HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Eylül 2014 Cumartesi - 00:02

Büyükşehir Meclisi’nde 3.5 saatlik stratejik mesai: Başkan patladı!

Büyükşehir Belediyesinin 2015-2019 stratejik planı ve ESHOT Genel Müdürlüğü’ne ait 2015-2019 stratejik planının masaya yatırıldığı oturum yaklaşık 3.5 saat sürdü. Tansiyon oldukça yükselirken AK Parti Meclis Üyesi Kökoğuz’un konuşmasına kızan Başkan Kocaoğlu, “Meclisin seviyesi iyice düştü. Burayı tiyatroya çevirdiniz” dedi. Planlar AK Parti’nin ret oyuna karşılık CHP ve MHP’nin kabul oylarıyla kabul edildi.

Büyükşehir Meclisi’nde 3.5 saatlik stratejik mesai: Başkan patladı!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı 3’üncü birleşimi Başkan Aziz Kocaoğlu yönetiminde yapıldı.
 
Büyükşehir Belediyesinin 2015-2019 stratejik planı ve ESHOT Genel Müdürlüğü’ne ait 2015-2019 stratejik planının masaya yatırıldığı toplantıda AK Parti Grubu ile CHP cephesi arasında sert tartışmalar yaşanırken yaklaşık 3.5 saat süren oturumda tansiyon oldukça yükseldi.



9 SEKTÖRDE 257 PROJEMİZ VAR
Stratejik plan hakkında ilk olarak sözü CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan aldı. Aydoğan planın kamu kurumlarında az rastlanılır bir katılımcı anlayışla hazırlandığının altını çizdi.



CHP Grup Başkanvekili, “Bu plan muhtarlarla, vatandaşlarla, kamu ve kuruluşlarla anket yapılarak oluşturuldu. Bu kurumumuzun 3’üncü Stratejik Planıdır. Geçen dönemde 4.8 milyar ayırmışız. Bu hazırladığımız bunun iki katı 10.9 milyar. Bunlar için 9 sektör ve 257 adet projemiz var.  Gaziemir yeni fuar alanı, sosyal yaşam kampüsü, İzmir banliyö sistemi geliştirilmesi ve EVKA 3- Bornova Merkez gibi yeni hatlar yapılması, tramvay hatları, spor kompleksleri, yeni iskeleler, marinalar, yaya alt ve üst geçitleri gibi projelerimiz vardır. Geçen yıl ödül aldığımız doğal yaşam alanı 2’inci Bölümünde Akdeniz akvaryumu ve zooloji müzesi yapılması, gemilerden atık alma projesi de var. Ayrıca 19 ilçemizde hizmet binaları yapacağız. Sonra tarih projesi yapacağız. Geçmiş dönemlerden bugüne kadar en çok para harcadığımız projelerden biri İzmir tarihini ön plana çıkarmaktır. Bu bizim için çok önemlidir ve İzmir’i ileriye taşıyacaktır. Başkan bu projeye acımadan para harcamaktadır.  Geçen dönemde harcadığımız 5 katrilyona yakın paranın nereye harcandığına bakarsanız hepsinin toplum menfaatine olduğunu görürsünüz. Bu bir kentin başkanının bakış açısını temsil eder. Bu 11 katrilyona yakın paranın da aynı yatırımlara harcandığını göreceksiniz. İzmir’i dünyada ve Türkiye’de daha tanınmış bir kent olması için yeni dönemde de çalışacağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak plana olumlu oy vereceğiz” şeklinde konuştu.


 
HEP CEKLER-CAKLARLA KONUŞULUYOR
AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan grubunun ret oyu verdiği planla ilgili olarak Aziz Kocaoğlu’nu başarısız bulduğunu belirttiği konuşmasında, “İzmir’in gelişmesini canı gönülden isteriz. Çünkü bizim çocuklarımız burada yaşayacak. Akdeniz’in gözbebeği. Ancak sunumu sizde izlediniz. Hepsi caktır, cektir şeklinde geçti. Oysa yapıldı, edildi denilmeliydi. Geçmiş dönemde yapılan bir şey olmadığı için hep geleceğe yönelik cekler, caklar oluyor. İzmir'in net değerlerine baktığınızda Büyükşehir'in 2006'da 3 milyar, 2007'de 1 milyar 456 milyon lira, 2008-09-10-11 doğrultusunda 2012 yılında 2 milyar 526  milyon lira, 2013'te 2 milyar 533 milyon olmuştur. Mevcudu dahi koruyamadığınızı görüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Bunun üzerine Doğan’ın sözlerine cevap olarak konuşan Başkan Kocaoğlu, “Siz stratejik planla faaliyet raporunu karıştırdınız galiba. Bu net değer küçülürken ne gibi bir faaliyet yapılmış, ona bakmak lazım” dedi.
 
İZMİR’E KÖY MUAMELESİ YAPMAKTIR
Doğan ayrıca stratejik planla ilgili şu eleştirileri yaptı: 16 adet rekreasyon alanı deniyor, her ilçe için bir adet bile etmemektedir. Yüzde 70’i zaten şu alanda var olan bakımsız yerlerdir. Anlaşılan yeni yerler üretilmemiş. Hepimizin çocukluktan bildiği Cici Park böyle bir alandır. Kişi başına düşen yeşil alan her geçen gün daha azalıyor ve böyle devam edecek görünmektedir. Araç sayısının gittikçe artan kentimizde otopark sayısı da çok azdır. İkiçeşmelik’teki otopark yıkılınca da otopark açığı net görülecektir. Alt ve üst geçitler… 5 yılda 11 taşıt geçidi düşünülmüş. Maalesef bunlar da trafik akışına yeterli olmayacaktır. Bunları 5 yılda 1/4 coğrafyasına sahip Anadolu belediyeleri bile yapmaktadır. Yeni yollarla ilgili 22 adet yeni yol öngörülmüş ancak 22 yeni yolun toplam uzunluğu 23 kilometredir. Koca kent İzmir’de 5 yılda bu kadar yol yapmak İzmir’e köy muamelesi yapmaktır. Yeni iskele ve marinalar… Her tarafı deniz olan kentimizin iskeleleri öngörülen 8 adet iskeleden daha fazlasına çıkarılmalıydı. Ayrıca 4 marina projesi İzmir turizmine cevap verecek durumda değildir. Kentsel alt yapıyla ilgili de olarak elle tutulur gözle görülür bir hedefin olmadığını görüyoruz. Alt ve üst karayolu yetersiz… Kent içinde asfalt yapıp bozmaktan İzmirli yorulmuştur. Kimyasal asfaltın İzmir’e de ekolojik dengeye de bir faydası yoktur.
 
UMARIZ METROYA BENZEMEZ
Kıyı gerdanlık projesi hakkında da, “Umarız metroya benzemez” şeklinde konuşan Doğan, “Gelin Binali Bey’in Kıyı Gerdanlık Projesi’ni hayata geçirelim. Keşke bu stratejik planı hazırlarken Binali Yıldırım’ın projelerinden faydalansaydınız. Bizim AK Parti olarak bu stratejik plana olumsuz oy vereceğiz” dedi.
 


BURAYI TİYATROYA ÇEVİRDİNİZ!
AK Parti Meclis Üyesi Ali Kökoğuz’un kentsel dönüşüm ile ilgili çıkışı sonucu meclis bir anda gerildi. Kökoğuz Kocaoğlu’nun kentsel dönüşüm yasasına olan eleştirilerine Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’dan örnek vererek tansiyonu yükseltti. Gerginliğin ardından konuşan Kocaoğlu, “Aklı başında birine söz verin de konuşsun. Burada televizyon var diye şov yapmayın kardeşim! Meclis televizyonunu iptal edelim. Meclisin seviyesi iyice düştü. Burayı tiyatroya çevirdiniz. Burası tiyatro değildir, ayıptır" diye cevap verdi
 
KOCAOĞLU’NDAN ELEŞTİRİLERE CEVAP
Başkan Kocaoğlu AK Partili Doğan’ın stratejik planla ilgili eleştirilerine şu şekilde cevap verdi: Net değer konusundaki düşüncesine katılmıyorum. Net değeri düşürecek İzmir Büyükşehir Belediyesi sıfır 1 kuruşluk bir eylemde bulunmadı. Borçlar borçla ödenmiyor. Bu borçların borçla önemsediğini siz de biliyorsunuz. Hepimiz her şeyi biliyoruz aslında. Yeşil alan konusu… yeşil alan azalmıyor. Biz yeşil alanı kamulaştırarak yeşil alanı artıyoruz. Merkezden plan yaparak maalesef ve maalesef yeşil alanlar azaltılıyor ama İzmir Büyükşehir Belediyesi azaltmıyor artıyor. Agora otoparkı yapılır, yıkılmaz. Altında eser yok çoktan köklenmiş ama estetik olarak yıkılabilir. Alt geçit zorunlu olarak yapılıyor doğru bir iş değildir. Kentte trafiği hızlandırarak yayaların yaşama hakkını elinden alan ve ölümlü kazalara neden olan arabayı kullanmayı teşvik edip sonunda lambaları kaldırdıktan sonra tümden trafiği kilitleme işi de zorunlu yerlerde yapılır sayısı ihtiyaca göre belirlenir. 23 kilometre yol kamulaştırma yapılarak açılan yoldur. Yeni gelişme yerlerinin yolu değildir. Dostluk bulvarıdır. Uçan yoldur, Yüzbaşı İbrahim Hakkı’dır. Şimdiye kadar kimse elini sürememiştir. İmar, gecekondu bölgelerinde Gürçeşme caddesinde maliyeti yapım maliyetinin kat be kat üstünde kamulaştırma maliyeti karşılanarak yapılan yollardır. Köye yakışır falan doğru laflar değildir. Kentsel dönüşüm konusunda yeteri kadar konuştuk. Kentsel dönüşüm yasası yani 6306 sayılı yasa çıktığından beri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün uygulanabilir bir tane projesi yoktur. Olmaz, olamaz da. Çünkü bu kanun tapuya müdahale etmekte ve ortadan kaldırmaktadır. Mülkiyeti ortadan kaldırmaktır. Caddebostan, Bağdat Caddesinde tek tek rantı çok yüksek olan yerlerde uygulama yapılmıştır. Fikirtepe iflas etmiştir. Biz vatandaşın gayrimenkulünü gasp etmek istemiyoruz. Bu yasa durdukça biz kimseyle uzlaşmayacağız. Kendimizin yapabildiğimizi yapacağız.
 
BENİM GÜCÜM YETMİYOR!
Kocaoğlu yapılan işlerde geç kalındığı eleştirisi hakkında şunları söyledi: Çalışmalar gecikiyor diyorlar. Evet doğru. Ben bütün otobüsler aynı marka alamıyorum. Arkadaş ben diğer illerde olduğu gibi istediğim adama ihale veremiyorum, vermiyorum. Yasaya göre hareket ediyorum. Bundan dolayı gecikmeler oluyor doğru. Gecikecek. Ama biz görevimizi geç te olsa yapacağız. Marinalar bizim işimiz değil. Onlar devletin işi. Bize zaten vermiyorlar ki keşke verseler de yapsak. Uzundere’ye söz söyleme hakkınız yok. Çarşı yapıldı. Birleştirildi. İşin içine siyaset girdi. Benim gücüm yetmiyor. Sizin gücünüz yeter.
 
AK PARTİ’NİN ŞERHİNE RAĞMEN…
Meclis sonunda Büyükşehir Belediyesinin 2015-2019 stratejik planı ve ESHOT Genel Müdürlüğü’ne ait 2015-2019 stratejik planı AK Parti’nin ret oyuna karşılık CHP ve MHP’nin kabul oylarıyla onaylandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Eylül 2014 Cumartesi 15:26

Bilal bey'in söylediği gibi herşey ecek acak...hiçbir cümlenin başında 'DAHA ÖNCEDENDE YAPILDIĞI GİBİ' diye bir ifade kullanılmamış...yazık oldu izmir'imin 5 yılına daha...

Yorumu oyla      14      6  
13 Eylül 2014 Cumartesi 13:28

5 yıl da yine 3-5 proje yapılır, biz de bakarız.

Yorumu oyla      15      7  
izmirlivatandaş 13 Eylül 2014 Cumartesi 12:48

hadi chpyi anladım da bu MHP nasıl kabul oyu verebiliyor bu izmirin söxde PROJELERİNE anlam veremiyorum adamlar kaç yıl bir arpa boyu yol kat edemiyorlar hala cak cak konuşuyor bu adam tabi arkasında %58 varya benim projelerim müthiş izmirde ben projeleri ne zaman yaparsam yapayım beklemeye hazır bir koyun diyordur artık

Yorumu oyla      15      7  
ya sen 13 Eylül 2014 Cumartesi 12:40

sen İzmir'i tiyatroya çevirdin bütün seviyeyi düşürdün önce kendine bak.

Yorumu oyla      15      7  
NURETTİN 13 Eylül 2014 Cumartesi 10:20

Kocaoğlu tiyatrodan ne anlar? Bu cümle kente belediye başkanı olmamasının ilanı. Gökçek,Özfatura aramaya gerek yok.

Yorumu oyla      33      10  
menderesli 13 Eylül 2014 Cumartesi 10:05

Meclis her üyenin söz hakkınin olduğu ve önerge verebileceği bir toplantı ya açık olmalıdır.Asıl Aziz başkan hoşlanmadiginda bu tür ağır cevaplariyla ortalığı tiyatroya çeviriyor.bizler hizmet istiyoruz laf kalabalığı değil

Yorumu oyla      45      12  
ali 13 Eylül 2014 Cumartesi 09:57

Kavga etmeyinde şu İNCİRALTI planlarını çıkartın..Bari bir kez izmiri düşünün..

Yorumu oyla      15      12  
Mustafa Y. 13 Eylül 2014 Cumartesi 01:29

AKP.li bilal bey, stratejik plan nedir bilmiyor?bu gelecek 5 yılın planıdır. bu planda yapılanlar değil, yapılacaklar planlanır.neyseki AKP.ye karşı kabul edilmiş.

Yorumu oyla      18      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in çöp tesisi için flaş karar!
İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak ...
‘Sakin Şehir’de belediyeden satılık marina manzaralı arsa!
Seferihisar Belediyesi, Teos Marina’nın tam karşısında yer alan yaklaşık ...
Bergama Kermesi'nde Mehmet Erdem coşkusu
Bergamalılara her gün farklı bir etkinlik sunan 78. Uluslararası Bergama ...
 
Urla'da toplu sünnet şöleni
Urla’nın kurtuluşunun 92. Yıl dönümünün kutlandığı “12 Eylül Etkinlikleri” ...
Buca'da 3 gün 3 gece Balkan rüzgarı esecek
Buca Belediyesi’nin 4. Balkan Festivali, bugün 18:00’de başlıyor. İlçede ...
Menderes'te engelsiz yaşama büyük destek
Menderes Belediyesi tarafından ilçedeki engelli vatandaşlar için akülü ...
 
Güzelbahçe Ezginin Günlüğü ile kurtuluşu kutladı
11 Eylül Güzelbahçe'nin kurtuluş günü nedeniyle ilçede fener alayı düzenlendi, ...
Dikili kurtuluş yıldönümüne hazır
Dikili ilçesi özgürlüğünün ve kurtuluşunun 92. yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor.
İzmir’den Gökçek’in su iddiasına çifte yanıt!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in iddialarına yanıt veren ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva