HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Şubat 2016 Salı - 10:15

Bornova’ya 2 ‘altın ödül’ birden!

Dünya şehircilik ve kentsel tasarım projeleri alanında en profesyonel yarışmalardan biri olan Golden City Awards 2016’dan Bornova’ya iki ödül geldi.

Bornova’ya 2 ‘altın ödül’ birden!

Bornova Belediyesi, Golden City Awards'ın, geleceğin şehirlerine önemli bir bakış açısı sağlamak, şehircilik alanında süregelecek pek çok faaliyetlerle kentlerin gelişmesine, markalaşmasına öncülük etmek amacıyla düzenlediği yarışmada iki ayrı projesiyle ödül aldı. Belediyelerin, şehircilik, kentsel dönüşüm ve hizmet projelerinin yarıştığı organizasyonda Bornova Belediyesi “Konuşan  Duvarlar” Projesi ile En İyi Kültür ve Sanat Projesi’ne layık görüldü. “Geçmişten Günümüze Bornova” Projesi’ne ise jüri özel ödülü verildi.

Bornova’da duvarlar konuşuyor
Sokakların başkaldırısı olarak başlayan, günümüzde çağdaş kent sanatı olarak da adlandırılan Graffiti Bornova’da hayat buldu. Bornova Belediyesi tarafından ilçenin değişik yerlerinde gerçekleştirilen ‘Konuşan Duvarlar Projesi’nin ilk aşaması Yakaköy’ün duvarlarına köy temalı resimlerin sprey boya ile yapılmasıyla gerçekleşti. Projenin ikinci aşaması ise Bornova Merkez’de bulunan binaların sağır cephelerine giydirme olarak yapıldı. Giydirmelerde 2015 yılında Bornovada gerçekleşen ve bir çok ressamın katıldığı Uluslararası Suluboya  Festivalinde çizilen resimlerle gerçekleşti.

Eğitim projesine 2. Ödül
“Geçmişten Günümüze Bornova” projesi ile kentlerin geleceğinin şekillenmesinde önemli roller alacak çocuklara Bornova’nın tarihi, kültürel ve doğal değerleri, görülmesi gereken yerleri ve müzeleri gibi konularda eğitim veriliyor. Kentte yaşanan sorunlara da değinilen seminerlerde çocukların ürettikleri çözümler de dinleniyor. Bu güne kadar 3 binin üzerinde çocuğa ulaşılan eğitimler ile ilçe bulunan çocukların Bornovalılık bilincini arttırılması amaçlanıyor.

Hedefimiz yaşam kalitesini yükseltmek
Bornova için ürettikleri projelerle daha önce de ödül aldıklarını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Geçmişten Günümüze Bornova adlı eğitim projemiz ile daha öncede TMMOB Şehir Plancıları Odası’ndan Raci Bademli İyi Uygulamalar Özendirme Ödülü almıştık. Birçok konuda olduğu gibi kent planlama/tasarım, bölgesel kalkınma ve şehircilik konularında uygulamaya girmiş, sorun çözmeye yönelik başarılı plan ve projelerimiz var. Bizim ana amacımız Bornovamızda yaşam kalitesini daha da yükseltmek. Bu yolda aldığımız ödüller motivasyonumuzu daha da arttırdı” dedi.

İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenen törende "En İyi Toplu Yaşam Projesi", "En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi", "En İyi Sağlık Projesi", "En İyi Turizm Gelişim Projesi", "En İyi Çocuk ve Sosyal Gelişim Alanı Projesi" ve "En İyi Ulaşım Projesi" dalında da ödüller verildi. Bornova Belediyesi’ne verilen iki ödülü Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila adına; Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Bergüzar Başer Köpüklü, Kentsel Tasrım Müdürü Deniz Dayangaç ile Kültür ve Strateji Müdürü Neslihan Kırmızıgül aldı.

 
Genel Sekreter Sındır'dan 4. devrim vurgusu!
 
Kuzuya benzeyen oğlak şaşırttı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı mermercilikte zirveye oynuyor
Mermer sanayisinin yoğunlaştığı Karakuyu Bölgesi’nde 100 hektarlık alanın ...
Doğa harikaları Buca’da sergileniyor
İzmir Doğa Fotoğrafçıları Topluluğu’nun (İZDOF) bu yıl 8’incisini düzenlediği ...
İzmir'de Roma günleri!
Büyükşehir Belediyesi’nin “Yeniden Sinematek” gösterimleri, Şubat ayında ...
 
Bayraklı Meclisi'nde özür tartışması
Bayrakılı Belediye meclisinde geçen hafta yaşanan tartışmalar devam etti. ...
Konak Meclisi'nde gündem stat ve pazaryerleri!
Şubat ayı ilk oturumuna Belediye Başkanı Pekdaş'ın Göztepe Stadı çıkışı ...
Karabağlar Meclisi’nde cami tartışması ve megafonlu protesto!
Şubat ayı oturumuna imar revizyon planlarındaki cami alanı hakkındaki ...
 
Başkan açıkladı: ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ kamu spotu olacak!
Karşıyaka Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Başkan Hüseyin Mutlu ...
İzmir tramvayında yüksek hız!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Konak tramvayı adım ...
Seferihisar’da elde kalan araziler 2 katına satışta!
Seferihisar Belediyesi’nin satışa sunduğu turizm arazileri içerisinde ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva