HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Aralık 2020 Salı - 09:44

Başkan Tugay ile A'dan Z'ye Karşıyaka: Yeni dönem için adaylık sinyali!

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, başkanlık yaptığı süreçte projelerin 3 yıl içinde tamamlanmasının zor olduğunu belirterek "Başarılı olursam iyi şeyler yaparsam isterim tabi ki ikinci dönem. Neden? Şunun için istiyor insan; bugün aklımdan geçen, yapmayı planladığımız, kenti gerçekten çok güzel yönde değiştirecek bir sürü proje var. Bunların hepsi önümüzdeki 3 yılda hepsi bitmeyecek ister istemez. Devamını getirmek istiyorsunuz ama bu tamamen benim karar verebileceğim bir şey değil" dedi.

Başkan Tugay ile A dan Z ye Karşıyaka: Yeni dönem için adaylık sinyali!

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, SonSöz TV’ye konuk oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Tugay, Mavişehir bölgesinde yer alan sosyal donatı alanları, Karşıyaka’da planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları ve Kent A.Ş’de yaşanan sıkıntılar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

- BAŞKAN TUGAY'DAN YETKİ ÇIKIŞI: BÖLGE BELEDİYENİN YÜKÜMLÜLÜĞÜNDE DEĞİL!

ADAYLIK SİNYALİ
Başkanlık yaptığı süreçte hazırladıkları planların hepsinin 3 yılda bitemeyeceğini bu sebeple de başarılı bir dönem geçirirse yeniden aday olmak isteyebileceğini açıklayan Tugay, “Başarılı olursam iyi şeyler yaparsam isterim tabi ki ikinci dönem. Neden? Şunun için istiyor insan; bugün aklımdan geçen, yapmayı planladığımız, kenti gerçekten çok güzel yönde değiştirecek bir sürü proje var. Bunların hepsi önümüzdeki 3 yılda hepsi bitmeyecek ister istemez. Devamını getirmek istiyorsunuz ama yani bu tamamen benim karar verebileceğim bir şey değil. Bu konuda çok hırsım da yok ama benden sonra olur başka biri aday gösterilir ona bayrağı öpüp temsil etmeye hazırım, sorun değil. Ama gerçekten bu çizgide yürünmesini dilerim çünkü biz kentin vizyonunu açacak çok önemli şeyler yapıyoruz. Bunlar inşallah gerçekleştikçe herkesin böyle yaşamak istediği; çok değerli, aynı zamanda kendi içerisinde düzeni olan, kalitelisi olan, ülkenin genel şeyine katkısı olan; işte ekonomisine, sosyal hayatına, sanat hayatına vesaire katkısı olan bir kente dönüşecek. Zaten öyle bir potansiyeli var ama potansiyelin azını kullanıyor yani. Ne yapıyoruz biz insanları yetiştiriyor İstanbul’a gönderiyoruz. Orada çalışıyorlar orada başarılı oluyorlar. Halbuki biz burada kendi altyapımızı kurarsak; hem Karşıyaka hem İzmir için söylüyorum bunu, bizim kentimizin de gelişimin çok daha katkıda bulunurlar. Çünkü insanlar İzmir’i, Karşıyaka’yı seviyorlar. Sadece profesyonel nedenlerle gidiyorlar İstanbul’da yaşıyorlar. Bu kaderi değiştirmemiz gerekir diye düşünüyorum. Bunu başarabileceğimize inanıyorum. Kendi başıma karar verebileceğim bir durum değil ama eğer başarılı olduğumu düşünüyorsam ve de yapmayı düşündüğüm ilave işler varsa devam etmek istiyorum ama kararı öncelikle parti, sonra da halk verecek" dedi.

Mavişehir’deki şehir planında sosyal donatı alanı olarak planlanan üç bölgeyi TOKİ’nin satışa çıkarması üzerine yaşanan gelişmeleri değerlendiren Tugay, rekreasyon alanının henüz kim tarafından alındığını bilmediklerini, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Belediye hizmet alanı ilk satışa çıkarıldığında biz aldık. 21 milyon 500 bin lira vererek. Spor alanını satın alanlar biz tepki gösterince burada doğru bir karar vermediklerini düşünerek satışı iptal etti. Rekreasyonla ilgili hala daha bir şey yok. Biz kamulaştırma kararı aldık Büyükşehir’le birlikte. Büyükşehir’de de meclis sürecinde. Alan kişiyle konuşarak kamulaştıracağız 5 yıl içinde. TOKİ bize vermedi, biz kamuya vermesi gerektiğini söyledik. Mümkünse ‘ücretsiz değilse makul rakamlar olmalı’ dedik. Tapu henüz alan kişiye devredilmedi. İzmir dışından bir inşaat şirketi olduğunu duyduk ama net bir bilgi yok. Tanınmış, bilinen, adı geçen şirketlerden değil, paravan bir şirket olma ihtimali de var. İhale aşamasında sadece numaralar geçiyor. TOKİ’den bize bir bilgi de yok. Direkt temas kuran yok. Endirekt olarak oldu. Burası yapılaşmaması gereken, özel mülkiyet olmaması gereken bir yer. Burayı almayın, lütfen diyoruz. Kamulaştırma kararı süreç içerisinde Büyükşehir’le beraber alınacak. 51 milyon 750 bin liraya aldılar. Karşıyaka Belediyesi’nin şu anda bu kadar parası yok ama ilerde olabilir. Büyükşehir Belediyesi bu kararı onaylıyor, yapılaşmaya her ne olursa olsun izin vermeyeceğiz.”

“TOKİ SOSYAL DONATI ALANLARINI ÖZEL KİŞİLERE SATAMAZ”
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın satışı yapılan yerlerle ilgili olumlu düşünceleri ve TOKİ’nin işlemlerini destekleyen fikirlerine yeniden tepki gösteren Başkan Tugay, “Necip Nasır’la fikir ayrılığımız var. TOKİ’nin kendine ait başka satabileceği mülkler var. TOKİ sosyal donatı alanlarını özel kişilere satamaz; bunu yapması doğru değil. Burası şehir planında sosyal donatı alanı olarak belirtilmiş. Birileri özel mülk oluştursun diye değil. Benzer örneklerine baktığınız zaman rekreasyon alanı olarak alınmış, ticari merkeze dönüşmüş yerler var. Şehir, planına uygun bir şekilde kullanılması lazım” dedi.

“İŞ ELEŞTİRİYE GELDİ Mİ HERKES ELEŞTİRİYOR”
Şehir planlarında Mavişehir’de bulunan ve spor alanı olarak geçen bölgede Büyükşehir’in kararı doğrultusunda özel okula dönüştürülmesi yönündeki çalışmaları değerlendiren Tugay, en mantıklı kararı almak için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Biz Karşıyaka Belediyesi olarak orada hiçbir karar almadık. Bölge halkı tarafından onaylanmadı, bu rahatsızlık da bizi üzüyor. Bizim Büyükşehir Belediye’mizle çalışma şeklimizde karşılıklı bir konuda zıtlaşmak, kavga etmek yok. Bu Cumhuriyet Halk Partili bir başkan olması yönüyle çok alakalı ama başka parti de olsaydı böyle olurdu. Büyükşehir, İzmir’in ana belediyesi bu çerçevede bakmak zorundayız. İmar komisyonu değerlendiriyor, kamu kurumlarından görüş alıp olabileceğini düşünüyor. Bize de sordular çekincelerimizi belirttik. Eğer kanaatleri özel okula dönüşme şeklindeyse kavga yoluyla çözemeyiz. Kendimizce farklı bir bakış açımız varsa çabamız devam eder. Burada asıl atlanan noktayı tekrar tekrar söylemeye çalışıyorum; burası zamanında TOKİ’ye ait bir alandı. Necip Bey’in istediği şekilde tutuldu özel mülkiyete satıldı. Bu olduğu zaman insanlar yatırım yapmak isteyecektir.  Spor alanını özel okul firmasına satarsanız olacak belli değil mi? Bu süreçler bizden önce yaşanmış şeyler. O gün rekreasyona nasıl tepki gösteriyorsam o zaman da tepki gösteririm. Büyükşehir Belediyesi özel mülkiyete geçmiş bir alanla ilgili tercihte bulunuyor. İnşaat alanının üstünde bir yeni emsal hakkı vermiyor. Bir miktar kamuya terk konusunda söz alıyor, kamu lehine avantajlarla çalışmalar yapılıyor. İnşaatın pozisyonu arkadaki binaları rahatsız etmeyecek şekilde planlanmış. Böyle mantıklarla karar alınmış. Bunları söylerken vatandaşın söylediklerini de görmezden gelmiyorum. Görüşümüzü ifade ediyoruz; Büyükşehir’in değerlendirip, en doğru kararı vereceğini düşüyorum. Bugün de planlama yaparken vatandaşa anlatırken güçlük çekiyoruz. Şehrin sokağından sosyal donatı alanlarından her şeyi planlamamız gerekiyor. İş eleştiriye geldi mi herkes eleştiriyor. Bu insanların mahallesinde yaptığımız zaman ise sadece kişisel pencereden bakılıyor. Karar vereceğiz, kötü planlanmış bir şehirde yüksek binalar mı istiyoruz? Bir plan kararı alındığın da biz yeşil alanı korumak istediğimizi belirtiyoruz bu zaman da hak gasp ediyormuşuz gibi tavırla karşı karşıya kalıyoruz” diye konuştu.

600 KİŞİYE HİZMET EDECEK YAŞLI BAKIM EVİ YOLDA!
Karşıyaka Belediyesi’nin TOKİ’den 21 milyon 500 liraya aldığı alanla ilgili proje çalışmasını anlatan Tugay, geliştirdikleri projenin tüm İzmir’e örnek bir proje olduğunu söyleyerek, “Şu anda düşündüğümüz şey oraya bir yaşlı bakım ve fizik tedavi merkezi yapmak. Klasik sıradan bir huzurevi değil, günü birlik de yaşlıların kullanacağı sağlık ünitelerinin olduğu, yaşlı insanlarımızın vücut ve zihin sağlığını korumak için aktivitelerin planlandığı; yaşla birlikte önem kazanan beslenme aktivite egzersiz gibi şeylerin olacağı bir yer olacak. Bunun çok başarılı örnek bir model olacağını düşünüyorum. Her yerde yapılmalı. Biz projemizi sunduk, Büyükşehir de çok beğendi. İlk uygulama olarak herkese açık yapacağız ama kapasitesi ister istemez kısıtlı olacak. En az kalıcı 100 oda olacak. Dışardan kullananlarla birlikte 500 600 insana hizmet verilecek. Ben de ilerde yaşlanınca burada yaşamak isterim öyle bir yer planlıyoruz. Hepimizin ileri yaşlarla ilgili tedirginleri var. Sadece doğru beslenme ve günlük egzersiz kanserin ortaya çıkma ihtimali yüzde 80 düşüyor. Bu bakış açılarını fonksiyonel tıp yöntemlerini kullanarak öncü bir tesis yapacağız. Ön proje olarak çalışıyor, yüksek bir maliyeti var net bir rakam yok. Yaptığınız yatırımı geri getirecek bir proje belediyeye çok yük olacağını düşünmüyorum” dedi.

“ŞİDDETLİ BİR DEPREME DAYANAMAYACAK TAHMİNİ 10 BİN BİNA VAR”
Tugay, 30 Ekim’de yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremden sonra hasarlı yapıların onarımı konusunda palyatif tedbirlerle devam etmenin kimse tarafından yadırganmayacağını ama uzun süreçte çok büyük tehlikeler oluşturacağı vurguladı. İzmir’in kendine ait fay hatları olan büyük deprem üretme potansiyeline sahip bir kent olduğunu söyleyen Tugay, “Bu kentte sağlam olmayan binalarda yaşama gibi bir lüksümüz yok. Bunu yaparsak en azından 6 büyüklüğündeki bir deprem binlerce insanın hayatına mahal olabilir. Biz bir deprem yaşadık, çocuklarını kaybeden aileler var yüz yüze görüştüm o ailelerle kimsenin vicdanı kaldıramaz. Karşıyaka sınırlarında yaşanabilecek böyle bir depremle ilgili kendimi sorumlu hissediyorum. Bize 5 bin 614 diye hatırladığım bir başvuru geldi. Bunlar 3 bin 300 civarında binaya tekabül ediyor. Orta ve ağır hasarlı 200 bina var yaklaşık. Hasarlı ise 1000 bina tespit ettik. Hasarlı olduğu bildirilmeyen ama hasarlı olabilecek binaların analizi yapılmalı. Şiddetli bir depreme dayanamayacak tahmini 10 bin bina var” diye konuştu.

ALAYBEY, TUNA, TERSANE MAHALLELERİNDE YÜZDE 10 EMSAL ARTIŞI!
Karşıyaka’da şehir planlamasının yanlış yapıldığı birçok mahalle olduğunu belirten Tugay, bu bölgelerdeki kentsel dönüşümlerin hızla başlatılacağını söyleyerek, “Alaybey, Tuna, Tersane gibi bölgeler risk taşıyor. Geçmiş dönüşüm çalışmalarına baktık kendince güzel ama uygulanamaz bir plan yapılmış. Bütün alanların tamamen yıkılıp sokak yerlerinin değiştiği bir plan yapılmış. Bunu yapabilmek için 5 bin insanı götürebileceğiniz bir şehir lazım. Yol izlerinin korunması lazım. Büyükşehir Belediyesiyle düşüncemiz yol izleri korunarak ada bazlı kentsel dönüşüm yapacağız. Öyle bir plan yapacağız ki bütün adayı tek bir planda buluşturup, yükseklik verip, otoparklarını yapacağız. Binanın yapım kalitesinde kullanılacak malzemelerin 9 büyüklüğündeki bir depreme dayanıklı olmasını şart koyacağız. Böyle bir plana uyulursa Büyükşehir yüzde 10 emsal artışı vereceğini söylüyor, bu da müteahhitlerin önünü açacak. Ek kaynak ihtiyacı olursa bunu sağlamak için de kaynaklar bulunacak. Buralardan da insanlara dönüşüm için düşük faizli ya da faizsiz uzun vadeli ödemeler tasarlanacak. Bu binalar yenilendiği zaman değerleri en az 2 ortalama 3 - 4 katına çıkacak değerleri. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu süreç başlayacak” dedi.

“DEĞERSİZ 3-4 KONUT OLACAĞINA DEĞERLİ 2 KONUT OLSUN”
Cumhuriyet mahallesinin planlarının yapıldığını, plandaki eksiklik düzeltilerek daha iyi plan haline geldiğini söyleyen Tugay, parselden terkle ilgili yaşanan sıkıntıların halkın yararına sonuçlanacağını belirtti. Tugay konuyla ilgili, “Planlar şu anda askıda. İnsanların kafasında sorular var kışkırtmalar da var. Mahalle içerisinde olduğunu düşündüğümü niyetlerini anlayamadığım iyilik istemeyen insanlar var. Kısa vadede popülist duyguları besleyen uzun vadede değersiz binaların olacağı bir şey var. Biz bu planları yaptıktan sonra meclisimizde oyladık ve AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri full oy verdi. Bizden sonra Büyükşehir’de de herkesin oyunu alarak geçti. Karşıyaka’da iyi bir plan için duyarlılık gösterdiler teşekkür ediyorum. Sadece buradan bile yapılan işin doğru olduğu test edilebilir. Parselden terkle ilgili rakamlar belli değil, daha sonraki parselasyon planıyla belli olacak bu konuda konuşanlar doğru söylemiyor. Toplantı yapamıyoruz pandemi nedeniyle yasak. Kesin net talimat var; bu karar doğru da. Herkes belediyeye gelip bilgi alabiliyor. Bu süreç devam edilecek, itirazlar olacak yeni kararlar alınacak. En çok sorulan soru olan ne kadar terk edeceğim sorusunun cevabı şu anda belli değil. İhtiyaca göre orada farklı oranlar çıkacak. ‘Biz belediyeye geldik bize yüzde 45 dendi’ diyenler var, siz zorlayınca genel anlamda bir cevap veriliyor ama doğru değil bu. Hak kaybına uğranmaması için çaba gösteriyoruz. Amacımız buranın değerli bir yer olması. Değersiz 3-4 konut olacağına değerli 2 konut olsun. Mevcut olan binalar katlar yükselerek yapılsa orada kimse yaşamak istemez. Dışarıdan insanlar gelip satın almaz, yaşamak istemez. Böyle yapılanmış yerler var Karşıyaka’da şu anda bunu düzeltmeye çalışıyoruz. Sıkışık mahallede planlama nasıl yapılacak? Herkesin daha güzel bir mahallede yaşamak için bir miktar fedakarlık yapması gerekiyor. Ben sorumluluğum gereği doğru kararlar almak zorundayım. Şehre ve mülk sahiplerine iyi şeyler yapmayı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR KURUM BÖYLE İNSANLARI TAŞIYAMAZ”
Kent A.Ş’de işten çıkartılan personeller ve açtıkları davalarla ilgili de konuşan Başkan Tugay, “Bu kişiler, ‘bana yönetici zammı verin’ diyormuş. Bunlar yerine getirilmeyince muhalif, sıkıntılı, huzursuzluk çıkaran insanlar olmuşlar. Bir dava açılıyor, kurumun aleyhinde tanıklık yapmışlar. Kurumun çalışanı bu, üstüne üstlük saygısız tavırları, kışkırtma tavrı göstermeye devam etmişler. Amacımız kimseyi işten çıkarmak değil. Çalışmayan, huzursuzluk çıkaran 3 insanla ilgili tasarrufta bulundu yönetim. Doğru dedim ben de bu insanlar artık bu kurum içinde çalışamaz. Hiçbir kurum böyle insanları taşıyamaz. Size zarar verir içinde olduğu sürece. Buna reaksiyon göstermek zorunda kurum. Dava açıyorlar talep ettikleri şey hak etmedikleri şeyler. Koku primi, yönetici zammı istiyorlar. Kokmayan işlerde oldukları halde, yönetici zammı diye bir şey olmadığı halde bunu talep ediyorlar” dedi.

Kent A.Ş bu yıl yaklaşık 30 milyon lira normal ciro kaybettiğini açıklayan Tugay, “Bu kayba rağmen pandemi dolayısıyla kimse işten çıkarılmadı ve tıkır tıkır ödendi maaşları. Kimse kötü laf etmesin, çok ayıp. Düzenlene kadar sabırlı olmak gerekiyor. İşçiler, sendika anlayış gösteriyor ama bu üç arkadaş dava açıyor. Yönetici arkadaşlarımız da çağırıp konuşmak istiyor. İkramiye ödemedin diye dava açılmaz. Kent A.Ş’de geleceğe dönük bir sürü proje pandemi nedeniyle yavaşladı ama çok yakında düzelecek” diye konuştu.

“BU ÖZELLEŞTİRME DEĞİL AKILLI BİR HAMLE”
Belediyeye ait hiçbir yerin özelleştirilmediğini, bir yerin kiraya verildiğini aktaran Tugay, satış ofisi olan bölgenin kiraya verilmesinin mantıklı gerekçeleri olduğu söyleyerek, “Bu ortamda gelen tekliflerden bir tanesini arkadaşlarımız karlı görüyor. Kent A.Ş’nin de cebinden para çıkmayacak, kira ve ciro kazanacaksınız. Bütün haklar korunmuş vaziyette, neden yapılmasın böyle bir şey? Kurum da çok güvenilir bir kurum, bu özelleştirme değil akıllı bir hamle. Kamuya ait bir yeri birine vereceğiniz zaman o insanların o yükü taşıyabilecek güvenilir insanlar olması şart ama kiralanan yer belli bir süre için kiralanmış bir yer ve hakkı olan bir ücret alınıyor. Bir diğer eleştirilen yerde de hali hazırda hiçbir tesis yok, onlar bir tesis kuracak ve Kent A.Ş işletip cirosundan verecek. Halka hizmet eden çok iyi bir tesis kazanmış olacağız. Cirodan çok makul düşük ücret verilecek sadece, tesis yapılırken belediye cebinde beş kuruş çıkmadı” dedi.

“İÇİMİZDE BİR HATA VARSA BİZ ONU DÜZELTMEYİ BİLİRİZ”
Başkan Tugay, CHP’li Meclis Üyesi Murat Öğüt’ün Kent A.Ş ile ilgili meclis üyeleri mesaj grubuna bir şeyler yazması, sonrasında ise kendisinin meclis üyelerini toplantıya çağırması konusuna da açıklık getirdi. Tugay,  “Bazen görüş ayrılıkları olur, bir gün bir şey kavgaya dönüşürse; o parti içerisinde çözülür. Biz parti içi ahlaka sahip insanlarız. İçimizde bir hata varsa biz onu düzeltmeyi biliriz. Biz toplantı yaptık; konu sadece Kent A.Ş’de değil, söylenen şeyler doğru değil. Uzun süredir ‘toplanalım konuşalım’ diye bir talep vardı. En son grup toplantımızda konuşamadığımız konular vardı. Meclis üyeleri içerisinde büyük bir problem yok, görüş ayrılıkları her zaman olabilir gayet doğaldır. Çözülemeyecek noktaya gelirse partinin disiplin mekanizmasında konuşulur. Bizim meclis üyelerimiz iddia edildiği gibi iş takibi yapan insanlar değildir. Öyle bir durumda biz bunları konuşur gereğini yaparız” şeklinde konuştu.

ESKİ STAT PROJESİ AT NALINA BENZİYORDU
Karşıyaka Spor Kulübü adına sahilde yapılması planlanan stat için hazırlanan projede rahatsız oldukları şeyler olduğunu belirterek görüşlerini bakanlıkla paylaşıp yeni bir proje hazırlanması konusunda onay aldıklarını açıklayan Tugay, ellerinden geldiğince en hızlı şekilde stadın hazır olacağını söyledi. Tugay, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Yapılmış olan bir proje ve bizim de rahatsız olduğumuz bir şeyler var. Büyüklüğü ve şartları zorlanmış bir proje var. At nalı şeklinde 3 tribün olan bir proje. Spor kulübüyle görüştük ve anladık ki onlar da bizlerle aynı fikirde. Sonra bakanlıkla görüştük ve bakanlık onay verdi yeni bir taslak hazırlayın dedi. Sonuçta Turgay Başkan mimarlarla beraber ön proje hazırlayacağını söyleyerek sonra da olayı Bakanlığa ve Büyükşehir’e götürelim dedi. Projenin taslağının tamamlanması için bekliyoruz, biraz kapasite düşecek gibi. Büyütmek çabası biraz sıkıntılı, bu konularda henüz karar vermiş değiliz. Sabırla beklemeyi doğru buluyorum, benzer projeler incelenip doğru bir proje çıksın. Bizim oraya yakışan projemiz, stadımız olsun. Sonrasında da hızlıca inşaatına başlayalım. Bazı şeyleri biz, bazılarını Büyükşehir bazılarını Bakanlık yapacak. Bunlar tam olarak netleştirilmedi ama kimin ne üstleneceği belli olacak. En kısa zamanda inşaatı başlatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün artık stadımızın eski yerinde yapılacağı konusunda herkes hem fikir. Biz burada o bölgeyle uyumlu bölgenin kapasitesini aşmayan bir proje hedefliyoruz. Kente değer katacak, insanları asla rahatsız etmeyecek gösterişli, butik bir stat yapacağımızı düşünüyoruz. Karşıyaka Spor Kulübü elbet süper lige çıkacak. Futbol da basketbol da voleybol da çok başarılı bir grafik izliyor. Zor günleri de beraber atlatacağız, ben de üzerime düşeni yapacağım. Karşıyakalıların her biriyle ayrı ayrı gurur duyuyorum. Bu kente bizim hizmet etme isteğimizi çok büyük çoğunluğun anladığına inanıyorum.”

 
'Kalemim duygulardan geçer'
 
‘Arkadaş’ yiyecek bulmak için 1033 kilometre yürüdü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alo 15 Aralık 2020 Salı 15:30

hangi yarım işi tamalayacaksın,hiç kusura bakma sizi yönlendirenler karga

Yorumu oyla      2      5  
karşıyakalı 15 Aralık 2020 Salı 14:09

bir dönem yetmez, ölünceye kadar seni başkan ilan edelim. Sokağa çıksan on kişiden dokuz kişi seni tanımaz. nasıl olacak bu iş...

Yorumu oyla      2      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun zeytinyağı fabrikasına kadın eli
Karaburun Belediyesi’nin yarımadadaki tarımsal ürünlerin daha fazla katma ...
Selçuk'ta toplu sözleşme sevinci
Efes Selçuk Belediyesi ile Belediye – İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler ...
Büyükşehir Meclisi'nde 'uyarı maili' ve 'adres' gerilimi!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Başkan Soyer’in 3 Aralık tarihinde ...
 
Başkan Erdoğan’dan 'hayvanlar açlığa mahkum edildi' iddiasına yanıt: Kaplarında yem vardı!
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan hayvan barınağında bulunan ...
Başkan Tugay'dan yetki çıkışı: Bölge belediyenin yükümlülüğünde değil!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay Mavişehir’de yaşanan su baskınıyla ...
Çiğli Belediyesi 2021 Avrupa Spor Kenti Ödülü'nü aldı
Merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Spor Kentleri Federasyonu’nun düzenlediği ...
 
İzmir'in dört günlük raporu: 194 kilogram yağış!
İzmir’de aylardır süren kuraklığın ardından son dört günde meydana gelen ...
Sel sonrası Mavişehir için söz verdi: Bu son olacak!
İzmir’de dört gün süren yağışın ardından deniz taştı, Mavişehir sular ...
Bornova’da yuvaları ısıtan çalışma
Bornova Belediyesi ilçe genelinde yaptığı budamalardan ve ömrünü tamamlamış ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva