. Planlara askı sürecinde gerçekleştirilen itirazları değerlendiren Karşıyaka Belediyesi İmar Komisyonu, 'hak kaybı olmadığı' gerekçesi ile itirazları oy çokluğu ile reddetme kararı aldı.

Kılıçdaroğlu na dosya sunmuşlardı...  Emlak Konutları  itirazında flaş karar!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ  Karşıyaka'da, Atakent Mahallesi'nde bulunan ve halk arasında  'Emlak Konutları' olarak bilinen alanda gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları tartışmalara neden olmuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de gerçekleştirdiği temel atma töreninde de CHP Lideri'ne hazırladıkları dosyayı sunan Emlak Konutları Platformu, basın açıklaması düzenleyerek planlamalara itiraz edeceklerini duyurmuştu.

Karşıyaka Belediyesi'nin planları askıya çıkması sonrası platform üyeleri itiraz kampanyası düzenlerken, gerçekleştirilen itirazlar için Karşıyaka Belediyesi kararını verdi.

Askı sürecinin bitmesi sonrası İmar Komisyonu'nda görüşülen itirazlar, komisyon üyeleri tarafından değerlendirilirken 5 kişiden oluşan komisyonda itirazlar '1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre herhangi bir hak kaybı olmadığı' gerekçesi ile oy çokluğu ile reddedildi.

İLGİLİ GÜNDEM MADDELERİ ŞU ŞEKİLDE;

"Askı Süresi içerisinde 9395 ada, 2 parselin 20 maliki tarafından yapılan itiraz ile ilgili olarak Komisyonumuzca yapılan incelemede; Atakent 2. Etap Konutları olarak belirlenen konutların Emlak Kredi Bankası A.O. İzmir Bostanlı Konutları Sitesi Kısmi İmar Planı; İzmir Belediye Meclisinin 14.03.1979 tarih ve 11-752/26 sayılı kararı ile onaylandığı ve son halini aldığı, yapılaşmaların bu etüde göre tamamlandığı, 1984 yılında ise nizam ve kat yüksekliğinin belirlendiği tespit edilmiş; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 18.12.2020 tarihli ve 05.1184 sayılı kararı ile değişiklikle onanan plan notu ilavesi ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre imar haklarının korunduğu, yürürlükte olan İzmir Şehri Plan Notlarının 14. maddesinde hüküm altına alınan “Uygulamada imar adası içindeki tescilli parselasyon planlarında belirlenen kitle nizamına uyulacaktır.” şeklindeki plan notu ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre herhangi bir hak kaybı olmadığı, ayrıca hem Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde tanımlanan şekil ve şartlar yönüyle, hem de Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin geçici 2. maddesi doğrultusunda itirazların reddinin oyçokluğuyla kabulü hakkında İmar Komisyonu Raporu."

"Askı Süresi içerisinde tapunun 9395 ada 2 parsel, 9529 ada 2 parsel ile 9275 ada 2 parselde matbu olmak üzere toplam 3 adet dilekçe ile yapılan itirazlar ile ilgili olarak Komisyonumuzca yapılan incelemede; Atakent 2. Etap Konutları olarak belirlenen konutların Emlak Kredi Bankası A.O. İzmir Bostanlı Konutları Sitesi Kısmi İmar Planı; İzmir Belediye Meclisinin 14.03.1979 tarih ve 11-752/26 sayılı kararı ile onaylandığı ve son halini aldığı, yapılaşmaların bu etüde 4 göre tamamlandığı, 1984 yılında ise nizam ve kat yüksekliğinin belirlendiği tespit edilmiş; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 18.12.2020 tarihli ve 05.1184 sayılı kararı ile değişiklikle onanan plan notu ilavesi ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre imar haklarının korunduğu, yürürlükte olan İzmir Şehri Plan Notlarının 14. maddesinde hüküm altına alınan “Uygulamada imar adası içindeki tescilli parselasyon planlarında belirlenen kitle nizamına uyulacaktır.” şeklindeki plan notu ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre herhangi bir hak kaybı olmadığı, ayrıca hem Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde tanımlanan şekil ve şartlar yönüyle, hem de Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin geçici 2. maddesi doğrultusunda itirazların reddinin oyçokluğuyla kabulü hakkında İmar Komisyonu Raporu."

 

"Askı Süresi içerisinde 9395 ada 2 parselin malik vekili tarafından yapılan itiraz ile ilgili olarak Komisyonumuzca yapılan incelemede; Atakent 2. Etap Konutları olarak belirlenen konutların Emlak Kredi Bankası A.O. İzmir Bostanlı Konutları Sitesi Kısmi İmar Planı; İzmir Belediye Meclisinin 14.03.1979 tarih ve 11-752/26 sayılı kararı ile onaylandığı ve son halini aldığı, yapılaşmaların bu etüde göre tamamlandığı, 1984 yılında ise nizam ve kat yüksekliğinin belirlendiği tespit edilmiş; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 18.12.2020 tarihli ve 05.1184 sayılı kararı ile değişiklikle onanan plan notu ilavesi ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre imar haklarının korunduğu, yürürlükte olan İzmir Şehri Plan Notlarının 14. maddesinde hüküm altına alınan “Uygulamada imar adası içindeki tescilli parselasyon planlarında belirlenen kitle nizamına uyulacaktır.” şeklindeki plan notu ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre herhangi bir hak kaybı olmadığı, ayrıca hem Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde tanımlanan şekil ve şartlar yönüyle, hem de Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin geçici 2. maddesi doğrultusunda itirazın reddinin oyçokluğuyla kabulü hakkında İmar Komisyonu Raporu."

"Askı Süresi içerisinde 9444 ada 3 parsele ilişkin matbu 9 adet dilekçeyle yapılan itirazlar ile ilgili olarak Komisyonumuzca yapılan incelemede; Atakent 2. Etap Konutları olarak belirlenen konutların Emlak Kredi Bankası A.O. İzmir Bostanlı Konutları Sitesi Kısmi İmar Planı; İzmir Belediye Meclisinin 14.03.1979 tarih ve 11-752/26 sayılı kararı ile onaylandığı ve son halini aldığı, yapılaşmaların bu etüde göre tamamlandığı, 1984 yılında ise nizam ve kat yüksekliğinin belirlendiği tespit edilmiş; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 18.12.2020 tarihli ve 05.1184 sayılı kararı ile değişiklikle onanan plan notu ilavesi ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre imar haklarının korunduğu, yürürlükte olan İzmir Şehri Plan Notlarının 14. maddesinde hüküm altına alınan “Uygulamada imar adası içindeki tescilli parselasyon planlarında belirlenen kitle nizamına uyulacaktır.” şeklindeki plan notu ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre herhangi bir hak kaybı olmadığı, ayrıca hem Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde tanımlanan şekil ve şartlar yönüyle, hem de Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin geçici 2. maddesi doğrultusunda itirazların reddinin oyçokluğuyla kabulü hakkında İmar Komisyonu Raporu."

"Askı Süresi içerisinde kısmen farklı matbu ve mükerrer 84 adet dilekçe ve benzer mahiyette elektronik ortamda iletilen başvurular doğrultusundaki itirazlar ile ilgili olarak Komisyonumuzca yapılan incelemede; Atakent 2. Etap Konutları olarak belirlenen konutların Emlak Kredi Bankası A.O. İzmir Bostanlı Konutları Sitesi Kısmi İmar Planı; İzmir Belediye Meclisinin 14.03.1979 tarih ve 11-752/26 sayılı kararı ile onaylandığı ve son halini aldığı, yapılaşmaların bu etüde göre tamamlandığı, 1984 yılında ise nizam ve kat yüksekliğinin belirlendiği tespit edilmiş; İzmir 5 Büyükşehir Belediye Meclisinin 18.12.2020 tarihli ve 05.1184 sayılı kararı ile değişiklikle onanan plan notu ilavesi ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre imar haklarının korunduğu, yürürlükte olan İzmir Şehri Plan Notlarının 14. maddesinde hüküm altına alınan “Uygulamada imar adası içindeki tescilli parselasyon planlarında belirlenen kitle nizamına uyulacaktır.” şeklindeki plan notu ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre herhangi bir hak kaybı olmadığı, ayrıca hem Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde tanımlanan şekil ve şartlar yönüyle, hem de Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin geçici 2. maddesi doğrultusunda itirazların reddinin oyçokluğuyla kabulü hakkında İmar Komisyonu Raporu."

 

"Askı Süresi içerisinde yürürlükteki imar planında 12 kat olarak belirlenen 9436 ada, 1 parselde yer alan bağımsız bölümlerin birkaçına ilişkin matbu 6 adet dilekçeyle yapılan itirazlar ile ilgili olarak Komisyonumuzca yapılan incelemede; Atakent 2. Etap Konutları olarak belirlenen konutların Emlak Kredi Bankası A.O. İzmir Bostanlı Konutları Sitesi Kısmi İmar Planı; İzmir Belediye Meclisinin 14.03.1979 tarih ve 11-752/26 sayılı kararı ile onaylandığı ve son halini aldığı, yapılaşmaların bu etüde göre tamamlandığı, 1984 yılında ise nizam ve kat yüksekliğinin belirlendiği tespit edilmiş; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 18.12.2020 tarihli ve 05.1184 sayılı kararı ile değişiklikle onanan plan notu ilavesi ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre imar haklarının korunduğu, yürürlükte olan İzmir Şehri Plan Notlarının 14. maddesinde hüküm altına alınan “Uygulamada imar adası içindeki tescilli parselasyon planlarında belirlenen kitle nizamına uyulacaktır.” şeklindeki plan notu ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre herhangi bir hak kaybı olmadığı, itiraza konu 5 kat talebinin sehven yapılmış olabileceği düşünüldüğünden değerlendirmeye alınmamış, ayrıca hem Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde tanımlanan şekil ve şartlar yönüyle, hem de Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin geçici 2. maddesi doğrultusunda itirazların reddinin oyçokluğuyla kabulü hakkında İmar Komisyonu Raporu."

"9444 ada, 1 parselde yer alan bağımsız bölüm maliki tarafından yapılan itiraz ile ilgili olarak Komisyonumuzca yapılan incelemede; Atakent 2. Etap Konutları olarak belirlenen konutların Emlak Kredi Bankası A.O. İzmir Bostanlı Konutları Sitesi Kısmi İmar Planı; İzmir Belediye Meclisinin 14.03.1979 tarih ve 11-752/26 sayılı kararı ile onaylandığı ve son halini aldığı, yapılaşmaların bu etüde göre tamamlandığı, 1984 yılında ise nizam ve kat yüksekliğinin belirlendiği tespit edilmiş; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 18.12.2020 tarihli ve 05.1184 sayılı kararı ile değişiklikle onanan plan notu ilavesi ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre imar haklarının korunduğu, yürürlükte olan İzmir Şehri Plan Notlarının 14. maddesinde hüküm altına alınan “Uygulamada imar adası içindeki tescilli parselasyon planlarında belirlenen kitle nizamına uyulacaktır.” şeklindeki plan notu ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre herhangi bir hak kaybı olmadığı, ayrıca hem Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde tanımlanan şekil ve şartlar yönüyle, hem de Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin geçici 2. maddesi doğrultusunda itirazların reddinin oybirliğiyle kabulü hakkında İmar Komisyonu Raporu"

"Askı Süresi içerisinde Emlak Bankası 2. Etap Konutlarında yer alan bağımsız birim malikleri tarafından oluşturulan matbu 21 adet dilekçeyle iletilen itirazlar ile ilgili olarak Komisyonumuzca yapılan incelemede; Atakent 2. Etap Konutları olarak belirlenen konutların Emlak Kredi Bankası A.O. İzmir Bostanlı Konutları Sitesi Kısmi İmar Planı; İzmir Belediye Meclisinin 14.03.1979 tarih ve 11-752/26 sayılı kararı ile onaylandığı ve son halini aldığı, yapılaşmaların bu etüde göre tamamlandığı, 1984 yılında ise nizam ve kat yüksekliğinin belirlendiği tespit edilmiş; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 18.12.2020 tarihli ve 05.1184 sayılı kararı ile değişiklikle onanan plan notu ilavesi ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre imar haklarının korunduğu, yürürlükte olan İzmir Şehri Plan Notlarının 14. maddesinde hüküm altına alınan “Uygulamada imar adası içindeki tescilli parselasyon planlarında belirlenen kitle nizamına uyulacaktır.” şeklindeki plan notu ile 1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre herhangi bir hak kaybı olmadığı, ayrıca hem Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde tanımlanan şekil ve şartlar yönüyle, hem de Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin geçici 2. maddesi doğrultusunda itirazların reddinin oybirliğiyle kabulü hakkında İmar Komisyonu Raporu"

 
CHP'li Bakan anlattı: Almanya'dan Türkiye'ye çöpün hikayesi
 
700 bin çalışanın ilave ikramiyesi bugün ödenecek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet yalçın 11 Mayıs 2021 Salı 14:06

Genel Başkanın verdiği talimatın tam tersi bir karar.Demek Belediye meclisi ve yönetimi bu kararı ile Genel Başkanı ciddiye almadığı anlaşılıyor.İnanıyorum ki Genel Başkan en kısa sürede gereğini yapacaktır

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rezerv konut alanı planları askıya çıktı!
İzmir'de yaşanan deprem sonrasında Bayraklı ilçesi sınırları içerisinde ...
Belevi Kanalı'na neşter
İzmir’in güneyine hayat veren Küçük Menderes Nehri ile Belevi Gölünü birbirine ...
İzmir'in kalbinde 12 yıldır çözülemeyen düğüm! Yeniden davalık oldu...
İzmir’in kalbi Alsancak’ta iş dünyasının önde gelen Özgener, Aliberti ...
 
Dokuz Eylül Üniversitesi'nden 3 milyonluk satış!
Dokuz Eylül Üniversitesi, Balçova ilçesi sınırları içerisinde yer alan ...
İzmir'de sahibinden kiralık imparatorluk salonu!
İzmir'in kalbi Konak'ta geçmişte Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı olarak ...
'Tam kapanma'da site yöneticilerine yeni görev
İçişleri Bakanlığı, tam kapanma döneminde site ve apartman yöneticilerine ...
 
Fiyatlar ikiye katlandı ama kiralık ev kalmadı!
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde tatil ve yaşam için ...
Foça'nın gözü kulağı ihalede!
İzmir'in Foça ilçesinde bulunan ve teklif verme süreci 20 Nisan 2021'de ...
Kolon kesip, kaçak kat çıkana çipli takip!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bina Kimlik Sistemi (BKS) uygulamasını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva