HABERLER>GÜNCEL
19 Nisan 2023 Çarşamba - 08:41

Büyükşehir’de memurlardan TİS'e onay... Anlaşma maddelerinde neler var?

Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kamu emekçileri verilen TİS teklifini yüzde 67 oranında kabul etti. Verilen teklife göre, sosyal denge tazminatı yüzde 64,5 artışlar 7 bin 500 TL’ye, 5 ikramiye ise 6 ikramiye, ikramiye tutarı ise yüzde 53 oranında artışlar 2 bin 300 TL’ye çıkarılacak. Ayrıca, yılda 3 defa Halkın Bakkalı’ndan 500 TL’lik alışveriş çeki verilecek.

Büyükşehir’de memurlardan TİS e onay... Anlaşma maddelerinde neler var?

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir 1 Nolu Şubesi arasındaki yaklaşık 7 bin kamu emekçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sona gelindi.

Geçen hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le görüşen sendika yöneticileri verilen son Büyükşehir Belediyesi emekçilerine sundu. İşyerlerinde kurulan sandıklarda verilen son teklifleri oyladı. Oy kullanan 3 bin 638 büyükşehir belediyesi memuru 2 bin 466’sı verilen teklifleri kabul ederek sözleşmenin imzalanmasını isterken bin 172'si ise görüşmelerin devam etmesini istedi. Oy kullananların yüzde 67,8’si TİS’e evet oyu verdi.

SÖZLEŞMENİN AYRINTILARI
Sözleşme önümüzdeki günlerde taraflar tarafından imza altına alınacak. Yeni sözleşmeye göre, sosyal denge tazminatı 4 bin 560 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkarılacak. Yılda 5 defa ödenen bin 500 TL’lik ikramiye ise yılda 6’ya tutarı ise 2 bin 300 TL’ye yükseldi. Büyükşehir memurlarına yılda 3 defa Halkın Bakkalı’ndan 500 TL’lik alışveriş çeki verilecek. Ulaşım kartlarına ayda 176 kontör yüklenecek.

Ayrıca İZSU Genel Müdürlüğü’nde koruma ve güvenlik personelinin maktu mesai ücretleri yüzde 90 ve İzBB ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nde çalışan Müdürlüğü’nde koruma ve güvenlik personelinin maktu mesai ücretleri yüzde 80 olarak öğrenecek. Ek olarak, İZSU ve İtfaiye ve Zabıta Dairesi Başkanlıkları için 2024 yılında görevde yükselme sınavı açılacak.



Sendika tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Tekrar yetkiyi aldığımız günden beri “Söz, Yetki, Karar Emekçilerin” demiştik. O günden beri toplu iş sözleşmesi sürecini de tamamen emekçilerin iradesine dayanarak yürüttük. Kısa bir zamanda yaptığımız iş yeri toplantılarıyla, işyeri temsilcilerimiz aracılığı ile ulaştırılan formlarla emekçilerin taleplerini toplayıp, toplu iş sözleşmesi taslağımızı hazırladık ve İdare ile görüşmelere başladık.

Bu süreçte aynı zamanda, görüşmeleri tamamen şeffaf yürüteceğimize dair verdiğimiz sözü tutarak, yapılan tüm görüşmeleri öncesinde ve sonrasında tüm çalışanlara ve İzmir kamuoyuna açık bir şekilde ifade ettik.

Yetkiyi tekrar aldığımız güne kadar kapalı kapılar ardında yapılan ve birbirinin hemen hemen aynısı toplu sözleşmeleri "yasal sınırı aşarsak geri ödemek zorunda kalırız" diyerek imzalayan bir anlayışın tüm çabalarına rağmen emekçiler ilmek ilmek ördüğü mücadeleyi kazanımlarına sahip çıkarak sonlandırdı.

Bu süreçte ısrarla vurguladığımız bir diğer konu da emekçilerin iradesi dışında, sendika yürütmesi olarak hiçbir karar almayacağımızdı. O yüzden bize sunulan son teklif için birçok işyerinde sandık kurduk ve kısa sürede sonuçlarını aldık.

Bu sonuçlara göre salı günü sandık başına giden 3638 emekçiden 2466’sı kabul, 1172'si ise ret oyu vermiştir. Oylama yalnızca bir gün sürmesine rağmen katılım oldukça yüksek olmuş ve kabul oranı da %67,8 olarak hesaplanmıştır.

Tüm bu sürece katkı koyan, emek veren, mücadelesini esirgemeyen ve bugün iradesini beyan etmek için gelip oyunu kullanan binlerce arkadaşımıza çok teşekkür ederiz.

Bu kazanımlarımızı daha da ileriye taşımak, kapalı kapılar ardında yapılan ikbal avcılığına bütünüyle son vermek, emekçilerin söz ve karar hakkını daim kılmak için üye olarak sendikamıza güç vermeye çağırıyoruz.

"Sensiz bir kişi eksiğiz."

Tüm Bel-Sen'e Üye Ol Güçlü Ol!

Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!

 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Gençlerin dilinden anlayan bir 'o' var!'
 
İki kez iptal edilmişti… Karabağlar'daki ayrıntılı planlar yeniden askıda!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan 20 Nisan 2023 Perşembe 08:07

Memur arkadaşlar baksınlar diğer kamu iş yerlerinde sizin aldiğıniz hakları aliyormu burda belediye başkanın iyi niyeti chp^eli olması sizler şanşlisıniz sendikaçilarda demokratik davranmışlar memurların yüzde 70 evet demişe diyecek bır şeyi yok cokta aç gö?lüluk yapmayin bir cöğunuz karı koca calışmaktasıniz asgarı üçretle calışan insanlar ne yapsınlar .

Yorumu oyla      2      3  
göztepeli 19 Nisan 2023 Çarşamba 22:23

Hadi bakalım şimdiden hayırlısı olsun paralar yatmadan daire başkanı veya yazı tura müdür şef olur sendikacılarımız

Yorumu oyla      2      5  
Sendikacı 19 Nisan 2023 Çarşamba 19:05

Sendika sınıf atlama aracıdır.

Yorumu oyla      4      5  
Kemal 19 Nisan 2023 Çarşamba 18:24

Bakalım ne olcak kim daire başkanı olcak onuda haber yapın emi ?

Yorumu oyla      4      5  
sen sen sen sendika 19 Nisan 2023 Çarşamba 16:15

tümbelsen sendikacılık oynadı aşağıda yazılanların hepsi doğru..geçin yerel sene zormu..evet oyu verenlerin çok parası var demekki..izmirde en düşük maaşı alan belediye olduk..yerel seçimde görüşmek üzere...

Yorumu oyla      5      6  
Öğrenci 19 Nisan 2023 Çarşamba 15:13

Esma isimli yorumcuya katılıyorum. Hayır verince yüzleri düştü hatta bizimle bağırmadıysanız hayoır vermeyin oturduğunuz yerden hayır verilmez tarzında bişeyler söylediler. Ama sendika değiştirmenin vakti geldi kusura bakmasınlar.

Yorumu oyla      11      6  
gerçekler 19 Nisan 2023 Çarşamba 13:42

tümbelsen önceki dönem yönetimi daire başkanı müdür ve şef oldu. Bakalım bunun sonucunda hangi koltuklar satın aldılar kokusu cıkar yakında.

Yorumu oyla      8      7  
Esma 19 Nisan 2023 Çarşamba 13:27

Valla Tüm Bel Sen li olarak kapalı kapılar arkasında bizim sendika üzerine yok emeğimiz üzerinden Anıl KAÇAR Daire Başkanı oldu ,Birkan ACAR Daire Başkanı oldu yöneticiler oldu şimdide yalandan sandık kurduk.Hatta oy kullanmaya gittim sandıktaki arkadaş baskı altında bıraktı evet atın diye arkadaşlar bırakalım da namuslu sendikacılık yapalım

Yorumu oyla      7      8  
Esma 19 Nisan 2023 Çarşamba 13:27

Valla Tüm Bel Sen li olarak kapalı kapılar arkasında bizim sendika üzerine yok emeğimiz üzerinden Anıl KAÇAR Daire Başkanı oldu ,Birkan ACAR Daire Başkanı oldu yöneticiler oldu şimdide yalandan sandık kurduk.Hatta oy kullanmaya gittim sandıktaki arkadaş baskı altında bıraktı evet atın diye arkadaşlar bırakalım da namuslu sendikacılık yapalım

Yorumu oyla      10      8  
deniz soylu 19 Nisan 2023 Çarşamba 12:04

izelman kadar olmazssiniz

Yorumu oyla      8      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... 'Gençlerin dilinden anlayan bir 'o' var!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Gençlerin dilinden anlayan bir 'o' var!'
'Kripto Tosuncuk' için Türkiye'ye iade kararı!
Kırmızı bültenle aranan Özer, 30 Ağustos 2022'de Arnavutluk'ta yakalanmıştı. ...
TCG Anadolu'yu 22 bin 971 kişi ziyaret etti
Dünyanın ilk SİHA gemisi olan TCG Anadolu'ya ziyaretçi akını devam ediyor. ...
 
64 düzensiz göçmen kurtarıldı... Hayata tutunuş!
İzmir'in Dikili ve Seferihisar ilçeleri açıklarında 64 düzensiz göçmenin ...
Fatih Özer 3 Mayıs'a kadar Türkiye'ye iade ediliyor
Arnavutluk Yüksek Mahkemesi, Thodex kurucusu Fatih Özer'in Türkiye'ye iadesini onayladı.
Faciadan dönüldü: Yolcu otobüsü alev alev yandı!
Nevşehir merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde 38 yolcusu bulunan şehirlerarası ...
 
Otomobil ile cip çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Sivas'ın Kangal ilçesinde otomobil ile cipin çarpışması sonucu meydana ...
Türkiye'ye getirilen FETÖ üyesi Cintosun tutuklandı
MİT tarafından yurt dışında operasyonla yakalanarak Türkiye'ye getirilen ...
Bayram öncesi otoyollarda denetimler artırıldı
Emniyet ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi Anadolu Otoyolu ve D-100 kara ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva