HABERLER>EGE
24 Temmuz 2015 Cuma - 09:46

Çanakkale sokağa döküldü: 3 deprem birden!

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde sabah karşı Richter Ölçeğine göre, 4.8, 4.4 ile 3.3 büyüklüğünde 3 deprem meydana geldi. Saat 05.39’daki 4.8 büyüklüğünde depremde vatandaşlar panik halinde kendilerini sokağa attı. Deprem uzmanları Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ile Prof.Dr. Doğan Perinçek, ''Gelecek 10 gün içinde 3,5-4,0’a varan büyüklüklerde artçıları olacaktır'' uyarısında bulundu. Ercan, ''Depremin 02 sularında başlayan 4,4, 3,5 büyüklüklerinde öncüleri vardır'' dedi.

Çanakkale sokağa döküldü: 3 deprem birden!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, saat 04.26’da merkez üssü Eceabat İlçesi’ne bağlı Kocadere Köyü olan, richter ölçeğine göre 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 11.6 kilometre derinliğinde kaydedilen depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

İlk depremin ardından saat 05.25’te yine merkez üssü Kocadere Köyü olan 3.3 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Deprem yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi.

DEPREM VATANDAŞLARI SOKAĞA DÖKTÜ
3,3 büyüklüğündeki depremin ardından saat 05.39’da, 4.8 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Depremler Çanakkale kent merkezinde de yoğun bir şekilde hissedildi. Depremler nedeniyle korku ve panikle vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Bazı vatandaşlar kork dolu gözlerle balkonlarda depremin şokunu atlatmaya çalıştı. 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının yaşanmadığı öğrenildi.

VATANDAŞ SOKAKTA SABAHLADI
Çanakkale’nin Eceabat İlçesi’nde, saat 04.26’da meydana gelen 4.4 büyüklüğünde depremin ardından yine merkez üssü Eceabat olan saat 05. 39’da 4.8 büyüklüğündeki depremden sonra vatandaşlar sokaklarda sabahladı. Yaşanan iki depremin ardından vatandaşlar soluğu Esenler Mahallesi’ndeki Özgürlük Parkı’nda aldı. Parktaki çimlerin üstüne serdikleri yatak ve yorgan ile sabahın ilk ışıklarına kadar bekleyen vatandaşlar büyük korku yaşadı.
  
ÇADIRDA SABAHLADILAR
Depremden sonra korkudan evlerine giremeyen bazı vatandaşlar da parkta çadır kurdu. 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından babası Gökhan Doğan’ın (42) kurduğu küçük çadırda tulum içinde sabahlayan 9 yaşındaki Akın Efe Doğan ise deprem sırasında çok korktuğunu söyledi. Öte yandan Eceabat’ta artçı sarsıntılar devam ediyor.

PROF. DR. ERCAN: ECEABAT KOCADERE’DE KUZEY ANADOLU KIRIĞI KIMILDADI
İTÜ Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Doğan Perinçek, açıklamalarda bulundu.
İTÜ Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın açıklaması şöyle:
''24 Temmuz 2015 cuma günü 05.39 ’da Eceabad-Kocadere odaklı küçük boyutta bir deprem oluşmuştur. Depremin 02 sularında başlayan 4,4, 3,5 büyüklüklerinde öncüleri vardır. Depremin ilk saat içinde 5 tane 3,2’den küçük artçıları oluşmaktadır. Deprem Kuzey Anadolu kırığının Marmara-Saros bağlantısında 2013 6,3 depreminin ardılı olarak oluşması, Tekirdağ kolunda gerginlik birikiminin bir belirtisi olarak bakılabilir.  Deprem odağı 10 ile 11 km arası gevrek granit katmanı içinde beklenen derinlikte olmuştur.  Çanakkale içinde kötü yapılmış evlerde çatlak yer yer baca düşmesi oluşturan depremde ilk açıklamalara göre yıkım olmamış, ancak eş uzaklıkta olan İzmir ile Bursa’nın gevşek sulu tortul çökelleri üzerinde yer alan evlerde korkutucu sarsıntılar oluşturmuştur.  Bu depremin 2013’de olan Saros depreminin bir artçısı olduğu kanısında değilim. Ancak, gelecek 10 gün içinde 3,5-4,0’a varan büyüklüklerde artçıları olacaktır.  Bugünkü depremin İstanbul ile Tekirdağ önündeki Kuzey Anadolu Kuzey kollarında bir deprem oluşturması şaşırtıcı olur. Tekirdağ ile İstanbul kolları kırılmadan önce küçük, orta büyüklükteki depremlerin olması beklenen durumdur. Ne var ki, bu depremin arkasından büyük bir depremin gelip gelmeyeceği geleceği söylenemez. Yazlıkçılar korkmuştur. Ancak yazın tadını çıkarmaya baksınlar. Kısa süre içinde İstanbul kolunun kırılması beklentim içinde değildir. Ne var ki, Tekirdağ ile İstanbul kollarının önceliklerinin değişmesi beni şaşırtmaz."
 
PROF. DR. PERİNÇEK: BUNDAN SONRA ARTÇI DEPREMLER OLUR
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Doğan Perinçek, sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan yaptığı açıklamada, 4.8 büyüklüğündeki depremin ana deprem olduğunu, geri kalanın
Perinçek, depremleri şöyle yorumladı: "Eceabat-Kocadere dolayında olan 4,4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu depremin öncü deprem olarak değerlendiriyorum. Ana deprem 4.8 olup saat 5.39 da gerçekleşti. 3.3 ve 1.6 büyüklüğündeki depremler ise artçı depremler. Bundan sonra çok sayıda artçı deprem olması doğaldır, hazırlıklı olalım. Artçı depremlerin 4.6’dan büyük olması beklenmiyor. Deprem merkezine yakın hasarlı bina varsa yurttaşlarımız bu binalardan uzak dursunlar."

 
Suruç bombacısı elini kolunu sallaya sallaya...
 
İpek Yolu günleri: Doğu ile Batı İzmir'de buluşacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizli'nin en işlek yerinde şüpheli poşet paniği
Denizli'nin en işlek yeri Gazi Bulvarı'nda bulunan Merkez Bankası'nın ...
TOKİ Başkanı Turan: Uşak'ın vizyonu değişecek
Uşak'ta yapımı süren Kentsel Dönüşüm Projesi şantiyesini yerinde inceleyen ...
Tedaviye götüren polise saldırınca vurularak öldürüldü
Aydın’ın Söke İlçesi'nde yaşayan ve tedavi görmeyi reddeden psikolojik ...
 
Aydın Funda Öğretmen'e ağlıyor
Aydın'ın Çine İlçesi'nde anaokulu öğretmeni 28 yaşındaki Funda Çiner, ...
Kral mezarı arayanlara suçüstü!
Aydın'ın Germencik İlçesi'nde, zeytinlik bir alanda kral mezarı arayan ...
Bodrum tutkunu İngiliz evinde ölü bulundu
Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan emekli polis memuru 60 yaşındaki İngiliz ...
 
Üzüm üreticisine ‘tokatçı’ uyarısı
Alaşehir Ziraat Odası'nın bastırdığı afişlerle, üzüm üreticileri 'tokatçı' ...
Sanayi sitesinde kar maskeli çete kabusu!
Denizli’de 5 kişi olduğu sanılan kar maskeli hırsızlık çetesi, son 1.5 ...
Korkunç ölüm: Telefonla konuşurken trenin...
Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, telefonla konuşarak demuryolundan geçmeye ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva