HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Temmuz 2021 Perşembe - 20:14

Bayraklı Belediye Meclisi'nde AK Parti'den Tüprag çıkışı

Bayraklı Belediyesi'nin açmayı planladığı okul öncesi bakım ve eğitim merkezinin eğitim araçları ve mobilyalarının, altın arama şirketi Tüprag'dan şartlı bağış olarak teminiyle ilgili, Başkan Serdar Sandal'a yetki verildi. AK Partili Özgür Hızal, "Daha düne kadar Tüprag üzerinden AK Parti'ye, hükümete saldırıyordunuz, ne değişti de eleştirdiğiniz Tüprag'dan bağış alıyorsunuz?" diye çıkıştı. Bu çıkışa rağmen, şirketle protokol imzalaması konusunda Başkan Serdar Sandal, oybirliğiyle yetkilendirildi

Bayraklı Belediye Meclisi nde AK Parti den Tüprag çıkışı

EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı birinci oturumu, Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın yönetiminde gerçekleştirildi. Çeşitli birimlerden gelen önergeler, ilgili komisyonlara gönderildi. Belediye ve Belediye iştirakleri tarafından ilçede açılması planlanan okul öncesi bakım ve eğitim merkezinin eğitim araçları ve mobilyalarının, Tüprag Metal Madencilik Sanayi A.Ş. İzmir Şubesi tarafından şartlı bağış olarak temin edilmesi konusu, gerilime yol açtı. Şirket ile Bayraklı belediyesi arasında protokol imzalamaya yetkili olarak belediye Başkanı Serdar Sandal'ın yetkilendirilmesi hakkındaki önerge, AK Parti sıralarında oturan üyeler tarafından eleştirildi.

HIZAL: BU DEĞİŞMENİN SEBEBİ NEDİR?

AK Partili Özgür Hızal, Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın, "Kaz Dağları'nın üstü, altından daha değerlidir" sözünü hatırlatırken, Tüprag'ın orada altın arama konusunda ruhsat alan şirket olduğunu dile getirdi. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın, Efemçukuru'nda altın üreten Tüprag'a yönelik eleştirilerini de ekleyen Hızal, "Daha düne kadar eleştirdiğiniz, AK Parti ve hükümete yönelik ağır suçlamalarda kullandığınız Tüprag'dan bağış almak istiyorsunuz. Tüprag üzerinden AK Parti ve hükümete yönelik algı oluşturmaya çalışırken, bu değişmenin sebebi nedir? Bu büyük bir çelişkidir" diye çıkıştı. CHP Grup Başkanvekili Cindi Can Polat, Tüprag'ın doğaya verdiği zarar konusunda söyledikleri sözlerin arkasında olduklarını, aynı noktada bulunduklarını ifade etti. Önerge, oybirliğiyle kabul edildi.

SANDAL: KİMSE BENİM BÜROKRATIMA ŞAMAR OĞLANI DİYEMEZ

İhtisas komisyonlarından gelen raporların görüşülüp ilgili birimlere gönderilmesinden sonra dilek ve temennilere geçildi. CHP'li Cindi Can Polat, 2 Temmuz Sivas katliamını hatırlatarak, bu olayı bir kez daha lanetlediğini söyledi. AK Partili Seyfettin Atbaş, ilçede bazı yolların asfaltlandığını, yüzlerce araç yolları kullanırken bariyerlerin orada tehlike yarattığına işaret etti, "Bürokratlarınıza yetki verin, önlerini açın. Bürokratlar şamar oğlanına döndü. Yolların halinden rahatsızlık duyan vatandaş, bürokratlara çatıyor" dedi. Başkan Serdar Sandal, "Kimse benim bürokratıma şamar oğlanı yakıştırması yapamaz. Konuyu  takip edeceğim. Orada asfalt çalışması bittiyse, bariyer kalkmalı tabii ki. Ama kimse benim bürokratıma böyle kötü söz söyleyemez" diye çıkıştı.

KREDİ ÇEKEMEYECEK DURUMDAKİ VATANDAŞA YARDIM ETMEMİZ LAZIM

AK Partili Emre Demir, Bayraklı'ya eşit değil, adaletli hizmet yapılmasını istediklerini söyledi. Başkan Serdar Sandal'ın bazı mahallelere hiç uğramadığını öne süren Demir, "Söz verdiklerinizin yüzde 40'ını yaptığınızı söylüyorsunuz. Bu teyide muhtaç bir açıklamadır.Neler vaat ettiniz, neler yaptınız, açıklayın. Bankadan dönüşüm kredisi çekme protokolü neyin nesidir?" dedi. Başkan Sandal, Demir'e yüklendi, "Üslubunuzu daha doğru noktaya, meclisin ihtiyaç duyduğu bir düzeye getirirseniz iyi olur. Burası tiyatral bir sahne değil. 30 bin aileye dokunmuş bir Bayraklı belediyesini eleştirirken elinizi vicdanına koyun. Bu kadar aç varsa, bunun sorumlusu ben değilim, sizsiniz. Sahada kimin gezip gezmediği ortada. Kimin vatandaşı, esnafı dinlediği ortada. Depremzedenin sorunu çözerken, siyasallaştırmadan yapmak lazım. Kredi çekmekte zorlanan yurttaşlarımız var. Onlar için adım atmak gerekiyor. Hem belediye hem Çevre şehircilik İl müdürlüğü hem bakanlıkla birlikte hareket edeceğiz. Bu ortamda bizden kavga bekleyen yanılır. Bakanımızın çalışmalarını hafife almıyorum" yanıtını verdi.

HER YERDE ÇALIŞABİLİRLER, ÇÜNKÜ ONLAR DA KAMU GÖREVLİSİDİR

AK Partili Ahmet Öztep, bürolarda çalışan kadın personelin bir kısmının, park bahçelere, temizlik işlerine gönderilmesini eleştirdi. Kadın meclis üyelerinin buna ses çıkarmamasını anlayamadığını belirten Öztep, intihar teşebbüsünde bulunan bir kadın çalışanın adını verdi, "Bu kadın çalışanlarımızın mağduriyeti giderilmeli" dedi. Öztep ayrıca, gecekondu bölgeleriyle ilgili planların ne zaman tamamlanacağını sordu. Başkan Serdar Sandal, Öztep'e şu yanıtı verdi:

"Adalet mahallesi, Yamanlar ve Onur mahallelerinde 600 hektarlık alanla ilgili planlamada sona gelindi. Yakında bir sunum yapacağız. Kadın çalışanlarla ilgili konuya gelince.. Park bahçelerde çalışacak işçi bulamıyoruz. Herkes masanın başında oturup para kazanmak istiyor. Çöp toplayan, park bahçede çalışan arkadaşın günahı nedir. Kadın arkadaşlarımız her yerde çalışabilir. Kadınlarımız sokaklarımızı süpürmeye başladığında, Bayraklı'ya kadın eli değdi, diye övünmedik mi? Bayraklı belediyesinde hiç kimse oturarak maaş alamaz. Arkadaşlar çalışıp işlerini yapacaklar. Çünkü bu arkadaşlar kamu görevlisidir. AK Partili arkadaşlara sesleniyorum, bırakın ucuz siyaset yapmayı."

 
Konak'ın örnek dayanışması: 'Askıda kurban'a bu yıl da devam!
 
Karabağlar Meclisi'nde tasarruf kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ın örnek dayanışması: 'Askıda kurban'a bu yıl da devam!
Konak Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısında, Konak Belediye ...
Aydın Büyükşehir'den dev yatırım
Aydın Büyükşehir Belediyesi turizm beldelerinin altyapılarını güçlendiriyor. ...
Başkan Yetişkin 'mahkeme imdada yetişti' dedi... Akarca'da talanın planı!
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Akarca bölgesine yapılması ...
 
Başkan Soyer ‘eşit işe eşit ücret’ dedi ve çalışanlara müjdeyi verdi: Bu yılın sonundan itibaren…
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketleri arasında yer alan İZENERJİ ve DİSK ...
Menemen'de yıl sonu sergisi: Başkan Pehlivan 'Unutulan meslekleri ayağa kaldırıyoruz' dedi...
Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezi Kursları’nda 2020-2021 eğitim ...
Çiğli’de dijital dönüşüm projelerinin tanıtımı yapıldı
Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde “Çiğli Gelişiyor Belediye Dijitalleşiyor" ...
 
Başkan Soyer il yönetimiyle buluştu: Yaşananlardan rahatsızım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer CHP İzmir İl Başkanlığı’nın ...
İzmir’den müsilajla mücadeleye destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Mavi Körfez 3” adlı deniz süpürge gemisi, ...
Bornova’da ihtiyaç sahiplerine uluslararası destek
Bornova Belediyesi’nin Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu (IOM) ile birlikte ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva