HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ekim 2021 Cuma - 09:03

Bornova’da 98. yıl coşkusu

Cumhuriyetin ilanının 98’inci yılı Bornova’da coşkuyla kutlandı.

Bornova’da 98. yıl coşkusu

Şehitlik ziyaretinin ardından Özkanlar’dan Bornova Cumhuriyet Meydanı’na uzanan Fener Alayı ile devam etti. DJ Mahmut Orhan’ın sahne aldığı konserde dinleyenler Cumhuriyet Bayramı’nı doyasıya eğlenerek kutladı. Konserde Başkan İduğ’un trombon sanatçısı oğlu Ertürk İduğ ve trompet sanatçısı Tolga Bilgin de sahne aldı. Konser alanı dolduran Cumhuriyet sevdalılarına seslenen Başkan İduğ, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız” dedi.

Bornova Cumhuriyetin ilanının 98’inci yılında gün boyu süren kutlamalara ev sahipliği yaptı. Saat 13.00’de Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ve Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Ünver’in katıldığı resmi çelenk koyma törenlerinin ardından Işıkkent Polis Şehitliği’nde gözlerini kırpmadan vatanı uğruna canını veren şehitler için dualar okundu. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenen 29 Ekim Resepsiyonu’nun ardından Fener Alayı ve DJ Mahmut Orhan konseri ile Bornovalılara unutulmaz bir Cumhuriyet Bayramı yaşatıldı.Bornovalılarınilgiyle takip ettiği konserde gençler Başkan İduğ ile bol bol ‘selfie’ çektirdi.

Fener Alayı ile Bornova sokakları kırmızıya boyandı
Bornova-Bayraklı sınırındaki Özkanlar’da saat 20.00’de başlayan Fener Alayı’na Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ,eşi Ufuk İduğ, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, İyi Parti Bornova İlçe Başkanı Mustafa Tabak, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fener Alayı’na katılan çok sayıda vatandaş Bornova Belediyesi’nin çaldığı marşları hep bir ağızdan söyledi. Bornovalılar, Ayyıldızlı bayraklarla kırmızıya boyanan Mustafa Kemal Caddesi ve Küçükpark boyunca heyecana yol kenarlarından ve evlerinin balkonlarından katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından elektronik müziğin önde gelen isimlerinden DJ Mahmut Orhan performansıyla Bornovalılara müzik ziyafeti sundu. Başkan İduğ’un oğlu trombon sanatçısı Ertürk İduğ ve dünyaca ünlü trompet sanatçısı Tolga Bilgin de sahneye çıkarak coşkuyu zirveye taşıdı.

Başkan İduğ: Cumhuriyetimize sahip çıkan tüm gençlerimizle gurur duyuyorum
Sahneye çıkan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, DJ Mahmut Orhan’a zeytin fidanı hediye etti. Konseri izlemek üzere Bornova Cumhuriyet Meydanı’nı hınca hınç dolduran gençlere seslenen Başkan İduğ, unutulmaz bir gece yaşatan Orhan ve ekibine teşekkür ederken, “Cumhuriyetimizin 98’inci kuruluş yıldönümünde, umudumuz olan pırıl pırıl gençlerimizle birlikte kutlamaktan memnuniyet duyuyorum. Cumhuriyetimize sahip çıkan tüm gençlerimizle gurur duyuyorum. Bizlere Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet eden, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına söz veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni ileri taşıyacağız. Ne mutlu Türk’üm diyene” diye konuştu.

Bornova 98'inci yıl sabahına etkinliklerle başladı
Sabah saatlerinde Bornova Kaymakamlığı’nda düzenlenen tebrikat töreninin ardından başlayan Bornova Şehir Stadı’ndaki kutlamalarda Bornova Kaymakamı Fatih Genel, 57. Topçu Tugayı Garnizon Komutanı Halil Ünver ve çeşitli ilçe müdürlerinin oluşturduğu zeybek ekibi izleyenlerden tam not aldı.  

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Kaymakamı Fatih Genel ve 57. Topçu Tugayı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Ünver’in katıldığı töreni vatandaşlar ilgiyle takip etti. Atatürk’ün Nutuk’tan bölümleri okuduğu ses kaydının dinletildiği törende, bir de sürpriz vardı. Aralarında Kaymakam Genel ve Tuğgeneral Ünver’in de yer aldığı, bürokratlardan oluşan dans topluluğu zeybek oynadı. 

Sporculara ödül verildi
Milli cimnastikçilerin büyük beğeni toplayan gösterilerinin ardından Cumhuriyet Kupası Kros Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Resmi geçit töreninin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Cumhuriyet Şeref Yürüyüşü’ne katılarak Bornova Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Gençlerimiz ülkemizin bekçileridir. Cumhuriyetimiz gençlerimizin omuzlarında yükselecek ve ilelebet payidar kalacaktır” dedi. 

 
Neşe ÖNEN yazdı... Cumhuriyeti yaşatacak olan biziz
 
Çiğli depremde kaybettiklerini unutmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Cumhuriyet için tek yürek
Karabağlar, Cumhuriyetimizin 98. yılını coşkulu etkinliklerle kutladı. ...
Topuklu Efe'den kara kış destek paketi
Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi yaklaşan kara ...
Aydın Büyükşehir'den Cumhuriyet temalı yarışma
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ...
 
Yücel’den Başkan Kılıç’a ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Buca Belediye ...
Başkan Çerçioğlu'ndan 29 Ekim mesajı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyetin ilanının ...
Ödemiş’te Cumhuriyet coşkusu açılış törenleriyle başladı
Ödemiş’te Cumhuriyet Bayramı kutlamaları açılış törenleriyle başladı. ...
 
Sağlıkçılara uygulanan ücretsiz ulaşım hakkı uzatıldı!
Koronavirüs pandemisinden sonra İzmir'deki sağlıkçılara uygulanan ücretsiz ...
Başkan Çerçioğlu'ndan semt pazarına ziyaret
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Ata Mahallesi’ndeki semt pazarını ziyaret etti.
Bergama’da Cumhuriyet coşkusu başladı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Bergama’da ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva