HABERLER>EGE
12 Haziran 2015 Cuma - 16:39

Bozcaada’da devrim gibi trafik kararları

Kuzey Ege’nin turizm merkezi Bozcaada’da, İlçe Trafik Komisyonu tarafından devrim niteliğinde kararlar aldı.

Bozcaada’da devrim gibi trafik kararları

Trafik kargaşasını önlemek, Ada halkı ve gelen turistlerin rahatlığını sağlamak için, ada merkezi turizm sezonu boyunca araç trafiğe kapatıldı. Ada’dan dönüşlerde feribot için randevu sistemi başlatıldı. 30 kişiden fazla yolcu kapasiteli araçların da süre boyunca adaya girişi yasaklandı. 8 Haziran’da başlayan uygulamanın ilçedeki turizm sezonunun sonuna denk gelen 14 Eylül 2015 tarihine kadar geçerli olacağı, insan ve araç yoğunluğunun minimuma indiği kışın ise eski sisteme dönüleceği belirtildi.
 
Kuzey Ege’nin incisi Bozcaada’da turizm sezonunun daha huzurlu geçmesi için İlçe Trafik Komisyonu devrim niteliğinde kararlar aldı. Bozcaada’daki trafik işleyişi, tekrar düzenledi. Uzun zamandır üzerinde çalışılan yeni trafik düzenlemesinin detayları önce Ada halkı ve esnafa anlatıldı.
 
AMBULANS VE EMNİYET ARAÇLARI HARİÇ
8 Haziran- 14 Eylül arası geçerli olacak düzenlemeye göre; Çınarlı Çarşı Caddesi’ne tek yön gidişi sağlamak için kapan konuldu. Feribot İskelesi’ne gidiş yönüne ise açılır kapanır elektronik duba yerleştirilip ilçe merkezine özel araçların girişi yasaklandı. Sadece ambulans, polis, jandarma, taksi ve minibüslerin ada merkezine girişlerine izin verileceği belirtildi. Çınarlı Çarşı Caddesi ile Lale Sokak kavşağından kale arkası yönünden itibaren; Çınarlı Çarşı Caddesi ile Duvarlı Kuyu Sokak kavşağı arası, Çınarlı Çarşı Caddesi ve Çınar Çeşme Sokak kavşağı ile Çınar Çeşme Sokak ve Murat Bey Sokak kavşağı arası, Çınar Çeşme Sokak ve Murat Bey Sokak kavşağı ile Çınarlı Çarşı Caddesi ve Dolaplı Sokak kavşağı arası ulaşımın tek yönlü sağlanacağı kaydedildi.
 
KAPANACAK SOKAKLAR ŞÖYLE
Cumhuriyet ve Alaybey mahallelerinde bazı yolların araç trafiğine kapatılacağı belirtildi. Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan Emniyet, Alsancak, Kısa, Meserret, Lale, Selamet, Sakarya, Kireçci, İstiklal, Aralık, Gürsel, Şeref, Dikenli, İğdeli sokakları ile Çınarlı Çarşı Caddesi üzerindeki İstiklal Sokak ile Duvarlı Kuyu Sokak girişi arasındaki orta refüj kısmının araç trafiğine kapatılacağı belirtildi. Alaybey Mahallesi’nde de İskele Caddesi ile Değirmenler Sokak arasında kalan Kurtuluş Caddesi, Çınar Çeşme Sokak ile Kurtuluş Caddesi arasında kalan Murat Bey Sokak, Cumhuriyet Meydanı Sokağı, Cumhuriyet Sokağı, Cami Sokak ve Cumhuriyet Meydanı Caddesi’nin de araç trafiğine kapatılarak yaya trafiğine açık kalacağı belirtildi.

DÖNÜŞLERDE RANDEVU SİSTEMİ
Yeni düzenlemeye göre Ada’ya deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması, 12 Haziran’dan itibaren 14 Eylül’e kadar her gün Bozcaada’dan araçla dönüşlerde randevu sistemi uygulayacak. Bozcaada İskelesi’nde sıradaki gemi saatine randevusu olan araçlar, gemi kalkış saatine 45 dakika kala elektronik dubanın açılmasıyla feribot iskelesine geçiş yapabilecek. Randevusu olmayan araçların merkeze girişine izin verilmeyecek. İlçe dışındaki otoparklarda bekleyecek.

Alınan radikal kararlardan bir diğeri de cadde ve sokakların çok dar olması nedeniyle 30 kişinin üzerinde yolcu taşıyan tur otobüslerinin Ada’ya girişlerinin yasaklanması oldu. Bu araçlar, Geyikli İskelesi’nde otoparkta bekleyecek. Yolcular, yaya olarak feribota binip Bozcaada’ya geçebilecek.

FIRIN VE ÇÖP TOPLAMA ARAÇLARINA KISITLAMA YOK
Ada içinde evlere tüp ve su servisi yapan araçlarla, işletmelere ekmek servisi yapan fırın ve çöp toplama araçlarına yönelik kısıtlama uygulanmayacak. Bunun yanı sıra inşaat malzemesi taşıyan araçlar; Cuma- Cumartesi ve Pazar günleri Ada içine kesinlikle giremeyecek. Toptancı firmaların araçları ise, haftada iki kez; Pazartesi ve Perşembe günleri, daha sonra belirlenecek saatlerde servis yapabilecek. Düzenlemede getirilen kurallara uymayanlara yasal işlem ile cezai yaptırım uygulanacak.

’BU TÜR KARARLARI ALMAK ZORDUR’
Bozcaada Belediye Başkanı CHP’li Hakan Can Yılmaz, kaymakamlık ve belediye olarak Bozcaada trafiğini rahatlatmak için bir takım radikal kararlar aldıklarını belirterek şöyle dedi: "Bu işin mimarı da Sayın Valimiz Ahmet Çınar. Onun bize yön göstermesi ile kış boyu bu düzenleme üzerinde çalıştık. Bu tür kararları almak zordur. Ama arkasında halk, esnaf ve misafirlerimiz durduğu sürece başarılı olacağımıza ve trafikte rahatlama olacağına inanıyorum. Çünkü bu alınan kararların hepsi onların kendi rahatlığı için."
 
Adadaki esnaf ve halk uygulamayı beğendi. Vatandaşlar, "Çok mutluyuz. Bu Ada’yı tamamen arabasız görmek istiyoruz. Zannediyoruz ki Ada’yı seven tüm misafirler de aynı düşünceyi paylaşıyordur" dedi.(dha)
 
 

 
Ve Ronaldinho sonunda Süper Lig’e gelme yolunda!
 
Bodrum’da sağlık çalışanlarında şiddet tepkisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Resmen cinayet: Kaplumbağaya parke taşı bağlayıp…
Muğla'nın Fethiye ilçesinde denizde parke taşı bağlanmış bir kaplumbağa ölü olarak bulundu.
Bandırma Limanı’nda koku eylemi!
Balıkesir’in Bandırma İlçesi’ndeki Çelebi Limanı’nda Uruguay’dan ithal ...
Engelli üç kardeşin tek isteği bir tekerlekli sandalye!
Denizli'nin Çivril İlçesi'nde yaşayan, kas erimesi hastası üç engelli ...
 
Uşak'ta sır ölüm
Uşak'ta boş bir depoda, 24 yaşındaki Halil Yıldırım'ın cesedi bulundu. ...
Muğla'da kahreden kaza: Çamaşır suyu için oğlunun...
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde çamaşır suyu içerek zehirlenen oğlunun peşinden ...
Bodrum ‘saray oteli’ konuşuyor
Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde geleneksel saray mimarisi konseptiyle tasarlanan ...
 
Dalaman'da Yörüklerin temsili göçü canlandırıldı
Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde bu yıl ilki düzenlenen 'Dalaman Yörük Göçü ...
Denizli kirazını yağmur vurdu: Kayıp yüzde 40!
Denizli'nin Honaz İlçesi'nde üretilen kiraz, Haziran ayında yağan yağmurdan ...
Orman yangınlarına bidonlu önlem
Marmaris'te, belediye tarafından yangına hassas ormanlık alanlardaki ana ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva