HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Kasım 2021 Cuma - 18:49

Batur’dan AK Partili Başdaş’a cevap: Yazıklar olsun!

AK Parti Konak İlçe Başkan Mehmet Sait Başdaş’ın Gültepe planları ile ilgili ‘Mimarlar Odası’nın itirazı danışıklı dövüşten ibarettir’ sözlerine meclis toplantısından cevap veren Başkan Abdul Batur ‘Söylenecek tek şey var yazıklar olsun. Tam bir aymazlık bilgisizlik cahillik örneği olmuş.” ifadelerini kullandı.

Batur’dan AK Partili Başdaş’a cevap: Yazıklar olsun!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ Konak Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde, Başkan Abdül Batur’un başkanlığında yapıldı. Meclisin açılışında eski başbakanlardan Bülent Ecevit vefatının yıl dönümü nedeniyle anıldı.

Başkanlıktan gelen önergelerin hepsi komisyonlara sevk edilirken komisyonlardan gelen bütün raporlar da oy birliği ile kabul edildi. Sakin geçen meclis oturumunun aksine dilek ve temenniler kısmında Başkan Abdül Batur sert açıklamalarda bulundu.

Gültepe planları ile ilgili mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına ilişkin tebligatı aldıklarının bilgisini veren Batur “7 gün içinde bölge idare mahkemesine itirazlarımızı yapacağız. Durdurma gerekçelerine karşı cevaplarımzı hazırlıyoruz. Konuyu üst mahkemelere anlatmaya çalışacağız. Amacımız zaman kaybetmemek. Bu tür süreçler gecikmeye neden oluyor. İnsanların en temel hakkı yaşam hakkı. Bu da içinde yaşadıkları konutların sağlıklı olmasından geçiyor. Şehir Plancıları Odası ileride yaşanacak bir depreme de yürütmeyi durdurma davası açamayacağına göre mahkeme kararlarındaki duygusallığı bir kenara bırakıp kentin geleceğine destek noktasında daha anlayışlı davranmalarını istiyoruz. Hepimizin amacı o bölgedeki insanların daha sağlıklı, depreme dayanıklı yapılarda yaşamasıdır. Sonuçlarını sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.” dedi.

‘BORÇLANACAĞIZ DA İŞ DE YAPACAĞIZ’

Başkan Abdül Batur, AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş’ın dün gerçekleştirdiği basın açıklamasında kendisine yönelik ifadelerine de cevap verdi.

Başdaş’ın bütçeye yönelik eleştirilerine dair konuşan Batur “Geçtiğimiz bütçe meclisinde arkadaşlarımız eleştirilerini dile getirdiler, dinledik, yanıtlarını verdik. Özellikle belediyelerin borçlanması noktasında bir takıntıları var. Mali kapasitesi yüksek bir belediye olduğumuza inanıyorum. Özellikle de hem teknik olarak hem de mali hizmetler müdürlüğü olarak bunu karşılayacak bürokrat arkadaşlarımız var.   Bundan sonra da borçlanacağız, iş yapacağız. Borçlanma noktasına gelme nedenlerinden bir tanesi de KHK’lı işçilerimizin statülerinin değiştirilerek ‘eşit işe eşit ücret’ anlayışının yani sosyal demokrat belediyecilik anlayışının hayata geçirdiğimizden kaynaklı oldu. Yoksa belediyemiz daha rahat bir belediye olabilirdi ama bizim çalışan arkadaşlara bakış açımız çok farklı. Merak etmesinler borçlarımızı tıkır tıkır ödüyoruz, tıkır tıkır da çalışıyoruz. Temizlik işleri, destek hizmetleri, sosyal işleri bütçelerinin 2020 yılına göre azaldığına dair bir iddia var. Geçen mecliste çok iyi anlattım. Başkana yanlış mı anlattılar bilmiyorum. O konuda herhalde tatmin olmadılar. Bu dönemde bu birimlerde çalışan işçilerin personel giderlerini insan kaynaklarına aktardık. Bunda anlamayacak bir şey yok. Sosyal hizmetlerle ilgili çalışma yapıyoruz. Yeni ödenekler de bulacağız. Biliyoruz ki ülke ekonomik sıkıntılar yaşıyor, enflasyon aldı başını gidiyor, emekçiler büyük bir sıkıntıda. Önümüz kış. Yakacak ve giyecek ile ilgili destek vereceğiz. Bunu merkezi hükümet yapmıyor. Gerekirse yatırımlarımızdan biraz eksilterek kara kış fonuna aktaracağız. Mağdur vatandaşlarımıza ulaştıracağız” dedi.

“ORASI DEVLETİN KARDEŞİM DEVLETİN”
Spor okullarının ücretli olduğu konusunda eleştiri getiren Başdaş’a Batur’dan sert bir yanıt geldi. Batur, “Spor okulları ücretli, yok biz milli eğitim sahalarını açarız, maşallah öyle sahiplenmiş ki tapusu kendinde gibi, öyle bir konuşuyor devletin orası kardeşim devletin, biz ciddiyet gelsin diye öyle yaptık, 1200’e yakın öğrencimiz spor okuluna başladı. Ücretimi ödeyemeyeceğim diyenden ücrette almıyoruz” dedi.

‘AYMAZLIK CAHİLLİK ÖRNEĞİ’
Başdaş’ın Gültepe planlarına ilişkin ‘danışıklı dövüş’ iddialarına da konuşan Batur şunları söyledi “Hukuk ne derse onun yapacağız ama biz yaptığımız çalışmadan o kadar eminiz ki tekniğine de uygun yapıldı. Biz boş arazide planlama çalışması yapmadık. Ama hukuk derse ki planı iptal ediyoruz, biz de planı iptal ederiz. Biz hukuk devletinde yaşıyoruz. Başdaş’ın konuşmasında bana yönelik suçlamalar, aymazlıklar da var. Bir kere bilgi sahibi olmak lazım yoksa ofsayta düşersin. İtirazı yapan Mimarlar Odası değil Şehir Plancıları Odası. İkincisi de ‘benim odayla danışıklı dövüş yaparak bu kararı çıkardığımı’ söylemiş. Söylenecek tek şey var yazıklar olsun. Tam bir aymazlık bilgisizlik cahillik örneği olmuş. Batur’un belediyecilikte tam bir marka olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Biz Gültepe planları ile ilgili kendisine de anlattık meclis üyelerine de anlattık. Vazgeçme diye bir şey yok, çalışmalara devam edeceğiz. Sayın başkanı siyasi etik kurallarına uygun davranmaya çağırıyorum. ‘Biz bu planlar için odayla anlaşmışız’. Bu kadar safiyene bir şey olur mu? Günlerdir Şehir Plancıları Odası’nın yanlış açıdan baktığını anlatıyoruz. ‘Bu bölgeleri bakanlığa devredelim’ de demiş. Benim bildiğim kadarıyla 19 yıldır meskun alanda bir kentsel dönüşüm yapılıp yeni bir kent yaratıldı mı bakanlık tarafından? Varsa göstersin arkadaşlar. TOKİ’nin yaptığı tek şey boş alana bina yapmaktır. Biz elimizi taşın altına koyduk. Biz bakanlığa devretmeyeceğiz. Neden devredelim. Meclisin emeği var burada."

SOYER’LE ARAMIZA KİMSE GİREMEZ’
Batur “Bir de CHP’nin iç işlerine karışma yetkisini bulmuş kendisinde. Ben bir kere Konak ilçemizden memnunum. Konak bana heyecan verdi, yeni bir yaşam biçimim oldu. Konak hizmet konusunda beklentisi olan bir ilçe. Sabah 5'te uyanıyorum. Bugün neler yapacağız diye. Rakip olduğumuz Tunç Soyer’le de tam bir uyum içinde çalışıyorum. Ona da çok teşekkür ediyorum. Yan yana geldiğimizde Konak’la ilgili problemlerimizi en fazla 15 dakika içinde çözüyoruz. ‘Algı operasyonu yapıyormuşum’ Sen benim içimi nerden biliyorsun. Biz mutluyuz. Böyle devam edeceğiz. Başka şey bekleme. Başka bir şey olmaz İzmir'de. Sayın Soyer’le aramıza değil Başdaş hiçbir siyasi de giremez. Kralı da giremez. Ne Konak ne büyükşehir size yar olmaz. Geliyor gelmekte olan”dedi.

AK PARTİ GRUBUNA SÖZ VERMEDİ
Batur’un bu sözlerine karşı AK Parti Grubu’ndan sesler yükseldi. AK Partili Meclis üyeleri ‘Bu şekilde hakaret etmeye hakkınız yok’ diyerek söz istedi ancak Batur ‘Söz vermeyeceğim, benim olmadığım toplantıda konuştunuz şimdi konuşmak isterseniz ya basın toplantısı düzenleyin ya da diğer toplantıyı bekleyin’ diyerek söz vermedi ve meclisi kapattı. AK Parti Grubu oturum sonlanmadan meclisi terk etti. 

 
HDP'ye kapatma davasında yeni gelişme
 
A Milli Takım'ın aday kadrosu açıklandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 5 Kasım 2021 Cuma 21:35

Abdül Batur neden kızıyorsun ki aynı kafadasınız? Kentsel dönüşüm depreme dayanıklılık için yapılmalı ama depreme dayanıklı evler yapacağını gerekçe göstererek başka saçma sapan işlere kalkışırsanız işte bu olmaz. Kentsel dönüşüm ve depreme dayanıklı evler yapın, yapmayın diyen yok zaten ama şehri ileride zor duruma düşürecek işler yapmayın asıl sorun burada ve siz sanki sorun başkaymış gibi davranıyorsunuz aynı akp yöneticilerinin son 20 yılda davrandığı gibi.

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den Glasgow'da 'doğaya uyum' mesajı
Dünya Belediyeler Birliği Encümen Üyesi, Sürdürülebilir Kentler Ağı Küresel ...
Aydın Büyükşehir’in çocuk gelişim merkezleri küresel etkinliğe katıldı
Çalışan veya çalışmak isteyip de çocuğu olduğu için çalışamayan annelere ...
Çiğli Belediyesi'nden 'nitelikli yapılaşma' protokolü
Çiğli Belediyesi ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, ...
 
Efes Tarlası'nda doğal beslenme sunumu yapıldı
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde, “Mevsiminde Doğal Beslenme ve Bağışıklık ...
‘Karaoğlan’ Güzelbahçe’de anıldı
Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit vefatının 15. yılında Güzelbahçe’de ...
Öğrenciler kara kış desteğiyle ısınacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kara kış destekleri kapsamında ihtiyaç ...
 
Yeniden Sinematek’te ustalardan suç filmleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayındaki “Yeniden Sinematek” gösterimlerinde ...
Başkan Oran’dan üreticilere 'Toprak Analizi' çağrısı
Son yıllarda hayata geçirdiği tarımsal projelerle fark yaratan Çeşme Belediyesi, ...
Meslek Fabrikası'yla hayalleri gerçek oldu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “kadın dostu kent” vizyonu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva