HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ekim 2020 Perşembe - 23:17

Bornova'da 'akaryakıt istasyonu' tartışması

AK Partililer, İZBAŞ'a 10 yıllığına 2.5 milyon liraya kiraya verilen akaryakıt istasyonu için biçilen rakama itiraz ederken, Başkan Mustafa İduğ da "İZBAŞ, Bornova Belediyesi'nin iştiraki bir şirket. Şirkete sermaye borcumuz var" dedi. Başkan Yardımcısı Ercan Kahya da verilen değerin, yerinde olduğunu söyledi.

Bornova da  akaryakıt istasyonu  tartışması

EGEDESONSÖZ - Bornova Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci oturumu, Belediye Başkanı  Mustafa İduğ’un başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste belediye ortaklığının bulunduğu İZBAŞ’a akaryakıt istasyonun 10  yıllığına 2 milyon 500 bin TL’ye kiraya verilmesine AK Parti’den “hayır” sesi yükseldi. Mecliste ayrıca 2021 Yılı Performans Programı ve 2021-2023 Mali Yılı Bütçe Tasarısı görüşüldü.

TAŞTAN: YILDA 250 BİN LİRA KİRA ÇOK DÜŞÜK
AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan,  belediyenin akaryakıt istasyonunu kiraya vermesi konusunda çekinceleri olduğunu söyledi, “Buranın, gerçek değeriyle kiraya verilmesi, kamusal yarar açısından daha doğru olur. Öyle bir yerde yıllık 250 bin liraya bir akaryakıt istasyonu verilmez" dedi. CHP'li Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Kahya da, kiraya verilen yerle ilgili Ticaret mahkemesinin değerlendirmesi olduğunu belirterek, “Kararda, istasyon üstünde yapılan yapının vasfını yitirdiği belirtildi.  Arsa değeri olarak tespiti yapıldı. Verilen değer, yerindedir" diye konuştu.

İDUĞ: İZBAŞ, BORNOVA'NINDIR
Belediye Başkanı İduğ da, şirketin Bornova’ya ait olduğuna vurgu yaparak, “Hızlı hareket edecek bir sistem olmalı. Elde edilecek para, İZBAŞ’ın kasasına girecek. İZBAŞ hepimizindir. Şirkete sermaye borcumuz var. Bunu ayni olarak aktarma konusunda yapacak başka bir yol yok. İZBAŞ, Sayıştay denetimine tabidir. Hızlı hareket edebilen şirkettir. Kazanç vergisi ödedi. Kar etti. Şeffaflık ilkesi açısından her partiden iki gözlemci olması faydalı olacaktır. Her koşulda hesap verebilecek durumdayız” açıklamasında bulundu.

TATLI: TASARRUF DEĞİL, TÜKETİM BÜTÇESİ
Mecliste 2021 Yılı Performans Programı ve 2021-2023 Mali Yılı Bütçe Tasarısıyla ilgili AK Parti adına Grup Sözcüsü Sait Tatlı konuştu. Tatlı,  “Tasarrufa değil, harcamaya yönelik bir bütçe hedefi var” yorumunda bulundu. Özel Kalem bütçesinde yüzde 30, temsil tanıtımda yüzde 25'lik artışa dikkat çeken Tatlı, "Bilgi işlem müdürlüğünde yüzde 80 artış, mal ve hizmet kaleminde neredeyse on kat artış, tüketime yönelik mal ve hizmet kalemindeyse 25 kat artış var. Kent Konseyi için 55 bin TL ayrılırken, önümüzdeki yıl sıfıra düşürülmüş.   Yayın için 100 bin TL ayrılırken, 2021’de sıfır bütçe ayrılmış.  Kent içi yolların bakımına 17 milyon ayrılmış. Bu sevindiricidir; ama Mandaçay üzerinde yapılan köprü gibi yerlere harcanmaz. Ücret artışları yüzde 30’lardan yüzde 400 oranında artış var. Dolayısıyla bütçede bir tasarruf görmüyoruz” açıklamasını yaptı.

2020 YILINDA 60 MİLYON LİRALIK GELİR KAYBIMIZ VAR
Başkan İduğ Tatlı’ya tepki göstererek, tasarruf yok, eleştirisini kabul etmediğini söyledi. Başkan İduğ, şunları söyledi: "2020 yılında, 60 milyon liralık gelir kaybımız var. Ama 2021’e borçsuz giriyoruz. 100 milyon lira da bütçede artış var. Ne demek başarısızlık! 2021 yılında 90 milyonluk yatırımla tasarrufun yansımasını halkımıza daha da göstereceğiz. Tüm Türkiye’de belediyeler dökülürken, Bornova Belediyesi’nin tasarruf yapmadığını kabul etmiyorum.  Başarısız bir tablo olduğunu asla kabul etmiyorum. Her türlü eleştiriyi alırım, iyileştirme yaparım. Ama söyledikleriniz ve olanlar arasında tutarsızlık var."

 
İzmir itfaiyesinde operasyon: Görevden el çektirildi!
 
Putin'den Azerbaycan'a çağrı: Çatışmalara son verin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Koştu Büyükşehir'den beklentilerini Başkan Soyer’e iletti
Bergama için durmadan çalışan Belediye Başkanı Hakan Koştu gerek Ankara’da ...
Büyükşehir'de 500 gün buluşması: Aliağa ve Bergama masada
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanlarıyla ...
Bergama’da 'Değerli Zamanlar'
10-18 yaş aralığındaki gençlerin sportif ve sanatsal alanda kendi yeteneklerini ...
 
Başkanı Tugay'dan 'Mavişehir' yorumu: Bugün yeşil alanı satan, yarın dağı ve denizi de satar
Halkın kullanımı için ayrılmış bir alanı, halkın elinden alıp özel bir ...
Kosova İstanbul Başkonsolosu’ndan nezaket ziyareti
Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Suzan Novoberdaliu, İzmir Büyükşehir ...
Konak'ta gönül gözüyle görenler için 30 yeni kitap
Konak Belediyesi, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği (TÜRGÖK) ile ...
 
Çiğli’de çiftlere mutlu aile sözleşmesi
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, sürpriz yaparak katıldığı nikah ...
Islah çalışması tamam... İzmir'e yeni ekolojik koridor
İzmir Büyükşehir Belediyesi küresel iklim kriziyle mücadele kapsamında ...
Karabağlar'da ağaçlar rekreasyon alanına taşınıyor
Karabağlar Belediyesi’nin Bahçelievler Mahallesi 510 Sokak’ta yürüttüğü ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva