HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Kasım 2016 Çarşamba - 11:34

Buca'nın 5 yıldızlı gençlik merkezi 5 Kasım'a hazır!

‘Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi’, muhteşem bir açılış töreniyle kapılarını açmak için gün sayıyor. 5 yıldızlı tesis 5 Kasım günü CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından açılacak.

Buca nın 5 yıldızlı gençlik merkezi 5 Kasım a hazır!

Genç ve üniversiteli nüfusu ile dikkat çeken Buca, muhteşem bir Gençlik Merkezi’ne kavuşmak için gün sayıyor. Buca Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Tınaztepe Mevkii’nde 2 bin 809 metrekarelik alanda 5 katlı olarak inşa edilen Tarık Akan Gençlik Merkezi 5 Kasım Cumartesi günü saat 17.30’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı görkemli törenle açılacak. Törene Tarık Akan’ın Türk sinemasının birbirinden değerli isimlerinden oluşan sanatçı arkadaşları da katılacak.

Gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebileceği kompleks bir tesis olarak düzenlenen Merkez, İzmir gençliğinin yeni cazibe merkezi olarak görülüyor. Gençlik Merkezi’nde bulunan 3 adet cep sineması Buca’nın tek sinema salonları olması özelliğini taşırken, ücreti de 2 lira olarak belirlendi. Sinemalardan tüm Bucalılar yararlanırken, Tarık Akan Gençlik Merkezi’nin diğer hizmetleri sadece üniversite öğrencilerinin kullanımına açık olacak. 18-29 yaş arası üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencileri merkezin hizmetlerinden üye olarak, ücretsiz yararlanacak.

Buca Belediyesi, işlevselliği ve donanımıyla dikkat çeken Merkezin adını, sanatının yanında Atatürkçülüğü ve sosyal olaylarda gösterdiği ilkeli tavırla gönüllerde taht kuran Tarık Akan’ın adını verdi.

BU MERKEZDE YOK YOK
60 bin üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Yerleşkesi’nin karşısında düzenlenen Merkez , 2 bin 809 metrekare alanda hizmet verecek. 5 katlı merkezin bodrum katında play station, langırt ve bilardo masasının bulunduğu oyun odası, günde 120 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip 8 adet ev tipi, 2 adet sanayi tipi çamaşır makinesi, 4 adet ev tipi, 2 adet sanayi tipi kurutma makinesinden oluşan çamaşırhane bulunuyor.

Zemin katta, resim, müzik ve seramik odası, sergi alanı ve kafeteryanın yanı sıra dinlenme alanı yer alıyor. 1. katta ise aynı anda 2 grubun oynayabileceği bowling salonu ile koşu bandı, ağırlık aletleri, soyunma odası ve duşların yer aldığı fitness salonu bulunuyor. 35’er metrekarelik kurs odaları ile mimarlık ve mühendislik öğrencilerinin teknik derslerini yapılabileceği donanıma da sahip bilgisayar odası da Merkezin ikinci katında bulunuyor. Gençlerin derslerinde ve araştırmalarında kaynak sorununu ortadan kaldıracak, yüzlerce kitabın yer aldığı kütüphanede merkezin önemli hizmetleri arasında yer alıyor.

Buca Belediyesi Gençlik Merkezi’nin 3. kat ise cep sinemalarının katı olarak belirlendi. Salonlardan ikisi sadece cep sineması olarak, biri de hem sinema hem de tiyatro salonu olarak düzenlendi.

ENERJİSİNİ KENDİ ÜRETECEK
Merkezin teras katında da bulunan 146 adet güneş paneli ile de merkezin enerji ihtiyacı karşılanacak. Bu panellerden saatte ortalama 37 kilovat elektrik enerjisi üretilecek.

‘HERŞEY TEK ÇATI ALTINDA’
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Tarık Akan Gençlik Merkezi’nin işlevsellik ve donanım açısından sadece İzmir’de değil tüm Türkiye’de bir ilk olacağına dikkat çekti. Bucalı gençleri A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını tek bir çatı altında karşılayabileceği modern, çağdaş ve fonksiyonel bir Gençlik Merkezi’ne kavuşturacak olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Piriştina, “Gençlerimize, hem kendilerini geliştirebilecekleri hem de eğlenip spor yapabilecekleri derli toplu bir merkez oluşturduk. İsteyen dersini çalışacak, isteyen sinemaya gidecek, isteyen çamaşırını yıkayacak, isteyen de sporunu yapacak. Onlara keyifli ve gönüllerince kullanabilecekleri tesis oluşturup, sırtlarındaki yükü bir nebzede olsa almaya çalışacağız” açıklamasında bulundu.

 
ABD'de büyük sürpriz: Trump arayı kapattı!
 
AK Partili Doğan o üst geçidin akıbetini sordu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 2 Kasım 2016 Çarşamba 16:08

hellal sana bre başkan

Yorumu oyla      11      5  
2 Kasım 2016 Çarşamba 15:22

Güzel görünüyor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova kent tasarımlarıyla fark yaratıyor
Bornova Belediyesi’nin 2014 yılında kurduğu Kentsel Tasarım Müdürlüğü ...
Sakız harekatı: Türkiye'de ilk kez Urla'da işlenecek
Türkiye’de henüz üretimi yapılmayan Urla Yarımadası’nda kendiliğinden ...
Karşıyaka'da Ata'dan Ana'ya koşuyor!
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü 78. ölüm yılında ...
 
NATO Komutanı’ndan Başkan Kocaoğlu’na davet
Williams, Başkan Kocaoğlu'nu komutanlığının 2 Aralık'taki kuruluş yıldönümü ...
Başkan Bakıcı’dan krizde net mesaj: İşçimle arama kimse girmesin!
Selçuk Belediye Başkanı, bütçede tasarruf için personeli dönüşümlü izne ...
Karabağlar Meclisi’nde ‘sözlüklü’ protesto!
Kasım ayı ilk oturumuna AK Partili Üye Tunç’un sözlüklü protestosu damga vurdu.
 
Büyükşehir’in yenilediği kritik planlara Konak Meclisi’nden ret!
Belediye Meclisi’nde Yeni Kent Merkezi’ni ilgilendiren imar planları meclisten ...
Narlıdere’de açılış zamanı: ‘Beyaz Vadi’de hayat başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Narlıdere Belediyesi tarafından ...
O ilçede ‘tasarruf’ krizi: Başkan’dan tartışma yaratan izin kararı!
Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, bütçede tasarruf sağlamak amacıyla memur ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva