HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Mart 2022 Cuma - 18:27

Buca’da AK Parti ve CHP arasında ipler gerildi... 'Nakti aktarım' tartışması!

Buca Belediyesi'nde Kızılçullu İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetleri LTD. ŞTİ'ye 7 milyon 500 bin TL ve Buca İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetleri A.Ş'ye de 7 milyon 500 bin TL'lik ücret aktarılması mecliste tartışmalara neden oldu. AK Partili üyeler konunun komisyona gönderilmesi ve sonrasında komisyonların karar vermesi gerektiğini belirtirken Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyeleri ise maddelerin oylatılmasını istedi. Yaşanan fikir ayrılığı ise meclis gündeminde tartışmalara neden oldu.

Buca’da AK Parti ve CHP arasında ipler gerildi...  Nakti aktarım  tartışması!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi Mart ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Buca Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturuma ise Belediye Başkanı Erhan Kılıç başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde; Buca Belediyesi eski CHP'li Meclis Üyesi Bülent Uygur'un geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği sosyal medya paylaşımı ve nakdi kaynak aktarımı yer aldı.

NAKDİ DESTEK TARTIŞMALARA NEDEN OLDU
Kızılçullu İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetleri LTD. ŞTİ'ye 7 milyon 500 bin TL'lik nakit ücret aktarılması tartışmalar neden oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu'nun mecliste ilgili gündem maddesinin onaylanmasını talep etmesi sonrası AK Parti Grubu tepki gösterdi. AK Parti sıralarından söz alan Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, "Burada Kızılçullu şirketimize bir para aktarımı yapıyoruz. Bunun için plan bütçe komisyonuna gönderilmesini talep ediyoruz. Burada bakıyoruz diğer CHP'li ilçelerde bu tür talepler komisyonlara gönderiliyor. Orada da CHP var burada da CHP var. Orada komisyona gidiyor da bizde neden gitmiyor? Niçin para aktarımı yaptığımızı öğrenmek istiyoruz. Sizin de meclis üyesi olduğunuzda BUCAMAR'a sermaye aktarımı vardı sürekli bizim bir söylemimiz vardı... Burası 'dipsiz kuyu' diye. Sürekli bir aktarım yapıyoruz, belediye imkanlarını oraya aktarıyoruz" dedi.

Söze giren Başkan Kılıç "O zaman mensubu bulunduğunuz partiye söyleyin, şirketlerin denetlenmesi için bir yasa çıkarılsın. Belediye şirketleri Sayıştay tarafından zaten inceleniyor. Yasa koyucunun vermediği yetkiyi sana nasıl verebilirim" diye konuştu. Gündoğdu ise, "Sürekli şeffaf belediyecilik diyorsunuz sayın Başkan" dedi.  Gündoğdu'nun sözleri sonrası ise CHP Grubu komisyonlara gitmesine gerek olmadığını vurgularken söze giren Başkan Erhan Kılıç belirtilen para ile kurulum süreci devam eden asfalt plentinin ücretinin ödeneceğini belirtti. Kılıç'ın sözleri sonrası ise bu bilginin meclis üyelerine daha önce neden verilmediği sorulurken ilgili gündem maddesi komisyonlara gönderilmeyerek mecliste oylatıldı. Yapılan oylamada AK Parti ve MHP ret oyu verirken CHP'nin kabul oyu sonrası gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Kızılçullu İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetleri LTD. ŞTİ'ye aktarılan ücretin yanı sıra Buca İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetleri A.Ş'ye yapılması planlanan 7 milyon 500 bin TL'lik nakit aktarım da Cumhur İttifakı'nın ret Millet İttifakı'nın kabul oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi.

DAL: HERKES KENDİNE DÜŞENİ YAPMALI
Gündem dışında söz alan CHP Meclis Üyesi İlhan Dal Buca Cezaevi'nin gerçekleştirilen ihale süreci ile ilgili AK Parti Grubuna çağrıda bulunurken, "Çok kıymetli bir gün. İhaleyi alan firma işe hemen başlayıp yasal süresinden daha  hızlı bitireceğini söyledi . Benim AK Parti arkadaşlarımızdan isteğim; Buca'da ciddi bir yeşil alan ihtiyacımız var. Kent meydanına ihtiyacımız var. O alan genelin menfaatine kullanılabilmesi için herkesin kendine düşeni yapmasını bekliyorum" diye konuştu. 

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ise, "Hayırlısı olsun Buca'ya. Umarım güzel bir yeşil alan kazandırılır. Halihazırdaki hali ile umarım bir şey yapılmaz da…" ifadelerini kullandı.

GÜNDOĞDU: BUNU CUMHUR İTTİFAKI OLARAK KABUL ETMİYORUZ
AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, geçtiğimiz günlerde eski CHP'li Belediye Meclis Üyesi Bülent Uygur'un sosyal medyadaki paylaşımı hakkında konuştu. Kadın bedeninin kitle iletişim aracı olmadığını dile getiren Gündoğdu, şunları söyledi:

"Kadının sosyal ve ekonomik alana katılımını konuşmak gerekirken bugün kadına bakış açısını tartışmak zorunda kalıyoruz. Kadın; çocuğumuz, annemiz, kardeşimiz, iş arkadaşımız, eşimiz olarak ve birey olarak toplumdalardır. Kadın cinsiyeti üzerinden mesaj vermek, kadına şiddetin toplumda en belirgin şeklide uygulamasıdır. Bu düşünce tarzı kabul edilemez. Kadını ikinci ve meta sınırında gören bu düşünce toplum için yıkıcıdır. Kadın bedeni kimsenin kitle iletişim aracı değildir. Bu noktada, her bireye düşen sorumluluğu almak ile birlikte, bu bireyler toplumun gözü önünde olan insanlarsa daha özenli ve dikkatli olmak zorundalar. Bu yaklaşımları ve düşünce tarzını Cumhur İttifakı olarak kabul etmiyor ve kınıyoruz."

KAZANOĞLU: YANGINDAN MAL BULMUŞ GİBİ…
Eleştirilere karşı çıkan CHP'li Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu ise tepki gösterek, "Benim en çok üzüldüğüm konu şu; Siyaset bir süreç insanlara… Bir insan hata yapabilir. Paylaşım doğru değil bunu herkes kabul etti. Bülent Abi de bunu kabul etti.Bunu bu kadar gündemde tutmamız bu mecliste olmamalı. Dışarıda Bülent Abi hepimizin arkadaşı. Dostluklar ve arkadaşlıklar zor günde birlikte olmayacaksak anlamı yok. Bu noktaya gelirse Türkiye'de tartışacağımız o kadar çok konu var ki. Aynı duyarlılığı bir kereden bir şey olmaz dendiğinde de Ensar Vakfı için göstermesini dilerdim. Yaratmak istediği bir ironi vardı. Bülent abinin yaptığı bu unutulur ancak marketten her zeytinyağı aldığımızda benzin aldığımızda zamlar canımızı yakacak. Biz hatayı yok etmemiz gerekirken yangından mal bulmuş gibi davranmamız haksızlıktır" dedi.

KILIÇ: LİNÇ KÜLTÜRÜNÜ BIRAKMAMIZ LAZIM
Konuyla ilgili söz alan Başkan Erhan Kılıç ise, "Bende Bülent abiyi bu uzun süredir tanıyorum. Kendisi iyi bir eş iyi bir kız çocuğu babası. Linç kültürünü bırakmamız lazım. Kendisi zaten özür dileyerek istifasını da verdi" ifadelerin kullandı.

UYGUR: YANLIŞ YAPMAK İLE YANLIŞ ANLAŞILMAK ARASINDA FARK VARDIR
Son olarak söz alarak eleştirilere yanıt veren Bağımsız Meclis Üyesi Bülent Uygur ise, "Yanlış yapmak ile yanlış anlaşılmak arasında fark vardır. Yanlışa anlaşıldığınızda  bir açıklama yaparsınız. Bende bu nedenle kayıtlı bulunduğum siyasi partiden istifa ettim. Sosyal medyada gıda fiyatlarına dikkat çekmek için paylaşım yaptım. Çoğunuz benim sayfamda kayıtlısınız ve benim paylaşımlarımı ironi ile yaptığımı biliyorsun. Ancak paylaşımım farklı algılandı. Kimse yörük sırtında kurban kesmesin. Yaşananları komik diye gülmek kişinin tercihidir. Hala yanlış yaptığım kanaatindeyseniz bir kereden bir şey olmaz derseniz, açık kadın perdesiz eve benzer dediğinizde, kadının fıtratında erkeğe köle olmak var dendiğinde, anası tecavüze uğruyorsa niye çocuk ölsün anası ölsün dediğinizde, tecavüzcü kürtaj yaptıran tecavüz mağdurundan daha masum dediğinizde yanlış yapmış olursunuz. Yanlış yapmak ile yanlış anlaşılmak arasında fark vardır. Kimse beni öfke ile laf söylemeye zorlamasın. Bunca tecrübeyi gözümden sapan ile vurulmak için yapmadım" dedi.

 
Savaş yüzünden İzmir'e sığındılar... Çocuklarına hasret 17 gün!
 
Mezara gömülmüş cenin bulundu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'da depreme dayanıklı yapılar için laboratuvar
Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan ...
Batur'un o sözleri mecliste gündem oldu: 'Cumhur İttifakı'na haksızlık yapılıyor!'
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yokluğunda gerçekleşen meclis oturumunda ...
Kurdele kesildi... 'Gelecek kuşaklara ışık tutsun diye'
Konak Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, ...
 
Kadın emeği İzmirlilerle buluştu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ...
Başkan Batur, belediyenin 2022 vizyonunu çizdi: Yatırım değil, yardım yılı!
Karakış fonunu çok iyi yönettiklerini belirten Konak Belediye Başkanı ...
Çerçioğlu MS hastasının ihtiyacına sessiz kalmadı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yaklaşık bir yıl önce ...
 
Bergama Dünya Kadınlar Günü’ne hazırlanıyor
8 Mart 2022 Salı günü Bergama Hükümet Konağı Atatürk Heykeli’ne çelenk ...
Çiğli'de “Cumhuriyet” konulu karikatür sergisi
Çiğli Belediyesi’nin ev sahipliğinde Atatürkçü Düşünce Derneği ve EĞİTİM-İŞ ...
Alaçatı Ot Festivali'nin lansmanı yapıldı... 'Labada' rüzgarı esecek!
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen, Ege’nin enfes ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva