HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ağustos 2021 Cuma - 12:03

Çeşme'de Kıyıdan Kıyıya Türkiye-Yunanistan Film Festivali zamanı

Türkiye'nin ilk sürdürülebilir organizasyonu “Kıyıdan Kıyıya Türkiye-Yunanistan Film Festivali yeşil halı seremonisi ile başladı. Festivalin ilk gününde ‘Ghost’ filmi gösterimi yapıldı. Başkan Oran, “Bu karanlık karşısında harekete geçmenin, bir araya gelmenin tam zamanıdır. Yarınlar için umudu, ortak eylemlerimiz, uzun vadeli ve gerçekçi planlarımız, popülizmden uzak doğaya ve tüm varlıklara saygılı anlayışımız yeşertecektir” dedi.

Çeşme de Kıyıdan Kıyıya Türkiye-Yunanistan Film Festivali zamanı

19-24 Ağustos tarihleri arasında Çeşme’de gerçekleşecek olan Türkiye’nin ilk sürdürülebilir organizasyonu “Kıyıdan Kıyıya Türkiye-Yunanistan Film Festivali, sinemanın iyileştirici gücüyle birlikte karbon ayak izimizi azaltmayı hedefliyor.

 Çeşme Belediyesi, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve İzmir Sinema Kültür ve Eğitim Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Kıyıdan Kıyıya Türkiye Yunanistan Film Festivali başladı. 

Sürdürülebilirlik prensipleri çerçevesinde Türkiye`de gerçekleşecek ilk film festivali olan Kıyıdan Kıyıya Film Festivali büyük bir coşkuyla başladı. Festivalin ilk gününde, yönetmenliğini ve senaristliğini Azra Deniz Okyay’ın üstlendiği Ghost filmi gösterimi gerçekleştirildi. Film gösterimine film yönetmeni Azra Deniz Okyay ve oyuncusu Emrah Özdemir de katıldı.

İklim krizine dikkat çekti
Alaçatı Anfi Tiyatro’da gerçekleşen festivalin açılışında konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz ayrıca dünyamız büyük bir krizle karşı karşıya. Üretim araçlarımızın, tüketim alışkanlıklarımızın dünyaya verdiği zararda artık geri dönülemez bir noktaya geldik. Her yıl okyanuslara yaklaşık 8 milyon ton plastik atığın atıldığı belirtiliyor. OceansAsia’nın raporuna göre yaşanan pandemi sürecinde okyanuslarda 1,6 milyar maske biriktiği açıklandı. Bugün, hemen şimdi önlem almazsak bu felaketlerin artarak devam edeceği, iklim krizi nedeniyle yüz milyonlarca insanın su ve gıda ihtiyaçları konusunda sıkıntıya düşeceği aşikar. Tüm bu karamsar tablo karşısında elimizi kolumuz bağlı oturmamız mümkün değil” dedi.

“Umudu yeşerteceğiz”
Sanatın iyileştirici gücünden bahseden Oran, “Bu karanlık karşısında harekete geçmenin, bir araya gelmenin tam zamanıdır. Yarınlar için umudu, ortak eylemlerimiz, uzun vadeli ve gerçekçi planlarımız, popülizmden uzak doğaya ve tüm varlıklara saygılı anlayışımız yeşertecektir. Bugün burada sanatın iyileştirici gücüne sığınarak umutlarımız adına küçük bir adım atıyoruz. 

Birlikte daha bir çok adım atacağız, büyüyecek yeşerecek, bir araya gelecek, yarınlara sürdürülebilir güzel bir dünya bırakacağız” diye konuştu.

Festival Boyunca Birçok Etkinlik Gerçekleştirilecek
Festival boyunca davetli yönetmen ve oyuncularla birlikte her sabah Çeşme'nin ayrı bir kıyısında, kıyı temizliği ve su altı çekimleri yapılacak. Gündüzleri yönetmenlik, kamera önü oyunculuk ve sürdürülebilir yaşam üzerine atölyeler ve master class'lar gerçekleşecek. Türkiye ve Yunanistan'dan seçilmiş 6 uzun metraj film, festival boyunca Alaçatı anfi tiyatroda gösterilecek. Hazırlanan film programıyla Ghost, Körfez, Bilmemek, Unutma Beni İstanbul, Journey Through Smyrna, Apples filmleri izleyici ile buluşacak. Film yönetmenleri ve oyuncuları film sonrasında söyleşi için seyircilerle buluşacak.

 
Koca: Yeni bir kapanma gündemde yok
 
Soyer hükümete 'İzmir'in Çernobili'nden seslendi: Keyfiliği bırakın, temizleyin!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarlada kalmadı, Bucalı kadınlar kazandı
Türkiye’nin salçalık domates üretimini yapan ilçelerden Buca’da, tarlada ...
Büyükşehir'den Çiğli'de dönüşüm hamlesi: Gecekondulara veda zamanı
Çiğli'nin Güzeltepe Mahallesi'nde hayata geçirilecek Kentsel Dönüşüm ve ...
Karabağlar Belediyesi'nde ihaleler canlı yayında
Açık, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla hizmet veren Karabağlar Belediyesi, ...
 
Torbalı’da tiyatro zamanı!
Torbalı Belediyesi, ‘Metropolis Tiyatro Festivali’ adı altında ilçede ...
Bayraklı'da liyakatli seçim
Bayraklı Belediyesi, yeni açacağı anaokullarında çalışacak öğretmenleri ...
Selinos kamulaştırmalarına TOKİ müjdesi
Kadim şehir Bergama’nın tarihi ve turizm gelişimini tamamlamasında önemli ...
 
Seferihisar'da Türkan Saylan heykeli açıldı
Seferihisar Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Seferihisar ...
Kız kardeşler aynı anda evlendi... Nikahı Başkan Doğruer kıydı
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, iki kız kardeşin çocukluk hayalini ...
Başkan İduğ sahada... Bornova'da 'yerinde yönetim' dönemi
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Naldöken Mahallesi’nde STK ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva