HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Aralık 2015 Pazar - 11:23

Başkan Selvitopu: Görevimi bir kadına devretmek isterim!

5 Aralık 1934’te Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesinin 81’inci yıldönümü nedeniyle Karabağlar Belediyesi ve Karabağlar Kent Konseyi tarafından etkinlik düzenlendi.

Başkan Selvitopu: Görevimi bir kadına devretmek isterim!

Etkinlikte Karabağlar bölgesinde yaşayan ve  meclis üyeleri başta olmak üzere seçilmiş kadınlara kahvaltı verildi. Toplantıda konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, toplumsal yaşamın her alanında yönetim kademelerinde kadınların sayısının artması dileğinde bulunarak, “Bana sorulursa ben görevi devrederken de bir kadın arkadaşa devretmeyi isterim.” açıklamasında bulundu.

Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, İzmir Kadınlar Birliği (İZKAB), Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER), Kavacık Kadın Kooperatifi, muhtarlar, muhtar azaları, meclis üyeleri katıldı.

BU BİRLİKTELİK ÇOK ÖNEMLİ
Karabağlar Kent Konseyi’nin seçilmiş ilk kadın başkanı olan Seniye Nazik Işık toplantıda yaptığı konuşmada Karabağlar’da kadın ağının güçlenmesi için bu toplantının önemine dikkat çekti. Seçilmiş kadınların bir araya gelerek birbirlerini tanıması, ilçede kadınların da ön planda olması amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirten Işık, “Kent konseyi yürütme kurulu, kadın meclisi, emekli meclisi, belediye meclis üyeleri arasında bulunan seçilmiş kadınlarımız; 58 mahallenin 6’sında bulunan kadın muhtarlarımız ve azalarımıza başarıları nedeniyle teşekkür ediyoruz. Bugün bu kahvaltı Karabağlar’daki kadın ağının güçlenmesi için çok önemli.” dedi.



KADINLAR YÖNETİMDE FAZLACA YER ALMALILAR
Karabağlar Kent Konseyi’nin düzenlemiş olduğu bu anlamlı kahvaltı için teşekkür eden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da 5 Aralık’ın önemine vurgu yaptı. Başkan Selvitopu, toplumsal yaşamın her alanında kadınların yönetim kademelerinde temsil hakkını elde etmesi dileğinde bulundu. Görevini bir kadın belediye başkanına da devretmek istediğini de ifade eden Başkan Selvitopu şöyle konuştu: “5 Aralık Türkiye için önemli bir gün. Avrupa’da kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren ilk ülkeyiz. Tabi bu konuda yeterli miyiz bunu söylemek oldukça zor. Kadının olduğu yerde saygı ve sevgi vardır. Siyasal yaşamda kadınların yer alması çok önemli, her alanda olduğu gibi orada da toparlayıcı olur. Hem belediye meclislerinde hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kadınlara önemli ölçüde yer vermeliyiz. Bizler kadınların eğitimine çok önem veriyoruz. Cumhuriyetin kuruluşunda da bu vardı. Önemli olan düşüncelerimizi geliştirmek, düşünceleri kapatmamak. Bizler Cumhuriyet’in değerini anlamalıyız, dönüp baktığımızda Suriye ve Irak’ta yaşananlar bizleri ürkütüyor. Cumhuriyet rejimini yürüten tek İslam ülkesiyiz ve demokrasiyi de geliştirmeliyiz.Demokrasiyi geliştirerek kadınlarımızı sosyal, kültürel,bilimsel ve eğitim  anlamında güçlendirmeliyiz. Tabi bizlerin de yerel anlamda yapacaklarımız var. Semt merkezleri oluşturarak  tüm Karabağlar’daki kadınlara ulaşmaya çalışacağız. Önümüzdeki yıl bu yatırımları gerçekleştirdikten sonra bu yatırımlar kadınlarımızın olacak. Biliyoruz ki kadınlarımız bizden daha iyi oraları idare eder. Bundan hiç şüphemiz yok. Kadının elinin olduğu yerde düzen, intizam, temizlik oluyor. Gelecekte umarım sadece muhtarlıklarda, belediye meclis üyeliklerinde değil milletvekilliğinde,  belediye başkanlığında da sayınız artar. Bana sorulursa ben görevi devrederken de bir kadın arkadaşa devretmeyi isterim.”
 
 

 
İzmir'de engellilerden foto-belgeli eylem!
 
Canı sıkılan Manisalı 112'yi arıyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yurttaş 7 Aralık 2015 Pazartesi 08:24

Servinaz Ömür'e ya da Emel Tangobay'a bırakın, onlar çok iyi yaparlar.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da halk oyunları şenliği hazırlıkları başladı
Buca Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu mayıs ayında ikincisi düzenlenecek ...
Gültepe Cemevi tamam, sırada Aliağa var!
Gültepe Kültür Merkezi ve Cemevi’nin inşaatını tamamlayan İzmir Büyükşehir ...
Karşıyaka'da engeller sahnede aşıldı
Dezavantajlı bireylere yönelik projeleri ve farkındalık çalışmalarıyla ...
 
Konak'ta tarih ayağa kalkıyor!
Konak Belediyesi, tarihi yapıları yeniden ayağa kaldırmak adına yürüttüğü ...
Seçme ve seçilme hakkının 81. yılına konserli kutlama
Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını kazanmasının 81. yıldönümü nedeniyle ...
Fitch’den İzmir'e yine güzel haber
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Aralık 2015 ...
 
Pekdaş: Siyaseti kadınlar değiştirecek
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 5 Aralık Türk Kadınının seçme ve seçilme ...
İzmir’de kadının 81.gurur yılı, Kocaoğlu’ndan anlamlı mesaj!
İzmirli kadınlar, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin ...
Maden şehitleri Buca'da ölümsüzleşti
Bir avuç kömür için canlarını veren madenciler Buca’da ölümsüzleşti. Buca ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva