HABERLER>GÜNCEL
23 Haziran 2016 Perşembe - 09:49

Bayındır'daki roketli saldırıda faciadan dönülmüş!

İzmir'in Bayındır İlçesi'nde teröristlerin attığı 3 roketatar mermisinden 2'sinin düştüğü, üst katı inşaat halindeki iki katlı binada, faicadan dönüldüğü ortaya çıktı.

Bayındır daki roketli saldırıda faciadan dönülmüş!

Polisin incelemesinde roketin yaklaşık yarım metre düşüş açısının değişmesi durumunda isabet ettiği evin balkonundaki mutfak tüpünün patlatıp, faciaya neden olacağı tespit edildi.

Öte yandan saldırının ardından güvenlik güçlerinin bölgede hava destekli olarak teröristlerin yakalanması için günün ilk ışıklarına kadar yoğun şekilde sürdürdüğü aramaların devam ettiği bilidirildi.

- İZMİR'DE EMNİYET BİNASINA ROKETLİ SALDIRI!

Dün (çarşamba) saat 23.55'te Bayındır'daki Potamaz Dağı'ndan teröristler tarafından kent merkezine roketatarlı saldırı yapıldı. İlk belirlemelere göre atılan 3 roketatar mermisinden biri karşılıklı olan Bayındır Devlet Hastanesi ile İlçe Emniyet Müdürlüğü arasındaki bir inşat malzemeleri deposunun çatısına düştü. Menzili yetmeyen diğer roketatar mermilerinden ikisi ise, İnkılap Sokak'taki Semih Parmaksız'a ait üstü inşaat halindeki, her katta iki dairenin bulunduğu iki katlı binaya isabet etti. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmazken, olay yeri güvenlik çemberine alınıp, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli kapsamlı çalışma başlatıldı.

ÇALIŞMALAR SU DEPOSUNDA YAKININDA YOĞUNLAŞTI
Güvenlik güçleri saldırının 2 veya 3kişi tarafından yapıldığı üzerinde dururken, 3-4 gün önce Bayındır'ın üst kesimlerinde bulunan İZSU'ya ait su deposu etrafında yabancı dört kişinin görüldüğünün belirlenmesi üzerine, buradaki güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı. Su deposunda görevli bir kişinin de ifadesine başvuruldu. Saldırıyı yapan teröristlerin dağlık bölgeden Ödemiş yönüne kaçmış olabileceği olasılığı üzerine bu bölgedeki dağ yollarında arama çalışmaları günün ilk ışıklarına kadar sürdü. Bayındır ve çevre il ve ilçe giriş çıkışlarında, teröristlerin kaçtığı ileri sürülen Diyarbakır plakalı bir araç için yol denetimleri yapıldı. Gelen tüm ihbarlar değerlendirilirken güvenlik güçlerinin teröristlerin yakalanması için araç ve şüpheli kişiler üzerindeki aramaları devam ediyor. Bölgedeki MOBESE kameraları da incelemeye alındı.

"FACİADAN DÖNÜLMÜŞ"
Semih Parmaksız'ın üst katı inşaat halindeki evinin çatısına isabet eden 2 roketatar mermisinin az daha faicaya yol açabileceği ortaya çıktı. Roketin düştüğü yerin hemen altındaki balkonda mutfak tüpünün bulunduğu öğrenildi. Roketin 15 santim daha yakına düşmemesi şans olarak nitelendi. Polisin incelemesinde roketin yaklaşık yarım metre düşüş açısının değişmesi durumunda isabet ettiği evin balkonundaki mutfak tüpünün patlamasına neden olacağı tespit edildi. Şans eseri hasarın meydana geldiği roketli saldırıda mutfak tüpün patlamış olması halinde olayın boyutunun çok farklı olabileceği, ifade edildi. Ev sahibi Neslihan Parmaksız, bir anda sesle irkildiklerini belirtirken şunları anlattı:

"Bizim buralarda havaifişek çok sık patlatılır. Öyle bir şey olduğunu düşündük. Ancak, camların kırılıp, komşuların evlerinden çıkmasıyla olayın boyutun görüp, çok korktuk. Kızım İstanbul'da üniversitede okuyor. Onu bu tür terör saldırılarına karşı uyarırken hiç olmadık şekilde bizim başımıza geldi." 

"BANYOYA SIĞINDIK"
Olay anında evde bulunan ve pazar günü üniversite sınavına girecek olan Tilbe Nur Parmaksız ise patlama sesiyle birlikte büyük korku yaşadıklarını belirtip, "Patlamayla birlikte büyük bir ışık gökdük. Bombalı bir saldırı olduğunu düşüp en güvenli yer olduğunu düşündüğümüz banyoya sığındık. Bir süre sonra dışarıdan olaylar yatıştığı yönünde sesler gelince, alt kattaki büyük anneannemlerin yanına indik. Onların da iyi olduklarını gördük. Pazar günü sınava gereceğim. B olayı unutmaya çalışacağım. Psikolojik olarak etkisini üzerimden atacağım" diye konuştu.

Olay sırasında bilgisayarda oyun oynadığını belirten Neslihan Parmaksızı'ın eşi Semih Parmaksız da "Kulaklık takılı olduğu için patlama sesini tam olarak duyamadım. Basınçlı bir patlama oldu. Ardından barut kokusu geldi. Dışarıdan da bağırışlar geliyordu. 

O arada polisi arayıp, durumu bildirenler olmuş. Polisi aradığımda meşguldü. Ben atılan iki roketten sadece birinin sesini duydum. Patlama sesinden kulaklarımda halen bir çınlama var. Bazı arkadaşlarım diğer iki patlama sesini de duymuş. Su deposunun olduğu dağlık alan tarafından gelen üç ışığın üzerlerinden geçtiğini söyleyen arkadaşlarım da oldu. Asıl hedefin Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğü olduğu anlaşılıyor. Çünkü roketatarın geliş açışı emniyet müdürlüğünü gösteriyor. Ancak menzil kısa kalınca roketatarlardan biri benim evime düşmüş" dedi.

"KÖPEĞİMİZ YARALANDI"
Roketlerden diğerinin düştüğü inşaat malzemeleri deposunun sahibinin oğlu Kenan Cengiz, "Olayı kalabalık bir grup ile iftar yemeği için gittiğimiz Ilıca'da telefonda haber aldık. Haber bize, 'Bayındır'da bomba patladı' diye geldi. Babamı arayıp, 'Bomba patlamış, dışarı çıkmayın' dedim. Kısa bir süre sonra bu defa babam beni aradı. CHP'li Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli'nin kendisini arayıp, depomuza roketatar düştüğünü, kapıların kilitli olması ve içeride köpek olduğu için girilemediğini söyledi. Bunun üzerine ben ve babam hemen dopaya gittik. Çatıda zarar var, camlar kırılmış. Köpeğimiz 'Cani' yaralandı. Ucuz atlattık. Allah beterinden korusun" dedi.

KEMALPAŞA'DA DA ROKETATARLI SALDIRI YAŞANMIŞTI
Kemalaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na da geçen 23 Şubat'ta kimliği belirsiz kişi veya kişilerce roketatarlı saldırıda bulunulmuştu. yaklaşık 1 kilometre mesafedeki dağlık alandan atılan roket, jandarma komutanlığına 20 metre mesafedeki boş bir binanın duvarına isabet etmişti.

CHP'li Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli de "Terör nereden gelirse gelsin kınıyoruz. Bu ilçe halkımızı karıştırmaya yörelik, provakatif amaçlı bir saldırıdır. İlçemizde oturan vatandaşlarımızın gerçekleştirilen bu olayın içinde olduğunu sanmıyorum. Dostluğumuz birlikte yaşam çalışmalarımız bundan olumsuz etkilenmemeli. Kardeşlik ortamımız devam edecektir. Akşam polis yetkilileri ile sıkı sık görüştüm. Onların da ellerinde önmeli bilgiler var. Olayı en kısa sürede çözeceklerine inanıyorum" dedi.

SALDIRAN DA ROKET DE AYNI
Saldırı sonrasında alarma geçen polisin araştırmalarında, önemli detaylar ortaya çıktı. Bölgeye ilk olarak üç roketatar mermisinin düştüğü ileri sürüldü, ancak polisin detaylı incelemesi sonrasında, teröristlerin iki roketatar mermisi fırlattıkları saptandı. Polisin yaptığı inceleme sonrasında, saldırının su deposunun da bulunduğu Potamaz tepesinden yapıldığı belirlendi. Gece yarısından sonra bölgede polis ve jandarma hava destekli operasyonlara başladı.

Arazideki arama tarama faaliyetleri sırasında teröristlerin izine ulaşılamadı, ancak saldırıyı gerçekleştirdikleri yer tespit edildi. İki teröristin saldırıyı kuş uçuşu olarak 650 metre uzaklıktan yaptıkları saptandı. Eldeki bilgiler ve saldırıda kullanılan roket mermilerine ait parçaların incelenmesiyle, olayı 4 ay önce 23 Şubat'ta Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na saldırı düzenleyen teröristlerin gerçekleştirdiği belirlendi. Bu saldırıda da yine Kemalpaşa'daki roketatarın kullanıldığı, roket mermilerinin de 1992 üretimi mühimmat oldukları anlaşıldı.



BİLE BİLE SALDIRMIŞLAR
Kemalpaşa ile Bayırdır arasındaki dağlık alanın uygun arazi yapısından dolayı, teröristlerin kolayca bölgeden uzaklaştıkları ileri sürüldü. Yetkililer, teröristlerin kullandıkları roketatarın menzilinin ilçe Emniyet Müdürlüğüne ulaşmayacağını bilmelerine rağmen, ilçede gerilim ve korku yaşatmak adına böyle bir saldırıyı gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

KAÇAN İKİ TERÖRİST YAPMIŞ
Bu arada, Kemalpaşa İlçesi'ndeki saldırı sonrasında yapılan operasyonlarda toplam 9 kişi, yakalanmış, yaşam malzemelerinin saklandığı sığınaklar da bulunmuştu. Bayındır'daki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin de, o operasyonlarda yakalanamayıp kaçan 2 kişi olduğu değerlendiriliyor. Emniyet yetkililerinin iki teröristin PKK'nın dağ kadrosundan eylemlerde bulunmak üzere İzmir'e gönderildiklerini belirlediği, kimliklerinin ise kesin olmamakla birlikte istihbarat kaynaklarına göre saptandığı öğrenildi. Kemalpaşa ile Bayındır arasındaki ormanlık ve dağlık arazide, jandarma komando birliklerinin yanı sıra, polis özel harekat timleri, terör ve istihbarat birimlerinin, operasyonlarının sürdüğü açıklandı. Emniyet yetkilileri, şüpheli görülen kişilerin ihbar edilmesini isterken, ayrıca bölgede dikkatli olunması uyarısında da bulundu. 

BAYINDIR'DAKİ İLK OLAY DEĞİL
Terör uzmanları, Bayındır ve Kemalpaşa bölgesinin coğrafi koşullarından dolayı terör örgütünün zaman zaman kullandığını, 1990'lı yıllarda da sık sık bu alanda faaliyette bulunduklarını, o zaman çıkan çatışmada da 3 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini söyledi. (dha)

 
Altınordu Sercan'a kancayı taktı!
 
İzmir'deki çifte cinayetin şüphelisi yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşırı sıcaklar İzmirli çiftçinin sonu oldu
İzmir Torbalı İlçesi'nde, güneş altında 45 dereceyi geçen sıcak havada ...
Bakanlık'tan 'tazminat' yanıtı: IŞİD'lilerden alın!
İçişleri Bakanlığı, Niğde’de IŞİD’cilerin öldürdüğü Turan Yaşar’ın yakınlarının ...
'Kadın gibi yaşamayacağız' sözlerine yakalama kararı!
Trabzonspor'un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında, “Öleceksek ...
 
Otoyolda can pazarı: 37 yaralı!
Samsun'da bir yolcu otobüsünün orta refüje aşıp karşı şeride geçtikten ...
Doğa dostu ilk yerli elektrikli otobüs İzmir sokaklarında
Türkiye'nin en büyük çevreci enerji santrallerinden birini kuran Gediz ...
'5 yıl sonra ilk sinyal'in sırrı çözüldü!
İstanbul ve Ankara’daki 3 cinayetin zanlısı Atalay Filiz’in Aralık 2011’den ...
 
Flaş! İzmir'de emniyet binasına roketatarlı saldırı
İzmir’in Bayındır İlçesi Emniyet Müdürlüğü Binası'na teröristlerce saldırı ...
Flaş! Yaşar Nuri Öztürk hayatını kaybetti
Bir süredir kanser tedavisi gören ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri ...
İzmir'deki 11 yıllık dava yeniden ertelendi!
11 yıl önce ölümü kayıtlara 'intihar' olarak geçen hemşire Gülperi Ovalıoğlu'nun ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva