HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ekim 2020 Çarşamba - 18:51

Büyükşehir'den 'Cumhuriyet Bayramı' kararı: Ulaşım 1 kuruş olacak

Ekim ayı olağan meclisinin ikinci oturumunu gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilere sevindiren bir kararın altına imza attı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda vatandaşların törenlere katılmasının kolaylaştırılması için ulaşım ücretlerinde düzenlemeye giden Büyükşehir Belediyesi, ulaşımı ücretini 1 kuruş olarak düzenledi.

Büyükşehir den  Cumhuriyet Bayramı  kararı: Ulaşım 1 kuruş olacak

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclisinin ikinci oturumu İzmir Kültürpark 1 Nolu holde gerçekleştirildi. Meclise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise geçtiğimiz mecliste yaşanan 'usul' tartışması ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda toplu taşımada gidilecek fiyat düzenlemesi damga vurdu.

Açılış konuşması gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün İzmir'de gerçekleşen yağmur ile ilgili bilgi verdi. Soyer, "Dün yağan sağanak nedeniyle ciddi sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız oldu. Dün gerçekleşen yağışlarda Konak'a 39, Karabağlar'a ise 37 metreküp yağış gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Karşıyaka'da yaşanan kaza ile ilgili de bilgi veren Soyer: "Karşıyaka'da bir genç kız kardeşimiz kamyon altında kalarak can verdi. Yakınlarına Allahtan baş sağlığı diliyorum."

CUMHURİYET BAYRAMINDA ULAŞIM 1 KURUŞ

Büyükşehir Belediyesi'nin Ekim ayı olağan meclisinin ikinci oturumuna 'başkanlık makamınca gündem eklenen önergeler' kısmında Cumhuriyet Bayramında ulaşımın 1 kuruş olması önerisi getirildi. Getirilen teklif ile "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılında Cumhuriyet Bayramı kutlama ve etkinliklerine hemşehrilerimizin katılımını kolaylaştırmak amacıyla, 29 Ekim tarihinden önce Cumhurbaşkanı tarafından 08/01/2002 tarihli, 4736 sayılı Yasanın birinci maddesinin birinci fıkrasından muaf tutulması ile ilgili karar alınması halinde; İzmir Büyükşehir Belediyesine ait ve ESHOT Genel Müdürlüğü denetimindeki toplu ulaşım araçlarında yalnız, 29/10/2020 Cumhuriyet Bayramı günü ücretsiz tarife uygulanması; muaf tutulması ile ilgili karar alınmaması halinde ise İzmir Büyükşehir Belediyesine ait ve ESHOT Genel Müdürlüğü denetimindeki toplu ulaşım araçlarında yalnız 29/10/2020 Cumhuriyet Bayramı günü için mevcut sistemdeki aktarma kuralları geçerli olmak üzere biniş bedelinin 1 Kuruş, aktarmaların ise ücretsiz olması; Bilet 35 tarifesinde aktarma hakkı uygulanmaksızın her binişten 1 kontör, Kontörlü Ulaşım Kartlarında ise aktarma hakkı uygulanarak 1 kontör şeklinde tarifenin uygulanması" kararı verildi.

ÜÇ BELEDİYEYE OTOBÜS HİBESİ YOLDA

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 'başkanlık makamınca gündem eklenen önergeler' kısmında 3 belediyeye araç hibesi de görüşüldü. Bütçe komisyonuna gönderilen maddenin kabul edilmesi halinde ESHOT Genel Müdürlüğü dayanıklı taşınır kayıtlarında bulunan toplam beş araç Kemalpaşa, Beydağ ve Menderes ilçelerine hibe edilecek.

TEMİZLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin dün Soyer’in yağış hakkında yaptığı konuşmaya katıldığını söyleyerek, “Dünkü İzmir’imize olan selde baya selde göre insanlarımız oldu. Karabağlar’da, Konak’ta,  Karşıyaka’da. Bergama’mızda hasar gören yerler oldu. Aziziye, Ayazkent Mahallelerimiz başta olmak üzere afetten etkilenen her şeye müdahale edildi. Ağaçları kaldırma çabaları, arıza göre elektrik direklerinin tamiri ile ilgili tüm çabalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Arazilerimize ani su baskınlarını önlemek için DSİ kanal temizleme çalışmalarına başladı" diye konuştu.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM

Meclis sonrası açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer meclisin uyumu için tüm meclis üyelerine teşekkür etti. Soyer, "İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinin bugüne kadar gösterdiği uyum içinde çalışma kültürünün gelişerek genişleyerek devam etmesini diliyorum. Bu güne kadar gösterdiğiniz anlayış için hepinize ayrı ayrı teşekküre ediyorum. Bundan sonraki Büyükşehir'deki uygulamaların tüm Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum" dedi.

 
Aliyev: 8 köy daha işgalden kurtarıldı!
 
Tablet aşının klinik denemelerine başlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayındır'da kadınlara zeytin hasadı teknolojisi
Bayındır Belediyesi ve İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile ...
Bergama'da devrilen ağaçlar için çalışma başladı
Şiddetli yağmur ve rüzgâr nedeniyle Ayaskent, Zağnos ve Aziziye mahallelerinde ...
Buca Belediyesi’nden fırsat eşitliği için Dijital Dershane
Geleceğin teminatı gençlerin eğitiminde fırsat eşitliği yaratmak için ...
 
Aksoy'dan zehir zemberek sözler: Belediye başkanının mafyayla işi olmaz!
"Benim muhatabım, Menemen halkıdır, mafya değil" diyen Başkan Aksoy, geçmişte ...
İstanbul’daki Ödemişliler'den tablet ve dizüstü bilgisayar desteği
İhtiyaç sahibi öğrencilerin uzaktan eğitimden yararlanabilmeleri için ...
Başkan Selvitopu'dan İYİ Parti'ye ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İYİ Parti’nin Aysel Ersöz ...
 
Başkan Arda'dan amatör kulüplere büyük destek
Gaziemir Belediyesi, ilçedeki aktif 15 amatör spor kulübüne malzeme desteğinde ...
İzmir’de deniz ulaşımına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü’nün son dönemde sefer ...
Efes Tarlası Bakkalı yola çıkıyor
Efes Tarlası Bakkalı 16 Ekim Cuma gününden itibaren Selçuk Efes Kent Konseyi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva