HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Aralık 2015 Pazartesi - 09:28

Büyükşehir’den enerji zirvesi: Masada 2020!

“Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı” hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 26 kurumdan 70 uzmanı bir araya getirerek “2020 yılına kadar kentteki karbondioksit salınımını yüzde 20 azaltma” hedefini masaya yatırdı.

Büyükşehir’den enerji zirvesi: Masada 2020!

Çevre yatırımlarıyla öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “iklim dostu” bir kent yaratmak için yeni ve önemli bir çalışmaya daha imza attı. Sürdürülebilir enerji politikalarının uygulanması için “Avrupa Birliği Belediye Başkanları Sözleşmesi”ne taraf olan ve 2020 yılına kadar kentteki karbondioksit salınımını en az yüzde 20 oranında azaltmayı taahhüt eden İzmir’in yerel yönetimi, “Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı” hazırlıkları çerçevesinde 26 kurumu temsil eden yönetici ve akademisyenlerden oluşan 70 kişilik topluluğu bir araya getirdi. “Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı Çalıştayı”yla şekillenen eylem planının Ocak ayı içinde tamamlanacağı bildirildi.
 
SERA GAZI ETKİSİ AZALTILACAK
Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki çalıştayda bir araya gelen uzmanlar, “Kentsel Yapılı Çevre”, “Ulaşım”, “Sanayi ve Hizmetler”, “Yenilenebilir Enerji Üretimi ve Tüketimi”, “Atık ve Su Yönetimi”, “Tarım ve Orman” olmak üzere 6 sektörü masaya yatırdı. Kentteki sera gazı etkisini azaltacak strateji ve politikaları ortaya koymak ve eylem planına katkı sağlamak için geç saatlere kadar süren çalıştayda “Ulaşım” sektörünün moderatörlüğünü D.E.Ü Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhan Tanyel, “Kentsel Yapılı Çevre” sektörünün moderatörlüğünü Makine Mühendisleri Odası’ndan Melih Yalçın, “Tarım ve Orman” sektörünün moderatörlüğünü Elektrik Mühendisleri Odası’ndan Salih Ertan, “Yenilenebilir Enerji Üretimi ve Tüketimi” sektörünün moderatörlüğünü Prof. Dr. Metin Çolak,   “Atık ve Su Yönetimi” sektörünün moderatörlüğünü Prof. Dr. Adnan Akyarlı, “Sanayi ve Hizmetler” sektörünün moderatörlüğünü ise D.E.Ü İşletme Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Tanyeri yaptı.
 


DAHA SAĞLIKLI BİR İZMİR İÇİN…
İzmir Kalkınma Ajansı, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Orman, Çevre ve Şehircilik il müdürlükleri, EBSO, İTO, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği, Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu, Biyogaz Yatırımlarını Geliştirme Derneği, Ege Orman Vakfı, meslek odaları, üniversitelerin ilgili birimlerinden uzmanların katıldığı çalıştayın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Devran, iklim değişikliği ile mücadelede İzmir’in sürdürülebilir geleceğini planladıklarını söyledi.
 
 “EYLEM PLANI” REHBER OLACAK
Devran, “Önemli olan, çevre kirliliği oluşmadan kaynakları etkin şekilde kullanarak sürdürülebilir çevre yaratmak. Bu amaçla ‘Sağlıklı Kentler ve Temiz Enerji Müdürlüğümüzü’ kurduk. Okullarda bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Belediyemizin birçok faaliyetinde yenilenebilir enerji kullanılması yönünde çalışmaları destekliyor ve bilgilendirme yapıyoruz” diye konuştu.

Sürdürülebilir enerji politikalarının uygulanmasında yerel yönetimlerin çabalarının desteklenmesi amacıyla başlatılan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de taraf olduğu “Avrupa Birliği Belediye Başkanları Sözleşmesi” gereği “Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı” hazırlıklarına devam ettiklerini belirten Devran konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu sözleşme kapsamında kentte 2020 yılına kadar karbondioksit salınımını yüzde 20 azaltma hedefi ile çalışmalar sürdüreceğiz. Rehberimiz de ‘Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı’ olacak.  Çalışmanın ilk adımı olan enerji seragazı envanterlerini tamamlama aşamasına geldik. Farklı sektörlerde ortaya çıkan enerji ve karbon yoğunluklarını azaltma planının da içinde yer aldığı Eylem Planı’nı Ocak ayında tamamlamayı hedefliyoruz. Plan onaylandığında belirlenen hedefler ve stratejiler doğrultusunda hemen çalışmalara başlayacağız”.

 
İzmir'in gözde mekanında yangın!
 
Tehlikeli maddeye ‘İzmir Ekonomi’ güvenliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buz üstünde engelsiz mutluluk
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buz Sporları Salonu’nda başlattığı eğitimlere ...
Başkan Selvitopu: Görevimi bir kadına devretmek isterim!
5 Aralık 1934’te Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesinin 81’inci ...
Buca'da halk oyunları şenliği hazırlıkları başladı
Buca Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu mayıs ayında ikincisi düzenlenecek ...
 
Gültepe Cemevi tamam, sırada Aliağa var!
Gültepe Kültür Merkezi ve Cemevi’nin inşaatını tamamlayan İzmir Büyükşehir ...
Karşıyaka'da engeller sahnede aşıldı
Dezavantajlı bireylere yönelik projeleri ve farkındalık çalışmalarıyla ...
Konak'ta tarih ayağa kalkıyor!
Konak Belediyesi, tarihi yapıları yeniden ayağa kaldırmak adına yürüttüğü ...
 
Seçme ve seçilme hakkının 81. yılına konserli kutlama
Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını kazanmasının 81. yıldönümü nedeniyle ...
Fitch’den İzmir'e yine güzel haber
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Aralık 2015 ...
Pekdaş: Siyaseti kadınlar değiştirecek
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 5 Aralık Türk Kadınının seçme ve seçilme ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva