HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Nisan 2023 Cuma - 13:19

Büyükşehir'de TİS krizi... Bir iş bırakma daha!

Büyükşehir’de TÜM BEL-SEN ile devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması üzerine kamu emekçileri bu sabah 2 saatlik iş bırakma eylemi yaptı.

Büyükşehir de TİS krizi... Bir iş bırakma daha!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir 1 Nolu Şubesi arasında yürütülen ve Büyükşehir, ESHOT, itfaiye, mezarlıklar ve İZSU'da görev alan yaklaşık olarak 7 bin kamu personelini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sürecindeki görüşmelerde henüz anlaşma sağlanamadı.

Son yapılan görüşmede son verilen aylık 6 bin 400 liralık sosyal denge tazminatının 6 bin 500’e çıkarılması yılda 6 defa ödenecek olan ikramiyenin ise 2 bin 100 liradan 2 bin 200 liraya çıkarılması önerilmişti. Ancak bu rakam sendikacılar tarafından kabul görmemişti.

Sendikası hali hazırda 4 bin 560 TL olan Sosyal Denge Tazminatı’nın 8 bin 500 TL’ye çıkarılmasını ve yılda 5 defa ödenen bin 500 TL’lik ikramiyenin sayısının 6’ya tutarının ise 3 bin TL’ye yükseltilmesi de talep etmişti.

Anlaşma sağlanamaması üzerine sendika bu sabah 2 saatlik iş bırakma eylemi daha yaptı. Sabah saatlerinde belediye önünde bir araya gelen kamu emekçileri yaptıkları eylemle taleplerini yineledi. Kamu emekçileri saat 10:00’da iş başı yaptı.

Eylemde sendika tarafından şu açıklama yapıldı:

Sendikamız Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube,  artan hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında belediye memurlarının insanca yaşamasını ve biraz olsun nefes almasını sağlamak için, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Eshot ve İzsu Genel Müdürlüklerinde çalışan belediye emekçilerinin önerileri ile oluşturduğu toplu sözleşme taslağını hazırlamış ve hazırlanan taslak üzerinden Belediye Yönetimi ile beş oturum gerçekleştirilen görüşmelerde uzlaşı sağlanamamıştır. 

Emekçiler olarak alım gücümüzün azaldığı, enflasyonun ise her gün arttığı bir ortamda nasıl hesaplandığını anlayamadığımızdan sahte diye adlandırdığımız TUİK verilerine göre 2022 yılı enflasyon oranı %64.27 iken, emekçilerin cebinde hissettiği enflasyona en yakın veriyi bağımsız araştırma grubu ENAG %137.55 olarak açıklamıştır. Dört kişilik bir ailenin gıda ve tüm diğer harcamaları için hanesine girmesi gereken aylık ücret (yoksulluk sınırı) 31 bin 241.TL açlık sınırı ise 9 bin 591 TL'yi aşmıştır. Hal böyleyken belediye yönetiminin sendikamıza son olarak önerdiği %42'lik zam teklifini gerçeklikten kopuk, emekçilerin geçim sıkıntısını anlamaktan uzak bulduğumuzu belirtmek isteriz.

Sendikamız, artan hayat pahalılığı karşısında her geçen gün yoksullaşan belediye emekçilerinin biraz olsun rahatlaması için mevcut sosyal denge tazminatı olan 4.560 TL'nin %86 zam yapılarak 8.500 TL' ye çıkarılması, her biri 1.500 TL olan 5 adet ikramiyenin 6 ya çıkartılarak 3.000 TL olması talep edilmiş ayrıca iş yerlerinde yaşanan sorunların çözülmesi için, koku pirimi, kasa tazminatı, itfaiye, zabıta ve sağlık hizmetlerinde çalışan emekçilere teşvik pirimi, şoförlere kaza risk pirimi gibi çalışma yaşamında çözülemeyen sorunların giderilmesine yönelik taleplerimiz, yapılan görüşmelerde dile getirilmiş ancak, koku pirimi, tahsildar ve veznedarlar için kasa tazminatı, şoför kadrosunda çalışanlara kaza risk primi, itfaiye, zabıta ve sağlık hizmetleri gören birimlerde çalışan emekçilere teşvik pirimi gibi taleplerimiz reddedilmiştir. Sosyal denge tazminatı için 8.500 olan talebimize karşı 6.500 TL ve her biri 3.000 TL olan altı ikramiye talebimize 2.200 TL gıda yardımı olarak önerdiğimiz aylık 750 TL olan talebimize karşılık, kara mizaha konusu olacak öneriyle, yılda bir defaya mahsus 2 kilo kıyma verilmesi teklif edilmiştir.

İzmir halkına doğumdan ölüme kadar yaşamın her alanında hizmet sunan belediye emekçilerine reva görülen sadaka mahiyetindeki sefalet zamlarını kabul etmiyoruz. İzmir Belediyesinin değerli meclis üyelerinden insanca ve onurluca bir yaşam için verdiğimiz mücadelede yanımızda durduklarını görmek istiyoruz.

Zengin olmak için değil, yoksullukla mücadelede bir nebze nefes almamızı sağlayacak taleplerimiz kabul edilene kadar üretimden gelen gücümüzün kullanılması da dahil olmak üzere demokratik direnme hakkımızı kullanacağız.

 
İzmir'de en büyük kamu zararı operasyonu... Üçkağıt hastanesi!
 
'İMECE, Türkiye'nin uzaydaki gücünü artıracak'
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MERT 15 Nisan 2023 Cumartesi 00:12

allah aşkına bırakın..düşün izmirlinin yakasından boşbeleşlere fırsat vermeyin..

Yorumu oyla      3      3  
hamit 14 Nisan 2023 Cuma 14:49

vATAN GELECEK GREVELR BİTECEK ÇARE PERİNÇEK ÇARE VATAN

Yorumu oyla      2      10  
temel 14 Nisan 2023 Cuma 14:45

kardeşim begenmiyorrsanız sizi zincirle kırbaçla çalıştıran yok çıkın özel sektöre calısın

Yorumu oyla      7      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geri sayım başladı... Alaçatı Ot Festivali'nde yıldızlar geçidi!
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 12’incisi düzenlenecek olan Alaçatı ...
Selçuk'ta TİS sevinci
Selçuk Belediyesi ile TÜM-BEL SEN arasındaki toplu iş sözleşmesi süreci ...
Buca'dan Kuruçeşme'ye yeni merkez!
Bucalıların iyi günlerinde olduğu gibi kötü günlerinde de yanında olan ...
 
Karşıyaka'nın 4 yıllık yeşil raporu: 89 bin fidan, 55 park!
Gelecek nesillere daha yeşil bir çevre ve daha sağlıklı bir kent bırakmayı ...
Gönül sofrası bu kez Seyrek'te kuruldu
Menemen Belediyesi Ramazan ayı nedeniyle kurduğu gönül sofrasına dün Seyrek ...
İZSU'dan temiz körfez hamlesi... Koku sorunu çözülecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, körfezin temizlik sürecinin ...
 
Karabağlar Protokolü iftar sofrasında
Karabağlar Belediyesi ilçe protokolünü iftar sofrasında buluşturdu.
Bornova'da uygulamalı arıcılık eğitimi
Bornova Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği arıcılık kursunun uygulamalı ...
Büyükşehir'den 5 milyonluk yatırım... Hizmete açıldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar ilçe merkezinde yer alan Şehit ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva