HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Şubat 2016 Pazartesi - 20:16

Konak Meclisi'nde gündem stat ve pazaryerleri!

Şubat ayı ilk oturumuna Belediye Başkanı Pekdaş'ın Göztepe Stadı çıkışı damga vurdu. AK Partili Şanlı'dan pazaryeri eleştirisi gelirken, AK Partili Doğan da Denetim Komisyonu'ndan istifa etti.

Konak Meclisi nde gündem stat ve pazaryerleri!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – Konak Belediye Meclisi Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti.

Belediye tarafından her aya ayrı bir tema vakfedilerek çeşitlik etkinlikler düzenlenen projenin bu ay 14 Şubat Dünya Öykü Günü vesilesiyle ‘Kentin Öyküsü Var’ olarak hayata geçmesine karar verildi.

DOĞAN İSTİFA ETTİ
Oturumda Büyükşehir Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Konak Belediye Meclis Üyesi Bilal Doğan’ın geçen seçilen Denetim Komisyonu’ndan istifa ettiği açıklandı. Doğan’ın yerine Halil Şerit komisyonun yeni üyesi olarak seçildi.

Toplantının dilek ve temenniler bölümü AK Parti Grubu ile Belediye Başkanı Sema Pekdaş arasında tartışmalara sahne oldu.



YOL HARCAMALARINA KATILIM BEDELİ ALINMAYACAK
AK Partili Üye Tevfik Erdoğan başkanlığın yol katılım bedelleri hakkında bir karar alması gerektiğini söyledi. Başkan Pekdaş, Erdoğan’a yanıt olarak başkanlığın karar yetkisi olmadığını ifade etti ve “Eğer benim böyle bir karar alma yetkim varsa bende bu yetkimi meclise devrediyorum. Hep beraber bu konuda karar alalım. Yetkiyi paylaşan bir başkanınız var” diye konuştu.

Mecliste yol harcamalarına katılım bedelinin oy birliğiyle alınmaması kararlaştırıldı.

BAŞTAŞ STADI SORDU!
AK Partili Üyesi Sait Baştaş, Göztepe taraftarlarının kendilerinden dert yandıklarını ifade ederek Gürsel Aksel Tesisleri alanına inşa edilen yeni stat için belediyenin ne gibi çalışmalar yaptığını sordu. Baştaş’ın sorusunu yöneltirken “Siz Aziz Kocaoğlu ile kankasız” ifadesini kullanması dikkat çekti.



GÖZTEPE O KAPASİTEYLE KANDIRILABİLECEK BİR KULÜP DEĞİLDİR
Başkan Pekdaş, Baştaş’a bu ifade üzerinden yanıt verirken, “Hükümetin de sizinle kanka olduğunu biliyoruz. Göztepe’ye stat lazım... İzmir hedefini 15 bin kapasiteli statlarla tutamaz. İzmir’in olimpiyatlara uygun statlara ihtiyacı vardır. Gelin 70-80 binlik stadı da yapalım. Oraya o stadı da yapalım. Bizim görevimiz İzmir’in hedeflerini büyük tutmaktır. Biz Göztepe ile sürekli görüşüyoruz merak etmeyin. Göztepe başka yerde stat istiyor. Göztepe’nin sorunlarının çözümü için hep birlikte elimizi taşın altına koyalım. Pazaryeri’nin yerini de onların sayesinde bulduk. Onlara bu nedenle teşekkür ediyorum. Göztepe’nin büyük statlara ihtiyacı vardır. Göztepe 15 bin kapasiteli statlarla kandırılabilecek bir kulüp değildir. Ama o stadın yapılması için hukuka uygun bir ihale yapmak zorundaydık. O ihale yapılmamıştır. Göztepe’ye haksızlık yapılmıştır. Bu haksızlığın önüne geçeceğiz hep beraber” dedi.

BAKANLIK SORUMLUDUR!
Baştaş’ın haksızlığı Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığını söylemesi üzerine, Pekdaş, “İhaleyi yapan Büyükşehir değildir. Orada özel mülkiyetler varken ihaleye çıkan bakanlık sorumludur. Belediye tahsisi yapmıştır. Özel mülkiyet olan yeri siz ihaleye açtınız” ifadelerini kullandı.

EŞREFPAŞA PAZARYERİ İÇİN DESTEK İSTEDİ
Bu tartışmanın ardından Eşrefpaşa Pazaryeri’nin taşınması konusundaki madde ilgili komisyonlara gönderildi. Konu hakkında bir açıklama yapan Başkan Pekdaş, “Eşrefpaşa pazarının kurulduğu yer tarihi Roma İpek Yolu’nun olduğu yer. Bu alan benim meclis üyeliği dönemimden beri birinci derece arkeolojik sit alanı. O zamanlardan bu yana gündemde olan bir konuydu. Konu çok hassas olduğunu bildiğimiz için ve o bölgede Hatay sorunumuzda olduğu için yer arayışları içine girdik. Daha sonra Vali ile bir yemekte karşılaştığımızda ben Yağhaneler’deki yerin durumunu sordum. Vali Bey’de Jandarma’yı Buca’ya taşıdıklarını söyledi. Yağhaneleri sorduğumda ise bize orasını boş olabileceğini ifade etti. Bizimde boş alana ihtiyacımız olduğu için hemen araştırdık ve bu yerin tekrar TOKİ’ye devredildiğini öğrendik. Bunun üzerine TOKİ ile yaptığımız görüşmeler neticesinde TOKİ’nin bu yeri bize satması yönünde mutabakata vardık. Şimdi ise bakanlığın önünde onay bekliyor. Pazarcı esnafı, hemşeri dernekleri ve tarihsel değer açısında önemli bir proje. Burada yapılacak olan işlemlerin hızlı olabilmesi için sizlerden katkı bekliyorum” dedi.



ŞANLI’DAN PAZARYERİ ÇIKIŞI
Oturumda söz alan AK Partili Ömür Şanlı ise Eşrefpaşa Pazaryeri’nin taşınmaya hazırlandığını ve diğer pazaryerlerinin teker teker kapandığını söyleyerek bu konuda belediyenin kılının kıpırdamadığını ifade etti.

Şanlı, “Üçkuyular'da AVM yapılacak alanda iki kere arsa sattık, pazarcılar ortada kaldı, hem esnaf hem vatandaş kan ağlıyor, belediyemiz sesini çıkartmıyor. Bir önceki dönem 3,5 milyon lira harcanarak inşa edilen Yenişehir Kapalı Pazaryeri'ni yıkıp yerine belediye binası yapıyoruz, esnaf yine ortada kalıyor. Kahramanlar'daki pazarcı esnafını yıllardır sokak aralarından kurtaramadık, orası da kapanacak. Şimdi de Eşrefpaşa Semt Pazarı kapanıyor. Üstelik göreve gelmeden önce söz vermenize karşın halen bir çözüm üretemediniz. Konak belediyesi halka ait semt pazarlarını kapatan belediye olarak mı anılacak? Vatandaşa ve esnafa karşı izlenen bu tutum sosyal belediyecilik anlayışı ile bağdaşır mı? Semt pazarları Anadolu kültürünün bir parçasıdır, bir gelenektir. Bu pazarlardan onlarca mahalle faydalanıyor, buralar binlerce insanın ekmek teknesi, on binlerce vatandaşımız semt pazarları sayesinde poşetlerini uygun fiyatlı, sağlıklı, doğal gıda ile doldurma imkanı buluyor. Vatandaşlarımızı ortada mı bırakacağız, marketlere mahkum mu edeceğiz? Kaldı ki, ilçemizdeki birçok pazar yeri de 2017 yılında genelge gereği üstü kapalı olmadığından ötürü mecburen kapatılacaktır. Peki biz belediye olarak bu durum karşısında ne yaptık? Göreve geldiğinizden bu yana kaç tane pazar yerini bitirip hizmete açtınız? İzmir'in kanayan yarası haline gelen bu sıkıntının giderilmesi için ne gibi projeleriniz var? Hatay Pazar Yeri'ni saymıyorum, çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatını tamamladığı bu tesisin üstünü bile 2,5 yılda ancak örtebildik. Konak halkımız bizden bu konuda ciddi anlamda hizmet beklemektedir. Birçok ilçe kentimize yakışır modern pazaryerlerini inşa ederken, Konak ne yazık ki bu anlamda sınıfta kalmıştır” dedi.

Başkan Pekdaş ise bu konuda yorum yapmadan, “Her sözünüze katılıyorum” diyerek oturumu kapattı.  

 
Karabağlar Meclisi’nde cami tartışması ve megafonlu protesto!
 
BM’den Türkiye’ye insan hakları uyarısı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
recai 2 Şubat 2016 Salı 08:23

Sayın Sema Başkanım biz Gültepeliler size teşekkür ediyoruz spor salonu için

Yorumu oyla      11      5  
Mesut 2 Şubat 2016 Salı 07:36

Sema Başkan işçi maaşını en düşük 2500 tl yaptı. AKP'li belediyelerde aynısını yapsın, bekliyoruz

Yorumu oyla      11      5  
Naime S.D 1 Şubat 2016 Pazartesi 21:37

Konak'a gelen en iyi başkandır Sema Pekdaş

Yorumu oyla      11      5  
Sibel 1 Şubat 2016 Pazartesi 21:34

Göztepe standını yıkan AKP değil mi? Niye CHP belediyeye sataşılıyor ki stad yapmak bakanlık işi değil mi

Yorumu oyla      11      5  
Dersimli 1 Şubat 2016 Pazartesi 21:32

Esnafın belini büken hükümet be

Yorumu oyla      11      5  
Şanlı 1 Şubat 2016 Pazartesi 21:30

Bu AKPliler cidden bizlerle dalga geçiyor. Kardeşim kamu arazilerini yandaşa, avm olsun diye satan siz değil misiniz, ne oldu da esnaf dostu oldunuz. Özel idare malları nerde, kime gitti? Madem esnafı düşünüyorsunuz CHP'li m. Ali susam yıllarca avm yasası çıksın diye bağırdı. CHP Meclis'e yasa önerisi getirdi AKP neden kabul etmedi. Şanlı efendi şimdi siyaset yapmak için uğraşma, neden avm yasasını çıkarmadınız onun hesabını ver. Madem esnafı koruyorsunuz o Zaman o gökdelenleri altındaki avm leri bakanlık izniyle yapmasaydınız.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Meclisi’nde cami tartışması ve megafonlu protesto!
Şubat ayı oturumuna imar revizyon planlarındaki cami alanı hakkındaki ...
Başkan açıkladı: ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ kamu spotu olacak!
Karşıyaka Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Başkan Hüseyin Mutlu ...
İzmir tramvayında yüksek hız!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Konak tramvayı adım ...
 
Seferihisar’da elde kalan araziler 2 katına satışta!
Seferihisar Belediyesi’nin satışa sunduğu turizm arazileri içerisinde ...
Tarihi Büyükşehir davasında bir erteleme daha!
Anayasa Mahkemesi’nden beklenen yazının ulaşmaması nedeniyle dava bu kez 19 Nisan'a ertelendi.
Buca’da e-kütüphane dönemi!
İlçede okuma oranını arttırmak için hayata geçirdiği projeler ile öne ...
 
Bornova’da hedef eşit hizmet!
Başkan Atila, Yunus Emre Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Vatandaşlarla ...
Seferihisar'ın mutlu yuvasına 'dev' destek!
Seferihisar Belediyesi tarafından yapımına başlanan, vatandaşların destekleriyle ...
İç göçe karşı İzmir modeli!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimi destekleyen projeleriyle hem ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva