HABERLER>GÜNCEL
21 Aralık 2021 Salı - 10:23

Çay ocağındaki gözlük intihara sürüklemişti... Dosya kapandı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde güneş gözlüğünü çaldığını ileri sürüp, hakkında suç duyurusunda bulunduğu 21 yıllık polis memuru İsmail Zeybek'in (46) intiharına neden olduğu iddiasıyla komiser yardımcısı Halil Özgür Y. hakkında 'iftira atmak' suçundan başlatılan soruşturmada savcılık, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Zeybek'in ailesinin avukatı Ayşe Esra Ünlü Polat, karara itiraz ettiklerini söyledi.

Çay ocağındaki gözlük intihara sürüklemişti... Dosya kapandı!

Çeşme ilçesindeki Alaçatı Şehit Doğan Sakarya Polis Merkezi'nde görevli komiser yardımcısı Halil Özgür Y., 27 Mart'ta güneş gözlüğünün kaybolması üzerine güvenlik kameralarını inceledi. Halil Özgür Y., ardından da Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı'na gidip, aynı binada hizmet veren Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde görev yapan 21 yıllık polis İsmail Zeybek hakkında suç duyurusunda bulundu. Komiser yardımcısının, benzer modelde güneş gözlüğü bulunan Zeybek'i suçladığı şikayetinin ardından savcılık, soruşturmada 'tarafsız olunması' açısından jandarmayı görevlendirdi.

'ÇAY OCAĞINDA BULUNDU' İDDİASI
Jandarma, komiser yardımcısı Halil Özgür Y. ve polis memuru İsmail Zeybek'in ifadelerini aldı. Daha sonra Zeybek'in evi ile görev yerinde arama yaptı. Aramalarda evde bulunan bir gözlük 'delil' olarak alındı. Zeybek, faturasını göstererek gözlüğü satın aldığını ispatladı. Komiser yardımcısı Halil Özgür Y. de bulunan gözlüğün kendisine ait olmadığını söyledi. Zeybek ise 28 Mart'ta yalnız yaşadığı evinde beylik tabancasıyla kendisini başından vurarak yaşamına son verdi. Gözlüğü çaldığı iddialarını gururuna yediremediği için intihar ettiği öne sürülen Zeybek, memleketi Çankırı'da toprağa verildi. Bu arada, çalındığı belirtilen gözlüğün polis merkezinin çay ocağında bulunduğu ileri sürüldü.

İKİ MÜFETTİŞ GÖNDERİLDİ
Olayın ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Alaçatı Şehit Doğan Sakarya Polis Merkezi Amirliği'nde yaşanan ve kamuoyuna yansıyan olayın tüm yönleriyle araştırılması için İçişleri Bakanlığı tarafından 1 polis başmüfettişi ve 1 mülkiye başmüfettişi görevlendirilmiş olup, tahkikata hemen başlanılmıştır. İddiaya ilişkin soruşturma tüm boyutları ile titizlikle yürütülmektedir" denildi.

Soruşturmanın ardından komiser yardımcısı Halil Özgür Y. izne ayrıldı. Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı, intihar eden polis memurunun ailesinin Halil Özgür Y. hakkında iftira attığı yönündeki şikayeti inceledi. Savcılık, şüphelinin somut iddialarla şikayet hakkının anayasal bir hak olduğunu vurgulayıp, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

'HAKKANİYETLİ VE ETİK DAVRANMAMIŞTIR'
İsmail Zeybek'in ailesinin avukatı Ayşe Esra Ünlü Polat, karara itiraz edeceklerini belirterek "Halil Özgür Y.'nin pozisyonu ve amir statüsü nedeniyle bir meslektaşını yüz kızartıcı bir suç olan 'hırsızlık' ile suçlamadan önce kesin delile ulaşması gerekirdi. Sırf bazı güvenlik kamerası görüntülerinde İsmail Zeybek'in üzerinde güneş gözlüğünün görünmesi ve bazı görüntülerde de Zeybek'in elinde bir güneş gözlüğünü incelerken yürüyüp geçmesi üzerine hırsızlık suçlaması ile soruşturma başlatılması hakkaniyetli ve etik bir davranışla hareket tarzı değildir. Komiser yardımcısı Halil Özgür Y. güvenlik kamerası görüntülerini defalarca seyretmiş olmasına rağmen makul şüphe oluşmadan Zeybek'i meslekten ihracını gerektirecek derecede önemli hırsızlık gibi yüz kızartıcı bir suçla itham etmiştir. Zeybek ise bu durumu hazmedemeyerek 28 Mart 2021 tarihinde kendi beylik tabancası ile başına bir el ateş ederek intihar etmiştir. Bu nedenle İzmir Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde bu takipsizlik kararına itiraz ettik" dedi. (DHA)

 
Eşine adadığı sergiyi Bornova’da açtı
 
Ölümüyle ilgili detayı anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Maden Mühendisleri'nden ilk rapor... Kınık'taki göçüğün sebebi ne?
Kınık’taki kömür ocağında yaşanan göçükle ilgili Maden Mühendisleri Odası’nın ...
Ödemiş'te hırsıza suçüstü!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde bir evden hırsızlık yaptığı esnada suçüstü yakalanan şüpheli tutuklandı.
İç Ege'ye kar, İzmir'e yağmur!
Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre bugün Ege'nin kıyı kesimlerine ...
 
Yılların sorunu çözüme kavuştu... Rayiç bedel belli oldu!
Gaziemir Sarnıç’ta yaşayan vatandaşların tapularıyla ilgili yıllardır ...
Karaburun'da kaza yapan kamyondan kaçak göçmenler çıktı
İzmir Karaburun'da bir evin bahçe duvarına çarpan kamyondan kaçmaya çalışan ...
Erdoğan yeni ekonomik tedbirleri açıkladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ...
 
Arabaya bağlanarak çekilen köpek için 1500 lira ceza!
Mersin'in Tarsus ilçesinde, hareket halindeki araca köpeği bağlayarak ...
Davos Zirvesi 2022 yazına ertelendi
Gelecek yıl 17-21 Ocak'ta düzenlenmesi planlanan ve Davos Zirvesi olarak ...
Çeşme'de fırtına nedeniyle 2 tekne battı
İzmir’in Çeşme ilçesinde hafta sonu etkili olan fırtına nedeniyle 3 tekne alabora olarak battı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva