HABERLER>GÜNCEL
14 Eylül 2015 Pazartesi - 09:49

Bolu'da Kürt işçilere linç girişimi!

Mudurnu'ya bağlı Taşkesti beldesindeki bir inşaatta çalışan Kürt işçilerin "bayrak yaktığı" iddiası üzerine yüzlerce kişi işçilerin çalıştığı okul inşaatını bastı. İşçiler inşaatın çatısına sığınınca okulu da yakmak isteyen saldırganlar bir türlü dağılmayınca jandarma ve polis devreye girdi.

Bolu da Kürt işçilere linç girişimi!

Mudurnu'nun Taşkesti Beldesi Benzinlik Mahallesi'nde bulunan bir okulun inşaatında çalışan işçiler kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Türk bayrakları ve sloganlarla beldede ‘ protesto turu’ atan bir grup henüz bilinmeyen bir şekilde Kürt işçilerle karşı karşıya geldi. “Bayrağa saygı duyacaksınız” denilen işçilerin “Herkes kendi bayrağına saygı duysun” şeklinde karşılık verdiği hatta "bayrak yaktığı" iddiası beldede bir anda yayıldı ve işçilere saldırmak isteyen grup giderek kalabalıklaştı.
Saldırganların sayısının giderek artması üzerine 8 işçi çalıştıkları okul inşaatına sığınırken, okulun etrafında toplanan grup büyük bir ateş yaktı.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri okulun içine girmeye çalışan saldırganlara engel olurken, şehit babası Ahmet Temel jandarma aracından halka seslenerek dağılmalarını istedi.

VALİ: CEZALARINI VERECEĞİZ
Bolu Valisi Aydın Baruş ise inşaat iskelesinin üzerine çıkarak, “Biz devlet olarak gerekeni yapacağız ve onların cezalarını vereceğiz. Herkes kendi cezasını kendi vermeye kalkarsa biz nasıl devlet olacağız. Ortada bir oyun oynanıyor ve oyuna gelmeyin" dedi.
Bu sırada kalabalıktaki bazı kişiler Vali Baruş'un konuşmasına tepki göstererek işçilerin “kendilerine verilmesini” istediler. Vali Baruş'un yaptığı konuşma da kalabalık grubun dağılmasına yetmedi.

OKULU YAKMAK İSTEDİLER
Tüm uyarılara rağmen okulun etrafında toplananlar inşaatın tüm çıkışlarını tuttu. Gruptaki bazı kişiler inşaatın dışındaki iskele demirlerinden tırmanarak içeri girerken, tahta merdivenlerden inşaata girenler de inşaatta çalışan 8 işçiye ulaşmak istedi. İşçiler 3 katlı inşaatın çatısına çıkarak saklanırken, inşaatta bulunan polis ve jandarmalar saldırgan grubu biber gazı kullanarak engellemeye çalıştı.

İnşaata girenler işçilerin eşyalarını pencerelerden dışarı attı. Bu kişiler dışarı çıkarılırken, inşaatın dört bir yanında yakılan ateşler üzerlerine kalas ve kalıp tahtaları atılarak alevin büyütülmesine çalışıldı. Okulun hemen yanında yakılan bir ateşteki alevlerinin okula ulaşmasını isteyen bazı kişiler ateşin üzerine üst üste kalasları attı. Okulu yakarak işçilerin dışarı çıkmasını isteyen kişilerin bu girişimi Taşkesti Belde Belediyesi'ne ait tankerle yapılan müdahale ile önlendi.

ZIRHLI ARAÇLA GÖTÜRÜLDÜLER
Bolu ve Sakarya'dan çok sayıda jandarma ve polis olay yerine gelerek önlem aldı. Sakarya'dan gelen özel harekat polisleri de olay yerinde yerlerini aldı. Bolu Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya öfkeli grubu dağılmaları konusunda uyardı. Toplananlar inşaatın çevresinden uzaklaştırılmaya çalışılırken, polis ve jandarmalar barikat kurdu. Zırhlı araç olay yerine gelerek inşaata yaklaştı. Saat 03.20 sıralarında jandarma ve polislerin arasında geçen inşaat işçileri zırhlı araca binerken, bazı kişiler taş attı. Bazı kişiler zırhlı araca doğru koşarken, polis biber gazı kullandı. Zırhlı araç inşaat işçilerini aldıktan sonra hızla uzaklaşt. Yaklaşık 7.5 saat süren olaylar da böylelikle sona erdi.

 
Rafting yaparken hayatını kaybeden öğretmen toprağa verildi
 
Türkeş’ten MHP’ye ihtarname: ‘Bakanlığı kabul ettim…’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Nokta Dergisi’ne gece yarısı baskını
Son sayısını yayına vermeye hazırlanan Nokta Dergisi’ne dün gece yarısı ...
Ege’deki ‘yeni hayat’ faciasından yürek yakan kareler!
Ege Denizi'nde dün Farmakonisi Adası'nın doğusunda 120 kişiyi taşıyan ...
Dikili'de lastik bot battı: 1 göçmen öldü
İzmir'in Dikili İlçesi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na ...
 
Cizre’de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün ilan edilen sokağa çıkma yasağı saat 07.00 itibariyle kaldırıldı.
PKK kış turizmin kalbini ateşe verdi!
Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden Kars Sarıkamış İlçesi'ndeki ...
Diyarbakır Sur'da sokağa çıkma yasağı: 7 polis yaralı
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde "halkın can ve mal güvenliğini sağlamak" ...
 
Telefon dolandırıcılarına suç üstü
Urla’da yaşlıları cep telefonuyla arayıp, kendilerini polis veya savcı ...
Minderde vefat eden Seyithan'ın hayali gerçek oluyor
Mısır'ın Luksor kentinde yapılan Afrika Kupası'na katılan ve müsabaka ...
Partilerin oy pusulasındaki sırası belli oldu
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven 1 Kasım 2015 Genel Seçimleriyle ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva